Indisk Halloumigryta

Vill du äta en riktigt god gryta så tipsar jag om denna! En krämig gryta som du kan äta till ris. Också väldigt gott att äta med naan bröd. Jag som älskar halloumi skulle kunna ha det på matsedeln två ggr i veckan om det är så.

Indisk halloumigryta, ca 6 p

500 g cocktailtomater

3 pkt/ca 600 g halloumi

1 zucchini

1 stor rödlök

2 klyftor vitlök

1 påse garam masala (krydda från Santa Maria)

3 dl grädde av valfri fetthalt

1-2 dl mjölk (beroende på hur krämig du vill ha grytan)

Lite salt

Gör såhär:

1) Dela halloumi i mindre bitar. Stek den i oljan tills den får färg. Ha rätt hög värme.

2) I en stor gryta, häll i olja i botten, häll i cocktailtomaterna och låt dem steka tills de går sönder och börjar släppa ut innehållet. Rör runt lite då och då.

3) Hacka zucchinin och rödlöken i mindre bitar, ha i det också. Rör runt.

4) Häll i hela påsen med krydda. Rör runt. Häll i grädden, rör runt. Beroende på hur krämig du vill ha den, häll i resten mjölk.

5) Ha i den stekta halloumi, rör runt och servera sedan med ris,

TIPS; Hacka lite cashewnötter över just innan servering.

Här nedan hittar du några grytor till som är supergoda! Testa vetja!

Italiensk krämig färsgryta // Kycklinggryta med soltorkade tomater // Krämig kycklinggryta // Het tacochiligryta

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

73
Kommentera
ANNONS

Padeltastic och hemmagjord Sportdryck

Godmorgon vänner!

Ja nu är det inlägg sen kväll och tidig morgon. Så knasig kväll igår när jag typ däckade tidigt. Kände mig inte ens trött men somnade ändå. Tony sa: ”Du kanske bara låg så himla skönt där i soffan så du tvingades att somna”. Ja, haha, så måste det ha varit.

I Söndags startade vi dagen med en padelmatch mot exet Magnus och hans Maria. Så kul att vi har dom som vi ofta spelar emot, ikväll ska vi spela igen. Imorgon ska vi möta ett nytt par och spela emot.

Mycket padel nu. Men vet du? Tänk att jag som 49 åring hittat en hobby som jag bara älskar! Som ger mig motion och glädje på en nivå som jag trodde var förbi för längesen. Jag har ju spelat innebandy och fotboll i mitt liv, men det var ju när man var ung och orkade. Padel kan ALLA spela, det finns liksom seniorgrupper för gamlingar som ses och spelar padel. Man kan spela med sina barn, sin mamma o pappa, arbetskompisar, tjejgänget eller med sin partner. Tony och jag älskar att vi kan göra det här tillsammans. En hobby som vi båda gillar! I helgen har jag anmält mig och Tony till ”charity-padel” i Rosersberg. Det fanns några platser kvar ifall du och din partner är sugna på att vara med, verkade himla kul faktiskt!

Man anmäler sig på deras MATCHI sida. Som ni ser så finns det lite platser kvar. Kika in på min story på Instagram.

Apropå Padel! Kolla vad jag tagit fram hittills. Detta är så roligt så klockorna stannar. Mina helt egna produkter till Padeltastic som jag satsar en hel del på nu. Här har vi kompressionsstrumpor och thermos vattenflaskor.

Varför ska man ha kompressionsstrumpor då? Jo men det finns såna otroliga fördelar med såna strumpor. Inte nog med att de förebygger skador….

Img 2467.jpg

Dessa studier har visat tydliga resultat på att du ökar din prestation på helt annan nivå. Detta för att kompressionsstrumpor håller muskeln på plats och hindrar ”skakningar” och ”darrningar” som också gör så muskeln mattas ut. Det ökar blodgenomströmningen som både skyddar och läker muskulatur. Så joggar du, spelar racketsport eller någon annan sport som kräver explosivitet, uthållighet och ork så testa kompressionsstrumpor. Mina kommer snart att finnas på Padeltastic.se webshop.

