Banan & chokladpaj

Innan jag pratar mer om dagen som gått måste jag tipsa dig om det som vi åt till efterrätt ikväll. Alltså sååå gott & enkelt. Det här måste du testa nångång.

IMG_8682 IMG_8681

Banan & Chokladpaj 4 personer:

3 bananer
2 dl vetemjöl (4 dl mjölmix för glutenfritt)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
125 g smör
100 g mörk choklad

Gör såhär:

Skala och skiva bananerna. Hacka chokladen grovt. Häll i mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Se till att smöret är rumsvarmt, är det i kylen kan du måtta upp smöret och köra den i micron några sekunder tills det mjuknar. Fördela smöret i mjölblandningen tills det blir en något klumpig smuldeg. Lägg bananerna i botten på en ugnsfast form. Lägg på den hackade chokladen.

IMG_8676

Strö över smulpajssmulet.

IMG_8677

Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min tills det fått en fin färg. Ät och njut med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljvisp.

119
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
8 years ago

Låter väldigt gott.

Har glutenfri mjölmix hemma som jag aldrig provat. Ser att du inte har samma mängd när du ger alternativ till olika mjöler. Är det något du har testat fram själv?

Är sugen att testa något av mina vanliga recept till en början.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
8 years ago

Ja, vanligt mjöl och mjölmix är helt olika i mängd. Har testat mig fram. Lycka till! 😉

Marie
Marie
8 years ago

Låter väldigt gott.

Har glutenfri mjölmix hemma som jag aldrig provat. Ser att du inte har samma mängd när du ger alternativ till olika mjöler. Är det något du har testat fram själv?

Är sugen att testa något av mina vanliga recept till en början.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Marie
8 years ago

Ja, vanligt mjöl och mjölmix är helt olika i mängd. Har testat mig fram. Lycka till! 😉

Nästa inlägg

Ändra dina tankar!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x