Livet och lite nytt i sommargarderoben

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Hej älsklingar!

Ja vad har vi pysslat med då sen sist. Ja vi tog en hemmadag hela familjen i Tisdags efter allt som hade hänt. Det var skönt. Milo o jag fikade lite tillsammans och pratade om livet. Det dyker såklart upp en hel del frågor om allt nu. Den 3:e juni ska vi i alla fall på begravning. ❤️ Vi är ok, vi umgås mycket nu i vår familj. Jag kramar på mamma och pappa varje dag. Vi ältar och vi pratar och sakta börjar det landa i oss att det är såhär det kommer vara nu. Dessutom pratar vi mycket om mosters önskan, sörj för tusan inte…. Lev livet! Det var hennes önskan, så vi gör så gott vi kan här.

Vi har spelat en del padel också. Älskar verkligen den här sporten på riktigt. Den ger så mycket glädje, motion, umgänge, utmaningar och nya bekantskaper. Tänk, jag som så länge ratade hela idén och sen älskade det mer än något annat. Jag gissar att det är för att det är så ”enkelt” på något vis…. Ett rack, några vänner och så kan ung som gammal spela. Har du inte testat än, dra ihop ett gäng och så åker ni och spelar på skoj. Jag lovar, du kommer fastna totalt!

Tony har fått sitt utlåtande från doktorn också, han var till ortopeden i Uppsala för att få svar på hur läkningen av hans axel gått. Han fick toppenbetyg på läkning. Kan inte bli bättre. Med största sannolikhet har kinesiotejpen vi haft på hjälpt till massor, ortopeden sa det var jättebra då man avlastat axeln så mycket. Så ingen operation behövs utan leva på som vanligt förutom att ramla på axeln igen då. Han sa också att det var bra att han rört på sig så mycket, det är bra för läkningen. Så glad för hans skull för detta har såklart varit ett frågetecken sedan det hände.

Vi har varit ute och gått våra promenader. Så viktigt och så bra för mig att vara igång igen. Känner verkligen hur både kropp och själ får sitt av dessa stunder. Pratade lite om #30dagarsutmaningen på min VLOGG. Såååå många som skrivit till mig på Instagram hur de ändrat sina liv på bara 2-3 veckors promenader. Vet ni hur glad det gör mig? Jag VET att det har den effekten. Så dessa utmaningar jag drar igång hjälper så många och det gör mig jätteglad. Kan jag hjälpa en enda till bättre mående så är det värt varenda sekund.

Vi åt vår första frukost utomhus. Det har man ju längtat efter om något. Min frukost allt som oftast blir detta, ja efter 4,5 dl Sellerijuice då.

Ninas frukost

2 bananer

2,5 dl frysta vilda blåbär

1 – 1,5 dl vatten

Granola (<recept)

Blåbär & jordgubbar

Salta cashewnötter

Kör blåbär, vatten och bananer i en blender till du har en krämig smoothieaktig ”yoghurt”. Det blir ganska mycket men jag brukar dricka resten som en smoothie eller så får Tony det. Viktigt med mängden ändå för att bli mätt.

På med granola och färska jordgubbar och blåbär, hacka lite saltade cashewnötter uppepå. Kan också vara neutrala cashewnötter eller andra nötter du föredrar.

Fick hem min beställning på lite sommarkläder i veckan också, ett litet glädjeämne som jag hämtade ut och struttade hem och testade direkt.

Den här omlottklänningen från VILA (<klickbar länk) har jag redan i rosa, skulle gärna ha den i alla färger. Så skön på och så härligt material. Klä ”ned den” med ett par sneakers eller platta sandaler, eller ”hotta till” den med ett par klackar.

Ett till omlottklänning (<klickbar länk), den här är också i skönt material och jag bara ÄLSKAR den här färgen. Den kommer vara ”het” den här sommaren, sett att det är många butiker som tagit in just den här färgen. Tur att jag sparat mina supergamla pumps som har exakt den här färgen.

Sommarens vackraste topp! (<klickbar länk) Sorry min Kalle Anka klädsel (tröja men inga byxor) men jag testade den bara snabbt i hallen. Älskar den, så himla fin och skön. Älskar de små detaljerna som finns överallt och de små hängande klockade ärmarna. Den här kommer jag använda massor!