Vattenflaskorna som ser ut som riktigt snygga thermosar, ja dom håller kyla i upp till 12 timmar och värme i upp till 24 timmar. Lägg i ett par isbitar innan du drar hemifrån så har du garanterat kall dryck. Det är faktiskt Tony som fått mig att börja jobba på den här produkten. Han ÄLSKAR kallt. När han ska dricka något ska det vara ISKALLT. Så dessa flaskor är det han som fått mig att ta fram. Så i sommar när jag ska spela padel utomhus i värmen är det extra viktigt med kall dryck, ska göra min hemmagjorda sportdryck och ha i dessa ursnygga flaskor.

HEMMAGJORDA SPORTDRYCKER

White tea energy

4 dl vitt varmt te

2 msk honung

Låt svalna så det blir helt kallt. Häll upp i flaska och drick som energidryck.

Applebonanza

2,5 dl ren äpplejuice

2,5 dl mineralvatten

1/2 tsk salt

Blanda i en flaska, ställ kallt och njut av under en varm sommardag eller när du sportar!

Energyboost (för er som ej är känsliga för koffein)

1 dl färdigkokt kaffe

1 dl valfri mjölk

1 banan

1 dl havregryn

Mixa i blender tills den är helt slät. Ställ kallt. Perfekt att ta innan träning t ex

Sports

5 dl vatten

2 msk druvsocker (finns HÄR)

1/2 kryddmått salt

1 msk koncentrerad fruktjuice (funkar även med 2 msk pressad citron)

Ja, där har ni några SPORTDRYCKER som du kan blanda själv helt utan onödiga tillsatser.

Hepp! Nu måste jag fixa mig, ska åka mot Sthlm om en timma. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

28
Kommentera

Dop, snygg klänning och gott fika

Hej älsklingar!

Jaha, måndagen har varit i full gång. Jag har lagat mat i en sådär 3 timmar. Har lagat matlådor till nära som har det lite jobbigt just nu. Vill underlätta lite och det minsta man kan göra är att underlätta det dagliga planerandet kring mat och matlagning. Sen somnade jag hastigt och lustigt i soffan tidigt ikväll, att flytta klockan tar på krafterna.

I helgen var det dop för vår lilla Siri. Sötisen skötte sig så fint i kyrkan och somnade till slut på sin pappas axel.

Siri döptes i samma kyrka som mina stora barn är döpta i. Så längesen jag var där, tänk…. Det är 23 år sedan. Sjukt! Tillinge kyrka är en jättefin kyrka och det är sånt lugn därinne, det har jag alltid tyckt.

Jag hade på mig en klänning från Plain Vanilla, beställde den direkt när jag såg den. Jag äääääälskar omlottklänning och färgen ska vi inte prata om. Finns HÄR. Följer med en underklänning också.

Min superfina pappa! Just dragit av ett skämt så vi båda skrattade gott. Älskar när han är finklädd min pappa. Mamma lyckades jag inte fånga på bild. Hon var också så finpiffad.

Efter kyrkan for vi hem till syrran för dopfika. Dom bjöd på finska piroger, ääääälskar det med äggsmör på. Kokta ägg blandat med smör, sen värmer man pirogerna och har på äggsmöret så det liksom smälter lite uppepå. Magiskt gott! Mamma hade också bakat ”Ässiä”. Recept på dessa galet goda kakor hittar du HÄR. Mamma hade bakat ”kammar” också, recept HÄR.

Mysigt med ett litet dop för de allra närmaste. 💕 Vi köpte adidasskor som kan varit de sötaste och minsta jag sett. Köpte också en kofta men den var det hål i så den ska bytas.

Tack syster & Pierre för ett fint dop!

Nu ska jag sova….. igen. 😀

Kram Nina

46
Kommentera

CITRONKLADDKAKA med limeglasyr

Har du planerat att baka något till påsk? Den här kakan bakade jag förra året och den måste jag bara tipsa om igen. Den blev verkligen huuuuur god som helst. Jag är också barnsligt förtjust i strössel i bakning, därför blir den lite extra fin dessutom. Älskade glasyren, tipsar dig om att göra t ex citronmuffins och använda samma glasyr. Kommer bli både goda och söta, måste nog testa det själv också.

