Den här godingen har jag ju helt missat att ge er receptet på, hittade den nu när jag gick igenom telefonens alla bilder. Alltså, du får nog hålla i dig lite när du smakar den här, kombon med mandelmassa, saffran och kola…. Nej men man smäller faktiskt av litegrann.Fantastiskt god och både perfekt till fikat eller servera som en efterrätt.
Saffranskaka med mandelmassa, 8 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 pkt 0,5 g saffran
100 g mandelmassa
1,75 dl vetemjöl
100 g smör
nypa salt
Kolamousse:
1/2 dl dulche de leche (karamelliserad mjölk)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
Garnering:
granatäppelkärnor
Krossade pepparkakor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa i saffranet och rör runt tills det lösts upp lite. Vispa samman socker och ägg, du behöver inte vispa det fluffigt, det räcker om du rör runt det några varv tills det blandats ordentligt.
2) Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör i det i äggsmeten.
3) Riv mandelmassan på ett rivjärn, häll i det ochsaffranssmöret, rör runt till en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten. Grädda i ca 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara så gott som torr när du känner med sticka, lite kladd gör inget, det blir bara ännu bättre. Pudra med florsocker när du tagit ut den och den svalnat.
5) Mousse: I en bunke har du i färskost, dulche de leche, vaniljsocker och vispgrädde. Vispa först på låg fart och sen på hög tills du har en mousse. Den ska vara lagom fast, tänk att du ska kunna spritsa den men att den inte blir lika ”hård” som vanlig vispgrädde. Man får vispa en stund.
6) Servera en bit kaka med KOLAMOUSSE och dekorera med granatäppelkärnor och krossade pepparkakor.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Nu blir det mycket recept här men tänker att det är kul att inspirera till nyårsafton. En riktigt riktigt god förrätt har du här, den här blir liksom överraskande god och verkligen en smakbomb som man njuter till max av. Alldeles perfekt lagom som förrätt också. Servera på fina fat så kommer detta bli en succé!
Burrata med mandarin reduktion, marinerade jordgubbar och tomater. 4 p
Mandarin reduktion:
1 kvist rosmarin
2 st burrata
1 dl pressad saft av mandariner
Rivet skal av en mandarin
2 msk rapsolja
1/2 äggula
Marinerade jordgubbar:
200 g färska jordgubbar
1/2 lime (saft och skal)
2 tsk honung
Marinerade tomater:
250 g romantica tomater
2 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk honung
Salt & svartpeppar
Basilikablad
Gör såhär:
1) Mandarin reduktion: Koka upp mandarinjuicen med rosmarinkvisten tills konsistensen är lite simmig. Låt svalna och sila av. Vispa äggulan med hälften av mandarinreduktionen, häll sedan försiktigt i rapsoljan under vispning. Smaka av med salt & peppar.
2) Marinerade Jordgubbar: Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda i ordning marinaden, lägg allt i en skål med plast på. Låt marinera i kylen i 20-30 minuter.
3) Marinerade tomater: Skär tomaterna i kvartar. Blanda i ordning marinaden. Lägg tomaterna i en skål med plast uppepå och låt marinera i kylen i 20 – 30 minuter.
4) Vispa burrata tills den blir krämig. Fördela ut på 4 tallrikar. Toppa med lite mandarinreduktion, marinerade tomater och jordgubbar samt hackad basilika.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ett riktigt gottigt efterrättstips till nyår som jag tänkte du skulle få. Detta är verkligen en höjdare utan dess like, jag blev sååå förvånad över hur gott detta blev. Hade kunnat äta 3-4 stycken. Haha….
Glöggkokta päron med apelsingrädde, 4 p
5 dl vinglögg (alkoholfritt funkar)
2 tsk kanel
1 apelsin
2 dl grädde
1/2 dl apelsinmarmelad
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
ca 10 st valnötter
Gör såhär:
1) Skala päronen. Behåll skaftet.
2) Koka upp glöggen, apelsinskivorna och kanelen, lägg i päronen och låt den sjuda i ca 20 min. Vänd dem gärna några gånger under sjudningen. Päronen ska bli mjuka, dock inte gå sönder. Låt sedan päronen svalna helt, de får gärna ligga i glöggen och svalna.
3) Vispa grädden tills den är löst vispad. Klicka i marmeladen, häll i florsocker och vaniljsocker, vispa runt tills du har en någorlunda fast grädde.