Måste tipsa om dessa urläckra ”skinn-looks” brallor (<klickbar länk) också! Superstretchiga, resår i midjan, apsnygga färger! Ska beställa dom vinröda också, dom är urläckra med. Har kostat 500 och nu endast 198 pix. Sånt gillar vi!

Sneakersen jag har på mig är dessa! HOKA-kopior och så sköna på fötterna. Gick en hel dag första dagen jag hade på mig dom och absolut inga skavsår, inte ont nånstans, bara supersköna på. Finns HÄR, (20% rabatt just nu).

Tunika (<klickbar länk) jag förmodligen kommer använda en hel del i sommar. Samma här, kliv i ett par sandaler så kommer de vara en mer vardagsoutfit, finare klackar så är det plötsligt en fest-outfit. Älskar såna plagg!

Ja lite sommarnytt i garderoben gjorde ju inte att man längtar mindre till sommaren direkt. På Onsdag nästa vecka ska vi få 20 grader i alla fall. Det börjar röra på sig hörni….. sommaren är på väg med starka ben!

Vi hörs sen. Ha nu en ljuvlig fredag och helg.

Kram Nina

37
5 kommentarer

Proseccolansering och när det inte blir som man tänkt

Hej fina ni!

Tack för att ni alltid stöttar och är fina, tack för att ni skriver några rader, de där små raderna som betyder mer än ni någonsin kan tro. ❤️

Jag är ute på språng just nu men ville kika in snabbt och berätta att jag har en alldeles sprillansny VLOGG som ligger uppe. Det är bl a från Lailas Proseccolansering och där får ni se hur det är ”bakom kulisserna”, där allt inte är så glamoröst som det kanske ser ut….och inte alls blir som man tänkt sig.

Bakom den här bilden ligger det bl a nagellackskatastrof, ont i mammhjärtat, byxor som inte gick att knäppa och ”hålla in trosor” som knäckte mina revben typ! 😂

Aja, kika gärna på min alldeles nysläppta VLOGG!

https://youtu.be/k7vAEw71QMU (<klicka här för att se videon).

Kram Nina och du, tack för du kikar in här hos mig. ❤️

89
4 kommentarer

När en vanlig dag inte längre blev vanlig – Vila i frid moster

Godmorgon!

Igår var en vanlig dag, tills den inte var vanlig längre. Tills det blir en dag som vi kanske alltid kommer att minnas med sorg. 9:e maj 2022.

Jag & Tony skulle just göra oss i ordning för att åka och spela lite padel, träna lite serv och lite slag. Syrran skickade och frågade om jag hört något ifrån vår moster. Det hade jag inte…. Jag ringde mamma och frågade vad som pågick? Mamma hade försökt nå henne hela dagen men hon hade inte svarat. Hon berättade att hennes bror (min morbror) var på väg dit för att bara kolla läget då han har nyckel. Efter bara några minuter ringde det i min telefon, det stod pappa på displayen. Då förstod jag, magen knöt sig och hela bröstet krampade.

Min fina moster Aino blev bara 71 år. En otroligt färgstark person som hade ett hest härligt skratt. När jag tänker på det så minns jag exakt hur det låter. Min moster har funnits i mitt liv sen jag föddes. 1972 när jag kom till världen var mamma och pappa nyinflyttade till Sverige. Min moster Aino och hennes man var som två lugna trygga pelare i deras liv, och så damp det ned ett litet knyte som blev hela gängets lilla knyte. Moster Aino blev också min gudmor.

Sedan blev min moster mamma själv, 1975 föddes min busiga lilla kusin. Vi är uppvuxna tillsammans och har bråkat, skrattat, busat och gjort all världens sattyg tillsammans. Som vi alla har skrattat åt dessa minnen. Min moster har varit en stor del av vårt liv. Jag gissar att det blir så när det bara är en liten del av släkten som hamnade i Sverige. Mina barn har alla älskat henne, Milo på ett alldeles speciellt sätt.

Vi har pratat så mycket om henne här hemma. Om hur rolig hon var, och speciell. Hur man alltid hade så kul ihop med henne och fick skratta. Idag tar vi en hemmadag här. Tony åker på padelträning, jag orkar inte riktigt det utan åker ut till mamma och kramas med henne istället.

