Jag har fått frågor om morotskaka som är Viktväktarvänlig? Här bjuder jag på ett recept på en underbart god morotskaka. Den är ca 20 bitar och varje bit innehåller 4 propoints.
Idag heter det SP och antalet per bit (sammanlagt 16) är: 7
RECEPT:
75 g smör
2 1/2 dl Socker
3 st Ägg
400 g Morot (typ 4 små morötter)
3 dl Vetemjöl
2 tsk Kanel (malen)
1 tsk Kardemumma (malen)
0,5 tsk Ingefära (malen)
2 tsk Bakpulver
Frosting:
2 1/2 dl Kvarg 10%
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
Skal av en lime
Till formen:
2 tsk Smör
2 msk Ströbröd (skorpmjöl)
Instruktioner
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Skala och riv morötter fint. Rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, ingefära och bakpulver och blanda ner i smeten. Smörj, bröa en bakform, cirka 20×30 med 2 tsk margarin och 2 msk ströbröd. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 175 ° cirka 40 minuter.
Blanda kvarg, florsocker, limeskal och vaniljsocker. Ställ frostingen kallt.
Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna. Bred frostingen över kakan.