En favorit i dessa juletider måste väl ändå vara pepparkakskrydda. Jag brukar köpa min men den är busenkel att göra själv om man verkligen vill ha den där härliga färska smaken av alla kryddor, det känns som det smakar så himla mycket mer.
Du behöver:
4 tsk malen kanel
4 tsk malen ingefära
3 tsk malen kardemumma
3 tsk malen kryddnejlika
Tipset är att du köper färdigmald kanel och ingefära eftersom dom skulle ta typ 2 år att göra själv. 🙂 Kryddnejlika och kardemumma kärnor kan du med fördel mortla så smakar det desto mer. Bevara i en liten burk med lock så har du krydda för hela julen.
Hej Niinis,
Följer dig på din blogg och tycker att du verkar vara en härlig person!
Jag undrar vad appen heter som du skriver så fint på dina bilder du lägger ut?
Hoppas du har en skön 2:advent,
Mvh Lottis
Tack för fina ord! Den heter Phonto. 🙂 Kram
Bakade för första gången med pepperkakskrydda igår. Gjorde en mjukpepparkaka med nutellafrosting. Riktigt mumsigt. Köpte dock färdig pepparkakskrydda.