Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk genom reklam för Bokus
GODMORGON!
Favoritmorgonen på veckan. Sova länge, ligga och dra sig och äta långfrukost. Ok, det där med sova länge var en smärre överdrift då jag är sådär på det där med sova länge. Jag somnade i alla fall om en stund.
Jag gick upp och bakade när jag vaknade. Kände att jag inte fick nog igår. 😉 Gjorde ett busenkelt bröd i långpanna som blev såååååå gott! Jag försöker hitta det optimala brödreceptet förstår ni och nu tror jag att jag gjort det. HALLELUJA alltså! Detta kan frysas, det är perfekt som ett frukostbröd, eller ett bröd till soppan. Det här brödet bara MÅSTE du testa att baka. Min familj ÄLSKAR det verkligen.
Här bjuder jag på receptet.
LÅNGPANNEBRÖD 20 bitar:
4 dl havregryn
8 dl mjölk
50 gr jäst
50 gr rumsvarmt smör
1 msk honung
1 tsk salt
Ca 8-10 dl vetemjöl
Gör såhär:
1) Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.
2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader.
3) Smula jästen i en degbunke eller köksmaskin.
4) Se till att smöret är rumsvarmt, är det för kallt kan du köra det i micron i några sekunder.
5) Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.
6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, tänk på att det är under den här tiden som glutentrådarna skapas – de som gör degen elastisk och smidig. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Tänk att den ska släppa lite fint ifrån degbunkens väggar när den bearbetas. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.
7) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt (standardmått 30×40 cm). Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Jag plattade ut den med fingrarna och händerna.
8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare, degskrapa går också fint. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå.
Ta ut brödet och skär upp det. Alltså, detta blev fantastiskt gott och saftigt! Jag är nästa mållös och så inihelsickes glad att ha ett bröd nu som är så sjukt gott! Du MÅSTE testa att baka detta! Skitenkelt dessutom!
Det var det, njut nu ett gott bröd!
Boka gärna ett signerat ex av min nya bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER”, boka den ➡️ HÄR
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Kolla gärna in detta glutenfria morotsbröd i långpanna!
Finns också ett vanligt morotsbröd i långpanna, supergott!
Kram Nina
[…] Bröd i långpanna – Sååå gott!!! | Niiinis – Inte bara mamma. Favoritmorgonen på veckan. […]
[…] Originalreceptet hittade jag här. […]
Å detta måste testas 🙂 är ”baka bröd handikappad” så letar alltid busenkla recept 🙂 Ha en fin dag <3
jobbar med mat — testade —– wow—— kunderna väldigt nöjda/ men personalen äter upp det sk. grötbrödet.
Min passion is baking
Tror du har hittat the optimal, men gjorde på 6 dl h2o och spad från revbenspjäll.
Dom var inte ledsna
Mitt optimala var/är 8 dl och gegga i medelst sirap 2 tsk.
Penslade med ägg och sesamfrö, ruskigt fin färg.
Nackdelen var förstås många underdelar, trodde jag.
Fick börja om , du kan tänka imorgon soppa, går en och annan bröd skiva
’
Super enkelt tills det skulleut på bakplåtspappret, hur får du det att ligga still?!?!?! Kaos blev det, men hoppas det blir gott iallafall 🙂
Kram
Åh, vad glad jag är att du skrev det! Pga din kommentar var jag extra försiktig när degen skulle ut på papperna och höll emot lite extra. Jag slapp nog en hel del kaos tack vare dig!
Ja, det kanske kan vara trixit, jag la degen i mitten av långpannan. Sedan tröck jag ut det med fingrarna och händerna, då gick det finfint!
För de som har problem att få ut degen över hela plåten; testa att lägga ett bakplåtspapper på och pressa utåt från mitten. Funkar prima!
Superbra tips! TACK!
[…] några brödrecept som jag gillar så är det nästan så jag föredrar att baka allt bröd själv. Långepannebrödet (vilken succé det blev) jag bakade häromdagen finns det bara lite kvar av i frysen så idag […]
ser jätte gott ut måste prova detta ,men undrar bara om honungen vart blandar du i det någonstans
Det står i receptet. ”Häll i resten av ingredienserna”.