Alltså glasyren på denna är fenomenalt god! Alltså fenomenalt! Passar så smaskigt bra ihop med kakan, alltså en fullträff!

Missa inte: VANILJ & CITRONRUTOR


CITRONKLADDIS MED LIMEGLASYR

3 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 citron, Finriv skalet

2 1/4 dl vetemjöl

125 g smält smör

1 nypa salt

saften av citronen

Glasyr:

50 g smält smör

2 tsk pressad limesaft

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

2 1/2 dl florsocker

Topping:

färgglad strössel

limeklyftor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna lite.

2) Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och sikta i det i smeten. Pressa i citronen. Sist har du i det smälta smöret. Blanda runt tills du har en något segare smet.

3) Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på ca 24 cm. Smöra kanterna. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Kakan ska vara lite wobblig i mitten när du skakar formen lätt, då blir den perfekt.

4) Låt kakan svalna helt.

5) Glasyren gör du genom att smälta smöret. Rör ihop med citronsaft, vaniljsocker, florsocker & äggula. Den kommer vara rätt tjock. Bred på den på kakan och avsluta med lite strössel och limeklyftor.

Fler goda bakverk som jag verkligen tycker du ska testa!


Saftigaste äppelkakan

Hallonkladdkaka med vit choklad

Blåbärsbullar med mandelmassa

Krämiga vaniljbullar med fyllning i långpanna

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

93
2 kommentarer

Snittar med godaste laxröran

Har ni kommit ihåg och flytta klockan? Galet härligt att vi äntligen har sommartid. Nu kommer det bli ännu ljusare på morgnarna. Längtar till när jag kan sätta mig ute i bara linne och dricka kaffe i solen på baksidan. Dröm!

Nu ska jag tipsa dig om riktigt goda snittar till påsk. Dessa är det alltid en rasande åtgång av, så gör du dom… tänk många!

Snittar med laxröra

150 g cream cheese
1 dl creme fraiche
100 g rökt lax
½ kvast gräslös
2 msk färskriven pepparrot (finns på tub)
salt
peppar

Gör såhär:

1) Skär laxen i små bitar.

2) Blanda laxen med creme fraiche, cream cheese, klippt gräslök, pepparrot, salt och peppar.

3) Bred ut ett tjockt lager av röran på ett par tunnbröd. Rulla ihop tunnbrödsrullarna och skiva dem i ca 3 cm breda skivor.

4) Lägg upp på fat och dekorera gärna med lite klippt gräslök uppepå!

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

157
7 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon raringar!

Här är man uppe med tuppen men klockan har ändå hunnit bli ”mycket”. Haha, klockan har ju flyttats så allt är lite virrigt såhär till en början. Här kickar jag igång denna sköna Söndag med en veckomatsedel. Denna veckan blir en pastavecka, tyckte det kunde passa med enkelt & gott. Kom ihåg att du kan variera din pasta. När jag vill äta nyttigare pasta köper jag linspasta, rårispasta och kikärtspasta. Det är minst lika gott!

MÅNDAG: Krämig köttfärs & bacongratäng

TISDAG: Krämig laxpasta med citron

ONSDAG: Grillad kyckling med grekisk pastasallad och tzatziki

TORSDAG: Krämig skinkpasta med västerbottensost

180 g x 2 strimlad rökt skinka (jag köpte på ICA)

1 lök

2 msk tomatpure

1 msk dijon senap

2 msk majsredning

3 dl mjölk

2 tsk paprikapulver

2 vitlöksklyftor

1 1/2 dl riven västerbottensost

1 dl pastavatten

Salt & peppar

500 g pasta

Gör såhär:

1) Hacka löken och stek den mjuk i lite olja. Ha i den strimlade skinkan och låt den steka med i några minuter.

2) Ha i tomatpure, dijonsenap, paprikakrydda, pressa i vitlöksklyftorna och rör om.

3) Häll i mjölken, spara 1/2 dl och häll det i ett glas. Ha i majsredning i glaset och rör om tills allt lösts upp, häll i det. Rör om. Nu ska det bli en simmig lite krämigare röra. Tips: Om det blir för krämigt, ha i lite mer mjölk. Blir det för ”vattnigt” – blanda mer majsredning och mjölk och ha i.

