Hej igen!
Tänkte jag skulle bjucka på ett recept här igen! Det var helgens fantastiska chokladkaka/tårta som jag fick massor med beröm för. Den här chokladtårtan är verkligen supergod och ett måste för en chokladälskare! Inte särskilt svår att göra heller, precis så som det ska vara. En lite oväntad ingrediens i denna chokladtårta så bli inte förvånad och tänk att det måste vara något tokigt, det stämmer nämligen att det ska vara majonnäs i den. Bottnarna blir ruskigt saftiga och nej, det smakar ingen majonnäs alls. Här är receptet!
Mer tårtor: KLICKA HÄR FÖR MASSOR
Är du en chokladälskare kan jag lova att denna kommer göra succé! Så gott och med frpstongen uppepå och de syrliga hallonen så är man hemma. Riktigt riktigt gott!
LYXIG CHOKLADTÅRTA
Fler goda tårtor: WIENERBRÖDSTÅRTA // CITRONTÅRTA // 10 MINUTERS TÅRTA
INGREDIENSER
3 ägg
4 dl strösocker
2 dl majonnäs
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl kallt kaffe
Chokladfyllning
150 gr ljus choklad
1 1/2 dl visgrädde
Chokladöverdrag
3 dl vispgrädde
250 gr mascarponeost
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
1/2 flaska romessens
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform, jag använde en som är 24 cm, täck botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (inte för länge bara, då kan kakan bli seg). Ha i majonnäsen.
2. Blanda de torra ingredienserna. Varva sedan i de torra ingredienserna och kaffet. Rör om försiktigt tills att du har en slät smet.
3. Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Kan vara lite längre, mycket hänger på hur stor form du har. Kakan ska vara torr när du trycker i en sticka.
Chokladfyllning:
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt det sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen. Blanda samman. Blanda sedan i chokladen i grädden. Vänd med slickepott. Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten. Du kan givetvis äta den samma dag. Dela kakan på mitten och fyll kakan med chokladfyllningen.
Chokladöverdrag:
Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, kakao och romessens. Vispa samman till önskad konsistens. Spritsa sedan över kakan i önskad formation. Dekorera gärna med hallon eller körsbär.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)