Bästa serumet & mascaran – 20% rabatt till dig!

Så glad att få presentera ett nytt samarbete med faktiskt ett märke som jag gillat länge, ännu gladare när man vet att man ska få ge er en rabattkod! SWEED BEAUTY, ja men ni har säkert hört talas om dom tidigare? Jag visste typ allt om deras lösögonfransar då jag köpt dem säkert 100 ggr. Det jag däremot helt missat var att det ju även har smink och ett prisvinnande ögonfransserum.

SWEED ÖGONFRANSSERUM (<klickbar länk)

Nu ska jag berätta, jag har först och främst testat ögonfransserumet. Jag har provat många innan men blir alltid lite överkänslig och ”kliig” som jag kallar det. Inte av detta, var lite nervös i början just för om det skulle klia. Inget kli. När jag pratade med SWEED BEAUTYS grundare om det så sa hon att ofta beror det där kliandet på tillsatta hormoner i serumen, något sånt finns INTE tillsatt i SWEED:s ögonfransserum. Viktigt viktigt! Serumet är noggrant formulerat med veganska produkter och säkert att använda både på hud och vid ögonen. Fantastiskt är också att det vunnit Skönhetsredaktörernas BEAUTY OSCAR 2021, bara en sån sak!

Med min rabattkod NINA20 kommer du att få 20% rabatt på hela sortimentet. Så missa för tusan inte det om du slår till på någon produkt. HÄR hittar du till SWEED beauty:s hemsida.

FÖRE/EFTER

Sorry lite dålig efter bild, kollar ju upp på den ena men ni ser ändå lite skillnad va? Känns som fransarna blivit grövre och längre på den här lilla tiden, någon vecka. Man ser ju att det fungerar, så häftigt ju. Har du väldigt tunna fransar, korta och bleka så testa. Detta kommer göra underverk, förresten du som redan har rejäla fransar men vill ha mer – det funkar ju självklart på dig också!

Nu till något riktigt roligt, de har ju även börjat med smink som sagt var och jag har i någon vecka testat denna wow-mascara. Den här mascaran har blivit årets mascara i Daisy Beauty awards och årtiondets mascara av STYLEBY. Det säger rätt mycket!

Lyft, längd och volym. Det fattar man när man tittar på den speciella borsten, den ser mer ut som en kam. Lätt att applicera och minimalt med kladd. Man känner också hur man verkligen får med sig fransarna uppåt. Mina pekar ju rakt fram och absolut inte uppåt, men med den här mascaran behöver jag inte ens en ögonfransböj! Kolla bara!

Ett trött ”ryggonts” face, och inte så mycket till fransar. Man kan verkligen se så trött ut osminkad, lite mascara gör verkligen underverk för ett lite piggare och fräschare ansikte.

Det absolut bästa med den här mascaran är att den inte ramlar ned på hela dagen. Inget kladd under ögonen så man ser ut som en tvättbjörn vid lunchtid. Den klarar tårar, svett och t.o.m. lite bad men är inte vattenfast, så den är enkel att tvätta bort. Separerar bra, ger volym redan på första appliceringen och ger så otroligt fina fransar.

SWEED PRO LASH LIFT MASCARA (<klickbar länk)

En lite mer fixad brutta med lite bättre belysning också men ser ni! Alltså vet ni, det känns som jag har en mil långa fransar. Haha, jag som alltid tycker dom är som små stumpar för att jag så ofta har lösögonfransar. Men vet du, inte nu, jag kan verkligen känna att jag får så långa fina fransar nu att jag helt klart kan gå utan. Så nöjd med den här mascaran alltså! Du bara måste testa! Kom ihåg min kod: NINA20 när du handlar på sidan för att få 20% rabatt.

C93782B4-A3BC-47DD-BE8F-390CEA71DED9

Spring in på SWEED BEAUTY:s sida (< klickbar länk) och glöm som sagt inte att använda min rabattkod NINA20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp.

Kram Nina

55
1 kommentar

Kycklingfärsgratäng

Dags för ett härligt Söndagsrecept tänker jag, en gratäng som blev hur god som helst och passar perfekt på en skön Söndag. vill du kan du dubbla satsen och göra den i en långpanna, då har du till matlådor som räcker i veckan.