4) Riv osten och ha i den. Rör om tills allt smält ned.

5) Koka pastan enligt anvisning, spara 1 dl av pastavattnet (detta om du kokar vanlig pasta då det finns stärkelse i vattnet), häll i pastan i skinkröran och rör om. Häll i pastavattnet och rör om igen.

6) Riv på lite mer Västerbottensost innan servering.

FREDAG: Fläskfile och kantarellpasta

Img 2317.jpg

VECKANS GOTTA: ”Rör ihop” kaka med jordgubbar

Gillar du recepten får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

51
2 kommentarer

Dukning till påsk

Innehåller annonslänkar för H&M

Häromdagen var jag och handlade lite på H&M Home. Vi har ju inte H&M längre i vår småstad så då brukar jag passa på när jag kommer till större städer.

Hittade världens sötaste små kaniner som jag ska dekorera min trollhassel med här hemma.

Ångrar nu att jag inte köpte dessa urgulliga placeringskaniner (<länk). Hur söta?

Köpte ett gäng med linneservetter (<länk) i vitt som jag ska duka med till påsk.

Servettringarna är också köpta på H&M Home. Till påsk sen så ska jag färga ägg och sätta i den lilla öglan på servetten. Så fint!

Så inspirerad av den här dukningen! Mitt servettring är dock åt fel håll, den ska ju vara tvärtom. Förresten så var det väldigt fint att sätta sån jutetråd och små brudslöjor i den. såhär dukar nog jag i påsk!

Nu börjar man ju längta rejält till påskens alla festligheter!

Kram Nina

37
Kommentera

Chokladfondant med Touch av chili

Påsken närmar sig med stormsteg och vad kan väl inte vara på sin plats än att tipsa om lite härliga efterrätter. Påsken handlar mycket om att äta, inte bara mat…. Utan även efterrätt. Denna ska bakas!

Chokladfondant med en touch av chili, 4-6 st

2 ägg

2 äggulor

2 1/2 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad med chilismak

100 g smör

2,5-3 msk vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Vispa ihop ägg, äggulor och sockret. Du behöver inte vispa särskilt länge, det ska liksom gå ihop sig fint.

3) Hacka chokladen grovt. Smält smöret och ha i chokladen så den får smälta helt i smöret.

4) Blanda sedan i choklad i äggvispet. Sikta ned vetemjölet.

5) Smörj 4-6 ugnssäkra formar med smör invändigt. Fördela ut chokladsmeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 min (beroende på storlek på formarna). När det bildas en förhöjning i mitten av formen är fondanten färdig.

6) Servera med röda vinbär och om du vill, en klick lättvispad grädde eller en skopa vaniljglass.

Fler supergoda efterrätter:

Morotskaka i micron, Äppeltrifle, Cheesecake i glas, Mangomousse

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

58
Kommentera

Vilken härlig Fredag & LIVE

Innehåller annonslänk för Bagaren & Kocken

Hej finisar!

Tack för all fin feedback jag fick på mitt förra inlägg. Ni var många som skrev till mig på min Instagram att detta var fint att läsa om mig. Blir helt rörd, tack. ❤️

Ja igår blev det en hektisk dag, helt sådär utan plan blev den hektisk. Lite typiskt oss också om jag ska vara ärlig. Vi felräknar ofta tiden det tar och då blir det så.


Jag började dagen i padelhallen. Träning med Fredrik väntade. Alltså man är så galet slut efter en träning med honom, men mycket beror säkert också på att man stressar sig själv i övningarna. Jag är en prestationsprinsessa som ni vet, jag vill bli bäst på kortast tid. Ställer orimliga krav på mig själv. Igår sa min tränare Fredrik (för då hade jag sagt förlåt 100 ggr och tryckt ned mig själv): ”Nina, tryck inte ned dig själv. Du ställer så otroligt höga krav på dig själv”. Jag vet att jag gör det, jag vet. Men jag vet inte heller hur jag ska sluta, det är ju ett personlighetsdrag. Mamma & pappa säger att man taggar ned när man blir äldre med sånt, ser fram emot det faktiskt.


