Ja men hur gott blev det inte med dessa ljuvliga lussebakelser? Det var som en enda lång ljuvlig godsakssmekning i gommen att mumsa på dessa lussebakelser, dom var faktiskt otroligt goda. Du får bara inte missa dessa i jul! De här lussebakelserna är fyllda med ett litet lager med hemkokt päronmarmelad i botten, sedan gjorde jag ett fluff på grädde, färskost, kardemumma, vaniljsocker, florsocker och kanel. Och den här kombinationen i dessa lussebakelser, ja den är FE-NO-ME-NAAAAAL. Löjligt smaskigt!
Lussebakelserna kan du såklart variera om du vill. Byt ut marmeladen till en sylt eller marmelad du föredrar, något som passar med saffran är ju en fördel. Jag tänker att en hjortronsylt säkerligen blir jättegod också. Jag tänker också att lemoncurd också blir syrlig och god, ett tips om det känns som den blir för skarp i smaken. Blanda den med lite av kanel & kardemummagrädden innan du brer på den.
Min bästa saffransdeg hittar du HÄR. Det receptet ger 30 lussebullar ungefär. Detta recept är gjort på 4 bakelser.
4 lussebullar
3 dl vispgrädde
150 g färskost (typ Philadephiaost)
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1/2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk kanel
2 dl päronmarmelad (eller annan sylt/marmelad du föredrar)
Gör såhär:
1. Vispa samman färskost, grädde, kanel, kardemumma, vaniljsocker och florsocker. Det ska bli som fast grädde ungefär.
2. Dela lussebullarna i 2 delar, en över och en underdel.
3. Bred på päronmarmelad på nedersta delen.
4. Fyll en spritspåse med färskostblandningen (kan verkligen rekommendera dessa – engångspåsar som är riktigt bra), spritsa på nedre delen på lussebullen.
5. Lägg på överdelen och pudra på florsocker.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Härlig inspiration till julen
Klicka HÄR för att komma till dessa härliga produkter.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Hoppas att detta recept ska bli toppen även för dig, jag kan nog nästan lova att de gör succé när det står där ståtliga på rad dessa Lussebakelser.
Veckans mest besökta recept. Alltid kul och gå in och kika hur recepten blivit besökta i veckan som gått. Som en liten update på vad ni är sugna på. Den här veckan har slagit alla rekord på bloggen, det har varit en minst sagt välbesökt helg och jag är glad för var och en av er, så roligt att mina recept väcker intresse och inspiration, det är därför detta är så roligt att hålla på med. Veckans mest besökta recept är ett sätt för mig att också se vad ni kanske skulle önska mer av, det är omöjligt att fråga en och en så det jag har att gå på är veckans mest besökta recept. Här nedan ser ni listan på den 5 mest besökta recepten på bloggen.
På femte plats kom ”Över Atlanten” kakan med saffran, den blev väldigt badbesökt och ni verkar vara många som vill baka den. Jag förstår er, ofantligt smaskig!
Den här lilla rackaren, minismörgåstårtan, ja den är ett omtyckt recept här på bloggen. Ni är många som besöker det titt som tätt och många skriver att fyllningen är så himla god. Enkelt, snabb och god!
Ja men Karlssons Frestelse som vi kallar den i familjen är ju faktiskt en goding som går att laga alltid. Inte bara runt jul. Den är för dig som inte gillar ansjovis till julen, den här har liksom allt annat gott med Jansson.
Ja men godaste små kakorna, saffranssnittar med sylt, slank in på en andra plats. En naggande god kaka som bara smälter i munnen. Oj va vi åt av dessa. Kommer bli många omgångar i jul!
Slutligen då det otroligt besökta receptet på hela min sida i veckan – 35 recept till glöggminglet. Det var många som ville hämta inspiration till alla kommande glöggmingel – så roligt! Hoppas det ska ge massor med idéer till alla härliga träffar i jul.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Bättre sent än aldrig va, dags för veckomatsedel igen, veckorna går hörni och färden mot första advent går i raketfart. Denna veckomatsedel kommer innehålla mycket gott som är enkelt att laga. Får en känsla av att många är trötta just nu och behöver en vecka där veckomatsedeln kanske inte är så invecklad alls. Så varsågoda!