4) Dekorera en tallrik med grädden, jag använde en sprits. Hacka valnötterna. Placera päronet mitt i apelsingrädden och strö över valnötter.
Fina tips till servering:
Kika på dessa vackra gröna assietter,bra pris på 4-pack. Den här grön färgen är verkligen så fin.
Nu är man i ett sånt där mellandagsvacum, dagarna flyter ihop med varandra, man vet knappt vad klockan är, man springer i kylen och skafferiet i tid och otid och så såsar man i soffan mest hela tiden. Om du frågar mig kan jag tycka att det är rätt härligt faktiskt. ☺️ Man får bara vara och det finns kanske inga måsten att ta hänsyn till. Nu tänkte jag tipsa dig om en härlig kötträtt, denna passar perfekt till nyår. Kanske kan det inspirera till något smarrigt att äta då.
Denna rätt är såååå omtyckt av så många av er! Det gör mig glad, för jag tycker nämligen också att detta är en höjdare på riktigt. Den känns så lyxig fast den inte ens är svår att få ihop. Potatistopparna passar såklart till andra kötträtter. Så variera oxfilén mot andra köttsorter om du vill.
Andra goda rätter med kötträtter, här med fläskytterfilé:
1) Bakpotatisgrund: Skiva potatisen i 12 skivor, de ska bli ca 1 cm tjocka. Olja varje skiva och strö på persilladekrydda och flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min, vänd dem och olja och krydda andra sidan efter halva tiden ungefär.
2) Potatistopping: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stompa sönder potatisen. Ha i chili, gräslök, smör, äggula, mjölk, ost och salt & peppar. Vispa tills du har en krämig mos. Lägg i potatismoset i en sprits och spritsa toppar på varje potatisskiva. Sätt ugnen på grill och varmluft om du har det. Skjuts in i ugnen tills potatisen fått fin färg.
3) Såsen: Skala och finhacka löken. Stek i smör tills löken blir glansig. Häll i vatten, soja, balsamvinäger och fond. Låt koka ihop i några minuter. Häll i grädden. Krydda såsen och red ev av den med lite maizenamjöl blandat med grädde. Låt puttra i typ 4 minuter.
4) Köttet: Ta fram köttet så det är rumstempererat när det steks. Skär oxfilén i ganska tjocka skivor. Mina skars i ca 3 cm tjocka skivor. Salta & peppra det. Ha i smöret i pannan och låt det fräsa klart, det ska vara tyst när köttet läggs i. Ha ganska så hög värme på plattan. Stek på båda sidor tills det får lite färg, sänk sedan värmen och stek ca 2-3 min på varje sida. Vänd när köttsaften tränger upp på köttets yta. Jag brukar kolla så sidorna inte är röda och pressa lite i köttet för att se in i det. När köttet är rött/Rosa (ca 60 grader) så tränger köttsaften upp ordentligt ur köttet, om saften som kommer upp och är klart ljust Rosa är det lätt genomstekt och har en temp på 65 grader. Är köttsaften helt genomskinlig är köttet välstekt och har en temp på 70 grader.
Sedan är det bara att äta och njuta!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under detta inlägg.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ja vår jul blev ju annorlunda i år, eller den blev inte som vi från början trodde. Vi trodde den skulle tillbringas bland palmer och sol…. Men livet ville annorlunda och på bara en ynka en vecka fick vi ihop en jul, med diskbråck och utdragen visdomstand till trots. Dock så slog jag igenom på julaftonskvällen, kände mig hängig och helt slut, kändes som jag hade feber t.o.m. Tror faktiskt bara att det var min kropp som sa ifrån. Det har varit lite mycket ett tag, eller ganska mycket faktiskt.
Men i förrgår så var det då äntligen julafton. Stressen nådde kulmen på julaftonsmorgon när jag stod och slog in paket medan klockan tickade i raketfart. Jag skulle iväg på det traditionella julfikat med pappa och syrran. Vi har gjort det i sååå många år, härstammar från tiden då när pappa mest jobbade dygnets alla timmar och vi ville ha lite pappatid. Vi har också handlat julklapp till mamma tillsammans genom åren men det hinner pappa numera lösa själv.
Men vi tar det från början! Ingen jul utan att man springer i affärer dagen innan julafton. Det har aldrig hänt att jag INTE har det. Haha….