Svajigt självförtroende igår efter träningen. Men jag tog en dusch och satt och filosoferade lite. Insåg att jag ju lär mig otroligt mycket efter varje gång jag tränar. Det är ju det träning handlar om. Lärde mig minst 4 viktiga saker för min egen förbättring inom padel igår t ex. Hur jäkla bra är inte det?


Blus från Plain Vanilla, finns HÄR. Har den snart i alla färger. 😀

Gjorde mig i ordning och sedan väntade lunch med Tony, mamma och pappa. Jag bjöd dom på lunch igår, vi har inte setts på en evighet så det var mysigt att få umgås lite.


Hämtade sen ut mitt paket från just Plain Vanilla, är väl andra gången jag beställer kläder därifrån den här månaden. Den här kommer ni få se senare, alltså den underbaraste av klänningar. Är helt kär! 💚 Idag väntar nämligen dop. Min systers lilla Siri ska döpas.


Igår körde vi en FREDAGSLIVE. Jag gjorde pizza som vi sedan bakade i vår pizzaugn. Alltså, det är nog livets bästa köp. Vi är sååå nöjda med den, blir helt galet goda pizzor. Spelar ingen roll om du gör en tjock pizza eller en tunn, den blir alltid genombakt i pizzadegen och får sån underbart god krispig yta. Och det går så sjukt snabbt. Typ 3 minuter. Alltså bäst!


HÄR har ni den, den är på REA nu så passa på för tusan om du vill ha en riktigt bra pizzaugn, gäller en dag till. Vi är verkligen 100% nöjda. Oftast så bakar vi pizzorna med ved. Det blir allra godast. Man kan också använda kol och t.o.m gas. Det följer med en del till det så du även kan använda gas. Men jag föredrar helt klart ved, sååå god smak så det är inte klokt. Pizzaugnen blir 400 grader varm så gissa om den brassar på pizzan och ger den vad den tål?


HÄR hittar ni det alkoholfria bubblet som jag pratade om på liven igår, det är så galet gott! Riktigt riktigt bra smak och känns nästan precis som vanligt bubbel. Jag sa att det var Richard Juhlin men nej, det är God Dryck som står bakom.


Gjorde också världens enklaste förrätt! Eller snarare tilltugg. Så gott så det är inte klokt.

Fyllda tartletter, 4 st

50 g Philadelphiaost

50 paprika & Chilifärkost (ICA)

1 dl skinkost (på tub)

1 dl parmesan

4 tartletter (finns att köpa färdiga på välsorterade matvarubutiker)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop Philadelphia, paprika & chiliosten, skinkost och parmesan. Klicka i tartletterna.

2) Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills de fått lite färg på själva tartletten.

3) Går att äta såhär. Om du vill, klicka på lite creme fraiche och hackad rödlök.


Pizzan i pizzaugnen blev magisk! Jag köpte färdiga pizzadegar men allra godast är ju att göra helt egen. Men toppingen tog den här pizzan till oanade höjder. Testa denna topping!

Ninas godaste BURRATA pizza

1 pizzabotten

2 msk tomatsås (finns färdig på konserv att köpa)

1 påse/250 g buffelmozzarella

1 näve ruccola

275 g/100 g avrunnen burrata

2 msk pinjenötter

1 msk cream di balsamico

1 msk rinnande honung

Gör såhär:

1) Bred på tomatsås på botten, skiva buffelmozzarellan och fördela ut den. Grädda pizzan.

2) Ha på ruccola, dela burratan i mindre bitar och fördela ut den på pizzan. Ha på pinjenötter och sist crema di balsamico och honung.

MAAAAAAGISKT GOD! Den absolut godaste pizzan man kan äta hemma. 🤤🤤🤤

Hepp! Nu ska jag städa lite, sen får vi se om vi hinner med en padelmatch innan vi ger oss av mot dopet. Har köpt så söta presenter till vårt nya lilla stjärnskott i familjen. Ska visa sen.