En supergod lasagne som är så enkel att göra, fetaoströran till gör den så full av smak och krämig. En riktig höjdare! Var längesen jag gjorde denna så ser verkligen fram emot den.
En stor favorit när det kommer till lax. Sköter dig själv i ugnen, är med ris förslagsvis. Välj själv vilken fetthalt du ska ha på mjölkprodukterna, just denna är gjord på havregrädde och havrefraiche.
Den här är superenkel att svänga ihop. Har du kokt potatis klart är den ännu enklare. Så god och något hela familjen gillade. Ät med god grönsallad till. Här åt vi det med spiraliserad gurka.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Jag har ju bakat falska wienerbröd tidigare, dock så har jag aldrig testat att göra falska saffranswienerbröd. Den här idén har jag haft ett tag, tänkte att det måste bli perfekt att göra om de vanliga falska wienerbröd till denna variant med saffran. Vet ni vad? Detta var som en fullkomlig dröm faktiskt, känns som man behöver ladda rejält för att orka ta några till kvällsfikat. 😅 Dessa saffranswienerbröd är krämiga av len vaniljkräm på första lagret. Sedan de snirliga med de diagonala över, sen ett lager med så god marmelad som jag tipsar om längre ned. Och sedan gräddas och på med florsocker. Mums!
Den här sylten som är uppepå på allt är en alldeles fantastisk sylt med hallon och gratanäpple, hur fin kombo. Känns som en julkombo. Så perfekt!
Jag köpte sylten på ICA Maxi, men kanske finns den även att beställa för dig som kanske inte bor nära en ICA-butik. Googlade nu och hittade massor med olika på Mathem. Vad sägs om Apelsin & Ingefära, top notch smak till saffran skulle jag säga.
Ca 13-14 dl vetemjöl (Obs: kan behövas både mer och mindre beroende på ditt mjöl, ha i så mycket tills det släpper kanterna).
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
10 msk marsanpulver (för snabbmarsan)
Fyllning:
ca 2 dl Hallonsylt eller annan valfri sylt
Gör såhär:
1) Häll saffranet i en mortel. Ha i 2 tsk strösocker. Mortla runt lite. Pressa på citron och låt stå i 5 minuter. Värm mjölk till 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och Philadephiaost.
2) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Dela degen i 2. Den ena delen kavlar du ut till en rektangel som du lägger på bakplåtspapper på en bakplåt. (Låt jäsa under bakduk medan du gör marsansåsen. Ca 20 minuter)
6) Blanda i ordning vaniljkräm av mjölk och marsanpulver. Sätt ugnen på 225 grader.
7) Bred ut marsansåsen på rektangeln som legat och jäst en stund. Lägg sedan strimlorna i en fin formation på degplattan med marsansås, förslagsvis som jag gjort. Klicka på sylten. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
8) Vispa till ägget och pensla de snurrade remsorna, .
9) Skjuts in i ugnen, när du skjutsar in den i ugnen sänker du värmen till 180 grader. Grädda sedan i ca 25-30 minuter. Kolla gärna i mitten så den verkar genomgräddad. Jag kollade med temp och har den nått 94 grader klassas den som klar. Pudra med florsocker.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mjuk pepparkaka med lingon är lite som att man blandar ihop köttfärs med tacokrydda, haha… vilken jämförelse, men det jag menar är att den mjuka pepparkakan liksom lyfter några hack när den paras ihop med lingon. Den här mjuka pepparkakan med lingon blir så saftig och så god. Svårt att sluta äta, så synd att man blir mätt till slut. Lingonsylten i kakan gör den extra saftig och sätter så god smak tillsammans med pepparkakskryddorna alltså. En kopp kaffe till och julfikat får 10 poäng. Du måste testa mjuk pepparkaka med lingon, du kommer inte bli besviken.
