I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. Enkelt som tusan också, det här slänger man verkligen ihop bara. Det går snabbt också….
RECEPT 1 glutenfri limpa:
6-7 dl glutenfri mjölmix (för ICKE glutenfritt tar du samma mängd vetemjöl)
1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl sirap eller honung
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 dl mjölk
1 dl solrosfrön
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och fil samt frön. Vill du ha i lite torkad frukt och nötter så har du i det här.
2) Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klicka i smeten, den är ganska lös och kladdig. Grädda brödet i ca 1 timme i mitten av ugnen. Täck med folie efter ca 40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp brödet.
Ät och njut! ♥
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Om man tar vaniljyoghurt kan jag då bara utesluta sirapen om jag inte vill ha för sött? Ska jag isåfall ta något annat istället tror du?
Så kan du absolut göra. Eller använda naturell yoghurt och sirap. 🙂
Juste, ska mjölken i samtidigt som filen? Står inte i beskrivningen