Kram Nina

48
Kommentera

10 saker ni inte visste om mig

Ja, även om jag är väldigt öppen här inne så finns det (tror jag) saker som ni kanske fortfarande inte vet om mig. Jag tycker själv att sånt kan vara så roligt att läsa. Dock så kommer kanske en del av dessa punkter vara allt annat än roliga, men sånt har ju också inträffat i ens liv som ni kanske inte vet.

1) Jag är uppvuxen i ett område i vår småstad där det hände en hel del hemskt. Jag har bl a blivit jagad av en grov mördare som fortfarande sitter inne, jag har sett en man bli knivstucken i magen, jag har fått en absolut vodka kastad på min fotled av en alkis och jag har blivit jagad av en kvinna som var narkoman och väldigt oberäknelig. Efter kniven i magen flyttade vi, då fick mina föräldrar nog.

2) Jag blev kallad för ”hora” och skriken åt i en hel vecka i fjärde klass för att jag råkade prata med en annan kille badhuset för att jag var ihop med en kille. Ett minne som suttit hårt hela livet. Alltid hatat svartsjuka killar efter det.

3) Glömmer aldrig första kvällen jag som 20 åring satt i min egna lägenhet efter jag separerat från min kille som jag varit ihop med sedan 14 års ålder. Känslan av frihet fick ett ansikte där och då. Jag kokade te och käkade mackor i min ruffigt fula ärvda soffa och tittade på min mini TV. Lisa Nilsson och Freda’ gick hårt på CD-spelaren. Samma kväll hällde jag upp ett glas svartvinbärs juice och råkade sparka omkull det när jag skulle lägga mig. Juicen la sig som ett kors på golvet och jag var livrädd och sova min första natt ensam. Såg det som ett ont omen. Inget hände dock… 😀

4) Firade mitt singelskap med att boka en sista minuten till Magaluff med en kompis den sommaren. Tog igen allt jag inte fick göra för killen jag hade levt med i 7 år. Hade aldrig haft så roligt som på den resan, hade sockerdricka i skinkorna hela resan.

5) Jag har blivit mer och mer övertygad om att jag nog har ADHD. Tänker inte göra någon utredning men alla ”hemmatester” och vänner som fått det bekräftat visar på att jag också har det. Denna superkraft som många besitter….. Men, detta har också gjort att jag ibland missat viktiga deadlines, haft svårt att hålla tider, hitta saker, haft alldeles för mycket att tänka på, koncentrationssvårigheter när något är tråkigt (som pappersarbete i mitt företag – får verkligen stålsätta mig och använda pannbenet), glömsk som bara den… nästan så man tycker det är ett skämt ibland, har oftast svårt att sitta helt stilla då jag nästan alltid pillar på något eller rör min fot. Ju mer strukturerad jag är, ju mer noga med att fylla i kalendern jag är och dubbelkollar åtaganden flera ggr, desto bättre mår jag. Ett av mina barn har ADHD och det sägs ju vara ärftligt.

6) Jag har haft katt sen jag var 6 år. Bara varit utan i något år sammanlagt.

Toxy
1/8 – 2007 — 10/11 – 2016

Majlis 🤍

7) När jag reser hemifrån på semester eller liknande har jag alltid lite ångest de första dagarna vi är borta. Detta har tack och lov blivit bättre med åren, som ung var detta jättejobbigt.

8) Jag är medial. Fick det konstaterat första gången jag besökte ett medium. Hade ditintills kopplat allt till min egen kropp – detta med facit i hand, försämrade min hypokondri avsevärt. Idag vet jag om känslan eller förnimmelsen i min kropp är min eller någon annans. Jag kan t ex känna om den jag pratar med är ledsen, stressad, orolig, rädd, har ont någonstans osv. En gång kunde jag knappt gå in i en butik av för stark huvudvärk, visade sig att den tidigare butiksägarinnan gått bort i hjärntumör. Jag vet också alltid om någon ljuger för mig vilket är lite jobbigt….

9) Är morgonmänniska, min energinivå är alltid högst när jag gått upp på morgonen. Eftermiddag kväll är det något helt annat.

10) Är otroligt lojal. Hatar orättvisor och råkar någon av mina vänner eller min familj ut för elakheter kan man alltid räkna med min lojalitet.

Kram Nina

145
15 kommentarer