KARDEMUMMASCONES MED HAVREGRYN

Godmorgon vänner!

Jag har precis bakat scones till familjen här lagom till dom vaknar. Vilka mamma & frupoäng jag samlar alltså. Egentligen kanske det borde finnas en sån där pott, en digital pott i varje familj. Så fylldes den på automatiskt och så i slutet av månaden så räknades allt ihop och den som fått flest poäng fick åka på spa eller göra något som den älskar. Inte så dumt, inte så dumt alls…😜

KARDEMUMMASCONES MED HAVREGRYN, ca 9 st

100 g rumsvarmt smör

4 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 dl grovt grahamsmjöl (har du inte det kan du byta ut all mjöl mot vetemjöl)

2 tsk nymalen kardemumma

3 tsk bakpulver

1 1/2 tsk salt

2 dl gräddfil

Ca 2 dl mjölk

1 msk ljus sirap

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Blanda ihop alla ingredienser. Jag brukar snabbt svänga ihop allt i min köksassistent, det går givetvis bra att göra det för hand i en bunke.

3) ”Degen” kommer vara rejält kladdig, är den inte det så se till att den blir det. Scones som är för kompakta när man bakar ut som blir torra. Ha i lite mer mjölk om degen skulle vara för kompakt.

4) Ta en stor sked och skopa ur 9 bullar som du lägger på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min. De ska börja få lite lite färg uppepå.

Ät med favoritosten och favoritmarmeladen. Här har ni mina favoriter. Prästost, citron/mandarin och ananas/kokos/rom marmelad från Hafi. Så gaaaaaalet gott! Jag köpte marmeladen på en handelsträdgård i somras, googlade snabbt och hittade dom HÄR. Ananas/kokos/rom marmeladen är den godaste jag ätit i hela mitt liv. Så gott till ostar verkligen. 😋

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

144
2 kommentarer

Snackstips

Godmorgon!

Det här inlägget hade ställts in för att komma upp igår men något blev knas. Kommer i sin helhet här istället.

Jag sitter och knåpar på flera inlägg till bloggen här så jag kom av mig med tiden. Tänkte att jag ju måste in och säga hej till dig. Igår vet jag ärligt talat inte vad som hände, jag var helt säker på att jag skrivit ett inlägg som jag publicerade på bloggen, men det visade sig att jag bara påbörjat det utan att skriva klart det. Börjar man bli gammal nu? Minnet sviker vad det verkar. Har en hel del att tänka på just nu så min fokus känns som den ligger lite hejvilt nu.

Idag är det KRAMENS DAG, säga vad man vill om dessa temadagar men jag blir glad av dom. Kramens dag, att kramas är medicin, ja det har man ju fattat. Det händer så mycket i kroppen när man kramas.

1) Kramar får oss att slappna av.

2) Kramar frigör oxytocin, vilket i sin tur gör att du stärker relationen med den du kramas med.

3) Kramar frigör endorfiner, endorfiner är vårt lyckohormon, endorfiner lindrar smärta genom att blockera smärtsignaler och ökar cirkulationen till våra mjukdelar.

4) Kramar ökar serotonin och dopamin i hjärnan. Brist på dessa gör att vi lättare hamnar i depression, så kramas mycket!

5) Kramar minskar stresshormonet kortisol.

6) Kramar kan förebygga hjärt – & kärlsjukdomar. En studie vid University of North Carolina undersökte man pulsen på 2 olika grupper. Hälften fick ha kontakt med sin partner och kramas medan den andra inte fick det. I den gruppen där man fick ha kontakt med partnern gick pulsen upp bara 5 slag per minut, medan på den andra gruppen gick det upp 10 slag. Sänkt puls kan bidra till att sänka blodtryck och förebygga hjärt- & kärlsjukdomar.

Källa HÄR

Ska du handla snacks till Fredagsmyset? Testa dessa, galet goda. Tror att detta är nyhet nu. Vi smakade igår och det var magiskt gott.

Nehej. Nu ska jag jobba vidare, hörs sen igen!

Kram Nina

64
Kommentera

Otrolig produkt

Innehåller annonslänk genom reklam för NordicFeel.