Jag smorde formen och sen bröade jag med kokos. När kokosen sedan rostas i formen så ger det också en sådär extra god smak och passar alldeles förträffligt ihop med pepparkakssmaken.
Den här kakan gjorde jag i en av favoritformarna från NordicWare. Finns inga bättre formar, dom är så rejäla och ger så fint resultat varje gång så tips tips! Jag har 4 stycken nu.
(Du kan istället för ingefära, kardemumma, kanel och kryddnejlika ta 1 msk färdig pepparkakskrydda som du köper i påse vid kryddorna)
1/2 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk citronsaft
Färska lingon
Kokosflingor
Smör och kokos till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt och ljust, jag brukar köra med elvispen i 3-4 minuter.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och alla kryddor i en bunke. Häll i allt i äggsmeten, rör runt med slickepott. Nu blir det en väldigt seg smet.
4. Ha i det smälta smöret, lingonsylt och filmjölk. Rör runt tills du har en härlig smet.
5. Smörj en kakform och bröa med kokos, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter. Håll koll med sticka.
Glasyr: Blanda till en glasyr, häll över kakan när den svalnat. Toppa med lite lingon och kokosflingor.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Ja det vankas glöggmingel med goda recept på glöggtilltugg. Höjdaren på året om du frågar mig. Aldrig har väl hemmet doftat så gott som när det förbereds för glöggmingel med alla goda glöggtilltugg. Åh, jag längtar. Här nedan kommer jag tipsa dig om 35 olika glöggtilltugg till glöggmingel. Det är allt mellan himmel och jord höll jag på att skriva, det jag menar är att det är mycket gott som kan få plats på ett glöggbord. Glöm inte bort att njuta av den perioden som nu är på väg emot oss i raketfart. Julen handlar väldigt mycket om återhämtning, umgås med nära och kära och att njuta.
Lyxiga västerbottenstortillas – riktigt härliga tilltugg som jag nästan kan lova gör succé! Det gör dem här hemma varje gång. Vill du kan du skära dem i trekanter, så de är mindre och fylla varje trekant med allt gott.
Fyllda potatisbullar – här kan du ta ut svängarna hur du vill. Ja alltså med dekorationen till. Dessa är ofantligt goda som dom är, men toppa med godsaker som räkor, en klick creme fraiche och rödlök så är man ju i en helt annan liga och spelar.
Puffiga Smördegssnittar – alldeles förträffligt spröda och goda snittar att njuta av. Du kan ta en hel och bara kasta in i munnen. Oj oj, så gott!
Prosciuttokorgar – Ja men dom här imponerar man nog de flesta med. Lite pilliga att få loss men väl värt mödan skulle jag säga. Krispigt och så fantastiskt härligt gott.
Mina favoritostar – så ljuvligt gott med ost till glöggminglet. Så enkelt att bara skära upp i bitar och lägga på ett fat.
Lyxdipp med rökt lax – en total höjdare alltså, detta var så gott så klockorna stannade. Ta en kexbit, dippa och gräv lite och så bara skopa in i munnen. Muuuums.
Skagensnittar – ja vill du njuta av något riktigt smaskigt så kan jag varmt rekommendera dessa Skagensnittar. De liksom bara är så krämiga, så god smak och med just tunnbrödet till så är det full pott.
Västerbottensmuffins med skagenröra – oj oj vilket toppenrecept detta är alltså, det är så många som gjort dem och så många som tackat för ett supergott recept. Dom här jag faktiskt riktigt stolt över.
Smördegspuffar med chèvre – en ljuvlig kombo på dessa smördegspuffar alltså. Skulle man inte bli så mätt av dem så skulle jag lätt äta 127 stycken. Gaaalet goda!
