Idag är det Måndag och väldigt många börjar arbeta efter en välbehövlig julledighet. Vardagen drar igång på allvar. Tänkte att veckans matsedel ska få andas enkelt, en mjukstart helt enkelt. All mat är enkel att svänga ihop och dessutom är det gott. Missa för tusan inte veckans goding heller, en fantastisk kaka som kommer ge fyrverkerier i gommen.
Salladsdressing (blir ganska mycket så spar i en glasflaska i kylen):
1 dl olivolja
2 msk honung
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1/2 tsk vitlökspulver
salt & peppar
Gör såhär:
1) Dela upp chèvreosten i mindre bitar. Smöra båda skivorna av brödet, lägg på chevreosten. Hacka valnötter och lägg på det också. Ringla sedan honung över och lägg på den andra skivan bröd.
2) Stek i lite smör i en stekpanna eller grilla brödet i smörgåsgrill. Dela på mitten, lägg upp på tallrik.
3) Blanda salladen och blanda alla ingredienser till dressingen. Ät till chevretoasten.
Ja det fortsätter med det lilla lugna här. Igår gick jag inte utanför dörren utan bakade lite på morgonen och sen fastnade jag i soffan. En heldag i soffan faktiskt. Jag vilar, jobbar (det gör jag varje dag), kollar serie, äter, kollar film, äter, sover. Lite så. Tony kör padel för glatta livet, lika bra att han gör saker så han inte blir rastlös. Det är värre för en person som inte behöver det lilla lugna att bara vara hemma dag ut och dag in, för mig är det är bara skönt just nu. Även om Tony också kan njuta av lugnet. Innan jag och Tony träffades så var han (enligt familjen) en av de mest rastlösa människor som fanns på jorden. Han kom och hälsade på men bara några minuter för att sen dra vidare. Enligt familjen så blev han så lugn efter att vi träffades, hur fint? Blir lite rörd när jag tänker på det. Jag vet ju att Tony inte mådde så bra innan vi träffades. Inte jag heller. Så jag antar att vi båda kom med lite lugn till varandras liv. Så fint ju. ❤️
Efter några riktigt lugna dagar ska vi dock ta oss utanför huset idag, dom andra ska väckas tidigare idag, ska man orka upp till skolan och jobb på tisdag så behöver några i den här familjen vända tillbaka sitt dygn. Haha, inte ovanligt att alla är vakna kl 03 på natten….. jag har då sovit klart då men dom andra har inte ens kommit i säng. Så något drastiskt behöver göras. Om 10 minuter ska alla väckas och det kommer inte vara enkelt, jag lovar er! Men men, först så börjar vi med en promenad, sen ska jag ta en lång dusch och tvätta håret och sånt också. När man landar såhär och bara är hemma och tar det lugnt som jag gjort nu i några dagar så kan man nästan känna sig sjuk, eller är det bara jag? Då kan en hårtvätt och fön och kanske lite smink göra susen.
Häromdagen tog vi oss i alla fall ut på en promenad i Bredsand. Det var så konstigt i min hjärna för jag var beredd på vatten och sjö….det liksom slog slint och jag blev uppriktigt förvånad när det gick folk på isen. 😅 Snacka om snurrig. Men jag är nog van med strandpromenaderna och har liksom inte avprogrammerat dom än sen vår tid i Spanien, fast det är mitt i vintern här hemma. ☺️
Får alltid reaktioner på skorna jag går i, men efter att ha testat allt….så kan vi konstatera att dessa är de som funkar allra allra bäst. Nu när jag undersökt saken bättre så kan jag verkligen förstå varför. Denna modell har nämligen ortholitedämpning i sulan, en avancerad teknologi som ger maximal dämpning och komfort. Läser du kundrecensionerna under skorna HÄR så kan jag verkligen förstå varför dessa varit skönast och snällast mot min rygg under dessa månader. Kräver dubbla strumpor om jag ska gå långt när det är riktigt kallt men annars håller de faktiskt värmen helt ok också.
Den här ska jag lägga mig på nu en stund, försöker ligga på den 2 ggr per dag, morgon och kväll. Dessvärre verkar jag ja fått nackspärr också inatt så tigerbalsam röd och så ligga på den här borde mjuka upp det.
