I morse bakade jag lĂ„ngpannebröd igen. Det Ă€r sĂ„ tacksamt att baka det brödet för det Ă€r verkligen svĂ„rt att misslyckas med det. Sen AVGUDAR min familj verkligen detta brödet. Det Ă€r det viktigaste av allt, Ă€ven om jag inte Ă€ter just detta brödet sjĂ€lv sĂ„ betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det. Jag har ju ett glutenfritt lĂ„ngpannebröd som jag brukar baka till mig. đ
Det hÀr brödet har allt. Det Àr dessutom fyllt med nyttigheter som havregryn, solrosfrön, chiafrön och som sötning har jag anvÀnt honung.
RECEPT :
1 pkt jÀst
2,5 d mjölk
2,5 dl grÀdde (du kan ta 5 d mjölk men brödet blir lite fylligare med lite grÀdde)
2 msk honung
1 msk salt
3 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl solrosfrön
œ dl chiafrön
Gör sÄhÀr:
1) Smula ner jÀsten i en degbunke eller köksmaskin. VÀrm mjölkblandningen till 37 grader och hÀll över det över jÀsten, rör om tills det löses upp.
2) HĂ€ll i honung och salt.
3) HÀll i havregrynen, solrosfröna, chiafrön och lite utav mjölet. LÄt köksmaskinen börja jobba med degen hÀr. HÀll i hÀlften av oljan.
4) HĂ€ll i resten av oljan och hĂ€ll i mjölet lite i taget. NĂ€r allt mjöl Ă€r i lĂ„ter du degen jobba i köksmaskinen i ca 5 minuter. Kör du degen för hand Ă€r det viktigt att du jobbar den ungefĂ€r lika lĂ€nge. GĂ€rna lite lĂ€ngre om du orkar. đ
5) LÄt degen jÀsa i bunken med lite plastfolie över. Detta ger den absolut bÀsta jÀsningen. JÀs den i ca 45 minuter.
5) LÀgg pÄ bakplÄtspapper i en djup ugnsplÄt. Platta sedan ut degen i hela plÄten. TÀck över med handduk och lÄt jÀsa i ytterligare 45 min.
5) SkÀr ut fyrkanter i brödet och strö över lite mjöl pÄ brödet innan du skjutsar in den i ugnen. GrÀdda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Brödet ska fÄ fin gyllenbrun fÀrg.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
SÄg ju kÀttegott ut det dÀr, mums!
Men jag undrar hur mycket chiafrön och solrosfrön du har i?
Stod inte i receptet, men i dun huvudrubrik
Ăndrat i receptet nu, det föll bort nĂ€r jag publicerade. Tack för att du uppmĂ€rksammade detta. đ
Hur mycket chiafrön/solrosfrön?
Ăsch det föll bort, nu har jag Ă€ndrat. đ
Tack för receptet. .det mÄste testas
Hej! Det sÄg jÀtte gott ut!! Undrar bara vilket mÄtt du har pÄ din ugnsplÄt? Min ugn Àr lite bredare sÄ kanske behöver ta 1,5 sats sÄ den inte blir för platt.
Tack för en hÀrlig blogg!
Hej!
Kan man ersÀtta mjölken med havremjölk och grÀdden mot havregrÀdde? Ammar och lillen Àr allergisk mot konjölksprotein : (
Tack för super blogg â€ïž
Jag har aldrig bakat pĂ„ just havremjölk men det tror jag absolut att du kan. Eftersom den Ă€r lite sötare sĂ„ kan du dĂ„ minska lite pĂ„ honungen. Tack för att du lĂ€ser! Kram â„
Hej! Ska det verkligen vara 1 msk salt? Suuuupergott bröd men lite vĂ€l saltâŠ.
Japp! Minska om du vill!
Ser supergott ut! Men nÀr du gör det till frukost- förbereder du nÄgot dagen innan eller vÀsnas du innan de andra gÄtt upp?? Att vara uppe innan Àr inga problem dÄ jag ammar mina twins men tvivlar pÄ om det blir poppis att köra igÄng assistenten
(Jag har röstat sÄklart förresten )
Jag har en köksmaskin som inte vÀsnas mycket alls sÄ det Àr inga problem hÀr hemma. StÀnger dörren till övervÄningen och sÄ bara kör jag.
NÀr ska fröna i degen ?
Ser supergott ut! Kan man anvÀnda glutenfritt mjöl?
Absolut, lÀgg till 2 msk fiberhusk ocksÄ!
LÀste nÄgonstans att man endast kunde ersÀtt ca 3 dl vetemjöl med glutenfritt mjöl??
En undran ..kan jag byta ut solrosfröna till pumpafrönâŠnĂ€r man bor lĂ„ngt frĂ„n affĂ€ren fĂ„r man ibland ta de man har hemma liksom ??
GÄr jÀttebra!
Jag undrar kan jag byta ut olivoljan till rapsoljan. Jag har ingen olivolja hemma och har lÄngt till affÀren. TÀnkte baka morgon bitti.
GĂ„r jĂ€ttebra! đđŒ
Hade du inte ett recept pĂ„ bröd i lĂ„ngpanna m havregryn i?? Inte detta m china utan ett annat. Hittar inte detđ€
Sök pĂ„ lĂ„ngpannebröd hĂ€r pĂ„ bloggen sĂ„ kommer alla mina lĂ„ngpannebröd upp. đđŒ
I msk salt?
Japp!
Hej Niinis đ€kan jag anvĂ€nda bakpulver i stĂ€llet för jĂ€st har gjort dom jĂ€tte goda men har ingen jĂ€st hemma đ€
Nej, i detta recept krÀvs jÀst.
Hej! TĂ€nkte prova baka detta bröd, lĂ„ter ju fantastiskt gott!đ men min ugn Ă€r knas sĂ„ Ă€ven nĂ€r det ser fint ut pĂ„ ytan Ă€r det oftast inte fĂ€rdigt inuti. Har du innertemp pĂ„ brödet som jag kan gĂ„ efter istĂ€llet?
96-98 grader, dĂ„ Ă€r det klart. đ
Kan man byta ut solrosfrön till annat eller skippa det? đ
Bara skippa eller byt ut mot havregryn t ex.
Mums viket gott bröd
Ja visst Ă€r det riktigt gott! đ„°
MÄste man ha i chiafrön? Min man harar det! Gpr det att ha i dubbelt med solrosfrön istÀllet?
Visst kan du det! đ