Sillkrans – inte bara supergott, den är också så oerhört vacker att se på. Finast är den att servera på en stor skärbräda med bakplåtsppper (brunt) på, där gör den sig allra bäst!
Västerbotten & räktartletter – inte bara supergoda och vackra, dom är sååå enkla att göra. Missa för tusan inte dessa.
Supergod toast Skagen – älskar när den är exakt såhär. Ett tips om man ska ha det på glöggmingel. Gör bara små fyrkanter av brödet och så en liten klick skagen och topping på så det blir en munsbit.
Räkbakelser – så otroligt goda och också enkla att svänga ihop. Byt ut pizzadegen mot smördeg så har du en ännu sprödare variant.
Briebullar – en blandning mellan bulle och bröd med världens godaste fyllning.
Färskostbollar med julig topping – trippelmums alltså, oj oj så gott detta är. Det är som en smak av julen bara rumlar in mellan tänderna och får en sjunga Jingle Bells högt. Såååå goda!
Juliga äppelbakelser – enkelt och svingott, ibland serverar jag dem med kanelfluff. Kanelfluff gör du enkelt av 2 dl vispgrädde, 1 1/2 dl äppelmos, 150 g naturell färskost, 1 tsk kanel, 1/2 tsk nymalen kardemumma kan också vara så gott i. Vispa ihop och servera. Det blir rätt mycket av detta så halvera om du inte vill ha så mycket.
Julskinkesnittar – så spröda och goda och röran med julskinka uppepå är bara för god!
Minipizzor med lökkräm och bacon – hade egentligen inga förväntningar på dessa, och så stoppade jag en i munnen och höll på att smälla av. Farligt gott!
Mjuk pepparkaka med Cream cheese och fikon – när det är så enkelt och gott, ja då måste det bara vara med på glöggminglet. Skopa in allt i en tugga. Alltså dessa smaker tillsammans – mums!
Ostkuber – ser kanske inte mycket ut för världen men oj oj oj så god den var den lille rackaren. Älskar alla smaker med tryffel och sesamfrön.
Laxröresnittar med pepparrot – så gott med detta bröd till också. Dessa har en förmåga att bara försvinna först från faten.
Brie & aprikossnittar – mums värre alltså! Att äta dem som små pizzaslices gjorde inte saken sämre. Smakkombinationen är ljuvligt god.
Krustader med saffran och briedröm – så galet gott med en liten krispig krustad med det godaste juligaste innehållet man kan tänka sig. Akta er alltså!
Hoppas du hittar massor med härlig inspiration till ditt glöggmingel hur det än ser ut.
Vill du även njuta av något sätt på glöggminglet så tipsar jag dig om att kolla in 20 söta julrecept.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Ja denna goding har många namn, det är ju så att en omtyckt rätt får oftast många olika namn. Hemma hos oss är det Karlsson Frestelse. En Jansson utan anjovis kan man säga. Barnens Jansson, en sån som de verkligen äter. Säger inte att barn inte gillar Jansson, men många gör det inte (finns vuxna också) och då kan detta vara ett gott alternativ.
1. Ugnen på 180 grader. Börja sedan med att skala potatisen. Strimla den sedan i mindre bitar. Lägg den sedan i en stor kastrull med kallt vatten.
2. Skala och strimla löken. Strimla också skinkan i strimlor. Ha i rejält med smör i stekpannan och stek sedan alltsammans tills löken mjuknat helt.
3. Ta fram en ugnsform, varva sedan potatis med skink/lök strimlorna. Kom ihåg att salta och peppra emellan varje lager, tänk dock på att skinkan är lite salt också.
4. Blanda grädde, mjölk och dijonsenap. Häll över potatis/skinkan. Strö på ströbröd. Hyvla på smör. In i ugnen i ca 1 timme 15 min. Blir den för mörk under gräddning så ha på folie. Låt gärna stå och dra sig en stund. Såååå gott!
