Innan jag pratar mer om dagen som gått måste jag tipsa dig om det som vi åt till efterrätt ikväll. Alltså sååå gott & enkelt. Det här måste du testa nångång.
Banan & Chokladpaj 4 personer:
3 bananer
2 dl vetemjöl (4 dl mjölmix för glutenfritt)
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
125 g smör
100 g mörk choklad
Gör såhär:
Skala och skiva bananerna. Hacka chokladen grovt. Häll i mjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Se till att smöret är rumsvarmt, är det i kylen kan du måtta upp smöret och köra den i micron några sekunder tills det mjuknar. Fördela smöret i mjölblandningen tills det blir en något klumpig smuldeg. Lägg bananerna i botten på en ugnsfast form. Lägg på den hackade chokladen.
Strö över smulpajssmulet.
Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min tills det fått en fin färg. Ät och njut med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljvisp.
Låter väldigt gott.
Har glutenfri mjölmix hemma som jag aldrig provat. Ser att du inte har samma mängd när du ger alternativ till olika mjöler. Är det något du har testat fram själv?
Är sugen att testa något av mina vanliga recept till en början.
Ja, vanligt mjöl och mjölmix är helt olika i mängd. Har testat mig fram. Lycka till! 😉
Låter väldigt gott.
Har glutenfri mjölmix hemma som jag aldrig provat. Ser att du inte har samma mängd när du ger alternativ till olika mjöler. Är det något du har testat fram själv?
Är sugen att testa något av mina vanliga recept till en början.
Ja, vanligt mjöl och mjölmix är helt olika i mängd. Har testat mig fram. Lycka till! 😉