När det inte är så bra

Det är nog bara att inse, även om jag försökt att vifta bort det….. men jag börjar tro att det är diskbråck jag drabbats av. Jag har inte gjort någon röntgen så jag kan inte säga säkert men det mesta pekar på att det är det.

Morgnarna är värst och som mest smärtsamma. Att komma upp och börja gå, när det ilar i hela skinkan och ned i benet. Jag kämpar mig tappert upp, klär på mig (tar 100 år) och sen får jag hjälp med strumpor och skor. Jaga soluppgång är perfekt när man har ont för det blir helt klart bättre av att promenera. Så i morse gav vi oss av strax efter 8. Smärtan att hoppa in i bilen men ändå vet jag att så fort jag får gå ordentligt så ger dig sig lite. I morse var det segt dock, det tog säkert till lunch innan det släppte och blev lite bättre. Satt försiktigt på stenen här vid vattnet och kände hur tårarna trillade. Bara släppte ut lite. Det är så befriande ibland att bara gråta en skvätt. Jag gör det ganska så ofta.

Soluppgången var ”on fleek” i all fall. Fanns liksom ingenting att klaga på. Inga moln i vägen, perfekt himmel och en perfekt soluppgång. Dom går så oerhört fort soluppgångarna här. Typ pang bom uppe! Första bilden togs 08.26 och den sista 08.32. Så på 6 minuter är den helt uppe.

Det är något helt otroligt med soluppgångar, jag är helt fast. Jag skulle lätt kunna gå upp tidigt och titta på den varje morgon. Tony är glad att jag får med honom, varje gång är han seg och kanske helst skulle vilja stanna hemma vid köksbordet vid datorn men jag får med honom i några minuter inför soluppgångarna. Å han blir så glad, tycker det ger otroligt med energi.

Nu ska vi titta på Biancas talkshow. Ha nu en mysig helg vänner.

Kram Nina

70
5 kommentarer

Ninas Thaikyckling

Godmorgon !

Innan jag berättar mer om vad vi pysslat med så tänkte jag tipsa om en thai-inspirerad rätt att kanske äta i helgen? Detta är såååå gott och något som familjen också tycker är supergott. Servera gärna med en god krispig sallad inspirerad av thailändska smaker till, tror det kan bli en ny favoriträtt. Den är dessutom busenkel att svänga ihop. Så testa vetja!


Ninas Thaikyckling, 4 p

Ca 400 g kycklingfile

1 röd paprika

1 påse Tom Kha Soup krydda

1/2 flaska Pad Thai sås

200 g wokgrönsaker

400 ml kokosmjölk

Ca 6 dl kokt jasminris

Gör såhär:

1) Dela kycklingen i bitar och stek den runtom. Hacka upp paprikan och ha i den och wokgrönsakerna.

2) Ha i kryddpåsen och pad thaisås. Häll i kokosmjölken och rör om. Låt puttra i några minuter. Servera med jasminris och en thailändsk sallad, hittade ett gott recept HÄR.

Kika gärna på andra goda kycklingrecept nedan:


Krämig kycklinggryta med sting // Krispig kyckling med hemlagade strips // Kyckling cashew // Kycklinggryta

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

77
Kommentera

Tonys födelsedag i bilder.

Goddagens!

Mulet i paradiset idag, och jag har ryggskott! Haha…. Alltså aj! Dessa första dagar brukar vara de allra värsta. Men men, jag kurerar den, äter lite värktabletter, kör massagepistol, tigerbalsam, spikmatta och stretchövningar. Vet inte vad jag skulle gjort utan det nu.

I lördags fyllde pappan i huset 42 år. Jag kämpade mig ned för att göra frukostbricka åt honom och så väckte jag båda barnen så vi kunde sjunga för honom. Dom kom som en svans efter med rufsiga hår. Vi hade en riktigt mysig födelsedag. Tony fick bestämma upplägget för hela dagen. Tråkigt nog har ju jag ryggpaj så för min del handlade det mest om att stå ut under hela dagen, tack och lov för värktabletter säger jag, annars hade jag nog mest velat ligga på soffan.

Självklart blev det padel som Tony önskade. Jag tittade på medan de andra tre spelade, dom hade så kul och jag var avis. Vi åt lunch efteråt. En grillad avocado med pico de gallo och fetaost, så gott! Måste testa och laga det själv nångång. Mums!

Är det något han älskar så är det att ligga på stranden. Solen och han är liksom ett. Så självklart var en del av dagen ägnad just stranden. En mysig eftermiddag på alla sätt. Milo badade i enorma vågor. Jag låg i skuggan och Tony & Elliot solade.

