Nu äntligen ska du få det där receptet på min grymt goda äppelkaka som jag brukar göra. Den är helt för mycket! Alltså så god är det. Du måste testa. Nu dignar det äpplen i våra träd utanför så vi kommer förmodligen få baka äppelkakor och äppelpajer och göra äppelmos till vi ser ut som äpplen hela högen! 🙂
RECEPT:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl (mjölmix för glutenfri)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
FYLLNING:
2 st stora äpplen
3 msk smör
2 msk florsocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, florsocker, vaniljsocker och kardemumma tills de fått stekyta och börjar mjukna.
6. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
8. Hacka lite sötmandlar och strö uppepå kakan.