Suuuuuupergoda tilltugg, antingen på ett stort buffébord eller bara som dom är. Gott till ett glas bubbel eller iskallt vitt vin. Muuuuums!
Vitlöksfrästa räkor
400 g stora skalade räkor (jag brukar köpa styckfrysta Vannameiräkor på ICA)
3 st vitlöksklyftor
2 tsk cayennepeppar
1/2 dl olivolja
25 g smör
Salt & peppar
1 lime
Gör såhär:
1) Skala vitlöken och finhacka den. Häll i olja och smör i en stekpanna. Ha också i cayennepeppar och den hackade vitlöken. Det ska vara hög värme. Stek runt allt i ca 1 minut.
2) Ha i de tinade räkorna och låt den fräsa med under omröring i 2 minuter. Ta av från plattan. Pressa på lime och rör runt. Servera!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Innehåller annonslänkar genom reklam för Partykungen och Cervera
Denna dessert är skapad på Brennans restaurang i New Orleans 1951. Denna efterrätt döptes efter en lojal kund på restaurangen, Richard Foster. Fasta mogna bananer sauteras i en romindränkt kolasås och flamberas sedan och hälls sen över vaniljglassen. Mumma!
Bra utrustning att ha:
Gjutjärnspanna – (<klickbar länk) En riktigt bra gjutjärnspanna med stålhandtag. Användbar till mycket, kan också användas i ugnen.
Lång tändare – (<klickbar länk) En usb-uppladdad tändare som håller i upp till 300 tändningar på en laddning.
Serveringsskålar – (<klickbar länk) Fina glasskålar att servera ur är alltid trevligt.
1) I en gjutjärnsstekpanna, smält smör. Blanda i farinsockret och kanelen och rör om ordentligt. Låt värmas i ca 1 minut.
2) Ha i bananlikören, rör om hela tiden tills den gryniga konsistensen försvunnit. Rör om i ca 1-2 minuter.
3) Dela bananerna på längden, sedan på mitten. Lägg dem med den runda delen nedåt i pannan. Stek dem där i tills de börjar mjukna, ca 2-3 min.
4) Vänd nu bananerna till sin platta sida. Ta bort pannan från värmen och häll i romen. Ta nu pannan över riktigt varm platta, antänd romen med en lång tändare. Rör pannan runt runt försiktigt tills lågan slocknar. Ta bort från plattan.
Säker flambering: Var gärna två personer när något ska flamberas.
• Använd alkohol med hög alkoholhalt. 40% eller högre.
• Se till att maten/desserten är färdiglagad och ligger i en traktör- eller stekpanna av gjutjärn eller koppar.
• Slå i spriten från ett decilitermått över den varma maten. Pannan får inte vara för het för då riskerar spriten att koka istället. Spriten ska dock bli lite varm.
• Antänd spriten. Se till att du inte står under köksfläkten eller i närheten av något annat brännbart. Sprit antänds väldigt lätt och lågorna är svåra att se. Var försiktig med ansiktet och var beredd med ett lock om olyckan skulle vara framme. Absolut inte vatten!
• Låt spriten brinna ut klart.
5) Servera i 6-8 serveringsskålar/glas. Lägg i en stor skopa glass i varje. Häll sedan på sås och lägg på några bananhalvor.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen upp under inlägget.
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Halloj på er…
Har suttit nedborrad i jobb så jag har inte reflekterat så mycket över just klockan ännu. Har ju inte ens ätit lunch än och klockan är 14. Galet!
Igår hände egentligen inget speciellt alls. Möten i Sthlm. Jag var i vanlig ordning kissnödig just när Tony skulle gå på ett möte och jag sätta mig på ett café och jobba. Meeeen det blev inget av med det, jag var för kissnödig för att ta mig till ett café ens. Så snällt satt jag och väntade i bilen tills han var klar så vi kunde åka till en toa. 😂 Alltså min kissnödighet vet inga gränser när det blir såpass. Gud nåde om man skulle behöva köra en trippelnysning, ja herreminjee då skulle skinnsätena i Volvon behöva saneras.
Hörni! Jag hämtade min beställning från NordicFeel i förra veckan. Jag beställer ju hutlöst många lösfransar varje gång jag beställer, de går att använda fler ggr men det är många dagar på en månad. Så nya måste också införskaffas.
Hawaiian Tropic SPF 50 HÄR (20% rabatt just nu)// Hawaiian Tropic SPF 30 HÄR (20% rabatt just nu) // FILORGA SPF 50 spray HÄR. (20% rabatt just nu).
Jag fyllde på solskyddslagret här hemma. Du vet väl att solskydd blir gammalt efter några månader då man brutit förpackningen. Detta var det en vän till mig som påtalade, där satt jag med en tre år gammal solskyddburk och smorde. Haha, inte så lätt att veta ju.
