Hörrni, på fredag är det Kanelbullens dag. Själv ska jag ge mig på en ny sort med kanel, vaniljkräm och tosca…. Jag har smakat en sån bulle på Fabian Flink och det var så nära ”MUMMA-orgasm” man kan komma så nu måste jag testa och baka dom. Du får givetvis recept på det också. Annars så ser dessa bullar också ut att vara rätt ”MUMMA-orgasmiga”, eller vad tycker du?
Recept:
1/2 pkt Jäst
1/2 dl Vatten
2 1/2 dl jordgubbsyoghurt
1 msk Socker
2 msk smält smör
2 st Ägg
7 dl Vetemjöl, 6-7 dl
2 bitar Choklad mörk
3 dl Jordgubbar, färska
Fyllning:
3 msk strösocker, ca 1,5 dl hackade jordgubbar.
Instruktioner
1) Sätt ugnen på 225°. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37°.
2) Tillsätt socker, smör och ett av äggen. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbakningen. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter.
3) Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50×25 cm. Pensla ytan med ägget. Strö på socker och de hackade jordgubbarna. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm.
Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk. Garnera med halverade jordgubbar och ringla över smält choklad. Sikta lite florsocker över. Godast nybakade.
Dom där såg riktigt goda ut!