Vad är väl godare än färska frallor till frukost? Kanske ska du göra dessa ikväll för att kalljäsa till imorgon bitti så ni kan njuta av en lång härlig lördagsfrukost med färska frallor!? Lyxigt om du frågar mig!?
INGREDIENSER:
1/2 pkt Jäst
5 dl Vatten
1 tsk Salt
3 dl Grahamsmjöl
10 dl Vetemjöl
1 st Ägg
1 msk vallmofrön
GÖR SÅHÄR:
1) Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt salt och allt mjöl, ha i mjölet i omgångar. Arbeta degen i några minuter. Degen ska vara något kladdig.
2) Ställ degen att jäsa under bakduk i kylen under natten. Forma bullar och lägg på bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter. Ät & njut!
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)
Kan man använda torrjäst ist för färsk?
Går jättebra!
Måste dem jäsa under natten?
Absolut inte, du kan jäsa dom när du vill. 🙂