Den här ljusa kladdkakan går inte av för hackor. Om du söker något lätt att baka men som blir fantastiskt gott, ja då ska du testa baka denna!
RECEPT:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 krm salt
3 dl båbär
1/2 dl socker + 1 msk mjöl
Florsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm.
2) Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan.
3) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i smöret. Blanda blåbären socker och mjöl och vänd sedan i dom i smeten.
4) Häll i smeten i springformen. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min. Servera med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.