Bröd i långpanna – Sååå gott!!!

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam  för Bokus


GODMORGON
!

Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund.

Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. 😉 Gjorde ett busenkelt bröd i långpanna som blev såååååå gott! Jag försöker hitta det optimala brödreceptet förstår ni och nu tror jag att jag gjort det. HALLELUJA alltså! Detta kan frysas, det är perfekt som ett frukostbröd, eller ett bröd till soppan. Det här brödet bara MÅSTE du testa att baka. Min familj ÄLSKAR det verkligen.

Här bjuder jag på receptet.

AF41D1DC-0DA8-4A03-8EC0-3CEFFD69D1AA
DABAC97C-4448-4E8F-8357-AA51C418AD82

90C80DA1-C87D-45C8-91E9-EBB67AA541E1
ACD97570-2444-492F-A86A-0B386035B7D2
LÅNGPANNEBRÖD 20 bitar:

4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr rumsvarmt smör
1 msk honung
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl

Gör såhär:
1) Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.

2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.

3) Smula jästen i en degbunke eller köksmaskin.

4) Se till att smöret är rumsvarmt, är det för kallt kan du köra det i micron i några sekunder.

5) Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.

6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, tänk på att det är under den här tiden som glutentrådarna skapas – de som gör degen elastisk och smidig. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Tänk att den ska släppa lite fint ifrån degbunkens väggar när den bearbetas. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.

IMG_4363.JPG

7) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt (standardmått 30×40 cm). Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Jag plattade ut den med fingrarna och händerna.

IMG_4364.JPG

8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare, degskrapa går också fint. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå.

IMG_4365.JPG

Ta ut brödet och skär upp det. Alltså, detta blev fantastiskt gott och saftigt! Jag är nästa mållös och så inihelsickes glad att ha ett bröd nu som är så sjukt gott! Du MÅSTE testa att baka detta! Skitenkelt dessutom!

Det var det, njut nu ett gott bröd!

Boka gärna ett signerat ex av min nya bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, boka den ➡️ HÄR

Img 1810.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Kolla gärna in detta glutenfria morotsbröd i långpanna!

Finns också ett vanligt morotsbröd i långpanna, supergott!

Kram Nina 

1364
Subscribe
Notify of
guest

226 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
10 years ago

[…] Bröd i långpanna – Sååå gott!!! | Niiinis – Inte bara mamma. Favoritmorgonen på veckan. […]

trackback
10 years ago

[…] Originalreceptet hittade jag här. […]

Linda
Linda
10 years ago

Å detta måste testas 🙂 är ”baka bröd handikappad” så letar alltid busenkla recept 🙂 Ha en fin dag <3

Thomas
Thomas
Reply to  Linda
5 years ago

jobbar med mat — testade —– wow—— kunderna väldigt nöjda/ men personalen äter upp det sk. grötbrödet.
Min passion is baking
Tror du har hittat the optimal, men gjorde på 6 dl h2o och spad från revbenspjäll.
Dom var inte ledsna
Mitt optimala var/är 8 dl och gegga i medelst sirap 2 tsk.

Penslade med ägg och sesamfrö, ruskigt fin färg.

Nackdelen var förstås många underdelar, trodde jag.

Fick börja om , du kan tänka imorgon soppa, går en och annan bröd skiva

Adnil73
Adnil73
10 years ago

Super enkelt tills det skulleut på bakplåtspappret, hur får du det att ligga still?!?!?! Kaos blev det, men hoppas det blir gott iallafall 🙂

Kram

Vidde
Reply to  Adnil73
9 years ago

Åh, vad glad jag är att du skrev det! Pga din kommentar var jag extra försiktig när degen skulle ut på papperna och höll emot lite extra. Jag slapp nog en hel del kaos tack vare dig!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Adnil73
10 years ago

Ja, det kanske kan vara trixit, jag la degen i mitten av långpannan. Sedan tröck jag ut det med fingrarna och händerna, då gick det finfint!

