AlltsĂ„, HALLELUUUJA! Ibland lyckas man bara sĂ„ fantastiskt bra. En tanke i huvudet om hur det ska vara, sen bakar man….och sĂ„ blir det bara sĂ„ toppen. SĂ„ kan jag förkara dessa lite kolasmakande vita kladdkakemuffins med en helt underbart len och god vaniljglasyr pĂ„. Du vet den dĂ€r man brukar ha pĂ„ Silviakaka. DĂ€rför blev deras namn Silviamuffins. Alla vi bjudit dessa Silviamuffins pĂ„ till har liksom dĂ„nat av för att dom Ă€r sĂ„ goda, âHar du receptetâ har man fĂ„tt höra varje gĂ„ng. SĂ„ dĂ„ Ă€r det vĂ€l inte mer Ă€n rĂ€tt att du ocksĂ„ fĂ„r recept pĂ„ dessa Silviamuffins.
Mer muffins: KLICKA HĂR för massor med recept
Dessa Silviamuffins blir verkligen sÄ otroligt saftiga sÄ det Àr inte klokt. De formligen smÀlter i munnen nÀr man Àter dom och det Àr stört omöjligt att bara ta en.
SILVIAMUFFINS, 12 st
Kolla dessa: AFTER EIGHT MUFFINS // JORDGUBBSCHEESECAKE MUFFINS // MOROTSKAKEMUFFINS
INGREDIENSER:
125 g smör
2 Àgg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
Glasyr:
75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 Àgg
Gör sÄhÀr:
1. Börja med att smÀlta smöret. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen, hÀll detta i en bunke. HÀll i det smÀlta smöret. KnÀck sist i Àggen och rör om till en riktigt seg smet. Detta ska alltsÄ inte vispas.
2. Fördela ut 12 muffinsformar. Jag gjorde mina i silikonformar. Annars Àr en muffinsform vÀldigt bra om man har pappersformar, du kan ocksÄ köra dubbla pappersformar sÄ hÄller dom formen lite bÀttre. Ha i smet ungefÀr upp till hÀlften pÄ formen.
3. GrÀdda i 175 grader i ca 20 minuter beroende pÄ din ugn. NÀr det ÄterstÄr ungefÀr 5 minuter tar du ut plÄten och trycker till varje muffins med nÄgot runt, typ en stor kork t ex. Jag anvÀnde korken till vÄr soda streamer flaska. Tryck inte sÄ jÀttehÄrt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins dÀr glasyren ska ligga och gojsa sig. StÀll sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.
4. Dags för glasyren. SmÀlt smöret, ta av kastrullen frÄn vÀrmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en Àggula sÄ binder det samman glasyren. HÀll pÄ glasyr pÄ varje muffins. Det fÄr gÀrna rinna lite pÄ sidorna, det Àr bara göttigt med lite sÄnt. LÄt glasyren stelna till lite. Ha till sist pÄ lite strössel.
Dessa muffins passar ypperligt pĂ„ pĂ„skbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de Ă€r sĂ„ JĂDRANS goda! đ Som sagt, folk Ă€r galna i dom.
Gillar du receptet blir jag som alltid vĂ€ldigt glad om du gillar inlĂ€gget lĂ€ngst ned! đ©·
Missa inte: ĂVER 120 recept pĂ„ mjuka kakor
Glasyren och den otroligt saftiga muffinsen som nÀstan blir som en kladdkaka i konsistensen Àr sÄ smarrig. SÄ de blir liksom inga luftiga puffiga muffins utan mer som kladdkakemuffins skulle jag sÀga.
Farinsockret gör dem lite mörkare och ocksÄ sÄ mycket godare. SÄ har du inte det hemma kan jag verkligen rekommendera dig att köpa hem det. Det sÀtter en sÄn supergod kolaaktig smak pÄ muffinsen.
BerÀtta gÀrna om du testar dessa goda muffins. Alltid lika roligt att höra nÀr ni testar mina recept. Hoppas verkligen att du ska gilla lika mycket som vi gjorde.
Testa gÀrna ocksÄ: SILVIAKAKA I Là NGPANNA
Mer goda recept hĂ€r pĂ„ sidan:Â
⹠PopulÀraste köttrÀtterna pÄ min sida
⹠10 populÀraste kycklingrecepten
âą 15 billiga & goda matrecept
⹠20 lÀttlagade matrecept klara pÄ under 30 minuter
⹠10 goda recept med blÄbÀr
Fler recept:Â ALLA RECEPTSAMLINGARÂ (<klicka)
Följ mig:Â
Min Facebooksida (<lÀnk till Facebooksidan) följs av sÄ galet mÄnga, följ den gÀrna du med! DÀr hittar du dagliga uppdateringar med massa hÀrliga recept och inspiration.
Följ gÀrna min Instagram (<lÀnk till Instagramsidan) ocksÄ, Àr aktiv dagligen i storys. DÀr hittar du Àven andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hĂ€lls pĂ„? Ser vĂ€ldigt goda ut, mĂ„ste testas đ
Det Ă€r bra om dom svalnar men inget mĂ„ste. đ
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hĂ€lls pĂ„? Ser vĂ€ldigt goda ut, mĂ„ste testas đ
Det Ă€r bra om dom svalnar men inget mĂ„ste. đ
GÄr de att göra dem glutenfria?
KÀre nÄn..gjorde dessa igÄr för att bjuda mina kollegor pÄ fika dÄ jag gÄr pÄ sem idag. Jisses sÄ goda..de blev verkligen uppskattade..familjen fick dock bara provsmaka..sÄ nu mÄste jag göra en omgÄng till Ä ha hemma. GÄr de att frysa?
à h vad roligt att höra! GÄr utmÀrkt att frysa!
Hej! NÀr Du skriver farinsocker, vilket menar Du dÄ?
Vanligt hederligt farinsocker, det bruna.
Du Àr sÄ himla duktig i allt bak och mat..lyckas alltid med dina goda recept.
Ă h tack! â€ïž
Har du testat att göra dessa glutenfria? Ser sÄ himla goda ut
TyvÀrr inte, men tror sÀkert dom kan bli hur goda som helst sÄ. Testa att byta ut mjölet pÄ glutenfritt och tillsÀtt 1/2 msk fiberhusk.
Varmluft eller vanlig?
Vanlig!
Kan man byta ut farinsockret mot vanligt om man inte har hemma?
Absolut! đđŒ
Jag kan ha missat det men vilken storlek anvÀnde du pÄ muffinsformarna?
Ingen speciell storlek, tog de âvanligaâ som anvĂ€nds till t ex kanelbullar.
Ska det verkligen vara bara 1 krm bakpulver?
Ja, för de ska vara mer kladdiga Àn fluffiga.