Först mata lilla kissarna, grannen är utomlands så vi matar deras katter. Så fina är dom! 🧡
Jag hade en tapper man med mig på stressandet dagen innan jul, han är snäll och följer med och hjälps åt att stressa med allt. Jag är ju inte riktigt mig själv nu heller med min rygg så jag behöver all hjälp jag kan få.
Jag svängde in på Hunkemöller och passade på att fylla på troslådan. Där har dom alltid så himla generöst erbjudande. Såg att de på nätet hade 7 trosor för 390 kr så lite billigare än i butik, kika in HÄR.
Det blev inte så färgglatt för min del! Haha, 9 par svarta trosor. Hon i kassan bara: ”Här var det färgglatt”. Haha, sen skrattade vi högt båda två, det var verkligen så träffande. Jag köper sällan färg på underkläder. Det händer att det bli någon röd/vinröd, eller vit, kanske rosa nångång men jag är så sparsmakad med färg på underkläder.
Jag och Tony beslutade oss för att inte köpa något till varandra i julklapp i år. Däremot så sa vi att vi skulle göra något tillsammans, och att det får bli vår julklapp. Kanske en hotellnatt och är på god restaurang? Vi får se vad det blir? Däremot så köpte jag en julklapp till mig själv. I flera år har jag sneglat på ett par äkta Dr Martens, dom med lite platå, och så när vi gick där på Johnells och kikade så stod dom bara där. I min storlek! Jag blev så glad, dom är stenhårda i början men sen kommer dessa godingar bli som att gå i mockasiner har jag hört. HÄR finns dom. Jag tycker dom är sååå snygga och klassiska.
Allt gick rätt smidigt med att inhandla det sista. Vi hann t.o.m. storhandla på Citygross och vara hemma i hyfsad tid.
Det blev Tacos med alla barnen och Bingolotto med uppesittarkväll. Vi hade 6 lotter och vann sammanlagt 200 kr på dom. Vi fick inte pengarna tillbaka ens men lite. Min pappa däremot vann 15000 kr, det var bättre!
Och så var det julaftonsmorgon då. Jag slog in klappar så svetten lacka, min man däremot ägnade sig åt andra viktiga saker. Haha! 😂
Kvistade vidare till fiket för att träffa pappa och syrran. Åt en räkmacka som var riktigt god.
Utanför mamma och pappa fick jag till lite bilder med min Thedde, underbara dagar att få ha honom hemma med oss. Försöker verkligen andas in allt.
Som vanligt var det julmysigt hemma hos mamma och pappa. Så härligt att komma till färdigdukat. Vi åt risgrynsgröt och åt skinkmackor och så drack vi litervis med julmust.
Det som min mamma var mest laddad för var nog julklappsspelet. Det såg ut att gå riktigt bra för mig ett tag men det slutade med att jag blev av med alla men lyckades få en på slutet. En liten kylbag som jag absolut kommer ha nytta av.
Den traditionella julbilden med alla barnen. Milo fick en Sverigetröja i julklapp och var snabb med att byta från skjortan till den så fort han bara kunde när han öppnade paketet. ☺️
Å så bilden på mig och Tony, alltid med lite inslag av humor såklart. ☺️♥️ Min blus hittar du HÄR (50 % rabatt nu, finns i massor av färger), min kjol är från MQ men är helt slutsåld.
Juldagsmorgon startade med kattgos. Lyckades fånga en rätt kul bild på Majlis. 😂
Jag smög sedan ner och tände ljus överallt och gjorde frukost till mig själv. Sen slog jag på en julfilm, en typisk julfilm som vara är feelgood rakt igenom. Du, doftljuset är köpt på Lagerhaus, magiskt gott doftar det! Kanel, så det är ett riktigt julljus.
Igår hade vi en riktig slappardag, kolla julfilmer, äta godis och bara pysa. På kvällen for vi ut till Tonys familj och åt en bit mat. Detta var den enda bild jag tog, det var när vi kom dit på kvällen. Så fint med marschallerna.
Idag fortsätter myset! Ljusen tända och julfilmer i soffan är det som ligger på agendan än så länge. Svårt att tro att vi kommer orka med något annat. Ska laga lite mat sen och kanske baka en kaka, vi får se vad det blir?
