Innan jag berättar om bland det coolaste jag upplevt rent känslomässigt så ska jag bara dela med mig av denna thaikyckling jag gjorde igår. Den blev fantastiskt god alltså! Åh, du måste prova.
RECEPT THAIKYCKLING:
4 kycklingfiléer
1 liten burk majs
½ purjolök
½ dl fisksås
4 msk sweet chilisås
½ tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
salt, peppar
Gör såhär:
Strima kycklingfileérna. Gör en marinad av fisksås, samba oelek, olivolja och currypasta. Lägg i kycklingfilébitarna i detta. Låt stå och dra i ca 30 minuter. Häll sedan allt, både marinad och kyckling i stekpannan med lite olja. Strimla purjolök. Lägg i det och häll även i majsen bland kycklingen. Stek runt tills kycklingen är helt genomstekt. Häll i kokosmjölken. Låt puttra i ca 15 minuter. Servera med ris. Servera gärna med en grönsallad med färsk mango i. GUDAGOTT!
Kika gärna på dessa kycklingrätter också:
Ört och balsamicobakad kyckling
Står inte när kokosmjölk ska i!!!
Det hade fallit bort, skrivit dit det igen.
Vad är det för fisksås som ska vara i?
Kram Sanna
http://mammasvardag.se
Fisksås köper du färdig i en flaska. Brukar finnas bland oljor, soja osv.