Vid dessa solsängar får man alltid handdukar, vatten och färsk fruktsallad. Kostar skjortan o h halva armen men det fick det vara värt när han hade födelsedag och allt.

Vi åt och åt! Rullade till slut ut från restaurangen. Detta är en restaurang som heter Bungalow marbella, kolla in deras Instagram HÄR. Två svenska bröder som äger det, fick tips från en av mina följare om det. Sååå härligt ställe, besök det om du har möjlighet nångång och är i Marbella.

Fullmånen var så vacker efteråt så vi bara stirrade på den, så maffig. Vi hade en så perfekt och mysig kväll. Tony var supernöjd med allt, det är det enda som är viktigt.

Nu hämta Milo på fotbollsträningen.

Kram Nina

79
1 kommentar

Japansk nötfärsbowl

Hej svejs!

Den här maträtten hade lite många moment, men det var kul att laga och så blev det verkligen såååå himlens gott. Det var helt klart värt det. Du MÅSTE nämligen testa, detta kommer vi garanterat att göra fler ggr i vår familj, för alla gillade massor.

Japansk Nötfärsbowl, 4 p

500 g köttfärs

300 g jasminris

4 cm färsk ingefära

2 st vitlöksklyftor

2 morötter

400 pak choi (finns i grönsaksdisken)

2 msk sesamfrön

Woksås:

1 vitlöksklyfta

1 msk färsk riven ingefära

2 msk honung

1 krm majsstärkelse

0,5 dl risvinäger

0,5 dl kinesisk soja

2 msk sesamolja

2 msk hoisinsås

Asiatisk majonnäs: 

0,5 dl majonnäs

1 dl gräddfil

1 msk japansk soja

0,5 msk mirin (finns på den asiatiska hyllan i matvaruaffären)

1 klyfta vitlök

1 tsk färsk riven ingefära

1 tsk sesamolja

0,5 tsk chilikrydda

Snabbpicklad rödlök:

1 rödlök

2 msk vitvinsvinäger

1 msk socker

Nypa salt

Vatten som täcker löken

Gör såhär: 

1) Börja med att pickla löken. Skala och dela den på mitten. Skiva sedan halvmånar tunt. Lägg i en djup t ex frukostskål. Häll i vitvinsvinäger, socker, salt och vatten så det täcker löken. Ställ åt sidan.

2) Skala och riv ingefäran. Ta hälften av den och lägg i en lite större kastrull, höll på olivolja och fräs den lite snabbt. Håll på 6 dl vatten, 1 tsk salt och låt koka upp. Häll i riset och koka det enligt anvisning. 

3) Pressa vitlöken, riv morötterna, skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär också gurka i halvmånar.

4) Ta fram en stekpanna och rosta sesamfröna i den torra pannan. De ska få lite färg. Häll i en skål och ställ undan.

5) Blanda alla ingredienser till Woksåsen.

6) Blanda ingredienserna till asiatiska majonnäsen.

7) Ta samma stekpanna, ha i pressade vitlöken och resterande av den rivna ingefäran och fräs i lite olja. Ha i köttfärsen efter någon minut och bryn den. Tillsätt sen morötterna och pakchoi. Stek i 2 min. Tillsätt woksåsen och låt steka runt en liten stund.

8) Häll av lagen från rödlöken. Lägg upp i ris i en skål och ha på japansk nötfärs, picklad rödlök, sesamfrön, asiatisk majonnäs och gurka.

TIPS: Byt ut köttfärs mot strimlad kycklingfile eller kycklinglårfilé, kycklingfärs, lövbiff eller varför inte någon härlig ryggbiff eller oxfilé. Tänk bara på att om du använder ryggbiff, oxfilé och lövbiff så steker du dem bara som hastigast och blandar i woksåsen när den kokat klart.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

85
Kommentera

Saknar Rusta

Rusta! Jag saknar Rusta nu när vi bor i Spanien. Jag besökte Rusta flera ggr i månaden när jag bodde i Sverige och önskar verkligen att någon vänlig själ tog det hit till Spanien. Bara för det har jag suttit och ögonshoppat på Rusta. Detta är inget samarbete, bara tips ifrån mig nu när jag låtsasinrett med saker från Rusta. Billigt och så himla mycket fint att inreda med.

Vill du kanske skapa ett nytt ”vardagsrumsbord” så kan man ju göra det med flera bord, som dessutom är olika. Så fint! Allt finns på Rusta.

