”Sing halleluja….sing haaaalleluuuja”….. här trallar jag som bästa Dr Alban över att jag nu gjort en hel burk med nyttig ”fusknutella” som t.o.m JAG kan äta. Jag som inte tål nötter har ju fått släppa tanken på Nutella för längesen. Den minsta i familjen ÄÄÄÄLSKAR nutella. Skulle han få så skulle han ha det på allt. På makaronerna, på alla smörgåsar, i yoghurten, på potatisen. Ja men tammetusan överallt alltså! 🙂 Min stora utmaning har varit att förbjuda honom att äta Nutella i veckorna. Det är fullt av socker och skit och kan jag så håller vi det till helgerna. Dock så är det lite sorgligt när måndagen kommer och han står där med sina sorgsna hundögon och ber om att få Nutella på sin smörgås och jag får säga NEJ.
Men nu, nu jäklar i min lilla låda har jag gjort ett nyttigt recept på”fusknutella”. Man kan absolut ha hasselnötter i detta om man vill men av rent egoistiska skäl ville jag göra den så jag också kan avnjuta det på t ex smörgåsen. Vilket LYX!
Recept på 1 burk nyttig ”fusknutella”
2,5 dl solrosfrön
1 mogen avokado
1 nypa salt
1 msk honung
3 msk kakao
2 tsk vatten
Gör såhär:
Mixa solrosfröna till ett mjöl. Det ska vara så fint som det bara går. Häll det i en degbunke. Skala avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur den med en sked i bunken. Häll i salt, honung och kakaon. Ta en handmixer och mixa det till en fin slät smet. Klicka i det i en glasburk med lock.
Det absolut bästa med allt var att……
…..HAN tyckte det var gott!!!! Wieeeeeee….. Nutella på mackan varje daaaaag! 🙂
Hur lång hållbarhet är det på denna ”Nutellan”?
Ska ta reda på det, kan tänka mig en vecka ca.
Hur lång hållbarhet är det på denna ”Nutellan”?
Ska ta reda på det, kan tänka mig en vecka ca.
Åh vad gott! Måste prova receptet nästa vecka! 🙂
Åh vad gott! Måste prova receptet nästa vecka! 🙂