Jocke
Jocke
Reply to  Adnil73
8 years ago

För de som har problem att få ut degen över hela plåten; testa att lägga ett bakplåtspapper på och pressa utåt från mitten. Funkar prima!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jocke
8 years ago

Superbra tips! TACK!

trackback
10 years ago

[…] några brödrecept som jag gillar så är det nästan så jag föredrar att baka allt bröd själv. Långepannebrödet (vilken succé det blev) jag bakade häromdagen finns det bara lite kvar av i frysen så idag […]

lindisha6barnsmamma
10 years ago

ser jätte gott ut måste prova detta ,men undrar bara om honungen vart blandar du i det någonstans

Niiinis
Niiinis
Reply to  lindisha6barnsmamma
10 years ago

Det står i receptet. ”Häll i resten av ingredienserna”.

Nathalie
Nathalie
10 years ago

Fantastiskt gott! Kommer bakas många gånger här hemma 🙂

trackback
10 years ago

[…] baka tillsammans kostar ingenting (mer än ingredienser). Kanske kan man baka matbröd för att fylla på frysen för nån månad. Kanske fylla frysen med diverse kanelbullar, muffins, […]

Moncan
Moncan
10 years ago

En lat o bekväm fråga 🙂 har du points/bit på denna? 😀

niiinis
niiinis
Reply to  Moncan
10 years ago

Tyvärr! 🙂

Sara
Sara
Reply to  niiinis
8 years ago

Kan man göra detta glutenfritt? Alltså bara byta ut samma mängd mjöl till glutenmjöl?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara
8 years ago
Monica Lockner
Monica Lockner
10 years ago

Men du! Vilket galet gött bröd!

trackback
9 years ago

[…] Hittade det på internet på en blogg som heter  http://www.niiinis.se/blog/brod-i-langpanna-saaa-gott/ […]

lennart johansson
lennart johansson
9 years ago

Fantastiskt gott och saftigt

trackback
9 years ago

[…] Jag har hittat ett finfint recept på långpannebröd med havre. Här är det! […]

Tina
Tina
9 years ago

Gott bröd! Tycker inte man ska börja receptet med ’ sätt på ugnen’ när degen ska jäsa i en timme 😉 ( som hkk – fröken blir man lite skadad. Hihi)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tina
9 years ago

Ändrat det nu…..

Barbro
Barbro
9 years ago

Storleken på långpannan Tyvärr glömmer de flesta som ger ut recept att skriva ut det.
Det finns så många olika storlekar

Niiinis
Niiinis
Reply to  Barbro
9 years ago

Om du läser receptet en gång till så står det exakt vilka mått man ska ha på långpannan. 🙂

Catarina
Catarina
Reply to  Niiinis
8 years ago

Jag har läst om och om igen men kan inte hitta vart du skrivit måtten på långpannan, är jag blind? 😉

Niiinis
Niiinis
Reply to  Catarina
8 years ago

Långpannan är den vanliga stora man har i ugnen. 🙂

Maria
Maria
Reply to  Niiinis
8 years ago

Men det finns olika stora ugnar = olika stora långpannor! Så frågan är befogad, och jag undrar också 🙂
Själv har jag två olika stora att välja på….

Niiinis
Niiinis
Reply to  Maria
8 years ago

Det står i receptet, dessutom är der faktiskt inte så noga. Enda skillnaden blir att de som har lite mindre plåt får ett lite högre bröd med kanske en aningens längre gräddtid. Min plåt är 30X40 cm. Har gjort det i en mindre form också, gick fint det med!

Hanna
9 years ago

Tack för det här tipset! Det uppskattades hos både stora och små! Fantastiskt gott

trackback
9 years ago

[…] Bröd i långpanna Recept: Här […]

Ingerctina
Ingerctina
8 years ago

Har du provat att kalljäsa`detta?? Tror du det är möjligt? Hur i så fall

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ingerctina
8 years ago

Absolut! Du behöver bara snabbjäsa det lite så det ska vara enklare att ”jobba” in det i plåten. In med plåten i kylen och så grädda på morgonen! 🙂

Willy Fogelqvist
Willy Fogelqvist
8 years ago

Fy f-n va gott. Har du mer enkla och goda recept?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Willy Fogelqvist
8 years ago

Här hittar du MAAAASSOR med goda recept, typ alla mina recept: http://niiinis.se/category/mat-recept/

Här hittar du alla mina brödrecept: http://niiinis.se/category/brod/

Ulrika
Ulrika
8 years ago

Tack för mycket bra recept! Förutom att mjölken brände fast och räddades i sista sekund gick det lätt att baka det 😀
Hittade hit via googling på bröd med havregryn. Trevlig helg!