Jaha. Dags att väcka familjen, wish me luck. Det kommer inte vara ett piggt och glatt gäng, det kan jag lova. Önskar dig en fin Söndag. Vet inte om era skolor börjar imorgon, Milos börjar på tisdag så än är inte det långa jullovet slut. Får se om den här dagen bjuder på bio, har en liten sån önskan. Biomörker, popcorn och cola Zero är väl avslappning om något?
Lördag, en av veckans mysigaste dagar. Idag ska jag plocka ned julen, in med fräscht igen. Upp med nya lampor i fönstren och kanske lite krispiga tulpaner i vaserna. Jag har bakat lite på morgonen. Familjen ska få vakna upp till kanelbullescones. Ja men det låter precis så gott som det är….. jag har provsmakat och kan säga att med cream cheese och en riktigt god marmelad så är detta magi. Tipsar förresten om min äppelmarmelad, den är himmelskt god.
KANELBULLESCONES, 8 st.
100 g smör
1 msk strösocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nymalen kardemumma
1 tsk salt
2 dl grädde
2 dl vatten
Fyllning:
25 g Bregott
1 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Blanda mjöl, kardemumma, vaniljsocker bakpulver, strösocker och salt.
3) Blanda smöret med mjölblandningen tills du har en form av sandig röra. Häll grädde och mjölk och blanda i ordning till en kladdig deg.
4) Ta fram en ugnsplåt och lägg på bakplåtspapper på den. Ta hälften av degen, mjöla händerna och pressa ut den till 2 cirklar på bakplåtspapperet.
5) Fördela ut klickar med Bregott på båda cirklarna. Strö på kanel och socker.
6) Ta den andra halvan av degen och delen den i två och pressa över på cirklarna. Dela cirklarna i 4 med en pizzaslice, nagga med gaffel och ställ i mitten av ugnen i 10-15 min tills de fått lite färg på ytan.
Ät och njut allt du orkar!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
I förrgår tror jag att jag ”gick in i väggen”, nu ska jag inte förringa det uttrycket för dom som gör det på riktigt, för att gå in i väggen på riktigt är en alldeles fruktansvärd historia, jag har varit i den där väggen själv. Men i förrgår slog jag igenom fullständigt. Jag tror att det varit lite mycket de senaste månaderna för mig. Jag låg i sängen från eftermiddagen, grät och sov om vartannat.
Dessutom åkte han hem i förrgår, vår Thedde……. Men vi tar det från början…
Vi har alltid en ”hejdå” middag för honom när han åker hem. Den ordnade jag medan Milo & Tony var och spelade padel. Samma dukning som nyår för enkelhetens skull. Vi bjöd på Lobster-rolls till förrätt (hade hummer kvar), Kyckling/Bacongratäng med tomatsallad till varmrätt, och nyårsaftonens efterrätt. Kommer recept.
Startade med en god liten fördrink, både alkoholfri och med alkohol för dom som ville ha. Busenkel, rosébubbel med hallonsorbet i. Supergott!
Blev en väldigt trevlig kväll med prat i flera timmar vid vårt matbord. Så mysigt när alla samlas.
Vi startade dagen då Thedde skulle åka hem med en fika tillsammans. Det blev frukost på Walter. Mysigt som tusan men jag skulle nog sätta upp en gardin eller två för det ekar rätt hårt när man sitter där och pratar. Annars ett väldigt mysigt café mitt i stan här, det har funnit där länge men nu i ny regi igen.
Efter cafet åkte vi till Arlanda för att lämna av Thedde. Samtidigt som jag är glad att Zürich står där på listan så blir jag ledsen att den staden regelbundet själ min son ifrån mig. Jag vet att han är vuxen och att allt är som det ska, jag skulle ju inte vilja ha honom boendes hemma till han är 40 heller…. Men det är bra tungt med dessa avsked. Jag försökte förklara känslan på min Instastory.