KYCKLINGFÄRSGRATÄNG, 6 port

500 g kycklingfärs

3 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor

3 msk oxfond

3 msk kalvfond

1 dl chilisås (jag använde Heinz)

2 dl vatten

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

Salt & peppar

2 tsk timjan

3 dl riven ost (gärna med mycket smak, typ prästost eller Västerbotten)

några cocktailtomater

500 g pasta av valfri sort

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Stek kycklingfärsen på ganska hög värme så den blir genomstekt. Ha i tomatpurén och pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra lite.

2) Häll i båda fonderna, chilisåsen och vatten. Låt puttra runt på medelvärme i ca 4-5 minuter.

3) Häll i grädde och creme fraiche, låt puttra på medelvärme i ytterligare 10 min. Koka pastan, men koka den bara 2 tredjedelar av tiden som den ska kokas enligt anvisningarna.

4) Häll i pasta och kycklingfärsen i en ugnsfast form. Blanda runt. Fördela ut den rivna osten och några cocktailtomater. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

406
1 kommentar

Ingen kul uppdatering

Godmorgon!

Söndag morgon hörni. Jag går av och an här i köket för att ”starta upp” min rygg. Det är INTE kul med den, jag skulle ljuga om jag sa att det är bra med den. Jag har i alla fall varit hos naprapat här i Marbella som talade engelska. Alltid skönt när dom kan det.

Han gjorde lite tester och kunde konstatera att det var dags för en MR röntgen för mig. Han vill veta OM det är diskbråck och i så fall var den sitter. Jag har vidrigt ont stundtals, helst morgnarna, det är därför jag vandrar omkring här hemma för att liksom få igång blodflödet och vänja ryggen vid att stå. Jag kan vara utan värktabletter, men då har jag så ont när jag sitter och faktiskt också ligger. Gå är det bästa. Morgnarna är som sagt fruktansvärda, Det är då smärtan ned i skinkan och benet är som allra värst. Fy farao! Inte kul alls, idag är det 2 veckor sen det började när vi var och handlade. Fick så oerhört ont långt ned i ryggen, nästan som en kramp, lite som ryggskott. Hade så typ ett dygn, sen började smärtan ned i skinkan och benet och så försvann typ det onda i själva ryggen.

Naprapaten gjorde i alla fall en snäll behandling med värme/kyla och så fick jag ligga på en laserbädd. Ja men då vet ni att det är det jag kämpar mest med nu här. Inte alls kul faktiskt. Jag kan inte sitta och jobba och knappt heller ligga. Det är tufft att hitta positioner att arbeta i faktiskt om jag inte gör recept, då står jag ju hela tiden. Jag gråter en skvätt nästan varje dag, då brukar det kännas lite bättre. Jag är nog lite rädd för vad det här ska vara och hur lång tid det ska ta? Tonys diskbråck tog 3 månader att bli fri ifrån och han tuggade morfin som om det inte fanns en morgondag. Men, bara man blir bra nångång, så får jag resonera. Lite trist bara nu när vi kommit igång så fint med padeln och var så aktiva. Men men, det är som det är. Inget att göra åt nåt nu, nu tar vi det härifrån så ser vi vart det leder. Jag kämpar med mig själv en massa nu. Måste försöka hålla energin och humöret uppe ändå. Ska på behandling nästa vecka igen. Har också köpt någon dunderkräm som alla tipsade om, håller som bäst på och provar om den kan hjälpa mig. Hoppas!

En liten uppdatering om än lite trist. Ska ge mig av och titta på padel nu så vi hörs senare.

Kram Nina

100
3 kommentarer
ANNONS

Chilicheese snacks till helgen

Hörni det är Fredag!

Återkommer senare om livet, tänkte jag skulle kicka igång denna fredag med ett snabbt tilltuggstips. Det här är nästan löjligt enkelt och det blir också löjligt gott!