Hoppas att du haft det riktigt mysigt! Mys vidare, och är det så att du inte gillar julen så kan jag berätta att alldeles snart är det över. ❤️
Jag tänkte kicka igång denna juldag med lite tips på sånt man kan laga en dag som denna. Äter man inte rester så kanske man vill göra något annat av resterna. Här kommer ett smarrigt tips på vad du kan göra med julskinka.
MAKARONILÅDA MED BACON OCH JULSKINKA, 4 port
4 portioner makaroner eller annan pasta
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl riven ost
5 skivor julskinka
cocktailtomater
1 pkt bacon
Gör såhär:
1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Strimla skinkan och blanda i den och och blanda runt allt.
2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.
3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under detta inlägg.
Det kändes som att komma tillbaka till Sverige med julens alla förberedelser slog emot mig/oss med full kraft. Det och en arg visdomstand som gjort livet lite pissigare parallellt med ryggen. Ett tag kände jag bara att -”Nej, nu är det någon som skämtar med mig.” Men så var det inte, visdomstandvärk med ryggen i kombination har väl gjort att jag stundtals kunnat hålla mig för skratt. Varit en vresig person med inget tålamod också faktiskt. Jag är ju tandläkarrädd efter ett trauma hos en tidigare tandläkare, aldrig skrivit eller pratat om det, men det kändes som en annan form av övergrepp som gjort att jag får svimningskänslor, hjärtklappning, svett som dryper från mina händer, andningssvårigheter osv osv. Så att vara i Spanien, med tandvärk var inget härligt scenario. Jag hittade till slut i alla fall en svensk tandläkare som jag bokade tid hos, just precis när jag skulle dit blev tanden lite bättre, och tandläkarskräck tog överhand, så jag avbokade. Jag har sedan dess gurglat med paradontax, ätit värktabletter (egentligen för min rygg men ni fattar) och så skött tänderna exemplariskt. Tänkt att jag kör såhär tills det inte längre går.
Kanske ska jag för första gången berätta om det som kändes som ett övergrepp….
Det var en tuggtand i min nedre käke som strulade. Efter att Milo föddes så fick jag jätteproblem med tänderna. Jag vet inte om det var allt kräks under graviditeten som gjorde det, men efter det så var det som mina tänder bara bestämde sig för att gå sönder. På kort tid så fick jag problem med tuggtänder på varsin sida i min underkäke. Efter några dagars brutal tandvärk hade jag äntligen tid hos en tandläkare. Jag var nervös men såg ändå fram emot att få hjälp. Snabbt konstaterades att tanden inte gick att rädda. Det var bara att ta ut den. Ok, so far so good, jag blev lite chockad men förstod att det var bäst att ta ut den. Som sagt, tänderna krackelerade efter min graviditet.
I tanden var det en ganska så allvarlig infektion, tandläkaren berättade att han skulle bedöva ordentligt. Efter 5 bedövningssprutor var jag fortfarande inte helt bedövad. Tandläkaren tog ändå beslutet att först kapa tanden för att sedan ta ut den i 2 delar. Borrandet började, snabbt kände jag att det absolut inte gick. Det gjorde för ont. Till saken hör att jag tål rätt mycket smärta, jag har hög smärttolerans och har i alla fall hittills aldrig varit rädd för just själva smärtan. Men när borren liksom skär in i vad som känns som en riktigt arg och irriterad nerv så känner jag bara att jag får nog. Han tar ut borren och säger att vi väntar en liten stund. Jag märker att han är irriterad, lite less känns det som. Som att han tycker jag är sjåpig. Efter ca 1 minut fortsätter han. Snabbt känner jag att det inte går…. Så jag säger lite högre, hur man nu säger något högt med grejer kvar i munnen, ”neeeej”.
Varpå tandläkaren fortsätter att borra och liksom trycka ned mitt huvud. Vid det här laget grips jag av fullständig panik, först och främst så gör det så fruktansvärt jävla vidrigt ont men också över att han inte lyssnar utan fortsätter att borra sig igenom tanden. Jag sparkar med fötterna i tandläkarstolen, alltså för allt vad jag är värd sparkar jag, och så skriker jag.
