Fredagsmyset till ära så bakade jag idag minitårtor. Alltså, de blev så otroligt saftiga och goda. Dessutom ser de alla ut som ”million dollars” minitårtor. Man vill ta en och svälja den hel, bara ta den med händerna och pula in den i munnen. Säger bara HEEELT UNDERBARA!
Här står tårtfatet och bara skiner med de rosa fantastiska tårtorna på!
RECEPT 3 MINITÅRTOR MED HALLONMOUSSE:
3 ägg
1,75 dl strösocker
1, 75 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
Hallonmousse
1½ dl frysta eller färska hallon
1 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Ska börja med att ge dig ett tips på hur du kan göra med bakplåtspappret som ska ligga i en form såhär. Blöt det, dränk det i vatten först. Pressa sedan ur allt vatten och veckla ut det på plåten. Det är helt följsamt och du kan göra vad du vill med det. Jag använde idag en plåt på 20 x 30 cm.
Såhär gör du botten:
Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker ljust och luftigt, jag lät min smet vispa i köksassistenten i ca 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten för en riktigt smidig och len smet. Vänd försiktigt med slickepott, inte röra hårt utan vända alltså. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter eller tills bottnen är helt torr när du känner med stickan.
Smeten i formen.
Låt svalna och tryck sedan ur 6 bottnar ur botten.
Såhär gör du hallonmoussen:
Vispa grädden. Ta en annan bunke och häll i creme fraiche, hallon, florsocker och vaniljsocker. Blanda i allt i grädden och vispa ytterligare en stund tills moussen blir lite fastare.
Lägg sedan mousse på bottnarna och lägg på locken. Spackla minitårtorna med resten. Toppa med kokosflingor och hallon med lite mynta. Ät & NJUT!