Hej älsklingar!

Igår frågade Mellan om vi inte skulle gå ut och gå, självklart….få med sig någon av barnen på morgonpromenaden är inte alls så dumt. Vi åkte ut till Bredsand, där vi bodde förut, och tog en mysig promenad vid vattnet. Saknar promenaderna där ute helt klart.

Lugn & harmoni för mig. Älskar detta ställe verkligen. Resten av dagen handlade om massor med jobb och fixa lite ärenden.

Här hemma är hela vardagsrummet fullt av tvätt. Jag har tagit på mig projekt ”never ending story”. Tömma tvättkorgen, nej men är det livets projekt, projekt omöjligt? Kommer inte gå…. Så fort man närmar sig botten så tränar hela familjen och så är den halvfull igen. En katt som också är rädd för torktumlaren ställer till det ytterligare. Ja, vi kan inte ha den igång vissa tider. Hennes toalett-tider. För då går hon inte på sin toalett utan använder en matta eller något annat som sin toa.

Fick lite ny energi att tömma tvättkorgen när jag fick hem min beställning på >>SPORTTVÄTT.<< Helt otrolig är den, ni vet sportkläder, de kan ju ibland liksom fastna en ofräsch doft i typ armhålor och så. Alltså ALLT doftar fräscht nu, t.o.m. armhålorna på kläderna. Man kan tvätta med det i 30 grader, funkar fint då med. Alltså. Sååå sååå bra!

Beställde samtidigt dessa härligheter. Linnevatten. Perfekt att fräscha till kläder med, jag sprayar bara några pump fram och bak. Sedan doftar det exakt på pricken som nytvättat. Brukar spraya på lakan och påslakan också eller bara som en härlig rumsdoft. Älskar, doftar magiskt fint. LÄNGTAN doftar nytvättad, nästan lite utehängd tvätt. HONOM doftar mer manlig, doftar också sååå gott. Perfekt för sportkläder tänker jag!

Jo, så jag packar in nytvättade kläder och hoppas snart nå botten av våra tvättkorgar. Rensade också 4 säckar kläder förra helgen så nu får man plats med nytt. 4 säckar låter inte klokt men jag gjorde en sån rensning som man gör kanske var tionde år. Man spar kläder för att man tänker att dom är bra att måla i, mysa i osv och så använder man som aldrig i alla fall. Allt sånt är rensat. Även tros och bh lådorna. Så det blev en 10 års rensning och herreminjee så skönt. Finns t.o.m. en och annan tom galge.

Och gör man sig av med gamla kläder får man fylla på med nya. Kan vara ett bra riktmärke att använda sig av. Igår sprang jag på padel kjolar och tights med plats för padelboll. Köpte direkt! Svårt att hitta bra padelkläder. Dessa hittades på Stadium ifall du också är intresserad.

Favorit-te och favorit-tidning. Nu ska jag just sätta mig för att dricka en kopp te. Vi åt så himla sen lunch här hemma, typ kl 14, så idag lär vi vänta till senare. Ska bläddra i nya Allt om Mat också. Äääääälskar den tidningen. Hittar alltid massor med inspo.

Hoppas ni har en mysig Lill-Lördag, gjorde en fläskfilépasta idag som fick toppenbetyg. Kommer recept på det senare.

Kram Nina

85
2 kommentarer

Gratinerad FLÄSKFILÉ

Godmorgon!

Tänkte kicka igång dagen här inne med en sjujäklarns god maträtt som jag brassade på åt familjen häromdagen. Gratinerad fläskfile visade sig vara succé. Denna MÅSTE du testa. Passa på när fläskfilén är på kampanj i mataffären tänker jag, tänker också att det borde gå precis lika bra att laga på fläskytterfilé. Kyckling med för del delen. Gratinerad fläskfile visade sig bli väldigt smakrikt, jag älskar när man smakar mycket. Som sagt, du måste testa!

Missa inte mitt inlägg med 10 populära maträtter på helgen (<klicka).