HEMMAGJORDA CHILI CHEESE:

Krustader

Jalapeno Mjukost

Gör såhär:

1) I med osten till hälften i krustaderna. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min eller tills de får färg.

Tipsar om Åhléns egna märke, kolla bara så fint uppläggningsfat (<klickbar länk), det skulle passa perfekt till dessa chili cheese. Just nu tag 4 betala för 3.

Gäller även muggar, kolla denna mugg (<klickbar länk). Kika in, finns massor med fint från deras märke. Inte så dyrt heller.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

93
Kommentera

Ris och kasslerlåda

Innehåller annonslänk genom reklam för Cervera

Godmorgon!

Kickar igång denna torsdag (huja, hur kan det redan vara torsdag) med ett enkelt och gott recept som jag tycker du ska testa. Älskar ju dessa enkla recept som man i stort sett bara rör ihop så har man rätten klar. Love it!

Tipsar om Cerveras kampanj just nu på Anders Petters produkter, upp till 50% rabatt just nu. Om du t ex är ute efter fina och riktigt bra ugnsformar i olika storlekar så har det märket flera i fina färger.

Här är en perfekt för tex detta recept som jag bjuder på nedan. Perfekt också för 3 lasagneplattor får perfekt plats bredvid varandra. Finns om du klickar HÄR.

Ris & kasslerlåda, 4 p

6 portioner kokt ris

600 g kassler

1 gul lök

1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)

2 dl grädde (av valfri fetthalt)

1 dl färskost (typ Philadelphia)

0,75 dl chilisås (den som ser ut som ketchup)

1 msk dijonsenap

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

2-3 dl riven smakfull ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.

2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Pressa också i vitlöksklyftorna. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.

3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Smaklig spis!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

244
Kommentera

Godmorgon och naprapat

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera

Godmorgon vänner!

Ligger här i sängen och skriver till dig. Ryggen har inte gett med sig, idag har jag tid till en naprapat här som är engelsktalande. Fick faktiskt tips från en av mina följare som jag sprang på på NAC – Padelarenan. Har ju så ont i ena skinkan och ned i benet, själva ryggen känns ju knappt alls, bara just den vidriga smärtan ned i benet. Ischias? Diskbråck? Har ju haft samma förut och då sa naprapaten att han ser en diskpåverkan men behöver inte vara diskbråck. Så jag vet inte? Men men, nu ska jag verkligen inte deppa ihop för det.

Måndagens jakt på soluppgång, och wow vilken soluppgång vi fick!

En ”ryggontssliten” bloggerska. Men så fort jag är ute och går så släpper det lite och det är så skönt. Lyssnade på er och började äta värktabletter och det var ju hur skönt som helst. Att få vila från smärta var väldigt skönt och också då som kroppen har chans att läka.

De här bilderna blev så magiskt fina! Med båten som styr mot soluppgången, kan tänka mig att dom på båten fick sig en soluppgång de sent ska glömma.

Ett fint hjärta jag hittade på vägen tillbaka från promenaden. Blev lite glad över det, de var som ett tecken till mig. 🤍

Åkte sen och handlade. Håller på och gör en massa nya recept nu så det behövdes fyllas på med matvaror. Det är fortfarande roligt att handla här, det känns fortfarande nytt allting. Får se när det också blir vardag? Är så glad att jag hittade after eight och kokosmjölk, det har jag letat efter ett tag.

Nu har vi studerat hur bananerna växer. Först kommer en blomma, när den blomman öppnar sig så tittar det ut pistiller. De pistillerna blir sen bananer, som ni ser på bild 2 så är liksom pistillen kvar i toppen. Sen kommer de ex antal bananer ut varje pistill och sen slutar liksom blomman att öppna sig och då är liksom den klasen klar. Så häftigt att följa detta. Få se om vi får se dem mogna också?

Så häftigt att se att pampas växer naturligt här. Vi har en stor buske på vår gård, är så sugen att plocka men kan tänka mig att man inte får det. Eller jag tror att jag vet att man inte får det. Men, fina är dom.

Det är ”feria” i stan. En vecka ska det pågå, det är fest i hela staden. Musik långt in på nätterna och vid Milos fotbollsplan är det tivoli. Vi ska nog besöka det någon kväll. Det går fort det där pariserhjulet.