Sara
Sara
8 years ago

Hej,
Undrar om detta bröd skulle fungera till smörgåstårta också?
Kan inte se bilderna tyvärr.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara
8 years ago

Det tror jag absolut. Mina bilder håller på att uppdateras sedan jag flyttade bloggen så därför syns det inte just nu. Men håll ut, det kommer. Dela man brödet i 2 så går det absolut att använda det till smörgåstårta. 🙂

Elizabeth
Elizabeth
8 years ago

Super gott bröd Har en lite fråga. Så att någon annan skrev om kalljäsning. Men jag e super kass på alls sånt. Men hur ska jag göra ifall jag vill förbereda dagen innan? Skriv så att ett barn förstår

Niiinis
Niiinis
Reply to  Elizabeth
8 years ago

Haha….:D Jo men då gör du så att du minskar jästen till hälften ungefär. Du värmer inte mjölken till fingervarmt utan har det kallt helt enkelt. Sedan ställer du degen att jäsa i kylen över natten, plasta in degbunken ordentligt innan. Blir ett jättegott bröd! Kram

Elizabeth
Elizabeth
8 years ago

Tack snälla Har gjort dessa förr alla som smakade blev helt kära i de. Tack än en gång Kram

trackback
8 years ago

[…] hon aldrig varit intresserad av bakning men att jag inspirerat henne så mycket så nu hade hon ett Långpannebröd i […]

Annelen
Annelen
8 years ago

Nu har jag oxå bakat detta, väldigt lättbakat men jag föredrar nog grövre bröd. Men skapligt gott var det

Niiinis
Niiinis
Reply to  Annelen
8 years ago

Ett tips är att byta ut en del av vetemjölet till grövre sorter, då blir brödet lite grövre. 🙂

ulrika
ulrika
8 years ago

Tack för receptet . Jag kryddar detta med rosmarin och timjan torkad. Super gott med lite extra krydda

Niiinis
Niiinis
Reply to  ulrika
8 years ago

Åh låter gott, bra tips! 🙂

Irené Johansson
Irené Johansson
8 years ago

Kanongott bröd!! Jag bytte ut vetemjölet mot rågsikt och det fungerade precis lika bra det 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Irené Johansson
8 years ago

Toppen! 🙂

Ola
Ola
8 years ago

Tack för ett bra tips! Jag bytte halva mängden vetemjöl mot rågmjöl, jättegott!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ola
8 years ago

Toppen! Superbra när man vill ha brödet lite grövre. 🙂

Anki Eliason
Anki Eliason
8 years ago

Jag tänkte prova detta men ska bjuda ca 50 pers undrar om det går att byta ut mjölk o mjöl, havregryn mot glutenfritt och mjölken mot typ havredryck ? Eller ? Är det någon som vågat prova..

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anki Eliason
8 years ago

Det skulle jag absolut våga prova. Ett tips är att provbakar lite innan för att se hur det blir. Jag har inte testat det tidigare dock. Jag har annars två riktigt bra tips på glutenfritt långpannebröd här:

http://niiinis.se/2014/11/29/glutenfritt-brod-i-langpanna/

http://niiinis.se/2015/09/23/langpannebrod-glutenfritt/

Åsa Wiren
Åsa Wiren
8 years ago

Bakar det just nu! Inte hunnit provsmaka. Men busenkelt. Tack!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Åsa Wiren
8 years ago

Kul att du gillade! 🙂

petra
petra
8 years ago

Jag bakar detta och penslar med olja och strör över flingsalt istället för mjöl . Mums

Henrik Jansson
Henrik Jansson
7 years ago

Tusen tack för ett grymt recept. Jag hade tyvärr bara hälften så mycket havregryn som behövdes, så jag fick göra en grötmix med lika stora delar mannagryn….Det blev ett av de godaste bröd jag käkat.