Tips: Har du överbliven julskinka i mellandagarna så gör denna att äta.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Denna saftiga sockerkaka bakade jag till minsting, ja eller han hade några kompisar över en kväll och han bad sin mamma snällt om att kanske baka något? Vet ni, när han frågar sådär snällt och jag vet att de ska sitta hemma hos oss och hänga så skulle jag kunna baka i flera dygn. Jag älskar sånt, är så glad för hans gäng som han hänger med. Tjejer & killar i en salig blandning som turas om att hänga hos varandra. Asgulliga allihopa! Skulle kunna adoptera hela högen. I alla fall så fick den här saftiga sockerkakan höga betyg av gänget och det blev inte många skivor kvar av den. Vill du göra den t ex lite mer julig så tipsar jag om att slänga i 1 påse saffran, gör den där blötläggningen jag brukar göra av saffran så får den fin färg och blir toppengod. Testa den här saftiga sockerkakan med glasyr, den blir verkligen så saftig och smaskig.
Chokladkakan med dulche de leche blev också sådär galet god! Bakade den samtidigt. Den syrliga glasyren på den här sockerkakan gör den sådär extra på något vis. Den säga sockerkakan med syrliga glasyren blir en vansinnigt god kombo. Så strösslet på det då, strössel är aldrig fel.
Här hittar du lite olika strössel som kan vara kul att ha på bakverken. Julströssel på min Silviakaka med saffran istället för kokos blir nog hur festligt som helst.
Formarna jag använt till dessa kakor är denna (bra pris nu) till hjärtformade sockerkakan och denna (bra pris nu) till chokladkakan.
De här kakorna klättrar högt upp på ”godaste kakor jag ätit” stegen. För wow i min lilla kofot så goda dessa saffranssnittar med sylt var alltså. Milo mofflade i sig flera stycken på raken. Saffranssnittar är ett måste på julen, smaken, hur de ser ut och att de är så oerhört enkla att baka. Dessa saffranssnittar med sylt gör du snabbt, behöva ingen vila i kylen utan du gör kaksmeten och sen bakar du ut den och gräddar i ett svep. På vårt julbord kommer garanterat dessa saffranssnittar med sylt finns, det var riktigt uppfriskande med lingonsylt, testa vetja! Funkar såklart med vilken sylt du önskar.
Jag strödde även på lite kokos uppepå saffransnittarna och pressade till just innan gräddningen. Ett gott inslag då de blir lite rostade inne i ugnen. Kom ihåg att dessa kakor flyter ut en hel del i ugnen så du gör plats ordentligt.
2. Ha i saffran och strösocker i en mortel, stöt ordentligt. Ha i citronsaften, blanda och låt stå i ca 5 minuter. Detta gör så saffranet släpper ifrån sig massor av smak och färg. Det är detta moment som ger den där riktigt gula färgen.
3. Blanda smör och socker i en bunke. Ha sedan i sirap, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och en nypa salt. Jobba ihop till en deg.
4. Dela degen i 2 och rulla ut dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
5. Platta till rullarna en aning och gör en skåra i mitten. Det är där sylten ska vara. Pass upp bara så du inte gör den för djup, då går kakorna lätt av, det räcker med en lite nedtryckning bara.
6. Fyll med sylt i skåran.
7. Strö på kokosflingor och tryck till lite lätt med ha den på kokosen. Då sitter den bättre.
8. Grädda sedan i mitten av ugnen, grädda i ca 13-15 min eller tills att kanterna börjar få lite färg.
9. Ta ut ur ugnen och skär dem sedan i snittar medan de är varma.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Har du koll på Novent? Detta nya som nu börjat bli ett myntat uttryck, faktiskt klassat som ett nyord i Sverige där man slagit samman november och advent. Jag ÄLSKAR det, jag ljusar gärna upp även november ju som är den mörkaste månaden på året. Hur funkar Novent? Jo men egentligen är det som att räkna ned till advent om jag fattat det hela rätt, eller så gör vi i alla fall. Likadant som advent räknar ned till julafton så räknar Novent ned till advent. En del tänder adventsljusstaken fast från ”fel håll”, så från höger till vänster så att riktiga advent sen kan mötas i det riktiga ljuset. Det tyckte jag var fiffigt ju. Och Novent handlar i allra högsta grad om att smyga in julen utan måsten och krav. Så idag Söndag tänds det första ljuset i Novent. Jag har förberett en adventsljusstake, men den är inte så julig än, det blir den till 1:a advent.