 


Dreglar lite nästan nu när jag ser tillbaka på bilderna, detta var en höjdare som hela familjen gillade massor. Så tips tips!


Vill tipsa dig om andra rätter som gjort succé här hemma! Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten:

 


Godaste krämiga köttfärslådan

Köttfärs & baconrullar i magisk sås

Potatis & Osttoppar med perfekt oxfilé

Dubbelmarinerad Fläskfilé


Gratinerad FLÄSKFILÉ, ca 4-6 p

2 fläskfiléer

Salt & peppar

1 röd paprika

1 gul lök

1/2 kruka färsk timjan

2 vitlöksklyftor

4 dl grädde (valfri fetthalt)

2 msk dijonnaise (funkar fint med 1 msk vanlig dijonsenap)

2 msk kalvfond

2 dl riven västerbottensost (eller annan god ost som du gillar)

Gör såhär:

1) Rensa och skiva fläskfilén i skivor. Salta och peppra skivorna. Stek dem i smör på ganska hög värme. De ska få lite färg. Lägg sedan i ugnsfast form.

2) Hacka paprika och lök. Lägg i det där du stekte köttet. Stek runt tills löken och paprika mjuknar. Ha i dijonnaise , pressa i vitlök, hackad timjan, kalvfond och grädde. Rör runt och låt puttra i några minuter.

Img 8631.jpg

3) Häll på allt över köttet. Strö på osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Osten ska börja få fin färg. Ät med ris eller potatis, pasta till är också gott.

Kika gärna på fler härliga kötträtter här:


Vitlökssmörsgratinerade Fläskkotletter // Krämig Köttfärsgratäng // Helstekt Fläskfile

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1520
17 kommentarer

Mitt första norrsken

Innehåller annonslänkar för NordicFeel

Goddagens!

Ja men jag skulle ju berätta om det där med Norrskenet. Jag har ju drömt om det i hela mitt liv, att jag ska se ett. Vi har t.o.m. planerat att åka norröver för att jaga det i vinter. I fredags kväll väckte Tony mig vid halv elva tiden och sa att flera skrivit att de sett norrsken. Han sprang ut lilla hjärtat, han vet hur gärna jag vill se ett. Men det var redan över och förbi så det blev inget i Fredags. Däremot så sades det att det skulle finnas chanser att se ett på lördagen också. Jag tankade hem appen AURORA. Jag gick med i gruppen som heter Norrsken på Facebook. Sen laddade vi, jag sov en stund tidigare på kvällen så jag skulle orka.

Plötsligt skriver Mia en tjej jag känner att dom sett nere vid sig, vi bor inte långt ifrån. Tony och jag klädde på oss och gav oss ut. Långt bort, svagt svagt kunde jag se att det skiftade grönt. Men det var för ljust. Vi kastade oss i bilen och gav oss iväg. Där på en mörk väg så sken det plötsligt upp, fick tips om att titta på det genom kameralinsen på telefonen. Jag skrek rakt ut när jag kunde ana det.

Det här var den första bilden jag tog från bilen. Ser ni? Wow – jag bara skrek. Tony blev säkert rädd. Haha!

Vi åkte vidare, under tiden fick jag meddelanden av vänner var den skulle kunna tänkas synas. Vi jagade verkligen. Först åkte vi ut från stan, där det var mörkare. Där såg jag den som tydligast.

Wow! Inte det dansande sprakande som man bara sett på bild och film. Men det var ett! Och jag blev lycklig på riktigt som fick se ett. Vi jagade vidare en stund men då sa appen att den försvunnit redan så till slut gav vi upp. Appen visade faktiskt helt rätt och riktigt, så ni som jagar norrsken, tanka hem den!