Fantastiskt gott! Kommer bakas många gånger här hemma 🙂
[…] baka tillsammans kostar ingenting (mer än ingredienser). Kanske kan man baka matbröd för att fylla på frysen för nån månad. Kanske fylla frysen med diverse kanelbullar, muffins, […]
En lat o bekväm fråga 🙂 har du points/bit på denna? 😀
Tyvärr! 🙂
Kan man göra detta glutenfritt? Alltså bara byta ut samma mängd mjöl till glutenmjöl?
Här hittar du mitt glutenfria långpannebröd! http://blogg.alltforforaldrar.se/niiinis/2014/11/29/glutenfritt-brod-i-langpanna/
http://niiinis.se/2014/11/29/glutenfritt-brod-i-langpanna/
Men du! Vilket galet gött bröd!
[…] Hittade det på internet på en blogg som heter http://www.niiinis.se/blog/brod-i-langpanna-saaa-gott/ […]
Fantastiskt gott och saftigt
[…] Jag har hittat ett finfint recept på långpannebröd med havre. Här är det! […]
Gott bröd! Tycker inte man ska börja receptet med ’ sätt på ugnen’ när degen ska jäsa i en timme 😉 ( som hkk – fröken blir man lite skadad. Hihi)
Ändrat det nu…..
Storleken på långpannan Tyvärr glömmer de flesta som ger ut recept att skriva ut det.
Det finns så många olika storlekar
Om du läser receptet en gång till så står det exakt vilka mått man ska ha på långpannan. 🙂
Jag har läst om och om igen men kan inte hitta vart du skrivit måtten på långpannan, är jag blind? 😉
Långpannan är den vanliga stora man har i ugnen. 🙂
Men det finns olika stora ugnar = olika stora långpannor! Så frågan är befogad, och jag undrar också 🙂
Själv har jag två olika stora att välja på….
Det står i receptet, dessutom är der faktiskt inte så noga. Enda skillnaden blir att de som har lite mindre plåt får ett lite högre bröd med kanske en aningens längre gräddtid. Min plåt är 30X40 cm. Har gjort det i en mindre form också, gick fint det med!
Tack för det här tipset! Det uppskattades hos både stora och små! Fantastiskt gott
[…] Bröd i långpanna Recept: Här […]
Har du provat att kalljäsa`detta?? Tror du det är möjligt? Hur i så fall
Absolut! Du behöver bara snabbjäsa det lite så det ska vara enklare att ”jobba” in det i plåten. In med plåten i kylen och så grädda på morgonen! 🙂
Fy f-n va gott. Har du mer enkla och goda recept?
Här hittar du MAAAASSOR med goda recept, typ alla mina recept: http://niiinis.se/category/mat-recept/
Här hittar du alla mina brödrecept: http://niiinis.se/category/brod/
Tack för mycket bra recept! Förutom att mjölken brände fast och räddades i sista sekund gick det lätt att baka det 😀
Hittade hit via googling på bröd med havregryn. Trevlig helg!
Hej,
Undrar om detta bröd skulle fungera till smörgåstårta också?
Kan inte se bilderna tyvärr.
Det tror jag absolut. Mina bilder håller på att uppdateras sedan jag flyttade bloggen så därför syns det inte just nu. Men håll ut, det kommer. Dela man brödet i 2 så går det absolut att använda det till smörgåstårta. 🙂
Super gott bröd Har en lite fråga. Så att någon annan skrev om kalljäsning. Men jag e super kass på alls sånt. Men hur ska jag göra ifall jag vill förbereda dagen innan? Skriv så att ett barn förstår
Haha….:D Jo men då gör du så att du minskar jästen till hälften ungefär. Du värmer inte mjölken till fingervarmt utan har det kallt helt enkelt. Sedan ställer du degen att jäsa i kylen över natten, plasta in degbunken ordentligt innan. Blir ett jättegott bröd! Kram
Tack snälla Har gjort dessa förr alla som smakade blev helt kära i de. Tack än en gång Kram
[…] hon aldrig varit intresserad av bakning men att jag inspirerat henne så mycket så nu hade hon ett Långpannebröd i […]
Nu har jag oxå bakat detta, väldigt lättbakat men jag föredrar nog grövre bröd. Men skapligt gott var det
Ett tips är att byta ut en del av vetemjölet till grövre sorter, då blir brödet lite grövre. 🙂
Tack för receptet . Jag kryddar detta med rosmarin och timjan torkad. Super gott med lite extra krydda
Åh låter gott, bra tips! 🙂
Kanongott bröd!! Jag bytte ut vetemjölet mot rågsikt och det fungerade precis lika bra det 🙂
Toppen! 🙂
Tack för ett bra tips! Jag bytte halva mängden vetemjöl mot rågmjöl, jättegott!