Eftersom December i många fall handlar om lite stress, ja men det är ju så för många. Julmat ska förberedas, det ska handlas julklappar, julfest med jobbet, julbord med släkten, adventsfikat, avslutningar osv…. så kommer ju faktiskt Novent in som lugnets månad kanske. Tid för njutning och hasa omkring och pilla på julgrejer, planera julen, lyssna på musik, tända extra mycket ljus.
Det finns egentligen inga regler med Novent, det är bara ett mysigt sätt att skapa stämning inför riktiga advent i mörka November som sagt. Tänkte att jag kunde tipsa dig om hur Novent kan njutas.
Såhär kan du njuta av Novent
Underbar musik.
Här hemma spelas t ex denna Noventlista. Följ gärna om du vill sprida lite härliga Novent-känsla hemma. Det är inte julmusik, men artisterna är många som gör julmusik så det ”påminner” lite om julmusik. Perfekt för Novent!
En kanna som står och puttrar med årets äppelglögg kanske? Nej men vad trevligt, inte riktig glögg men en höstig variant av glögg, äppelglögg som du enkelt gör själv.
Ta in Novent i inredningen
Novent är tid för att få till det där riktiga myset hemma. Ljuslyktor, ljusslingor, härliga textilier, ljusstakar, härliga plädar och mys fixar Novent-biffen.
Såg dessa rosettljusstakar igår som jag bara föll pladask för. Perfekt för Novent. Dessa kan man också göra en härlig adventsljusstake av sen. Älskar!
Dessa rosettmanschetter köpte jag. Och dom är verkligen så söta, inte klokt! Går att sätta på vilka stearinljus som helst, och brandsäkra är dom också. Skriker Novent om dom, och funkar även perfekt i jul.
Urhäligt bäddset i flanell, ingenting andas väl Novent så mycket som flanell tänker jag. Så gosigt att ligga i, varmt och mysigt. Eller så som jag älskar dem, kallt eller svalt i rummet och sen gosa ner sig i flanell-lakan. Ljuvligt!
Flanellset i grönt och pläd i pälsimitation är väl hur mysigt som helst i Novent. Plädar är höjden av mys i soffan. Så gosigt att ligga på eller ha över sig, det är mysigt och väldigt vackra att ha ligga i soffan. Denna i beige var så fin!
Fanns massor med olika, HÄR hittar du alla plädar. Många som var på medlemspriser just nu. Halva priset alltså, så passa för tusan på.
Doftljus av julgodis & pepparkaka kan väl vara en god doft att fira Novent med. Höjer Noventkänslan upp till taket skulle jag säga. Kanske baka lite pepparkakor under tiden, eller varför inte dekorera pepparkakor med min super flösch de luxe kristyr? Missa inte den!
Dessa glasmarkörer köpte jag förra året. Gjorde succé hemma hos oss, så söta att hänga på vinglasen. Dessa kan man gott och väl tjuvstarta med i Novent.
Vill man inte dricka äppelglögg som jag tipsar om här ovan så kan man redan i Novent gå all in på glöggen. Kolla dessa fina Glöggmuggar och skedar då? Ångrar att jag inte köpte nu!
Dessa godisskålar gjorde succé redan förra året, redan nu i Novent är det fint att ställa fram en sån här skål med godis. Förra året sålde dessa slut i ett nafs Den stora hittar du HÄR, den lilla hittar du HÄR.
Ät & drickbart
En härlig period vi har tillmötes alltså. Redan nu i Novent kan man börja frossa i julte, varm choklad och hemmagjord godis. Här ska du få lite tips på gott.
