Silviamuffins

AlltsĂ„, HALLELUUUJA! Ibland lyckas man bara sĂ„ fantastiskt bra. En tanke i huvudet om hur det ska vara, sen bakar man….och sĂ„ blir det bara sĂ„ toppen. SĂ„ kan jag förkara dessa lite kolasmakande vita kladdkakemuffins med en helt underbart len och god vaniljglasyr pĂ„. Du vet den dĂ€r man brukar ha pĂ„ Silviakaka. DĂ€rför blev deras namn Silviamuffins. Alla vi bjudit dessa Silviamuffins pĂ„ till har liksom dĂ„nat av för att dom Ă€r sĂ„ goda, ”Har du receptet” har man fĂ„tt höra varje gĂ„ng. SĂ„ dĂ„ Ă€r det vĂ€l inte mer Ă€n rĂ€tt att du ocksĂ„ fĂ„r recept pĂ„ dessa Silviamuffins.

IMG_7723



Mer muffins: KLICKA HÄR för massor med recept

Dessa Silviamuffins blir verkligen sÄ otroligt saftiga sÄ det Àr inte klokt. De formligen smÀlter i munnen nÀr man Àter dom och det Àr stört omöjligt att bara ta en.

vit_kladdkakemuffins_pÄskmuffins_glasyr_pÄskbakelse

SILVIAMUFFINS, 12 st

Kolla dessa: AFTER EIGHT MUFFINS // JORDGUBBSCHEESECAKE MUFFINS // MOROTSKAKEMUFFINS

INGREDIENSER:

125 g smör
2 Àgg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 Àgg

Gör sÄhÀr:

1. Börja med att smÀlta smöret. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen, hÀll detta i en bunke. HÀll i det smÀlta smöret. KnÀck sist i Àggen och rör om till en riktigt seg smet. Detta ska alltsÄ inte vispas.

2. Fördela ut 12 muffinsformar. Jag gjorde mina i silikonformar. Annars Àr en muffinsform vÀldigt bra om man har pappersformar, du kan ocksÄ köra dubbla pappersformar sÄ hÄller dom formen lite bÀttre. Ha i smet ungefÀr upp till hÀlften pÄ formen.

3. GrÀdda i 175 grader i ca 20 minuter beroende pÄ din ugn. NÀr det ÄterstÄr ungefÀr 5 minuter tar du ut plÄten och trycker till varje muffins med nÄgot runt, typ en stor kork t ex. Jag anvÀnde korken till vÄr soda streamer flaska. Tryck inte sÄ jÀttehÄrt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins dÀr glasyren ska ligga och gojsa sig. StÀll sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.

4. Dags för glasyren. SmÀlt smöret, ta av kastrullen frÄn vÀrmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en Àggula sÄ binder det samman glasyren. HÀll pÄ glasyr pÄ varje muffins. Det fÄr gÀrna rinna lite pÄ sidorna, det Àr bara göttigt med lite sÄnt. LÄt glasyren stelna till lite. Ha till sist pÄ lite strössel.

Dessa muffins passar ypperligt pĂ„ pĂ„skbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de Ă€r sĂ„ JÄDRANS goda! 🙂 Som sagt, folk Ă€r galna i dom.

Gillar du receptet blir jag som alltid vĂ€ldigt glad om du gillar inlĂ€gget lĂ€ngst ned! đŸ©·


Missa inte: ÖVER 120 recept pĂ„ mjuka kakor

Glasyren och den otroligt saftiga muffinsen som nÀstan blir som en kladdkaka i konsistensen Àr sÄ smarrig. SÄ de blir liksom inga luftiga puffiga muffins utan mer som kladdkakemuffins skulle jag sÀga.


Farinsockret gör dem lite mörkare och ocksÄ sÄ mycket godare. SÄ har du inte det hemma kan jag verkligen rekommendera dig att köpa hem det. Det sÀtter en sÄn supergod kolaaktig smak pÄ muffinsen.

IMG_7730


BerÀtta gÀrna om du testar dessa goda muffins. Alltid lika roligt att höra nÀr ni testar mina recept. Hoppas verkligen att du ska gilla lika mycket som vi gjorde.

Testa gĂ€rna ocksĂ„: SILVIAKAKA I LÅNGPANNA


Mer goda recept hÀr pÄ sidan: 


‱ 10 populĂ€ra helgmiddagar 

‱ 20 supergoda kakor

‱ PopulĂ€raste köttrĂ€tterna pĂ„ min sida 

‱ 10 populĂ€raste kycklingrecepten

‱ 15 billiga & goda matrecept 

‱ 20 lĂ€ttlagade matrecept klara pĂ„ under 30 minuter 

‱ 10 goda recept med blĂ„bĂ€r 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)


Följ mig: 

Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration. 

Följ gĂ€rna min Instagram (<lĂ€nk till Instagramsidan) ocksĂ„, Ă€r aktiv dagligen i storys. DĂ€r hittar du Ă€ven andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

407
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro mamma till 3
Carro mamma till 3
8 years ago

Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hĂ€lls pĂ„? Ser vĂ€ldigt goda ut, mĂ„ste testas 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro mamma till 3
8 years ago

Det Ă€r bra om dom svalnar men inget mĂ„ste. 🙂

Carro mamma till 3
Carro mamma till 3
8 years ago

Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hĂ€lls pĂ„? Ser vĂ€ldigt goda ut, mĂ„ste testas 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carro mamma till 3
8 years ago

Det Ă€r bra om dom svalnar men inget mĂ„ste. 🙂

Nina
Nina
6 years ago

GÄr de att göra dem glutenfria?

Mia Andersson
Mia Andersson
6 years ago

KÀre nÄn..gjorde dessa igÄr för att bjuda mina kollegor pÄ fika dÄ jag gÄr pÄ sem idag. Jisses sÄ goda..de blev verkligen uppskattade..familjen fick dock bara provsmaka..sÄ nu mÄste jag göra en omgÄng till Ä ha hemma. GÄr de att frysa?

niinis
niinis
Reply to  Mia Andersson
6 years ago

Åh vad roligt att höra! GĂ„r utmĂ€rkt att frysa!

Siv Gustafsson
Siv Gustafsson
6 years ago

Hej! NÀr Du skriver farinsocker, vilket menar Du dÄ?

niinis
niinis
Reply to  Siv Gustafsson
6 years ago

Vanligt hederligt farinsocker, det bruna.

Veronika
5 years ago

Du Àr sÄ himla duktig i allt bak och mat..lyckas alltid med dina goda recept.

niinis
niinis
Reply to  Veronika
5 years ago

Åh tack! ❀

Jk
Jk
5 years ago

Har du testat att göra dessa glutenfria? Ser sÄ himla goda ut

niinis
niinis
Reply to  Jk
5 years ago

TyvÀrr inte, men tror sÀkert dom kan bli hur goda som helst sÄ. Testa att byta ut mjölet pÄ glutenfritt och tillsÀtt 1/2 msk fiberhusk.

Bell
Bell
5 years ago

Varmluft eller vanlig?

niinis
niinis
Reply to  Bell
5 years ago

Vanlig!

Ewa
Ewa
4 years ago

Kan man byta ut farinsockret mot vanligt om man inte har hemma?

niiinis
niiinis
Reply to  Ewa
4 years ago

Absolut! đŸ‘đŸŒ

Linda
Linda
8 months ago

Jag kan ha missat det men vilken storlek anvÀnde du pÄ muffinsformarna?

Annelie 3
Annelie 3
3 months ago

Ska det verkligen vara bara 1 krm bakpulver?

NÀsta inlÀgg

HAPPY FINFREDAG

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x