Favoriter till mig har vi här, det är säkert 5:e året i rad som jag kör med Hawaiian Tropic. Det var ju det man körde när man var ung. Fast i oljeform, ingen solskydd what so ever utan då körde man olja så det fräste på huden. Ja fy farao alltså…. Noll koll man hade då. Jag gillar Hawaiian Tropic för att den går in i huden direkt. Avskyr när det ligger utanpå huden och är kladdigt. Jag kör 50, Tony kör 30 och till Milo kör vi denna till. Det har vi gjort i alla år, i början körde vi den för barn men nu den för vuxna.
FILORGA sprayen har jag alltid i väskan. Så återfuktande med anti-aging i. Innehpkker ett micro-inkapslat glaciärvatten som gör underverk med huden, ger massor med lyster också. Denna kan man spraya rakt på makeup också om man sminkat sig. Vet inte hur många ggr jag suttit på en uteservering och känt hur det bränt, bara ta upp och spreja på. Doftar ljuvligt och sprayen känns nästan som ett lättare puder när det landar i ansiktet. Bästa!
Min ”go to” Lip Balm hela somrarna! Elizabeth arden Eight Hour cream sun defence stick. (30% rabatt just nu). Använder på läppar och näsa hela somrarna, detta stick har gjort att jag aldrig längre bränner läpparna och får munsår. Det är ju annars mer en regel än undantag att bränner man läpparna så har man fula munsår inom 2 dagar. Ett år när jag var på Gotland så kom jag hem med 8 munsår. My god!
Nu ska jag kvista vidare här, mer jobb väntar och jag MÅSTE verkligen äta nu. Hörs sen igen!
Förra veckan gjorde jag Dinkelbröd till familjen. Dinkel är jordens äldsta sädesslag, det är dessutom hälsosammare än vetemjöl, det innehåller mer protein, har högre energiinnehåll, fler nyttiga fettsyror, mer mineralinnehåll och mer B-vitaminer.
Utrustning som är bra att ha hemma:
En bra köksmaskin – (<klickbar länk). Jag har den du ser på bild ovan. Den slår allt jag någonsin haft, jag har en extra stor då jag vill kunna baka stora degar så skålen rymmer hela 6,9 liter.
Degskrapa – (<klickbar länk). Hur man klarat sig utan degskrapa i sitt liv kan man ju verkligen undra? Alltså detta är ett MÅSTE för mig, så otroligt användbar.
Mjölsikt – (<klickbar länk). Perfekt när du inte vill få klumpar i smet, perfekt att sikta på brödet innan gräddning. Toppen till florsocker också.
Kökshandduk – (<klickbar länk.) Älskar mina handdukar från Solstickan. Blir alltid så glad av dem, påminner om min barndom.
DINKELBRÖD I LÅNGPANNA, ca 20 bitar
6 dl vatten
1 fpk torrjäst
2 msk honung
2 tsk salt
1 dl olivolja
Ca 15 – 17 dl dinkelmjöl
Gör såhär:
1) Värm vatten till ca 37-40 grader. Jag kör lite varmare när jag jobbar med torrjäst.
2) Häll i det i en köksassistent eller bunke. Häll på torrjäst, honung och salt. Blanda runt och låt sedan stå i ca 5-10 min.
Det ska bli som ett skum uppepå degvätskan, då är det klart.
3) Häll sedan i mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig fortfarande. Detta för att det är dinkelmjöl och detta har en förmåga att bli alldeles för torrt om man har för mycket mjöl. Kör den i köksassistenten i ca 5-8 minuter.
4) Låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 45-60 minuter tills degen blivit dubbel så stor. Sätt ugnen på 200 grader.
5) Häll ut degen på bakplåtpappersklädd plåt. Platta ut den, ett tips om det är för kladdigt är att mjöla händerna lite. Låt sedan jäsa övertäckt ytterligare i 30 minuter.
6) Pudra över lite dinkelmjöl, dela också upp degen i rutor med hjälp av en degskrapa. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter. När du knackar på brödet ska det vara hårt och låta lite, då är det klart. Kolla gärna under brödet, har det fått lite färg där är det klart.
Tips: För att ditt dinkelbröd inte ska bli torrt, frys ned det direkt efter gräddning och ta fram bitar när du är sugen.
Gillar du receptet ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Känns riktigt segt idag, det var fullmåne inatt och jag har bitit ihop mina tänder som aldrig förr i sömnen. Har så ont i mina käkar idag. Jag gör det vissa nätter och har märkt att fullmånenätter är såna. Dessutom vaknade jag alldeles för tidigt för Milo har också stökat inatt. Jaja, det var en sån natt. Nu skiner dock solen ute och jag ska dricka min Sellerijuice och sen ge mig ut på promenad innan dagen kör igång på allvar.
