Alltså, HALLELUUUJA! Ibland lyckas man bara så fantastiskt bra. En tanke i huvudet om hur det ska vara, sen bakar man….och så blir det bara så toppen. Så kan jag förkara dessa lite kolasmakande vita kladdkakemuffins med en helt underbart len och god vaniljglasyr på. Du vet den där man brukar ha på Silviakaka. Därför blev deras namn Silviamuffins. Alla vi bjudit dessa Silviamuffins på till har liksom dånat av för att dom är så goda, ”Har du receptet” har man fått höra varje gång. Så då är det väl inte mer än rätt att du också får recept på dessa Silviamuffins.
Mer muffins: KLICKA HÄR för massor med recept
Dessa Silviamuffins blir verkligen så otroligt saftiga så det är inte klokt. De formligen smälter i munnen när man äter dom och det är stört omöjligt att bara ta en.
SILVIAMUFFINS, 12 st
Kolla dessa: AFTER EIGHT MUFFINS // JORDGUBBSCHEESECAKE MUFFINS // MOROTSKAKEMUFFINS
INGREDIENSER:
125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
Glasyr:
75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
Gör såhär:
1. Börja med att smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna till muffinsen, häll detta i en bunke. Häll i det smälta smöret. Knäck sist i äggen och rör om till en riktigt seg smet. Detta ska alltså inte vispas.
2. Fördela ut 12 muffinsformar. Jag gjorde mina i silikonformar. Annars är en muffinsform väldigt bra om man har pappersformar, du kan också köra dubbla pappersformar så håller dom formen lite bättre. Ha i smet ungefär upp till hälften på formen.
3. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter beroende på din ugn. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska. Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.
4. Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren. Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel.
Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄDRANS goda! 🙂 Som sagt, folk är galna i dom.
Gillar du receptet blir jag som alltid väldigt glad om du gillar inlägget längst ned! 🩷
Missa inte: ÖVER 120 recept på mjuka kakor
Glasyren och den otroligt saftiga muffinsen som nästan blir som en kladdkaka i konsistensen är så smarrig. Så de blir liksom inga luftiga puffiga muffins utan mer som kladdkakemuffins skulle jag säga.
Farinsockret gör dem lite mörkare och också så mycket godare. Så har du inte det hemma kan jag verkligen rekommendera dig att köpa hem det. Det sätter en sån supergod kolaaktig smak på muffinsen.
Berätta gärna om du testar dessa goda muffins. Alltid lika roligt att höra när ni testar mina recept. Hoppas verkligen att du ska gilla lika mycket som vi gjorde.
Testa gärna också: SILVIAKAKA I LÅNGPANNA
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hälls på? Ser väldigt goda ut, måste testas 🙂
Det är bra om dom svalnar men inget måste. 🙂
Ska muffinsarna svalna helt innan glasyren hälls på? Ser väldigt goda ut, måste testas 🙂
Det är bra om dom svalnar men inget måste. 🙂
Går de att göra dem glutenfria?
Käre nån..gjorde dessa igår för att bjuda mina kollegor på fika då jag går på sem idag. Jisses så goda..de blev verkligen uppskattade..familjen fick dock bara provsmaka..så nu måste jag göra en omgång till å ha hemma. Går de att frysa?
Åh vad roligt att höra! Går utmärkt att frysa!
Hej! När Du skriver farinsocker, vilket menar Du då?
Vanligt hederligt farinsocker, det bruna.
Du är så himla duktig i allt bak och mat..lyckas alltid med dina goda recept.
Åh tack! ❤️
Har du testat att göra dessa glutenfria? Ser så himla goda ut
Tyvärr inte, men tror säkert dom kan bli hur goda som helst så. Testa att byta ut mjölet på glutenfritt och tillsätt 1/2 msk fiberhusk.
Varmluft eller vanlig?
Vanlig!
Kan man byta ut farinsockret mot vanligt om man inte har hemma?
Absolut! 👍🏼
Jag kan ha missat det men vilken storlek använde du på muffinsformarna?
Ingen speciell storlek, tog de ”vanliga” som används till t ex kanelbullar.
Ska det verkligen vara bara 1 krm bakpulver?
Ja, för de ska vara mer kladdiga än fluffiga.