Vad tror du t ex om julte med pepparkakssmak. Låter som succé för min del, så himla gott ju. En stor klick honung och iKaffe (havrebaserad baristamjölk), nej men det kan inte bli annat än supergott!
Varm chok-glad figurer, stoppa i en figur i en stor kopp och häll på varm mjölk. Låt den smälta så får du en kopp med mjölkchoklad och marshmallows. Vill du ha mer chokladsmak så i med oboy också.
Detta kan man sen avnjuta i någon av dessa härliga julmuggar tänker jag. Kan man ha för många muggar undrar jag?
Det här kallar jag för lyxdipp– detta får du bara inte missa. Så ljuvligt gott alltså, perfekt att doppa kexen och gräva upp lite god dipp på. Succé!
Smördegspuffar med chèvre, dessa är frasiga och chèvren och marmeladen gör detta till en riktig 10 poängare alltså.
Rågbröd med saffranskräm har gjort succé på många tillställningar. Saffrankräm är även gott att ha på mjuk pepparkaka. Bara ett tips!
Daimfudge kan du börja förbereda redan nu, eller jag säger såhär. Detta godis gör jag ungefär 20 ggr varje november december, det är så fasligt gott och har strykande åtgång. Jag varierar innehållet lite genom att byta ut Daim mot något annat. Annars utgår jag alltid från detta recept. Passar perfekt i Novent.
Julfilmer
Julfilmer får man börja med när man vill, redan nu i Novent faktiskt för att man ska hinna se så många julfilmer som möjligt innan julen är över.
Netflix har full koll när det kommer till julfilmer. Om jag får tipsa om några så är ”Holiday” ett stående inslag varje jul. Äääääälskar den filmen! ”Tomten är far till alla barnen” är också tradition. Missa inte ”The Christmas cronicles.” Och ”Harry Potter” är väl ett självklart val.
Pyssel
Novent kan handla om pyssel, om förberedelser för julen. Allt behöver inte hända i December utan redan nu kan alltså tomteverkstan dra igång.
Den här stjärnan med ljusslinga snurrar du ihop i ett nafs. Mysfaktorn 100% när du dessutom fixat det alldeles själv.
Sköna tofflor & myskläder
Sist men inte minst så måste jag slå ett slag för myset, allt myyyyys man kan ha på sig nu alltså. Myskläder, koftor, pyjamasar, tofflor. Suuuuperbra match med Novent skulle jag säga.
Skönaste mys-setet har jag på mig här. Det är såhär jag går majoriteten av tiden här hemma. Skönt och behagligt så det bara står härliga till. Mjukissetet under är supermega skönt på, det är Kapp-Ahls lite lyxigare serie av material och jag kan förstå varför. Inte dyrare för det men ack såååå oerhört skönt på kroppen! Vill liksom aldrig hoppa ur det.
Sköna tofflor i långa rader, ett måste hemma om du frågar mig. Jag går alltid i tofflor, dels så är det bättre för min rygg, sen är det ju så skönt på fötterna. Tampas du med ond rygg skulle jag säga att tofflor hemma är ett måste. Skulle aldrig kunna gå utan.
Loungewear – massor med härligt för myset. Hur kan man behöva klä på sig vanliga kläder under hela vintern undrar man ju nästan, när man kan hasa runt i son här lyx!
Kom ihåg att du har en rabattkod som du kan du utnyttja på Ellos hela november! NIIINISNOV24 ger dig 33% på dyraste varan och hela 7% extra på redan nedsatta varor.
Mysig fleecejacka – de dagar det är extra kallt är den här mysigast i världen att krypa in i.
Ja men det var lite om Novent! Den mörkaste gråaste månaden går faktiskt att göra riktigt riktigt mysig ju. Det GÅR alltså att mysa till det allt man orkar redan i mörka November utan att det blir för juligt. Och vill du köra på jul redan i November, kör bara kör säger jag.