Tänkte kicka igång denna vecka med en MÅNDAGSLISTA:
1) Vad ser du fram emot den här veckan?
SVAR: Den här veckan börjar vårt seriespel i padel igen, så det ser jag fram emot. Det är MIX-serien som är igång. Då spelar jag med Tony. Ovan bilder från vår Padel-AW vi hade. Först padel, sen ett glas och lite middag med tjejerna! Supermysigt! 💕
2) Ska du laga någon härlig mat den här veckan?
SVAR: Dessa är mina ”hämta inspiration på mat” tidningar. Sparar dom alltid och hittar alltid något gott att laga. Den här veckan har jag massor som jag vill hinna göra, får se om jag hinner dock. Vill göra den ugnsrostade kycklingen och också Hallonparfaiten som du ser på bilden.
3) Säg en grej du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan.
SVAR: Jag har länge pratat om att jag skulle vilja ha massage eller gå på någon form av meditation. Kanske skulle jag ta tag i det denna veckan, boka en tid för massage åtminstone. Men, det är något som jag tycker är så obehagligt med att bli masserad av en främmande människa. Alltså förstå mig rätt, det är skönt men steget till att boka tiden och sen bli masserad sitter så hårt inne. När jag var utbränd för många herrans år sedan så gick jag på massage som blev för överväldigande för mig. Så, efter det har jag inte vågat gå….. 😞
4) Har du något tips för veckan?
SVAR: Ja men jaaaa, att jag har! Alltså nu när grillsäsongen börjar komma igång så måste man ju bara köpa denna grill/bras/pizzaugn/kamintändare. Man slipper smaken av tändvätska och får igång grillen på 60 sekunder. Den har dessutom en kylanordning som kyler ned den snabbt efter användning. Måste ha! Finns HÄR!
5) Vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
SVAR: Lugn & struktur! Det måste bli 2 ord. Jag känner att jag måste strukturera upp mitt arbete bättre för nu har jag så många projekt igång samtidigt, när det blir så så får jag oftast ett vitt varr av måsten i mitt huvud. Sen ska jag samtidigt försöka hålla mig lugn och inte stressa upp mig…. Så struktur och lugn får det lov att bli. Ska unna mig skönt dopp i bubbelpoolen och också försöka meditera och köra lite rökelser på morgonen. Den starten på dagen är magisk!
6) Vad gjorde du igår kväll?
SVAR: Satt i soffan med min minsting. Försökte ta en bild på oss, efter 47 grimaser lyckades jag fånga honom på en normal bild. 🤍
7) En bild som symboliserar denna dag.
SVAR: Idag ska vi till Stockholm på jobb. Hoppas hinna med en lunch på något bra ställe. Här åt vi lunch på Strandvägen 1. God mat där för dig som inte testat.
8) Vad åt du till frukost?
SVAR: Jag har faktiskt inte ätit ännu men när jag väl äter kommer det bli detta! Min supercraving just nu är att hacka på lite saltade cashewnötter.
9) När vaknade du i morse?
SVAR: Vill man verkligen ens berätta det? kl 04….. haha! Ja men det var fullmåne och ihopbitna käkar så det blev lite för tidigt. Gissar att jag kommer sova gott i bilen på väg till Sthlm idag. 
10) Hur ser du oftast ut till vardags?
SVAR: Jeans, någon topp, sneakers och kavaj/skinnjacka/blazer över. Det är så jag trivs bäst till vardags.
I förra veckan lagade jag dessa annorlunda tacos till familjen, Japanska tacos faktiskt. Blev mycket uppskattat och allt tog verkligen slut, inget kvar till matlådor ens. Så ett tips om du ska laga detta, gör massor! 😂 Det var galet gott.
Bra utrustning att ha hemma:
Rivjärn – (<klickbar länk) Detta rivjärn har jag och det är världens bästa. River bäst när det kommer till lime, citron, vitlök, ingefära m.m.
Ugnsform i glas– (<klickbar länk). Älskar pyrex ugnsformar som finns i alla storlekar.
Stekpanna – (<klickbar länk). Finns ingen bättre stekpanna enligt mig, den här är bäst!
Bra knivar – (<klickbar länk). Kolla in detta kanonbraiga knivset.
Strimlare – (<klickbar länk). Den här supersmidiga strimlaren har jag, enkel att använda och bra på att strimla.