Från min mosters 60 årsfirande. ❤️

Från min mosters 70 årsfirande (mitt i en pandemi). ❤️

Nu lever minnena av henne kvar, de och all kärlek vi kände för henne kommer aldrig att dö. Det är värt att tänka på, kärleken vi känner för de som gått bort dör aldrig.

Vi var ju på begravning i Fredags, prästen sa en bra sak om livet efter att någon i ens närhet dött.

Nu är denna avskedsceremoni över, och ni ska gå ut och fortsätta livet. Ett liv som kan vara jobbigt, men som är nödvändigt”.

Det förklarar det så bra. Livet efter någon dör är nödvändig. Min moster har dessutom alltid sagt att den dagen jag lämnar jorden ska ni inte vara ledsna och gråta. Var glada och lev era liv….. det är min önskan.

Så fina moster Aino, jag ska göra så gott jag kan. Jag lovar! ❤️

Älskar dig moster Aino! Hoppas du känner det där uppe i himlen. Himlen blev en ännu roligare plats sen du kom dit, det är jag säker på. Hälsa morfar, hälsa Erik, hälsa Martti, hälsa Magnus…..

❤️❤️❤️ Din guddotter Nina

188
18 kommentarer

Har du också använt kaffefiltret fel hela livet?

Det har i alla fall jag, döm om min förvåning när jag läste att jag använt kaffefiltret fel i alla alla år!

På något sätt har det ju alltid känts liksom för stort eller vad man ska säga, ja även om jag köpt rätt storlek, alltså den storleken som är tänkt för min bryggare.

Men nu vet jag varför! Ett kaffefilter passar nämligen helt perfekt i en kaffebryggare. Det är bara jag som använt det fel i alla år.

Nedan avslöjas tricket hur du ska använda ett kaffefilter, jag lovar, du kommer aldrig göra som förr igen. 😀

Du har säkert sett att kaffefiltret alltid är räfflat i botten och på ena sidan. Det finns nämligen en anledning till det, det är för att du ska vika in filtret där. Detta kommer att justera storleken och också stärka filtret så det inte ramlar ihop under bryggningen.

Hur bra? Är detta inte en fantastisk upptäckt så säg?! 🤣❤️ Seså! Iväg och brygg kaffe med dig.

Kram Nina

13
Kommentera

Veckomatsedel

Söndag och dags att leverera tips på mat du kan laga i veckan. Hoppas du ska hitta lite inspo!

MÅNDAG: Tacotoast (ännu mer perfekt om du har tacoköttfärs kvar efter helgen)

TISDAG: Fiskgratäng med bearnaise

ONSDAG: Krämig korv & potatisgryta

TORSDAG: Världens godaste Lasagne med fetaost

FREDAG: Krämig Lövbiffsgryta

Veckans gotta måste bli denna magiskt goda och saftiga rabarberkaka, lätt att svänga ihop dessutom!

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

50
Kommentera
ANNONS

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås

Godmorgon!

 

Här inne tänkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tänkte jag. I veckan åt vi något som jag tror kan vara bland det godaste i köttväg vi ätit! Jag som egentligen inte gillar fläskytterfilé överhuvudtaget blev så himla glatt överraskad av denna rätt. Så kvista nu iväg och handla på dig en fläskytterfilé och så lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!

Missa inte mina 40 bästa och mest populära recept (<klicka)


Nu tål jag tyvärr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tänker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepå, det gav verkligen det där extra härliga crunchet till hela rätten!

TIPS: Mina 20 mest populära kötträtter (<klicka)


Såsen till är ”to die for”, den blir sådär vansinnigt god också i kombo med köttet och nötterna och så den hackade basilikan uppepå!

Tipsar dig att kika på min kategori med massor av goda såser (<klicka)


Fler goda rätter med fläskytterfilé:

Fläskytterfilé i sockerkaksform med supergod sås

Helstekt Fläskytterfilé i magisk sås

Fläskytterfilé i himmelsk balsamsås

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås, 4 p

800 g fläskytterfilé

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk malen persilja

Salt & svartpeppar

1 kruka basilika

2 vitlöksklyftor

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 kycklingbuljongtärning

3 msk kalvfond

Salt (lite) & peppar

1 dl valnötter

Gör såhär:

1) Skölj av fläskytterfilén och klappa den torr med hushållspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och häll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom på riktigt hög värme tills det får fin färg. Lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.