Förnya ett rum med ny tapet. Föll pladask för denna underbara gröna tapet. Ta tillbaka färgen igen. Igår satt jag och tänkte hur jag skulle kunna tänka mig att förnya ett rum, det enda jag kunde tänka på vad mönstrade tapeter. Snacka om mys och varm känsla mot det beiga sterila väggarna som man ser överallt nu. Lite gammaldags stolar från loppis och en riktigt nyttig fåtölj så skulle man ha ett underbart vardagsrum. Allt finns på Rusta.

Vi ska fortsätta fira födelsedag här hörni, vi hörs sen!

Kram Nina

72
1 kommentar

Han fyller år idag!

Godmorgon vänner!

Idag är det min fina Tonys födelsedag. 42 år fyller han, rena rama ungdomen ju. Det blir bara vi i familjen som ska mysa idag, jag åkte på ett härligt ryggskott igår så planerna med padel på morgonen gick tyvärr i stöpet. Hade en bångstyrig korg som man drar efter sig när vi var och handlade och den var tung, höll på att välta så jag vred mig och så tog det inte lång stund förrän jag kände av den där bekanta känslan. Men men, lite övningar, stretch, spikmatta, tigerbalsam och kärlek till ryggen så ordnar det sig snart igen.

Vad har vi hittat på då? Jo men vi firade såklart att Elliot kom hit igen. Vi var alla (våra vänner från hemstaden) ute och åt en bit mat. Kvällarna har blivit mycket kyligare så nu kan man ha jeans och t.o.m. kavaj.

Ungdomarna försvann ut i vimlet och vi föräldrar åkte hem för att inta soffan. En perfekt kväll om du frågar mig, vad slår soffhörnet? ☺️

Vi njuter av fantastiska morgonpromenader, vi blir ständigt tipsade om ställen, dit tar vi ibland bilen och så går vi där och njuter sen av en kaffe.

En mysig promenad nere vid piren, det du ser på bilderna med de vita husen är den omtalade hamnen i Puerto Banus. Den omtalade hamnen med miljonbåtar, designshopping och restauranger.

Nu ska vi åka till padelbanan, jag ska försöka stappla mig iväg. Det värsta är att man inte får bli stillaliggande så det är bara att kravla sig iväg.

Kram Nina

46
1 kommentar

Tacosoppa

Tacosoppa! Ja men hur härligt är inte det egentligen? Wow, så enkelt att svänga ihop och så blir det ju så faaaantaatiskt gott också. Tonåringen i familjen var lite skeptiskt inställd till en början ska jag säga, soppa ligger kanske inte topp 3 på godaste maträtterna, men hörrni….det var annat ljud i skällan efteråt ska jag säga. Han tyckte det var jättegott!


Tacosoppa, 4 p

600 g nötfärs

400 g krossade tomater

200 g tacosås (den röda man brukar ha på sina tacos)

1 påse tacokrydda

1 köttbuljongtärning

Ca 1 liter vatten

En liten burk majs

Topping:

Tortilla chips

Creme fraiche

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen i olja i en stor gryta.

2) Ha i tacokrydda, krossade tomater, tacosåsen, köttbuljongtärning, majs och vatten. Låt puttra i ca 10-15 min.

3) Häll upp i tallrik, klicka i creme fraiche strö över krossade tortillachips.

TIPS: Något som är så gott är att doppa baguette i soppan och sörpla i sig.

Kika gärna på dessa goda recept med olika varianter av tacos:


Japanska tacos, recept HÄR.


Godaste tacogratängen, recept HÄR.


Mexikansk tacopanna, recept HÄR.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

106
Kommentera

Ris och kasslerlåda

Kassler såg jag var hyfsat billigt på ICA fortfarande, annars har ju priserna på mat skjutit i höjden. Detta är en gammal favorit som tål att tipsas om igen. Ett härligt recept som hela familjen gillar, denna svänger du snabbt ihop i en ugnsform. Doften hemma när man lagar denna är himmelsk, snålvattnet riktigt rinner.

Kika gärna in på mina 40 mest populära recept (<klicka) på hela sidan.

Ris & kasslerlåda, 4 p

6 portioner kokt ris

600 g kassler

1 gul lök

1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

2 dl grädde (av valfri fetthalt)

1 dl färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl chilisås

1 msk dijonsenap

Salt & peppar

2-3 dl riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.

2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.

3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Smaklig spis! 😋

Jag blir jätteglad om du klickar i den lilla tummen till vänster under inlägget om du gillar recepten.

Kika gärna på dessa härliga recept med kassler:

Lyxig kasslergratäng, recept HÄR.

Herrgårdskassler, recept HÄR.

