Glutenfria Scones

Det här receptet på glutenfria scones är det godaste sconesreceptet jag har. Alltså alla kategorier. Detta är godare än scones som är bakat med vanigt mjöl. Jag älskar det här receptet då det är lätt att variera och så är det så enkelt. Man slänger ihop det i en degbunke, plattar ut två kakor på en plåt och så gräddar man. Kan du gå till affären och handla bröd så kan du GARANTERAT baka det här. Jag LOVAR! Skulle bli så glad om jag fick fler att prova baka sitt eget bröd. Det är så sjukt enkelt många gånger så det nästan är skrattretande. 🙂

I morse åt jag en så himla lyxig frukost. ill-lördagen till ära fick jag njuta av nybakta scones med bregott, smör, ost och en ”blåbärssylt” som du slänger ihop på 30 sekunder. Den ska du få recept på lite senare. Vi börjar med dessa scones med solrosfrön i.

IMG_7584

IMG_7582 scones_glutenfria

RECEPT:

2  tsk fiberhusk eller psyllium
2,5 dl filmjölk
4 dl glutenfri grov mjölmix (vanlig mjölmix funkar också)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g rumsvarmt smör
½ d solrosfrön

För icke-glutenfritt:

(Byt ut mjölmixen och psylliumet mot 2,75 dl vanligt vetemjöl).

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250ºC.
Börja med att röra ner psyllium i filmjölken och låt blandningen stå och svälla i några minuter.
Mät upp mjölmix, bakpulver, solrosfrön och salt. Tillsätt smör och blanda samman till en grynig massa.
Tillsätt filmjölkblandningen och arbeta snabbt samman till en deg.
Dela degen i 2 och forma dessa till runda kakor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och skåra dem korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. De ska få en fin gyllenbrun färg.

glutenfria_scones_frukost IMG_7598 Scones1

Alla mina glutenfria recept hittar du HÄR. 

56
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
8 years ago

[…] äta ljuvliga glutenfria scones. Så kul tycker jag. Du hittar receptet på de glutenfria sconesen här och snabbsylten […]

trackback
8 years ago

[…] äta ljuvliga glutenfria scones. Så kul tycker jag. Du hittar receptet på de glutenfria sconesen här och snabbsylten […]

Danielle
Danielle
7 years ago

Hej! Läste att du provat flera varianter. 🙂 Kan man tillsätta viss mängd havregryn? Hur mycket i så fall? Tack

niinis
niinis
Reply to  Danielle
7 years ago

Ja testa, byt ut hälften av mjölet till havregryn.

Nadja Andersson
Nadja Andersson
6 years ago

Kan man ha yoghurt ist för fil?

niinis
niinis
Reply to  Nadja Andersson
6 years ago

Absolut!

Josefine
Josefine
4 years ago

Ska smeten vara lös eller fast? Gjorde den idag, smeten var lös så jag fick klicka ut den och de blev lite degiga i konsistensen efter ugnen. Tror kanske att nått blev knas

niinis
niinis
Reply to  Josefine
4 years ago

Smeten ska vara väldigt lös så det är helt korrekt, annars blir de alldeles för torra.

Anna
Anna
4 years ago

Hej! Kan man byta ut filen mot mjölk och behöver man i så fall mer fiberhusk?
Eller är det bäst att använda fil eller yoghurt eller kanske gräddfil?

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
4 years ago

Du kan inte byta ut det mot mjölk, men mot yoghurt eller gräddfil och t.o.m creme fraiche går bra. 🙂

Nadja
Nadja
3 years ago

Kan man utesluta solrosfrön?

niiinis
niiinis
Reply to  Nadja
3 years ago

Absolut! 👍🏼

Nästa inlägg

Solig morgon

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x