2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushållspapper och häll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, låt det steka med ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, nästan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och låt småputtra i några minuter.

3) Ta ut köttet och skär upp det i skivor, ställ tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och häll på såsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.

Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, äpple, lite olivolja och balsamvinäger. Så gott!

Gratinerad fläskfilé // Vitlökssmörsgratinerade fläskkotletter// Köttfärs & baconrullader i magisk sås// Lövbiffsrullader i krämig sås

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

3006
52 kommentarer
Innehåller annonslänkar

Kladdkaka i glas

På valborgsmässoafton gjorde jag en efterrätt som kanske är det absolut enklaste att svänga ihop. Köper du färdig kladdkaka, ja då är den löjligt enkel. Löjligt god var den i alla fall, så detta måste du bara testa! Tips till helgen kanske?

Mer efterrätter: EFTERRÄTTER I GLAS (<klicka för recept)


Bra utrustning att ha hemma:

Fina glas med fot – (Klickbar länk). Jag kör nästan alltid såna här efterrätter i mina Essenceglas (cocktailglas) från Iittala. Så ”clean” och så snygga. Älskar!

Bunke – (klickbar länk). Superbillig bunke som är lika snygg att använda som skål att ha chips i som praktisk att vispa i.

Elvisp – (klickbar länk). Halva priset nu! Den här elvispen har jag, den bästa jag haft! Tystgående (ett måste för mina tidiga morgnar i bakstugan), testvinnare och det kan jag förstå. Vispar extra snabbt dessutom!

Springform 20 cm – (klickbar länk). Tipsar om denna supersnygga i champagnefärg, den har dessutom den där kanten på nederdelen som gör springformen mycket mer lätthanterlig. Ett måste för mig!

Slickepott – (klickbar länk). Detta 3-pack med slickepottar har jag, säkert 3 omgångar av faktiskt. Superbra och så bra pris!

Den här efterrätten är enkel att svänga ihop. Det kommer dessutom att vara uppskattat om du bjuder gäster på denna efterrätt. Ett tips: Byt ut vanlig kladdkaka mot t ex en vit kladdkaka. Har en jättegod krämig variant HÄR, en annan med lemoncurd HÄR. Funkar såklart minst lika bra!

Fler recept: KLADDKAKOR (<klicka för recept)



TIPS: Smaksätt grädden med t ex kardemumma, vaniljsocker eller kanel. Gör underverk för alla smaker!

Mer efterrätter: ALLA EFTERRÄTTER (<klicka för recept)


Kladdkakedröm i glas, 6 st

Mer kladdkakor: KANELBULLEKLADDKAKAGODASTE BLÅBÄRSKLADDKAKANMAGISK JORDGUBBSKLADDKAKA

2 ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

0,5 dl kakao

100 gram smält äkta smör

2 nypor flingsalt

Till servering:

3 dl vispad grädde

Jordgubbar

Myntablad

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, detta blir en riktigt seg smet och är perfekt när man vill slippa mjölklumpar i. Rör till sist i det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna i springformen. Häll i smeten.

5) Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min, detta beror lite på din ugn. Ett bra riktmärke är att den ska vara lite wobblig i mitten när du skakar springformen.

6) Låt kladdkakan gärna svalna helt. Ta sedan och skeda ur kakan och lägg i glasen. Toppa med vispad grädde, jordgubbar och myntablad.

GLUTENFRI: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.

LAKTOSFRI: Byt ut smör och grädde till laktosfritt.

Fler goda kladdkakor:

Hallonkladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med dumle och krispigt täcke

Lakrits & chokladfudgekladdkaka

Ballerinakladdkaka

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget. 

Mer gott på bloggen:

Över 100 recept på mjuka kakor

20 supergoda populära kakor

Följ gärna:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

Kram Nina

121
Kommentera
Innehåller annonslänkar

BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS

Godmorgon!