En härlig ”golden Hour” kväll. Jag lyckades äntligen, efter 50 år, lista ut att det är sista timman innan solen går ned det handlar om. Haha….

Familjen startade sin morgon med padel igår. Jag följer med och hejar och försöker att inte känna mig bitter över att jag inte kan. Detta var klockan 8 på morgonen, solen gick just upp över padelbanan och ser vad så himla fint.

Spaghettimåttet har fått jobba lite, håller på med lite olika recept och blev glad att jag packat med detta från Sverige. Det finns HÄR. Apropå Cervera, såg att de har tallriksveckor nu.

Jag har inte fått med mig mina URFINA vintertallrikar hit till Spanien och lär få klara mig utan dom i år. Jag använder dessa från Rörstrand WINTER som assietter under julen och vintern. Älskar dom! Jättebra pris nu, finns HÄR!

Jag har även det ovala serveringsfatet i samma, det var det också bra pris på nu. Finns HÄR!

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för naprapat. Håll tummarna för att det ska gå bra för mig. ❤️

Kram Nina

87
1 kommentar

Enkel asiatisk kycklingpanna

Tips på riktigt god kycklingrätt att svänga ihop. Det här älskar jag, dela så är det väldigt enkelt och sen är det inte många ingredienser. Du måste verkligen testa, det är så gott!

KYCKLINGPANNA, 3 PERS

3 kycklingfiléer 1 burk krossade tomater 1 burk kokosgrädde 1 msk grön currypasta salt och peppar

Gör såhär:

1) Stek kycklingfiléerna i olivolja. Salta och peppra dom lite lätt. De ska vara helt genomstekta och få lite färg på ytan.

2) Häll i 1 burk krossade tomater, grön currypasta och lite salt och peppar och låt puttra i ca 15 minuter.

3) Häll i kokosgrädden och blanda runt tills den är helt omrörd. Lått puttra ytterligare i 5 minuter. Servera gärna med ris eller nudlar och en asiatisk sallad.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

131
Kommentera

Indisk Halloumigryta

Tänkte jag skulle tipsa dig om ett riktigt gott recept på en gryta som du kan svänga ihop, kanske passar det perfekt en Söndag som denna.

Indisk halloumigryta, 4 p

400 g halloumi

300 g jasminris

2 st lökar

2 cm ingefära

2 vitlöksklyftor

2 morötter

4 tomater

2 nävar färsk spenat

3 msk tomatpure

1/2 dl tikka masala sås

1/2 tsk malen ingefära

1/2 tsk malen gurkmeja

1/2 tsk curry

1 tsk dijonsenap

Salt & peppar

2 dl matlagningsgrädde

1 dl vatten

1 knippe koriander

1,5 dl matlagningsyoghurt

Gör såhär:

1) Koka riset enligt anvisningarna.

2) Tärna halloumi i lagom stora bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek halloumin på medelhög värme, det ska få lite färg.

3) Finhacka lök, riv ingefära och pressa vitlöken. Riv också moroten. Hacka tomaterna grovt. Grovhacka också spenaten.

4) Stek morot och lök i olivolja i ca 3 minuter. Ha i tomat, vitlök, ingefära, tomatpure, tikka masala och alla kryddor. Stek i någon minut till. Ha sedan i spenat, matlagningsgrädde och vatten. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt & peppar.

5) Korianderyoghurt: Grovhacka koriander. Blanda sedan yoghurt, honung, koriander och lite salt.

6) Ha i halloumi i tikka masala bladningen och låt den röra med tills den blandats ordentligt. Servera med ris och koriander yoghurt.

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

69
Kommentera

Sittring?

Halloj Söndag!

Det känns som Lördagen bara swishade förbi. Vår dag startade med en tidig promenad. Ryggen behöver som sagt rätta starten. Vi lyckades hasta oss iväg lagom så att vi skulle vara på plats där vid havet när solen började gå upp.

KALA KALUA heter denna mysiga strandrestaurang som vi alltid passerar, vi har testat det en gång, var ingen höjdare faktiskt. Men mysigt ligger det.

