Ok, excuse me and hello men vad goooooood!!!
Jag tror att jag faktiskt på riktigt kan slänga mjölet nu. Detta är helt galet verkligen! Den här kakan sjöng HALLELUJA i min mun, du MÅSTE testa att baka den här och bjuda några vänner på den. MÅSTE! En härlig glutenfri rabarberkaka. Kakan blir sådär härligt käckig uppepå kan man säga, lite seg ute i kanterna och alldeles kladdig och härlig i mitten. Detta är nog en av mina TOPP 3 godaste kakor jag någonsin gjort. Då menar jag alla kategorier. I ugnen så sväller den massor, bli inte rädd när den rasar samman, den SKA göra det. Den plattas ihop massor när man tar ut den ur ugnen. Jag pickade lite på toppen så den blev lite sådär krackelerad på ytan, sedan pudrade jag över florsocker. Om du absolut vill ha vanlig mjöl förslår jag att du byter ut mjölmix och pofiber till vanligt mjöl.
KLADDIG RABARBERKAKA
100 g smör
100 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Välkommen hit!!
Åh rabarberkakan ser helt ljuvlig ut. Måste testas!!
Tack för receptet 🙂
Kram
Tack för alla härliga glutenfria recept du har lagt ut!
Så roligt det ska bli att få testa dessa!
Grattis till att vara med i bloggen Allt för Föräldrar! Kommer så klart att i fortsättningen också följa dig! Din blogg har en bra blandning av allt!
Kram<3
Vilken mjölmix använder du, det finns ju så många märken?
Spelar nog ingen roll men jag använder Lailas blåa. 🙂
Den finns nog inte där jag bor, jag får testa någon annan…
Hur blir måtten om man byter ut till vanligt mjöl?
Låter gott!!! Måste testas !
Är det varmluft eller vanlig ugn?
Kan man byta ut profiler och glutenfritt mjöl till vanligt mjöl men vad tar man istället för pofiber ?
Du kan byta ut det mot vanligt mjöl också! 👍🏼😋
Lät supergod 😋. Blir den bra att göra dagen före bjudning tror du 🙂?
Superbra! Ha på florsockret innan servering precis bara. Vill du så kan du frysa ned den direkt och sen tina upp just innan servering, då är den tokfärsk. 👍🏼😋🙏🏻🥰
Kan säga att ALLA ville käka glutenfritt när de fick smaka denna…! Fantastiskt god 👌
Ja men visst är den maaaaaagisk! 👌🏻😋🥰
Ska nog testa med att byta ut sockret mot sötströ eller dyl
Mums, har du även testat med mandelmjöl? Gissar att det inte går att ersätta enligt samma mått?
Har tyvärr inte testat mandelmjöl och vet faktiskt inte hur mycket det ska vara. 🙃
Hej, vilket härligt recept! Kommer du möjligtvis ihåg vilket märke på det glutenfria mjölet du använde?
Här använde jag nog finax glutenfri mjölmix. ☺️
Supergod kaka! Går den att göra i långpanna tror du?
Absolut! ☺️