Ja det var stora tårar som rullade på min kind när vi stod där och kramades. Man vänjer sig vid att ha dom boendes i ett annat land. Men man vänjer sig aldrig vid att säga hejdå. Det river sönder hjärtat varje gång, och man tycker att man borde vänja sig vid avsked. Att de blir lättare…. Men nej. En gång har jag klarat av att inte gråta när jag stålsatte mig. För jag försöker, tro mig. Jag vill inte lämna honom med den känslan när han går. Med mamma gråtande….men jag kan inte låta bli. Det bara kommer som en läskig vulkan, från innersta delen av hjärtat bara väller den fram, utan att jag har en chans att värja mig. Såklart han förstår mig, alla mina barn vet hur fäst jag är vid dom och framförallt att jag är en HSP- person (highly sensitive person) men jag vill för mitt liv aldrig hindra dem att leva sina liv. Upptäcka världen. Pröva sina vingar och ta stora utmaningar i livet. Jag själv som varit alldeles för rädd, feg, harig, känslig och haft en alldeles för orolig mamma har aldrig vågat ge mig iväg på sånt själv. Förrän jag blev 50 liksom……
Så i förrgår när vi kom hem så kändes det som jag bara packade ihop. Jag grät hela eftermiddagen. Gick och la mig och så sov jag. Vaknade och grät, sen sov igen. Jag startade även morgon med efter med att gråta. Det bara vällde ut, och jag kände mig helt slutkörd.
Mensen kom igår också och jag tror att livet lite så att säga kom ikapp mig. Det har varit tufft på många olika sätt under många månader och i förrgår bara orkade jag inte vara stark längre. Jag klappade ihop. Bara lät den där hopplösa känslan välla ut. Såhär kan det vara ibland. Av erfarenhet vet jag att nu gäller det att bara ta det lugnt, göra sånt som jag mår bra av lite mer. Stanna upp. Ta tag i meditationerna igen, promenaderna, äta bra mat, försöka sova så gott det går osv. Känna att det är ok att känna som jag gör, det är ok, man måste inte rusa iväg för att försöka lösa situationen utan ibland behöver man stanna upp. Låta livet liksom rulla på och inte streta så mycket. It is what it is tycker jag är en bra slogan, this too shall pass en annan. Jag accepterar att det varit mycket, bara utlandsflytten i sig var mycket för mig, även om den var underbar på sååååå många sätt (tro mig) så var det en stor omställning att förhålla sig till när man dessutom var så otroligt färsk i ämnet och att det strulade så vansinnigt mycket hela tiden. Det sa den svenska kvinnan som behandlade mig i Marbella…. ”Du vet att det för dig som är så känslig är rätt traumatiskt att flytta”. Och jag kan inte annat än hålla med, det ÄR traumatiskt för en känslig som mig. Sen följde det ju inte bara en flytt, det var en del katastrofer också som sagt…. Så ja, det blev lite mycket för känsliga mig. Du som inte är känslig har säkert jättesvårt att förstå detta, men du som är känslig vet precis vad jag menar.
Ja… och såhär är livet, och även om jag inte är transparent om allt i mitt liv så fick du här en bra bit av mitt liv. Jag vägrar låtsas, jag är iofs bra på att låtsas. Jag skulle kunna ha svart bälte i att låtsas. Medalj också. Men vet ni, sen jag blev 50 så känner jag bara att jag inte riktigt orkar eller ens vill det. Vafan, livet är ju såhär. Det finns ungefär ingen på hela jorden som går igenom livet dansande på en blomsteräng med noll problem. Om det finns, så ljuger den personen. ALLA går igenom sin skit. ALLA. Sen kan man ju gå in på att det finns så mycket saker och människor som har det så mycket värre, men just nu orkar jag inte det heller. Det vet jag. Ibland behöver man kanske bara lyfta på sitt eget topplock, lufta sina egna funderingar och ok som hänger på axlarna. Det är inte värre än så. It is what it is…
Vi konstaterar, accepterar, och nu har vi det att förhålla oss till. Nu behöver jag vara lite ifred. Vara med närmaste familjen. Som sagt, göra sånt som jag mår bra av, vara snäll mot mig själv, helt enkelt ta hand om mig själv. Igår startade jag dagen med en promenad och lite frisk luft, rörde lite på mig eftersom jag legat i sängen så mycket.
En sak till! Jag är löjligt tacksam för vår tid i Spanien, och jag skulle lätt göra om det. Men som många skrev till mig så blev jag lite snuvad på allt det härliga iom diskbråcket, men…. Det är ok ska ni veta. Även om den bjöd på katastrofer så är jag oändligt tacksam för det vi fick.
Hörni! Var rädda om er därute, kom ihåg att livet… ja ”It is what it is”. Man klarar mer än vad man tror.
