Mums!!!
Vi låg i sängen för länge för att jag skulle hinna baka bröd med jäst. Därför slängde jag ihop bröd som jag vill kalla scones/frallor. Förjäklarn’s gott alltså! 🙂
Fantastiskt gott och fantastiskt snabbt! På 20 minuter hade vi rykande färskt bröd på bordet. Det här kommer jag garanterat att göra igen!
RECEPT 8 st:
3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vispgrädde
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Smörj en muffinsform.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och grädde, rör sedan om till en jämn deg. Jag gjorde allt i min köksassistent.
3. Ta mjöl på händerna och rulla sedan bullar av degen, lägg sedan i muffinsformen. Platta till dom lite lätt.
4. Ta lite sirap och lite vatten i en kopp och blanda samman. Pensla bullarna med detta och strö sedan på solrosfrön.
5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Ät dom varma med smör, skinka, ost och gurka på. Ljuvligt gott!!
Jag testade ett nytt mjöl denna gången som jag hört så mycket gott om. Lite dyrare var det men ger ett luftigt och högt bröd. Det blev verkligen dessa scones/frallor.
Såhär ser det ut! Lycka till med brödbaket! ❤️
Riktigt mumsiga!!! 🙂 Shoppade en alldeles egen Hercules idag och var nu bara tvungen att provbaka i fen, så det vart det här brödet! Riktigt nöjd med båda… Tack för inspirationen!
Ser supergott ut!
Hur länge körde du dem i maskinen? Man läser ju en del om att detta mjölet ska knådas länge