Häromdagen bakade jag en galet god blåbärskaka tyckte familjen. Alltid roligt när de orkar säga att något är väldigt gott med tanke på att de är rätt bortskämda med att jag bakar. 😉 Ibland muttrar jag lite om att ”Man för fasen inte får nån cred fast man bakar ständigt och jämt buhuuuuuuu….” Haha, Nina 10 år!
Den här härligheten smaskade dom i sig och tyckte den var fantastiskt saftig. Jag ÄLSKAR saftiga kakor.
Som jag älskar mitt fat från Miss Etoile alltså, allt blir sååå mycket finare med ett vackert fat för bakverken. HÄR hittar du Miss Etoiles tårtfat.
RECEPT SAFTIG BLÅBÄRSKAKA:
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl blåbär, färska eller frysta
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken i äggsmeten. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda runt med slickepotten. Häll sedan i det smälta smöret och blanda tills du får en härlig följsam smet. Allra sist vänder du jätteförsiktigt i blåbären. Häll smeten i en smörad och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Ta ut, låt svalna och pudra till sist på lite florsocker. Ät och njut den gärna till vaniljvisp/sås.