Toppen! Superbra när man vill ha brödet lite grövre. 🙂
Jag tänkte prova detta men ska bjuda ca 50 pers undrar om det går att byta ut mjölk o mjöl, havregryn mot glutenfritt och mjölken mot typ havredryck ? Eller ? Är det någon som vågat prova..
Det skulle jag absolut våga prova. Ett tips är att provbakar lite innan för att se hur det blir. Jag har inte testat det tidigare dock. Jag har annars två riktigt bra tips på glutenfritt långpannebröd här:
http://niiinis.se/2014/11/29/glutenfritt-brod-i-langpanna/
http://niiinis.se/2015/09/23/langpannebrod-glutenfritt/
Bakar det just nu! Inte hunnit provsmaka. Men busenkelt. Tack!
Kul att du gillade! 🙂
Jag bakar detta och penslar med olja och strör över flingsalt istället för mjöl . Mums
Tusen tack för ett grymt recept. Jag hade tyvärr bara hälften så mycket havregryn som behövdes, så jag fick göra en grötmix med lika stora delar mannagryn….Det blev ett av de godaste bröd jag käkat.
hur många grader i ugnen?
Kan man strunta i mjölken helt å bara använda vatten istället i gröten.
Absolut, mjölk är det som gör brödet lite fylligare, men du kan hoppa över det om du vill. 🙂
Fan såg nu att jästen gått ut
Kan baka med torrjäst för det hade jag hemma. Vill ju så gärna prova på detta.
Kan man baka detta bröd med torrjäst.
Absolut! Kör på bara! 🙂
Kan man ha olja istället för smör? Isåfall hur mycket tror du? 🙂
Gjorde brödet idag! Supergott! Kommer jag göra igen! Tack för tipset!☺
Min deg kändes väldig kletig efter jäsningen, vad kan jag gjort för fel?
Nu står den ytterligare 30 min på plåten innan den får besöka ugnen..
Spontant så säger jag att det är för lite mjöl i degen, eller att den inte bearbetats ordentligt. Hoppas den blev bra ändå!
Åh! vad gott!!
Nu är jag tyvärr glutenintolerant och du brukar ibland kunna omvandla till glutenfritt.
Har du något förslag hur jag ska gå tillväga?
Kram Jennifer
Gjorde brödet igår. Super gott och enkelt. Blir flera bak av detta recept
ja det här ska jag testa med musliblandning i stället för enbart havregryn vad tror du Ninni ?
Det tror jag absolut på! Testa!
Kan jag använda fiberhavregryn istället för havregryn.
Går jättebra!
waowww det blev 100% hade inge hånung tog ljus sirap i stället och lite extra salt de blev en höjdare tack Ninni
Bara frysa!
Kan man frysa färdiga bullar? hur blir det bäst att värma på dem sedan?
jag gjorde så här den här gången 4dl fiber havregryn 8dl mjölk 3msk sirap 1msk salt in i ugnen 40 gr 1tim
50 gr smör och jäst 11-12 dl mjöl jäsa i bunke i ugnen 37gr 1time ut ur ugnen baka ut degen lägg på plåten dela upp i 20 delar låt vila 30minuter sedan in i ugnen 20–25 minuter ge degen kärlek och tid och du miss lyckas nästan aldrig
Så spännande Är i ugnen just nu :)supergott:)
Har idag bakat ditt bröd, underbart gott o framför allt enkelt! Glad Påsk!
Åh vad härligt att höra! Glad påsk! ❤️
Brödet blev super gott. Hade högre temperatur av misstag men det blev bra ändå haha
Jättegott bröd! Tack så mycket! Kommer att bli en favorit!