Uppe med tuppen, har massor att göra idag (berättar mer om allt senare). Ska sätta igång dagen här och få allt gjort men tänkte jag måste tipsa dig om en riktigt god laxrätt jag gjorde häromdagen. Barbecuelax med kall dillsås är verkligen en höjdare ska jag säga! Älskar den där barbecuesmaken som blir och det passar så oerhört bra till fisk. Det trodde inte jag, så galet gott! Först steker du laxfiléerna på riktigt hög värme så de får lite yta, jag gjorde så att jag penslade marinaden på filéerna medan jag stekte. Det blev en superhit!

Jag har en hel kategori med fiskrätter (<klicka för recept), missa inte det!

Bra utrustning att ha:

Stekpanna – (klickbar länk). Detta stekpanneset har jag och det är det bästa jag någonsin haft där det aldrig fastnar något alls och ger en otroligt jämn stekyta. Har dessutom en värmeindikator som talar om när det är färdigt för stekning!

Grillpensel – (klickbar länk). Värmetålig (275 grader) och i rostfritt stål. Enkel att rengöra då bordthuvudet är avtagbart.

Stekspade – (klickbar länk). En superbra med nonstick yta och själva stekspaden som är helt flexibel. Lätt att använda och tål upp till 315 grader.

Ugnsform – (klickbar länk.) Älskar detta 2 pack ugnsformar från Gastro Max. Använder massor!

Lagom stor bunke – (klickbar länk). Perfekt storlek, rostfri så den är superanvändbar och bra pris.

Skål – (klickbar länk.) Dessa skålar är sååå fina och så bra pris, snyggt att ha stå framme.

Som jag skrev så hade jag verkligen inte förväntat mig att barbecuesmal på lax skulle vara så gott som det var, det var verkligen en perfekt kombo av smaker. Den kalla dillsåsen till gjorde bara saken ännu bättre. Vissa smakkombinationer kan vara så himla goda!

Missa inte 20 goda maträtter som du lagar under 30 minuter (<klicka för alla recept).

Den här laxrätten passar perfekt att även ha i matlådan eller varför inte göra storkok på, jag brukar faktiskt köpa en hel färsk laxsida när det är erbjudande på det och så skär jag den i filéer och plastar in en och en. Så perfekt att bara plocka fram sen.

Här har du förresten 10 perfekta maträtter för just matlådan (<klicka för recepten).


Laxen kommer efter att den stekts läggas i en ugnsfast form och bli klar i ugnen, då kommer den underbara marinaden att gojsa till sig alldeles sådär härligt extra.

Missa inte: 8 rätter som du lagar under 15 minuter (<klicka för recept)

Jag serverade denna lax med en kall dill/citronsås som också blev alldeles magiskt god! Denna rätt bara måste du testa.

Ha en hel kategori med olika såser om du vill inspireras ännu mer, bl a en supergod vitlökssås som också skulle passa med denna rätt. KLICKA HÄR.


BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS, 4 p

700 g laxfiléer

1 dl barbecuesås

1/2 dl olivolja

1 msk sojasås

2 vitklöksklyftor

3 cm finriven ingefära

3 msk teriyakisås 3 msk honung

Peppar

Kall dillsås:

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk dill

1 citron

2 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Finriv vitlöksklyftorna och ingefäran, du behöver inte skala ingefäran. Lägg i en bunke. Häll i olivolja, barbecuesås, honung, sojasås, teriyakisås och peppar i bunken också.

2) Ta fram laxfiléerna och pensla dem med marinaden. Lägg i en het stekpanna med olivolja. Stek dem så de får riktigt fint färg. Pensla på marinaden under tiden.

3) Ta fram en ugnsform, lägg i laxfiléerna i den och häll i marinaden över filéerna. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Kolla så laxen är klar, dela den lite med en gaffel, går den isär med stora skivor är den klar.

Kall dillsås:

1) Hacka dillen smått. Riv skalet på citronen, lägg dill och citronskal i en skål. Blanda med creme fraiche, honung och lite citronsaft, ca 1 msk. Salt & peppar.

Servera med ris eller kokt potatis! Här hemma åt alla så det inte fanns ett jota kvar så detta fick högt betyg.

Fler goda fiskrätter nedan:


Torskrygg med bacontäcke

Lax i ugn med kall krämig sås

Krämig laxpasta med citron

Fisksoppa med pepparrot

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i tummen längst ned till vänster under inlägget.

