.
Här ska du få ett FANTASTISKT recept som ser flashigt och bearbetat ut fast det i själva verket är busenkelt! Det är dessutom så gott så gommen sjunger en liten trudelutt! 🙂
.
RECEPT, liten plåt på ca 25×35 cm.
200 g mörk choklad (alt block)
50 g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 påse valnötter
Fudgeglasyr:
100 gram smör
200 gram philadelphiaost
4 msk kakao, ta mindre om du vill ha svagare chokladsmak
4 tsk vaniljsockerer
3 dl florsocker
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.
Såhär gör du glasyrfrostingen:
Smält smöret. Låt svalna något. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm. Bred ut eller spritsa över brownien. Toppa med en valnötskärna.
Dom där får gärna trudelutta i min mun 🙂
Ser jättefina ut!
Dom där får gärna trudelutta i min mun 🙂
Ser jättefina ut!