Dagens recept!
Huurraaaa…..glutenfria frallor. Snabba dessutom! Alltså, det är en utmaning att få bra konsistens, bra smak och bra storlek på glutenfritt bröd. Jag har ett recept som jag ska baka efter nu de närmsta dagarna och jag har höga förhoppningar på det. Dessa blev i alla fall rätt små men oj så naggande goda. Du ska självklart få recept och tillvägagångssätt.
INGREDIENSER:
2 dl rismjöl
2 msk linfrön
4 msk solrosfrön
4 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
2 ägg
2 dl vaniljyoghurt
4 msk olivolja
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla de torra ingredienserna ordentligt.
2) Blanda i yoghurt, olivlolja och äggen. Rör om, dock inte för länge så det blir för bearbetat. Låt stå och svälla i ca 5-10 min.
3) Forma till små bollar med blöta händer. Jag fick ihop 8 stycken, då var dem ganska så små.
4) Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter till frallorna fått en gyllenbrun färg. ÄT och NJUT!
Hej Nina!
Tack för en fin och mysig blogg.
Har du bakat dessa glutenfria bullar med laktosmjölk,kanske inte blir någon skillnad .Vill lära mig att baka glutenfritt men behöver laktosfritt.
Tack för svar.
Kram
Jag bakade dom med laktosfri yoghurt, jag använder bara laktosfritt också.
Kram
Jag vann love forever-tävlingen i augusti, mailade dig för ett tag sen men har fortfarande inte sett till några kläder:/ Maila mig gärna.
Snälla du, mejla mig på niiinis@outlook.com!
Hej!
Olivolja står med i receptet. Men sen står det inte när eller vart man ska göra av det. Blir förvirrad :p
Mvh Karin Jonson
Hej och grattis för igår. Måste vart spännande och nervöst.
Så kul att du bakar så mycket glutenfritt, Tack
Hur är det med rismjöl? Är det mycket arsenik i?
Ingen aning faktiskt….
Hej! Kan man byta ut rismjölet mot vanligt glutenfritt mjöl?
Absolut!
Fyra matskedar fiberhusk? Det låter som jättemycket? Vill bara kolla så det inte ska vara tsk istället?
Receptet stämmer. 👍🏼
Jag testade dessa i en airfryer 190 grader i 15 min, sedan vände jag dem och körde 4 min till. Jag gjorde 4 stora. Blev perfekta i konsistens. Så goda med ost o smör på. Tack för dina naturliga glutenfria recept😊
Härligt! ❤️
Tack för ett enkelt recept utan jäst! 🙂
Kul att du gillar! 😍