JAPANSKA TACOS, 4 p
600 g blandfärs
2 st rödlök
4 cm Ingefära
2 st vitlöksklyftor
1 lime
2 chilifrukter
2 morötter
250 g Strimlad salladsmix på morötter, vitkål och isbergssallad
1 msk sesamfrön
Woksås:
4 msk ostronsås
1 1/2 msk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
0,75 msk sesamolja
1 msk honung
Asiatisk majonnäs:
0,5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk japansk soja
0,5 msk risvin
1 riven vitlöksklyfta
1 cm riven ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 tsk paprikakrydda
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Riv ingefära och vitlök fint. Skiva rödlöken tunt. Dela limen i klyftor. Skiva också chilin riktigt tunt. Riv morötterna (morötterna ska i salladen sen).
2) Hetta upp olivolja i stekpannan. Stek blandfärs med rödlöken. Låt det steka till blandfärsen är brynt. Tillsätt vitlök, ingefära och sesamfrön. Stek i ytterligare 1 min.
3) Blanda samman ingredienserna till woksåsen och ha i den. Krydda med peppar. Rör om en stund och ställ undan.
4) Gör en salladsmix på strimlade morötter, strimlad vitkål och strimlad isbergssallad. Pressa i en skvätt limejuice över. Salta och peppra lätt.
5) Värm tortillas i ugnen i 4-5 min. Blanda ingredienserna till den japanska majonnäsen.
6) Preppa färdiga tacos med blandfärs bladningen, strimlad salladsmix och asiatisk majonnäs över. Avsluta med några chilisar på.
Gillar du receptet ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Dags för en VECKOMATSEDEL igen, ett tips…. Handla för veckan idag Söndag. Lugnt och skönt i affären och så skönt att ha allt hemma till veckans matlagning redan från Måndagen. Vilka dagar brukar ni handla?
Innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera & KitchenTime.
Godmorgon vänner!
Vaknade tidigt idag, tror att jag somnade typ 22.30, mitt i Eurovision. Såg att Ukraina tog hem hela patrasket och att Sverige kom 4:a. Bra jobbat Cornelia.
Jag dukade upp lite plock åt oss tills Tony & Milo kom hem från padeln. Jag frågade er vad ni skulle äta på Instagram och det var en hel del av er som skulle äta plock så då blev vi också sugna. Jag ÄLSKAR plock, det är så galet gott och mysigt att sitta länge och bara njuta av massa gott. Älskar när man får duka upp på serveringsbrädor såhär. HÄR hittade jag ett 3-pack med serveringsbrädor till riktigt bra pris.
Älskar våra BOSKA ostknivar (<klickbar länk). Ska köpa ett gäng till nu, såg att det fanns i svart också, så snyggt ju!
Vinglasen hittar du HÄR, Chefs Sommelier heter märket och dom har sååå mycket fint. Detta är våra favoritglas, dom brukar vi dricka allt ur. Supergott med massor av is och Cola Zero också, eller en god drink.
Har du sett dessa vinglas i plast (<klickbar länk) då? Så snygga för att vara plast ju, såg att det var riktigt bra pris på dem nu också. Perfekt i sommar, både för drinkar, rose, vin och bubbel ju.
Dessa vinglas i plast (<klickbar länk) var ju aaaaassnygga! Håller i en hel evighet då de ju i stort sett är okrossbara. Funkar i diskmaskinen också.
Avslutar med att tipsa dig om ett riktigt gott vin. Det kostar 209 kr, och så värt pengarna. Det är vårt ”fin-rödpang” som vi dricker när vi gör en god köttbit eller njuter av plock. Barolo Enzo Bartoli 2017.
Hepp, dags att komma igång med dagen här. Milo har fotbollsmatch idag igen, han hade det igår också. Säsongen är igång på allvar. Ska dock hinna med lite saker här hemma innan det är dags för fotboll. Hoppas ni får en fin Söndag så hörs vi sen igen. Har en veckomatsedel och lite annat kul på gång på bloggen idag.
Just varit på fotbollsmatch och klarade oss undan regnet precis. Skönt! Men nu kom jag på att alla våra dynor är ute…. Aja, de brukar torka fort när det väl blir sol igen.
Hörni, eftersom det är helg tänkte jag tipsa dig om ett brunchställe som vi testade i veckan.
Stockholm Brunchclub heter stället. Tydligen är det en hel del folk på helgerna, och lugnt på veckorna. Men när vi var där var det knökfullt. 😀
Gillade inredningen massor. Ett litet mysigt ställe som spelade 90 talsmusik. Så inte nog med att det var mysigt, man fick bli nostalgisk också.
Oj vad vi åt! Det superpositiva med allt var att man kunde få veganskt och glutenfritt också. Decaf kaffe med havremjölk också. Jättetrevlig personal hade dom också. Vi var mätta i flera timmar efteråt.
Detta ställe kan vi verkligen varmt rekommendera! ❤️