Har just druckit min juice här och ätit frukost efter vi startade dagen med att träna padel. Imorgon har vi vår första match i mixserien. Är nervös på riktigt. Haha! Dessa juicer dricker jag varje morgon, tvingar i Tony också. Så otroligt gott och sprängfullt med allt nyttigt ur frukt och grönt. Dessa två är ett stående inslag här hemma:

Ananas/apelsin/äpple

3 apelsiner

3 äpplen

5 cm av en färsk ananas

1 1/2 cm ingefära

1 lime

Äpple/morot/apelsin

2 äpplen

3 apelsiner

4 stora morötter

1 cm ingefära

1/2 citron

Favorit doftljuset från Woodwick, finns HÄR. Doftar som en dröm, alldeles lagom mycket. Lite som ett fint hotell. Typ så. Älskar det! Har en sån sprakande veke så det låter lite som om man har en brasa igång. De gör också sina ljus av sojavax, helt utan stearin och paraffin. Brinner långsammare. HÄR hittar ni alla doftljusen från Woodwick. Kan rekommendera den som heter Linen och Sueded Sandalwood också. Doftar också magiskt gott.

Nu tar jag en kaffe medan jag sitter här och jobbar. Har deadline på ett samarbete idag. Då ska jag baka, fota och redigera bilderna, skriva klart inlägget och sen får företaget godkänna det eller så godkänner dom inte. Nångång har hänt att man får göra om det, ibland så blir det klockrent, ibland är det bara några små ändringar som ska göras. Man är i alla fall glad när det där godkännandet kommer. Så funkar ett samarbete. Det som är viktigt för mig när det kommer till mina samarbeten är att jag kan stå för det till 100%, och att det är mina egna ord. Jag skulle aldrig göra ett samarbete där det bestäms vad jag ska skriva, eller tycka. Jag är stolt och glad över varje samarbete jag gör. Glad att de gett mig förtroendet. Många kanske tar samarbeten som något självklart. Det är det aldrig för mig.

Nu måste jag fortsätta med samarbetet här. Vi hörs sen. Hoppas du har en fin start på veckan.

Kram Nina

87
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Godmorgon!

Ska berätta allt om vår Norrskensjakt inatt, men startar dagen med att bjuda dig på en veckomatsedel. Den ska ju komma ut på Söndagar så varsågod, hoppas du hittar lite inspiration. Du MÅSTE testa kassler & rislådan, blev en stor favorit här hemma.

MÅNDAG: Krämig kycklinggryta med kokosmjölk

TISDAG: Tjockkorv i förskostsås med supergoda smaker

ONSDAG: Världens godaste Tomatsoppa

TORSDAG: Ris & kasslerlåda, 4 p

6 portioner kokt ris

600 g kassler

1 gul lök

1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

2 dl grädde (av valfri fetthalt)

1 dl färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl chilisås

1 msk dijonsenap

Salt & peppar

2-3 dl riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.

2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.

3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.

FREDAG: Snabb hemgjord kebab med blandad sås (ät med ris, pommes eller sallad)

7D821357-8F3B-4C95-8FE0-B2E964C83F60

DEDFEF53-004B-44B0-86A0-7DFC96866EB8

VECKANS GOTTA: Busenkla Minisemlor

1 pkt semmelbröd från Pågen
1/2 förpackning Vaniljvisp

Gör såhär:

1) Skär ur trekanter ur semmelbullarna. Se till att göra dem rätt djupa så du får plats med mycket vaniljvisp.

2) Vispa vaniljvisp och spritsa i. Lägg på lock och pudra med florsocker.

Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

130
6 kommentarer

Västerbotten/räktartletter

Nu ska du få recepten på godsakerna jag gjorde på liven igår. Dessa räk och västerbottenstartletter var verkligen gaaaalet goda. Ni som såg liven förstod nog det tror jag. 😅

Mina 40 mest populära recept (<klicka) på hela sidan

Dessa räktartletter är superenkla att göra, tartletter kan du köpa färdiga på t ex ICA Maxi. Perfekt känner jag få man t ex till nyår vill ha så få moment som möjligt då det oftast är 3 rätter som ska ordnas.

Kolla in massa förrätter (<klicka)

RÄK & VÄSTERBOTTENTARTLETTER, 4 st

4 minitartletter (finns i välsorterade matbutiker)

50 g riven västerbottensost

1 ägg

2-3 msk grädde

25 g stenbitsrom eller löjrom

1/4 rödlök

1/2 dl creme fraiche

Färsk dill

1 dl handskalade räkor

Gör såhär:

1) Knäck i ägget i en bunke. Häll i grädde. Riv i osten och blanda runt lite. Häll i tartletterna. Ställ i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Äggstanningen ska ha stannat och fått lite färg.