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

282
7 kommentarer

Snabblimpa – Glutenfri vegansk

En Snabblimpa som är både vegansk och glutenfri. Riktigt gott och något jag verkligen kan längta efter ibland. Äter man den lite ljummen är det verkligen magi.

8 dl glutenfria havregryn (mixas till mjöl) 

2 tsk bikarbonat

1,25 tsk salt

2 bananer

1 msk psyllium husk

4 dl kokosyoghurt

Gör såhär:

1) Mixa havregrynen till mjöl i en blender. Mjölet blir lite grövre i konsistens.

2) Blanda i bikarbonat, salt och kokosyoghurt. Mosa bananerna och ha i dem också.

3) Blanda samman till en riktigt kletig smet.

4) Klä en brödform med bakplåtspapper och klicka i smeten i den. Grädda på 175 grader i ca 60-70 min.

Missa inte flera glutenfria recept: KLICKA HÄR

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar att baka denna havrepaj med citronfluff. Kan lova att den skulle passa perfekt till en god fika i sommar.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• Goda sallader 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

1
Kommentera

Därför är du vårtrött

Godmorgon vänner!

Hoppas ni mår bra. Själv har jag sovit en bra natt men är ändå så himla trött. Det måste vara den där vårtröttheten som alla pratar om. Ska prata mer om det längre ned i inlägget.

Igår morse gav vi oss iväg som vanligt. Det blåste en del men solen värmer nu vilket är så otroligt skönt. Men det är segt för våren att hanka sig fram. Som att det där jädrans kylgreppet som hållit oss i schack inte riktigt kan släppa. Nordanvindar, de där isiga som kryper in under tröjan och får en att frysa ända in i benmärgen. Man blir lurad också. Tittar man ut ser det ut som sommar, sen kommer man ut alldeles för tunt klädd så tuttvårtorna fryser till is.

Jaja, tålamod Nina, tålamod. Inte min starkaste sida om man säger så…. Nej! Men vi vet ju i alla fall att sommaren är på väg med all sin kraft. Apropå vår och sommar, jag skrev ju att jag var så trött! Läste på lite om just vårtrötthet och jag kan nog checka av allt på den där listan.

”Sol och mörker-växlingar förvirrar vårt system”

Just nu förändras längden på dygnet snabbt där går vi från mörker till mer ljus varje dag. För många personer kan övergången till en ny årstid innebära depression/känslan av att vara väldigt nedstämd. Det är vanligast under den mörkaste delen av året men förekommer även under våren och sommaren. Besvären är kopplade till hur dygnet skiftar i längd mellan årstiderna.

– Vi har en inre klocka som är beroende av solljus för att reglera våra hormoner, både må bra-hormoner som serotonin och dopamin, men även de som styr sömn och vakenhet, säger Hanna Rohani, legitimerad chefspsykolog på Doktor24 och fortsätter:

– Sol och mörker-växlingar förvirrar vårt system vilket kan leda till extrem trötthet, ökat sug för kolhydrater, koncentrationssvårigheter, oro och nedstämdhet – symptom man ofta upplever vid årstidsbunden depression. Den biologiska klockan hänger inte riktigt med i förändringen.

Psykologen tipsar – det här kan du göra själv

  1. Försök att få så mycket naturligt dagsljus som möjligt, även om det är molnigt ute.
  2. Sitt nära fönster när du är inomhus.
  3. Motionera – helst utomhus för att få dagsljus.
  4. Ät en näringsrik kost, regelbundna måltider och var försiktig med alkohol, framförallt under årets mörkare perioder.
  5. Försök att hålla fasta tider för när du lägger dig och kliver upp. Då kan kroppen bättre förutse när den ska producera relevanta hormoner.

Källa: Doktor 24

Så ja, det är bara att låta våren ha sin gång. Så småningom så kommer väl kropp och knopp ifatt och man kan bli lite mer ”normal”.

Nu ska jag kicka igång dagen här. Massor att göra idag. Hoppas du får en bra Tisdag. Tisdag förresten, den har börjat kvala in på veckans tråkigaste dag här så jag brukar göra något lite roligare av den. Ikväll ska vi ha filmkväll med goda snacks och sånt.

Hörs snart igen!

Kram Nina där

51
2 kommentarer