Anonymous
Anonymous
7 years ago

hur många grader i ugnen?

Carita
Carita
7 years ago

Kan man strunta i mjölken helt å bara använda vatten istället i gröten.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carita
7 years ago

Absolut, mjölk är det som gör brödet lite fylligare, men du kan hoppa över det om du vill. 🙂

Carita
Carita
7 years ago

Fan såg nu att jästen gått ut
Kan baka med torrjäst för det hade jag hemma. Vill ju så gärna prova på detta.

Carita
Carita
7 years ago

Kan man baka detta bröd med torrjäst.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Carita
7 years ago

Absolut! Kör på bara! 🙂

Madde
Madde
7 years ago

Kan man ha olja istället för smör? Isåfall hur mycket tror du? 🙂

Linda Strand
Linda Strand
7 years ago

Gjorde brödet idag! Supergott! Kommer jag göra igen! Tack för tipset!☺

Johan
Johan
7 years ago

Min deg kändes väldig kletig efter jäsningen, vad kan jag gjort för fel?
Nu står den ytterligare 30 min på plåten innan den får besöka ugnen..

niinis
niinis
Reply to  Johan
7 years ago

Spontant så säger jag att det är för lite mjöl i degen, eller att den inte bearbetats ordentligt. Hoppas den blev bra ändå!

Jennifer
Jennifer
7 years ago

Åh! vad gott!!
Nu är jag tyvärr glutenintolerant och du brukar ibland kunna omvandla till glutenfritt.
Har du något förslag hur jag ska gå tillväga?
Kram Jennifer

Monica
Monica
7 years ago

Gjorde brödet igår. Super gott och enkelt. Blir flera bak av detta recept

Tony Persson
Tony Persson
7 years ago

ja det här ska jag testa med musliblandning i stället för enbart havregryn vad tror du Ninni ?

niinis
niinis
Reply to  Tony Persson
7 years ago

Det tror jag absolut på! Testa!

Britt-Marie
Britt-Marie
7 years ago

Kan jag använda fiberhavregryn istället för havregryn.

niinis
niinis
Reply to  Britt-Marie
7 years ago

Går jättebra!

Tony Persson
Tony Persson
7 years ago

waowww det blev 100% hade inge hånung tog ljus sirap i stället och lite extra salt de blev en höjdare tack Ninni

niinis
niinis
Reply to  Tony Persson
6 years ago

Bara frysa!

Maria
Maria
7 years ago

Kan man frysa färdiga bullar? hur blir det bäst att värma på dem sedan?

Tony Persson
Tony Persson
7 years ago

jag gjorde så här den här gången 4dl fiber havregryn 8dl mjölk 3msk sirap 1msk salt in i ugnen 40 gr 1tim
50 gr smör och jäst 11-12 dl mjöl jäsa i bunke i ugnen 37gr 1time ut ur ugnen baka ut degen lägg på plåten dela upp i 20 delar låt vila 30minuter sedan in i ugnen 20–25 minuter ge degen kärlek och tid och du miss lyckas nästan aldrig

Birgitta Johansson
Birgitta Johansson
7 years ago

Så spännande Är i ugnen just nu :)supergott:)

Anna-Maria Ajax
Anna-Maria Ajax
7 years ago

Har idag bakat ditt bröd, underbart gott o framför allt enkelt! Glad Påsk!

niinis
niinis
Reply to  Anna-Maria Ajax
7 years ago

Åh vad härligt att höra! Glad påsk! ❤️

Mila Redgert
Mila Redgert
7 years ago

Brödet blev super gott. Hade högre temperatur av misstag men det blev bra ändå haha

Aino
Aino
7 years ago

Jättegott bröd! Tack så mycket! Kommer att bli en favorit!

Nästa inlägg

Ut på byn….

226
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x