2) Hacka rödlöken smått. Klicka på creme fraiche, löjrom och strö på rödlök, räkor och avsluta med en dillvippa.

Sedan blev jag tvungen att testa en TIKTOK trend som rullar nu. Det ser sååå gott ut!

GURKSNITTAR

1 gurka

1 dl färskost Philadelphiaost

1 dl mjukost bacon

200 g rökt skinka

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Ta en potatisskalare och dra längs hela gurkan så du får långa tunna skivor. Lägg dem på en skärbräda bredvid varandra, lägg dem lite omlott. Pressa lätt över med hushållspapper.

2) Blanda färskost, mjukost och strimlad rökt skinka. Salta och peppra. Bred sedan på hela röran uppepå gurkskivorna. Strimla på nästan all skinka, spar lite till toppingen. Snurra sedan ihop rullen och skär ur ca 2,5-3 cm breda rullar. Toppa med lite strimlad skinka.

Limoncello Tropical Prosecco Cooler, 2 p

1/2 flaska valfri bubbel, jag tog cava

6 cl limocello

3 cl Tropisk juice koncentrat

Färska hallon

Gör såhär:

1) Innan servering, ställ gärna glasen lite kallt. Lägg även de färska hallonen kallt, gärna frysen.

2) Häll i limoncello, tropisk juice koncentrat och sist på med bubblet. Dekorera med de frysta hallonen.

Så gott så det var inte klokt! Du måste testa.

Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

297
2 kommentarer

Teenage rum FÖRE/EFTER

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes & Mio

Hej finisar!

Nu är jag här igen. Fullt upp fullt upp men nu är det Lördag och lite lugnare tempo igen. Så otroligt skönt. Vi har spelat padel på morgonen, nu äter vi långfrukost vid TV:n.

Har ju massor och berätta för dig så jag får nog kanske dela upp inläggen lite. 😀 Vi börjar med makeovern i Milow rum. Wow, alltså vår pojke springer hem från skolan för att få hänga på sitt rum. Han ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR det. Det är verkligen hur härligt som helst att se.

FÖRE

Ja som sagt, Tony hade hunnit göra kaos i rummet innan jag hann ta förebilderna. Men jag tänker att ni kanske få en bild av hur det såg ut innan.

EFTER

Fåtölj HÄR // Lampor HÄR // Gardiner HÄR // Matta HÄR (så billig) // Konstväxter HÄR // Krukor HÄR // Pläd HÄR

Här har ni hur det ser ut efter. Ett rum som han nu kan bli helt vuxen i. En egen stor TV, det är vår gamla (som var lite slarvigt avtorkad). En myshörna att sitta och plugga i med något gott att dricka och äta bredvid.

FÖRE

EFTER

Sänggavel HÄR // Vägghylla Mässing HÄR // Sammetsgardiner för garderob HÄR // Väggkrok Mio // Kuddar HÄR // Påslakanset Mio // Taklampor Clas Ohlson // Vägghylla i trä // Vägghylla i ek Clas Ohlson // Ledbelysning vid taket HÄR

Jag rensade ur hans garderob, där bakom gömmer sig hyllor med kläder och några plastlådor med kallingar, fotbollsstrumpor, strumpor, benskydd och sånt. Lampan i taket gjorde vi av 3 olika lampor som vi satt ihop.

Här har vi spelhörnan. Vi ska inhandla en ny gamingstol med lite högre rygg nu när han blivit längre. Sen är vi klara. Vi är verkligen supernöjda själva, roligast av allt är att han är så galet nöjd och vill hänga där i sitt rum hela tiden nu. Vi får tvinga ned honom när vi ska äta och när vi vill träffa honom. Haha…. Men det är kul, det är som det ska vara.

Färgen på väggarna är min favorit, KOALA från Rusta.

Vi hörs sen igen.