Kassler & broccoligratäng, recept HÄR.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

291
2 kommentarer

Nyttig restaurang och bullbak

Godmorgon!
Jag sitter här på padelbanan NAC och jobbar. Fick avboka min träning då jag har ett utkast som ska in, ibland blir mitt jobb också hektiskt och det ska hållas olika deadlines osv. Följde ändå med Tony som tog träningen själv istället och bytte miljö för att jobba. Upplever att jag blir så mycket mer effektiv ibland när jag byter miljö. Det är bra för effektivitet, knopp och kropp typ.

Jag har beställt (nu ska jag försöka ta det på spanska) cafe descafeinado con leche de avena. Jag kan ha skrivit fel här men det betyder koffeinfri kaffe med havremjölk. Jag har lärt mig den hårda vägen att havre heter avena. En servitör nere vid hamnen  hade ingen aning om vad ”oatmilk” var så jag fick vanlig mjölk. Alltså pruttfest utan dess like, vanlig mjölk i min mage är ju som ett kärnkraftverk av gas. Haha…sorry för den målande beskrivningen. Så leche de avena vet och kan jag fr o m nu. Smoothiesen här på NAC är kanske de godaste i livet, det bästa är också att jag kan ändra dom hur jag vill. Nyttiga och fullproppade av massa gott för kroppen. Idag blev det en ”Green Energy”: Ananas, gurka, selleri, äpple och ingefära. En riktigt boost för kroppen. Älskart!

Häftigt att en av världens kanske bästa padeltränare står här bredvid och coachar en svensk på en lektion. Älskar när spanjorer pratar engelska, älskar den accenten. Den är så effektfull på något vis. När dom plötsligt lägger till ett ”Vamos” så reser sig ju håren på armarna.

Igår testade vi också att hämta ut paket på posten, gick fint det med även om det krävs pass eller NIE nummer för det.

Igår hittade vi en fantastisk restaurang på parkeringen på shoppingcentret där vi brukar handla. En ren chansning och vi kastade oss bara in. Nyttigt och svingott. Dit kommer vi åka fler gånger, helst varje dag tack! Haha…  nej men en superhärligt. Fanns tom nyttiga efterrätter, ja tack!

Igår hittade vi en fantastisk restaurang på parkeringen på shoppingcentret där vi brukar handla. En ren chansning och vi kastade oss bara in. Nyttigt och svingott. Dit kommer vi åka fler gånger, helst varje dag tack! Haha…  nej men en superhärligt. Fanns tom nyttiga efterrätter, ja tack!

Igår var det ju kanelbullens dag så jag bakade för första gången faktiskt sen vi kom hit. Så härligt, fick dock baka bulldeg för hand, det har man ju inte gjort på flera år då jag har min Kitchen Aid när jag gör deg. Den är såå bra. Men bullarna blev supergoda för det, så man kanske har de gamla handjagartakterna i sig fortfarande. Haha… när jag var med i Hela Sverige Bakar så gjorde jag alltid bulldeg för hand. Jag kunde typ inte baka med bakmaskin då jag alltid tyckte att det blev så hård deg av det. Nu har jag lärt mig hur jag ska baka med den. Efter att ha drivit cafe en hel sommar så blev man nästan tvungen att lära sig. Haha….

Nähe, nu ska jag fortsätta jobba på här. Tony har tränat klart nu och sitter här mittemot mig med intorkad svett. Haha…

Ha en fin Onsdag och Lill-Lördag så hörs vi sen.

Kram Nina

64
Kommentera

Köttbullar i magiskt god sås

Äntligen dags för ett nytt recept, lite sent på dagen men tänker att detta kanske kan vara något du kan göra som imorgon onsdag. Är du lat som jag var köper du färdiga köttbullar. Familjen här hemma älskar IKEAS köttbullar så det fick bli det. Men personligen så älskar jag ju såklart hemmarullade köttbullar. Familjen med om dom måste välja, men när man har lite brådis att fixa middag så kan jag rekommendera detta recept.

Köttbullar i sås

Fritt antal köttbullar

1 tsk timjan

1 tsk vitlökspulver

Salt & svartpeppar

Smör att steka i

Såsen till:

3 msk kalvfond

2 msk tomatpure

1 msk balsamico

1 msk dijon

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

2 dl grädde (valfri fetthalt)

Gör såhär:

1) Stek de färdiga köttbullarna i smör. Krydda dem. Vill du göra egna köttbullar har du ett gott recept HÄR.

2) Flytta undan köttbullarna i stekpannan och ha i lite mer smör, tomatpure, dijon, balsamico, creme fraiche och grädde. Rör om ordentligt och låt puttra sedan på låg värme.

3) Vi åt det med pasta, gott till potatis också. Ja det du föredrar helt enkelt.

Tips: Smält i lite riven smakrik ost i såsen. Smarrigt smarrigt.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

924
6 kommentarer