Nyttigt knäckebröd – Fröknäcke

Jag har letat efter ett fröknäcke som inte känns så flottigt som jag tycker att en del fröknäcken har varit. Sen vill jag inte ha nötter i och gärna ett med bra konsistens. Det här är sååå gott med en kopp kaffe, lite smör och någon god ost på. Det här fröknäcket är mitt ”go to” knäcke dom passar på julbordet, midsommarbordet eller påskbordet. Sååå gott, du måste testa!

recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter recept_fröknäcke_nyttigt_knäckebröd recept_fröknäcke_nyttigt_knäckebröd recept_nyttigt_knäckebröd_fröknäcke_utan_nötter

FRÖKNÄCKE:

½ dl hela linfrön
1 ½ dl solroskärnor
1 dl hirsflingor eller boveteflingor eller sesamfrö
2 dl mjöl – majs eller rismjöl (jag körde rismjöl)
½ tsk salt
2½ dl kokande vatten
½ dl valfri rapsolja

Lite flingsalt

Gör såhär:

1) Blanda linfrö, solroskärnor, hirs-/bovetflingor, valfritt mjöl och ½ tsk salt i en skål. Häll i kokande vatten och olja och rör ihop till en smet/lös deg.
2) Fördela degen till två plåtar. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut den platt. Skär ”brytskåror” och strö över lite flingsalt innan plåten ställs in i ugnen i 150 grader i en timme.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna på dessa recept:

Hembakat knäckebröd

Tunnbröd med 4 ingredienser

402
Subscribe
Notify of
guest

21 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hannah
Hannah
8 years ago

Hej
Risenta har en ”färdig” påse med frö blandning som är glutenfri, man tillsätter bara kokande vatten och olja. Jättegott.
/ Hannah

Charlotte
8 years ago

Oj, vad gott det där såg ut! Det ska jag prova att göra i helgen 🙂

Kram
Charlotte – En blogg med studieinspiration och vardagskaos

Kim
Kim
8 years ago

Åh det är just det fröknäcket som jag brukar göra, så gott!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Kim
8 years ago

Ja det är fantastiskt gott!

Siv Gustafsson
Siv Gustafsson
6 years ago

Superknäcke för både stora o små och enklaste tänkbara att göra.

Maja
Maja
6 years ago

Hmm, dum fråga, kanske, men när du har kavlat ut degen, visst tar du bort översta bakplåtspappret då? Betänk nu att jag i princip ALDRIG bakar…. 😉

Kram

niinis
niinis
Reply to  Maja
6 years ago

Haha, japp. Ta bort. Inga frågor är för dumma, kom ihåg det! ❤️

Katarina Enenge
Katarina Enenge
5 years ago

Hej! Gäller värmen i vanlig ugn eller varmluftsugn?
Tacksam för svar

niinis
niinis
Reply to  Katarina Enenge
5 years ago

Vanlig ugn! Jag bakar aldrig någonting i varmluftsugn.

Eva Holmqvist
Eva Holmqvist
5 years ago

Låter gott! Kan tipsa om att smaksätta ned dillfrön, passar till sillen till jul. Även rosmarin är gott som omväxling.

niinis
niinis
Reply to  Eva Holmqvist
5 years ago

Åh vad gott det lät!

Siv Johansson
Siv Johansson
4 years ago

Har du plåten längst ner i ugnen?

niiinis
niiinis
Reply to  Siv Johansson
4 years ago

Ja 🙂

Ancki M
Ancki M
4 years ago

Om man äter LCHF kan man byta ut mjölet mot typ mandelmjöl?
Låter som ett jättegott knäckebröd 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Ancki M
4 years ago

Aldrig provat men det tror jag att man borde kunna! 👍🏼🥰

Viveca
Viveca
3 years ago

Larvigt gott fröknäcke! Har gjort många, men detta var totalt klockrent. Blev tunnt, lyxigt och så gott. Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Viveca
3 years ago

Åh visst är det verkligen så gott! Bästa receptet. 👏🏻👏🏻😍😍

Cecilia
Cecilia
3 years ago

Hej! Mitt fröknäcke fastnar på smörpappret, går inte att få bort….. 🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Cecilia
3 years ago

Det ska det inte göra. Kan bero på kvaliteten på bakplåtspappret.

K
K
1 year ago

Ska man sätta in en plåt åt gången? Jag tog båda samtidigt och bytte plats några gånger men det blev segt

niiinis
niiinis
Reply to  K
1 year ago

Blir det så är det bäst att du gräddar dem var för sig.

Nästa inlägg

Godmorgon och lite nyttigare tänk..

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x