Kram Nina

77
1 kommentar

Spetskål med brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för bl a Cervera

Igår gjorde jag en lunch som gick riktigt snabbt att svänga ihop. Jag kör ju lite veganskt nu utan att bara äta så, men jag mår så mycket bättre i magen när jag kör mycket grönsaker så det gör jag nu. Det här åt Tony också och tyckte det var supergott!

Tallrikar Lulu HÄR (älskar dom, handgjorda) // Favoritvinglasen HÄR // Mässingsbestick HÄR

Jag dukade upp åt oss, tänk att det är så mycket trevligare när man dukar och gör lite mysigt även om det bara är en lunch man slänger i sig. Är så nöjd med sideboarden bakom matbordet. Köpt på IKEA. Lite nytt lull-lull från Mio också. Älskar elefanten, blev verkligen PANG-KÄR i den så fort jag såg den. HÄR hittar du den, fast jag den stora varianten. De maffiga ljusstakarna hittar du HÄR.

Ugnsrostade grönsaker, spetskål, brynt smör och hasselnötter med fetaostkräm, 4 p

1 spetskål

6-8 färska rödbetor

2 stora sötpotatisar

2 msk olivolja

Salt & peppar

75 g smör

1/2 dl hackade hasselnötter

Fetaostkräm:

200 g fetaost (jag körde vegansk – älskar den från Violife)

3,5 dl turkisk yoghurt (jag tog kokosyoghurt från alpro soya)

1,5 msk honung (är du full-vegan så kör lönnsirap)

Salt & peppar

Lönnsirap att ringla över

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Dela spetskålen i 4 delar. Skala sötpotatisen och rödbetorna. Dela dem i klyftor. Lägg allt på plåten. Ringla över olivolja och strö på salt & peppar. In i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

2) Fetaostkrämen: Smula ned fetaosten i en skål eller bunke. Ha i yoghurt, honung och salt & peppar. Ringla över lönnsirap och snurra på lite svartpeppar just innan servering.

3) Bryn smöret i en kastrull. Smöret är klart när du börjar känna en nötig doft och smöret börjar mörkna. Hacka hasselnötter och rosta i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg.

4) När du tagit ut spetskålen och grönsakerna så ringla du över smöret över spetskålen. Avsluta med att ha på de rostade hasselnötterna. Muuuums!

OBS: Kör du strikt veganskt så använd agavesirap istället för honung och mjölkfritt smör.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

69
12 kommentarer

Godaste Baconpastan

Hej raringar!

Dags för ett smarrelismarrigt recept igen. Alltså denna pastarätt är enligt Milo ”Den gooodaste pastan man kan äta”. Ja så sa han, han sa att det var den godaste pastan han ätit 5 ggr under tiden han åt den. Om inte det är ett bra betyg så vet inte jag? Saken blir inte sämre av att du svänger ihop den på nolltid och att det är riktigt billig mat. Så ja, du MÅSTE testa. Vill du göra den lite nyttigare, tänk på fetthalten i grädden.

GODASTE BACONPASTAN, 4 p

500 g spaghetti (vill du det ska gå ännu fortare tipsar jag om att köpa färsk bandpasta)

2 pkt bacon

3 dl grädde

100 g färskost (väljer du en med smak blir det ännu lite mer spännande smaker)

2 klyftor vitlök

2 dl riven ost (tog prästost)

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisningarna. Ett tips när du kokar pasta, ha i mer salt än vad det står. Det gör underverk för riktigt god pasta.

2) Strimla baconen smått, stek dem. Inte tills de blir knaperstekta utan strax innan tar du av dem. Mums, så goda just då.

3) I en bunke, blanda stekt bacon, riven ost, pressade vitlöksklyftor, grädde, färskost, salt och peppar.

4) När du just hällt av vattnet från pastan, låt den ligga kvar i kastrullen. Häll över baconblandningen och rört runt över medelvärme i ett par minuter. Servera! 🤤

Andra goda pastarätter:

One Pot Pasta // Pasta Italiano // Benjamin Ingrossos Zafferano // 3 minuters LYXPASTA

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR  

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR  

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

160
5 kommentarer