Veckans bak-tema ska härmed presenteras. Kanske säger dig CHOKLAD nånting? Jajjemensan, choklad är grymt såhär i juletider och går att variera till oändlighet. Här tipsar jag också om ett ”gå-bort” tips. Liknande dessa glasburkar som jag lagt dessa rockyroads i kan du köpa på IKEA för typ 30 spänn. Häng sedan på en lapp med hampasnöre så har du en väldigt fin och toppenbra (läs: god) ”gå-bort” present. Jag har dessutom köpt presentpapper som är naturfärgat och klätt locket med. Ser sådär härligt gammeldags ut. Texten är skriven med en vit penna som du hittar i de flesta bok/pappersbutik av nåt slag.
.
.
RECEPT på ROCKY ROAD BROWNIES
Ingredienser till en stor plåt:
350 gr mjukt äkta smör
6 dl strösocker
2 dl oboy pulver
1 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 stora ägg
3 dl vetemjöl
Fudge glasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 gr mörk choklad 70%
Rocky Road Topping:
1 dl sötmandlar
2 dl cashenötter
3 nävar minimarshmallows
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa det mjuka smöret och sockret riktigt vitt och krämigt. Rör ner oboy, kakao och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sedan i mjölet. Rör om med en slickepott. Lägg bakplåtspapper i botten på en stor ugnsplåt med kant. Fyll med smeten och få den så jämn som möjligt. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Testa med tandpetare mot slutet, den får gärna vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Rocky Road Topping:
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från plattan och låt det svalna något.
Finhacka chokladen och ha i den i kastrullen och rör om tills chokladen smält helt.
Bred glasyren på den avsvalnade kakan. Strö sedan över alla nötter och marshmallows.
Kyl kakan tills glasyren stlenat och skär den sedan i rutor.
SMASKA OCH NJUT!
Åh kommer bli en farlig vecka…. ÄLSKAR choklad!!! 🙂
Hehe…..Jajjemen, håll i dig! 🙂
Åh kommer bli en farlig vecka…. ÄLSKAR choklad!!! 🙂
Hehe…..Jajjemen, håll i dig! 🙂