Grejen är att Tony sitter i samma rum, han sitter liksom i hörnet i rummet och jobbar. Redan efter första ”nej”: et han hör mig säga, så kollar han upp. Allt går ju väldigt fort här, vi pratar om sekundrar. När han sen ser mig sparka med fötterna så ber Tony tandläkaren att sluta, högt. ”Hördu du får nog sluta nu, hon sparkar ju” säger han. Efter ytterligare några sekundrar så slutar han i alla fall.
Här minns jag knappt vad som händer men Tony berättar att jag storgrät, hoppade ur stolen kastade av mig ”haklappen” och sprang ut från rummet. Tony betalade och sprang sen efter. Jag var helt förstörd, storgrät utanför tandläkaren och skakade i hela kroppen med blodsmak och en halvt ituborrad tand i munnen.
Vi gick hem och jag grät typ hela eftermiddagen. Inte nog med att jag var helt förstörd av det som hänt, jag hade också en tand som gjorde ännu ondare nu.
Efter några dagar så kontaktade jag en annan tandläkare, livrädd, men med en känsla av att jag absolut inte stod ut en sekund till. Jag hade så ont! Tandläkaren jag skulle till fick veta vad som hänt och lovade att hon inte skulle göra mig illa, vad som än hände. Att jag tog mig dit var typ ett under. På skakande ben med hjärtat i halsgropen, svimningskänslor och andnöd entrade jag hennes rum. Min upplevelse hos henne blev fantastisk. Hon bedövade ordentligt, väntade, pratade, lugnade, jag var säkert där långt över en timma. Jag kände ingenting när hon till slut lyckades kapa tanden och ta ut den i 2 delar. Jag grät av lycka när hon fick ut den sista biten.
Men, även om jag fick en fin upplevelse till slut, så har detta blivit ett svårt trauma. Tandläkaren är liksom mitt största skräckscenario efter det.
Men så kommit till Sverige, och tanden blev nästan direkt ännu sämre. Åh nej…. Det fanns ingen återvändo. Min kompis Sara har jobbat som tandsköterska och hon berättade för mig att det finns en tandläkare i vår småstad som heter Ingrid som är lugn, snäll, varsam, duktig och så bra. Så när jag inte längre stod ut så bokade jag tid hos henne.
Här satt jag i väntrummet. Nervös med en kristall i handen, det har jag alltid när jag ska göra jobbiga saker. Väljer en med omsorg och det är så skönt och veta att jag har den med mig. Den hjälper ju mig.
Alltså, det tog allt som allt 20 minuter skulle jag säga. Från att bedövningen lades tills den var ute. Jag var i chock faktiskt. Förra tanden tog 1 1/2 timme, det var en kamp utan dess like. Jag fattar att det kan vara väldigt olika på tänder, men jag har väl aldrig varit med om maken så himla smidigt och bra det gick. Så bra att jag beställt en ny tid redan i januari och ska verkligen gå igenom hela min mun nu. Nu ska den här gumman få en perfekt skött tandrad. Jag litar 100% på henne och kommer aldrig mer gå någon annan stans om jag inte måste. Letar du också efter en bra tandis så jag har varmt rekommendera Ingrid. Inget samarbete, bara ett genuint tips från mig.
Efter tanden så var det dags att ta tag i julklapparna. Vi är sena, så otroligt sena på bollen i år. Men vi kan kanske inte vara annat med tanke på omständigheterna efter en flytt hem från Spanien.
Stockholm var vackert pyntat, fick nästan som en Marbella känsla där. NK hade dragit på med en rejäl gran i mitten av allt. Den var mäktig! Sen älskar man ju belysningen på fasaden på NK.
Gallerian bjöd på julpynt och gofika på Espresso house. Första gången på länge som jag kunde dricka varmt och äta sött utan att det ilade som helskottat själv. Så skön känsla.
Den här fina buketten köpte jag med mig från Hötorget. Älskar deras blommor. Längtar till de slår ut!
Hepp! Nu måste jag sätta igång här. Ha en härlig dan före doppare dag. Här kommer det vara full fart till kvällens uppesittarkväll kan jag lova. Sista ska fixas. Ska trilla köttbullar och förbereda gott till kvällen.
Kickar igång dagen med att bjuda dig på en riktigt god skagenröra, jag vet inte men jag tycker skagenröra hör till julen. Så gott till sillen och potatisen, också gott på en bit bröd bara. Här bjuder jag på min godaste skagenröra. Vill du göra något riktigt gott så satsa på toast skagen, det är magiskt gott som förrätt. Också gott att bara äta det till middag t ex. Älskar’t!