Dynan var med, den här är med i väskan för jämnan just nu. Gör så jag i alla fall kan sitta en stund. Var inne på sittring ett tag men har man inte problem med rumpan då? Minns att jag fick en sån att sitta på efter förlossningen när jag fick hemmisar.

Tony hade med sig kameran och tog några bilder. Solen var tyvärr gömd bakom molnen just när den steg men sen bröt den igenom när vi var på väg tillbaka. Vi hade lite brådis då Milo ju hade sin andra match med sitt nya fotbollslag. Hörni! En svensk kille har börjat i Milos lag, komiskt nog tog det 3 träningar innan de upptäckte varandra. Ni förstår lyckan va? Hurra! Dock så börjar han ju skapa vänner i laget även med de andra killarna. 2 amerikaner, en engelsman, en kille från Ukraina och så de 2 svenskarna. Det är så härligt att se. Även de spanska killarna börjar bli riktigt tjenis med Milo också.

Sedan var det snabbt hem och vidare till fotbollsmatch. Milo hade sin andra match med sitt nya lag. Det blev både mål och assist och allra härligast var att de hade så himla kul!

Sedan blev det en hel del vila för min del. Men blir så trött av smärta, då måste man bara få ligga ned och täta ut sig lite. Det funkar oftast, ibland kan det också vara en galen smärta. Vi åt kycklingpasta och kollade serie sen resten av kvällen.

Tips tips! Vi har hittat en jättebra som vi faktiskt båda tittar på. Jag hittade den här serien på Disney+, finns säkert på fler om man kollar. Så mysig! Man kan inte sluta titta heller.

Hepå, dags att jobba vidare här! Vi hörs igen senare.

Kram Nina

64
4 kommentarer

Julig limpa

Godmorgon!

Vaknat upp och har det fortfarande tufft med ryggen. Eller värken sitter ju ned i benet mest nu. Obehagligt är det i alla fall. Men men, det är som det är. Ska strax gå upp och klä på mig, sen ge mig iväg på min dagliga promenad där jag får igång ryggen lite. Det hjälper lite tack och lov. Sen är jag ju så dum och envisas med att inte äta värktabletter, jag vet inte men jag har aldrig gillat tabletter (förutom tillskott då). Alltid haft ett sånt motstånd till att äta sånt. Men ska erkänna att jag gett mig nu när det varit extra tufft med ryggen faktiskt. Hoppas så att det börjar ge med sig snart, detta är inte så kul.

Tur att jag kan baka i alla fall. Tar på mig sköna skor och då går det faktiskt bra att stå långa stunder. Stå är ju skönast när man har det onda som jag har. I veckan har jag planerat att baka äppelkaka och ”Hanna tädin kakut”. Ett finskt recept på småkakor. Ska bara ut och leta efter potatismjöl, tror det ska finnas i den svenska butiken om inte annat. Apropå baka, kolla in denna jullimpa som jag bakade för några år sen. En stor favorit i vår familj under julen. Kanske baka redan nu så du har till julskinkan sen. Mums!

NINAS JULLIMPA, 1 st

4 dl rågsikt eller dinkelmjöl

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 dl vatten

1/2 dl mörk sirap

2 dl glögg

1 litet paket russin (kan uteslutas)

Toppning:

Pumpa & solrosfrön

Gör såhär:

1) Blanda alla torra varor i en bunke, häll över vatten och glögg och rör om tills du har en riktigt kladdig deg.

2) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i degsmeten där. Toppa med solrosfrön och pumpafrön.

3) Grädda i 180 grader i ca 50-55 min.

Tips: Gillar du torkad frukt och nötter kan det också vara gott att ha i. Tänk dig ca 1/2 dl av varje i så fall.

Se hit!

KIKA GÄRNA PÅ DESSA HÄRLIGA RECEPT:

Saffransscones

Glödhoppor

Gahkku samiskt tunnbröd 

Fröknäcke

Hembakat knäckebröd 

HÄR KAN DU FÖLJA MIG:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

54
3 kommentarer