Köttfärs är verkligen ett enkelt protein att laga god mat på. Varje veckohandling köper jag köttfärs, det går alltid att laga något snabbt och enkelt med. Jag har några riktigt populära köttfärsrätter här på matbloggen som jag tänkte att jag skulle dela med mig av. Det är dessa recept som det klickas på allra mest, och som det återkoms till allra mest. Tänk på att det går fint att byta ut mot vegansk färs i samtliga recept. Hoppas du ska hitta massa härlig inspiration!
Min köttfärssås har blivit otroligt populär, så många som skriver att de inte lagar köttfärssås efter något annat recept längre. Det blir man ju så glad av ända ned i hjärteroten. Denna köttfärssås är lika god att slänga ned i en gratäng med pasta och toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Ett oerhört välbesökt recept! Tror att många har denna som ett stående inslag i sin veckomatlagning. Jag kan förstå det med tanke på hur snabbt den är att fixa och blir så god!
Dessa köttfärsbiffar är grymt poppis! Enkel mat som blir väldigt god tror jag går hem i vår matlagning. Enkelt men ändå gott är min livsfilosofi när det kommer till nästan all matlagning.
En av de absolut populäraste recepten här på matbloggen när det kommer till köttfärs är denna. En köttfärs & potatislåda som blir så krämig och god. Perfekt att laga mycket av. Denna går åt i ett nafs här hemma.
Magiskt gott! Såsen till dessa Köttfärs & Baconrullader är himmelsk. Saftigt av baconet inuti rulladerna och så såsen som smakar så mycket och så gott. Vill du äta riktigt gott så måste du testa detta.
Wow! Ett mycket välbesökt recept här hos mig. Ni är många som lagat dessa biffar, såsen till…parmesansåsen är magisk. Riktigt gott och riktigt populärt hos er. Vill du äta riktigt god enkel mat så satsa på denna!
Väldigt populär rätt här på matbloggen. Så gott och enkelt. Denna gör vi ofta här hemma då hela familjen gillar! Helt klart en perfekt rätt både till vardag och till helg.
Dags för en favorit i repris när det kommer till recept. Jag älskar att laga mat med köttfärs, det finns så mycket man kan laga och variationerna är oändliga faktiskt. Denna favorit är högt uppskattad i vår familj, som Milo säger: ”Det finns ingen godare sås”, deg nämner han alltid när detta lagas. Så tests för tusan, detta är sååå gott!
KÖTTFÄRSBIFFAR MED ROSTAD POTATIS OCH GODASTE GRÄDDSÅS, ca 3 port
500 g köttfärs
1/2 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk lökpulver
salt och peppar
1) Hacka persilja, blanda köttfärs med persilja, pressa i vitlök och ha i alla kryddor. Blanda runt kraftigt med en gaffel tills allt blandats. Använd händerna och gör biffar. Stek dem i smör på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
2) Skär potatisarna i mindre bitar. Lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Häll på lite olivolja, salt och timjan. Rör runt så det kommer olja på all potatis. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
3) Häll ur det som eventuellt kan vara lite bränt i stekpannan, där du stekte köttfärsbiffarna. Ha i smör och sedan vetemjöl. Rör runt ordentligt. Häll på grädde och mjölk. Rör runt tills du har en slät sås. Häll i kalvfond, soya, tomatpure och alla kryddor. Låt puttra i några minuter. Är såsen för krämig och seg, häll i lite mer mjölk eller grädde, är såsen däremot för ”vattnig” kan du blanda lite vetemjöl och mjölk och hälla i det så blir den krämigare. Klart.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under inlägget.
Ja på torsdag är det ju afton igen, det får ni ju inte missa tänker jag. Fredag är röd dag och kanske jobbar man lite halvfart på torsdagen? Vad vet jag? Tänkte jag skulle börja bjuda er på recepten från vårt nyår, kanske kan det inspirera till mat på trettondagen eller någon annan festligare dag framöver. Vi har ju även alla hjärtans dag att fira redan nästa månad. Här tänkte jag bjuda på ett recept på gratinerad hummer, vill man så kan hummern bytas ut mot tex räkor som man gratinerar på en bit bröd. Så fastna inte vid att det måste vara hummer, det kan lika gärna vara räkor som sagt.
GRATINERAD HUMMER MED VÄSTERBOTTENSOST, 2 st (1 hel)
1 hummer
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
1 äggula
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Se till att du har en färsk hummer eller en tinad. Sätt ugnen på 225 grader och grill.
2) Smält smöret i en kastrull och häll på grädde i små omgångar medan du rör om hela tiden. Låt såsen småputtra i ett par minuter under omröring. Salta och peppra och rör runt.
3) Ta av kastrullen från värmen. Riv osten och ha i hälften i kastrullen, rör om tills den smultit ordentligt. Vispa ned äggulan och rör om. Ta av från värmen.
4) Klyv hummern på mitten, på längden. Ta bort magsäcken som sitter högst upp i huvudet, man ser rätt tydligt vad som är en magsäck. Töm sedan hummern på kött. Från stjärtdelen, leder och klor.
5) Hacka allt kött smått och ha i det tillsammans med ostsåsen. Klicka ut detta över skalen och avsluta med att ha på resten av den rivna osten. ställ i ugnen i ca 10 min eller tills allt fått fin färg.
6) Servera med citron och dill.
Tips: Istället för hummer, ta ca 250 g handskalade räkor istället för hummer. Gör precis likadant men istället för att fylla ett skal, ha på fyllningen på en surdegsbröd eller varför inte ett formbröd och gratinera i ugnen!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Innehåller annonslänkar för Åhlens, Ellos & Cervera
Det nya året är här!
Ja men då kommer då mitt nyårsinlägg. Maten, efterrätten, dukningen och vad vi gjorde. det blev en lugn dag, som vi faktiskt båda egentligen önskade. Nyårsplanerns som dom var från början gick som sagt i stöpet så då fick vi göra det bästa av situationen. Och helt ärligt, det blev en kväll helt i min smak. Det var längesen som vi verkligen firade nyårsafton. Jag har svårt att hålla mig vaken till 12 slaget och tycker det skönaste är att äta riktigt gott hemmavid i mysiga kläder. Kanske börjar vi bli gamla? Eller så gör vi bara det som man innerst inne vill göra men oftast inte gör för traditionens skull, för att vi brukar göra på ett speciellt sätt och för att vi borde…. Ja ni fattar. Det är också mycket måsten med en så uppsjåsad dag som nyårsafton är. Många kanske håller i traditioner och firar med folk man egentligen inte ens vill fira med längre… sorgligt tycker jag, alla borde få göra det dom innerst inne vill.
Vår dag började med att luftfuktaren hade stått på liiiite för länge! Ser du fönstret? Haha…. Helt igenimmat av fukt. T.o.m. så att när jag öppnade sovrumsdörren på vid gavel så drog brandlarmet igång och väckte hela huset. Haha….. Något vi märkte när vi flyttade hem igen var hur galet torr luft det är här hemma. Jag förstår varför man blir sjuk ofta såhär års, för ni vet väl att torr luft bär virus bättre än fuktig luft? En natt utan luftfuktaren och jag har ont i halsen, typ så. Så ja, hos oss går den alltid någon timme nattetid. Den hjälper mot torra slemhinnor också, torra ögon, torr hals och faktiskt mot dålig sömn också. Vill du inte köpa en sån stor som vi har så finns det små behändiga att bara ha på nattygsbordet.
Här har du en från Ellos som verkar superbra för inte så dyr peng. Den kan du ställa in på t ex 40% graders luftfuktighet så styr den det automatiskt. I ett rum på 44 kv t ex så sprids det då 99% färre bakterier. Hur bra! Finns om du klickar HÄR.
På förmiddagen tog vi en promenad och gick och hämtade hummer som jag beställde till bra pris på lokala ICA butiken. Älskar vår lilla ICA-butik, dom är så duktiga och innovativa.
På lunchen åkte vi till grillplatsen och käka korv med detta gänget. Thedde var också med. Så mysigt var det och perfekt uppslutning.
Tallrik med vågig kant: HÄR // Förrättsrallrik: HÄR // Bestick: HÄR // Vinglas (använder till cola Zero och juice också, så goda och dricka ur): HÄR, // Fina dricksglas (superbilliga och jättefina): HÄR, // Ljusstake STOFF nagel: HÄR (35% rabatt) // Vas (superbilligt nu): HÄR // Glittrande stjärnor: HÄR (REA Nu) // Girlang Åhléns // Glasljusstakar ICA Maxi
Det var mysigt att dyka fint fast det bara var vi i familjen. Fast vi bara skulle sitta i myskläder. Som sagt, man ska göra det som hjärtat vill. Myskläder it is! ☺️
Varmrätt: Oxfile tournedos, grönpepparsås och potatisbakelser. Kommer recept på detta också.
Efterrätt: Smörstekt sockerkaka med kardemumma, hemgjord vaniljglass och jordgubbar. Kommer recept på detta också.
Vaknade till 12 slaget och fick se lite raketer. Sen sov jag typ inget mer den natten, hade sån fart på Hjärnkontoret så jag gav upp. Somnade dock en stund på morgonen så jag orkade med dagen igår.
Hepp! Nu måste jag jobba vidare här. Vi hörs sen igen.
Internationella pizzadagen är här, det är idag alla pizzerior gör flest antal pizzor för hela året. ALLA äter pizza idag…. Eller? Jag tänkte såhär, jag kickar igång den här dagen med att tipsa dig om massa olika pizzor som du faktiskt kan göra alldeles själv. Och gott blir det också! Lite senare ska du få se vår nyårsdukning och meny, åh hörni det blev såååå gott!
Det är Nyårsafton. Dagarna mellan julafton och nu har liksom bara skenat fram. Jag hänger inte med….dessutom vet min högkänslighet inga gränser just nu. Igår var vi på Mall of Scandinavia och det var smockat av folk. Fick nästan lite panikkänslor när hjärnan liksom försökte hänga med i svängarna. Skrev om det på min Instastory. Tänkte i alla fall berätta om våra dagar som gått.
Godis! Ja men det måste jag nästan börja inlägget med. Jag har nästintill vräkt i mig sen min visdomstand lämnade min kropp. Jag kunde inte äta sött när den var kvar, det ilade ju så vansinnigt. Så nu under julen har jag fullkomligen släppt alla tyglar när det kommer till att äta godis. Haha! Härligt på något sätt…. Direkt efter frukost har jag kunnat tagit några Lindt kulor, köpte ju en jättepåse på Mall dagarna innan jul. Och gissa om det varit smarrigt. Har också utforskat alla Juleskums smaker. Säger såhär, original är bäst, cocoa cola var INTE gott. ☺️
Jag som inte använt brun utan sol så mycket de senaste månaderna, (lyckades ju på något konstigt vis bli brun ändå även fast jag aldrig solar när vi bodde i Spanien), blev sååå imponerad av hur bra den här BUS:en egentligen är. Det är nästan ett skämt. Detta är en strykning och jag ser ut som jag varit högsäsong i Marbella och pressat i 2 veckor. Du hittar den HÄR, kampanj just nu! Glöm inte handsken om du köper, den är bäst, den finns HÄR. Det är kampanj på den också.
Vi har gosat en hel del med den här hårbollen. Så himla himla mysigt att vara återförenade igen. Det har verkligen varit höjden av mys. Alla gosar på henne dessutom. Min lila tjej. Hon har verkligen varit saknad.
Det blev till att byta skor till något varmare när vi kom till Sverige. Så glad för dessa moonboots som är både mjuka och varma för min stackars rygg. Gick fint att gå i dessa, jag har ju som sagt provat typ allt på marknaden som ska göra så jag får mindre ont. Nu har jag inte provat mina HOKA men tänkte nästan göra det nu när jag är lite bättre i ryggen.
Vi upptäckte att Chop Chop här hemma i småstaden fått sig en total makeover. Vi blev sååå chockade när vi klev in. Som ett helt nytt ställe. Så fräscht! Passerar ni nångång i Enköping så lova och stanna till, det är många som stannar till här då det ligger precis vid motorvägen.
Ja men mer då? Jo men tror ni inte Tony med din kollega varit med i en padelturnering som VECA anordnat på Enköpings padelarena och så vann dom hela skiten! 💫🏆 Jag tror minsann att alla timmar på padelbanan i Spanien gett effekt. Så kul och jag var stolt som en tupp över dom. Jag kollade såklart alla matcher, den enda roliga med diskbråck. 😂
Apropå ryggen, jag har börjat gå hos en nygammal kärlek höll jag på och skriva. Menar att jag verkligen tycker den osteopaten som jag går hos är grym, om inte fenomenal. Lokalerna är dessutom superfräscha. Första gången jag var hos honom var 2014. Sen har jag tagit många års uppehåll men så nu när vi kom hem från Spanien fick jag bara en känsla att jag måste till honom. Jag går ju mycket på magkänsla. I Torsdags var det andra besöket sen vi kom hem, och jag säger bara det, jag är bättre! Efter bara 2 behandlingar….. 😭❤️ Alltså lyckan vet inga gränser, vågar inte riktigt ropa hej än för igår var en hemsk dag. Men det blir så dagarna efter behandling, då har man extra ont innan det vänder. Men jag känner en annan rörlighet, inte alls samma vidriga hugg och smärta som tidigare. Det har på något vis ändrat skepnad. Fortfarande kan det göra monstruöst ont, men det är kortare perioder och inte med samma intensitet och svettpärlor i pannan. Jag råkade tipsa om honom på min Instagram och nu är han väldigt fullbokad. Fast jag bjuder på det, inget samarbete eller nåt, han är bara helt galet bra. Inget som gör ont alls heller. Vill du boka gör du det HÄR, vill du läsa mer om osteopati kan du läsa om det HÄR.
Det är en behandling som går ut på att hjälpa kroppens egna läkningssystem, man löser liksom upp ”bumpar” i vägen så att säga. Sen säger Tomas (som han heter) att många symtom vi går omkring med inte behöver komma exakt från det stället. T ex så är jag ju helt sned. Det börjar liksom från nacken och löper hela vägen ned. Kanske inte konstigt då att man får diskbråck? Sist kände jag verkligen av behandlingen tydligt, det är så häftigt. Och igår hade jag som träningsvärk i hela överkroppen. Nej men tampas du med symtom från kroppen, så läs på och boka tid säger jag. Jag har fått upp mitt hopp, kanske återvänder livet så smått?
Bilder jag fick ihop från gårdagen. Haha, nej men vi var på Mall of Scandinavia (vet att det inte heter så länge men för mig kommer det förmodligen alltid heta så). Milos julklappspengar och presentkort brann i kuvertet så det blev till att åka dit och sätta sprätt på dom.
Bild 1: Från restaurang Egon. Vi startade allt med lite lunch. Jag åt en vanlig pizza, alltså inte glutenfri, blir kaos i magen men ibland kan jag inte låta bli.
Bild 2: Sötaste jag sett, storlek 17 och så otroligt små. Längtar lite till det kanske dimper ned något barnbarn så småningom och man får köpa sånt här gulligt.
Bild 3: Ben, rumpor, lukter, skrik, ljud, musik, andedräkter, dofter, knuff, intryck…. Ja som högkänslig så kan mellandagsrea i ett stort köpcenter vara lite övermäktigt. Det blev det för mig igår. Fyyyy, fick nästan panik till slut. Fick skynda till fiket och sätta mig i ett hörn för lite lugn.
Bild 4: Dock så blev det inget lugn. Jag fick definitivinte koffeinfritt kaffe kan jag säga. Fick enorm hjärtklappning som jag alltid får av vanligt kaffe. Så den lugna stunden blev inte så lugn. Många tyckte jag skulle skriva till dom, så jag gjorde faktiskt det. Det här är ju inte bra….alls… Får se om jag får något svar?
Bild 5: Innan jag for iväg till fiket såg jag den här lilla 15 cm höga hårbollen. Alltså på riktigt! Hur söt, hjärtat höll på att sprängas. Älskade lilla parvel.
Bild 6: Här hade jag gett upp helt, stod där och bara glodde framför mig och längtade till bilen. Som tur är så är min familj helt med på att jag är högkänslig, och att många ggr när det blir såhär så får jag avlägsna mig eller sätta mig nånstans så springer dom. Det är skönt. Tony tog den här bilden när de var på väg ned till mig.
Såhär är det….
Nehej! Vi hade helt andra planer för nyårsafton men nu har allt gått i stöpet och vi har bestämt oss för att bara vara hemma och laga god mat. Det blir nog 2 olika förrätter, kanske får jag tag på bingolotter också. Det blir mysigt. Ska duka fint o h sånt. Det blir hur mysigt som helst det med. Nästan skönt om man får säga det högt.
Nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år, och hoppas 2023 ska ge oss alla lite lugn och ro, fred och allt det där. Det behöver vi alla.