NINAS SKAGENRÖRA
1 kruka dill
1/2 röd lök
1,5 dl turkisk yoghurt (funkar med creme fraiche också, då blir den fetare)
1 dl majonnäs
1/2 citron
300 g räkor
salt & peppar
Formbröd
löjrom avocado (valfritt)
Gör såhär:
1) Hacka dillen och rödlöken smått, lägg i en skål.
2) Ha i creme fraiche, räkor, majonnäs, pressa i saften av citronen, salta & peppra.
3) Skär bort kanterna på formbrödet. Stek i rikligt med smör, stek på ganska så hög värme. Stek tills brödet fått färg.
4) Ta ur brödet ur stekpannan direkt. Vi vill behålla frasigheten. Dela brödskivan diagonalt. Ha på skagenröra. Klicka på löjrom och servera med avokado och en citronklyfta.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat längst ned till höger i detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Det har pågått ett hemlighetsmakeri utan dess like hörni. Vi, vi i familjen, stora grabbarna och vi, har vetat det i en månads tid. Men, jag som älskar att överraska människor kom på den briljanta idén att vi inte skulle berätta något.
Kikar du på min Instagram får du se när vi i Lördags kväll åkte på en liten överraskningsturne. Och om dom blev överraskade? Gissa? Haha…
För att dra en lång historia kort så är det för Milos skull vi åkte hem, ja jag kanske ska säga det, vi har flyttat hem till Sverige igen. Det blev ett oerhört lätt beslut när vi märkte att Milo inte mådde så bra. Det är en del faktorer som gjort det, en är att han inte kom in på skolan (som vi nästintill blev lovade att han skulle), längtan efter att gå i skolan och så saknad av en del vänner. Vi tog ett allvarligt snack med honom när vi märkte att allt inte riktigt kändes som det skulle, och det kröp fram att han helst ville åka hem.
Milo har trivts. Kanske allra bäst den här sista månaden som vi bott där (efter beslutet att åka hem) då han träffade kompis William och dom blev fantastiska vänner. T.o.m. så pass bra vänner att Milo den sista tiden i Spanien varit orolig för att han skulle ångra sig. Men vi är beredda på de känslorna också fr o m nu.
Att flytta utomlands är det absolut största jag, vi som familj gjort, ja näst efter att få barn. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om vad dessa 4 månader gjort med mig som person men just nu behöver vi landa hemma. Jag lovar att skriva mer sen om allt. För jag är så oerhört stolt över oss, att vi bara gjorde det. Även om motgångarna radat upp sig på hög så har vi fixat det.
Jag och Tony har trivts fantastiskt bra, men som ni säkert förstår så går ens barn före allt. Det var också vad vi sa innan vi åkte. Om någon inte trivs, då åker vi hem.
Vi hämtade Majlis i morse. Hon är lite försiktig, och sur på mig, men sakta börjar hon vänja sig vid att vara hemma igen. Min lilla tjej vad hon varit saknad.
Jag berättar mer om allt sen, vi har en del att ta tag i nu. Jag håller för fullt på att julpynta. En hel jul ska fixas, julklappar ska handlas, julmat och julgodis, julbak… ja men allt, så ja det är mycket nu.
Den här Matjestårta vill jag tipsa om, alltså vi åt den på midsommar men jag lovar att den blir minst lika god på julen. Testa!
SOMRIGA SMÖRGÅSTÅRTAN – MATJESSILLTÅRTA, ca 8 bitar
2 gagnefkakor (typ rågsiktskakor)
3 dl turkisk yoghurt
3 kokta ägg hackade
10 matjessillbitar strimlade
1 hackad rödlök
ca 20 skivade rädisor
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
Garnering:
3 kokta ägg
färsk dill
rödlök
Gör såhär:
1) Blanda turkisk yoggi, ägg, matjessill, rödlök och kryddor.
2) Skär bröden så du delar kakan helt.
3) Du använder 1 1/2 kaka till tårtan. Lägg bröd i botten. Ha på av röran, lägg på skivade rädisor på hela. Lägg på en del bröd igen, på med röra och rädisor. Avsluta med den tredje delen av brödet, lägg på röra och avsluta med klyftade ägg, rödlök och dill.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat längst ned till höger i detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR