Daimcheesecake med smak av aprikos

Den här gamla godingen tål att delas igen! 

Den här cheesecaken är så fantastiskt god så tungan krullar sig. En av mina absoluta favorit-cheesecakes. Den är dessutom enkel att göra och ALLA som smakar den tycker den är gudomlig!

 

RECEPT: 

20 st digestivekex

100gr smör

Fyllning:

5st gelatinblad

2 st ägg

400 g Philadelphiaost

1,5 dl crème fraiche

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 Daim chokladkakor

1 msk aprikos saft (jag kör med aprikos smak till soda stream)

Lite vatten att blanda saften i.

Gör såhär:
1) Krossa kexen fint. Smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

2) Fyllning: Lägg 5 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker och vaniljsocker till en slät smet.

3) Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Blanda lite saft (vatten och saft) och värm den i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i saften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
När kakan stelnat hackar du dajm och strör uppepå.

APGOTT! Den absolut godaste cheesecaken enligt mig!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

23
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette Gustavsson
Jeanette Gustavsson
4 years ago

Hej jag undrar över Aprikos saften,
De står i receptet att den ska i smeten och sen även värmas. Stämmer detta?
Mvh Jeanette

niinis
niinis
Reply to  Jeanette Gustavsson
4 years ago

Ja precis!

Ewa
Ewa
4 years ago

Ska hela smeten med aprikossaften i alltså värmas, hur varmt ?

niinis
niinis
Reply to  Ewa
4 years ago

Saften värms på plattan, inte smeten. Jag brukar sjuda upp det bara, så pass varmt att du kan smälta gelatinbladen i den.

Monica Jonsson
4 years ago

Skall gelatinet i bara 1 msk saft?

niinis
niinis
Reply to  Monica Jonsson
4 years ago

Du blandar ut den som en saft och värmer upp den.

Cornelia
Cornelia
4 years ago

Ska man ha två omgångar saft? En omgång i smeten och en omgång som värms upp med gelatinbladen? Står nämligen att saften ska användas vid två olika tillfällen. Hälften varje gång isf?

niinis
niinis
Reply to  Cornelia
4 years ago

Det står fel, jag har ändrat nu så det blev rätt. Tack för du påkallade det.

Ann-Katrin A Noebe
Ann-Katrin A Noebe
4 years ago

Hur mycket vatten tar du till saften?

niinis
niinis
Reply to  Ann-Katrin A Noebe
4 years ago

Ca 1 msk saft och 3 msk vatten

Cecilia Augustinsson
Cecilia Augustinsson
4 years ago

Hur många räcker den till?

niiinis
niiinis
Reply to  Cecilia Augustinsson
4 years ago

Ca 6-8 portioner skulle jag säga. 🙂

Pia Svanberg
Pia Svanberg
3 years ago

Var köper jag aprikossaft?

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Svanberg
3 years ago

Jag tog lite av sån sida stream koncentrat. 😀

Nästa inlägg

Loppis-dax!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x