Vi kickar igång denna veckan med veckomatsedel tänkte jag. Det går i raketfart mot jul och det känns ju faktiskt lite härligt känner jag. Och äta bör man så här kommer lite tips på mat du kan laga.
Klämkäckt så det förslår här på bloggen idag. Även om jag har en skitperiod med ryggen, de där McKenzie övningarna har gjort allt ännu värre så nu vet jag inte vilket ben jag ska stå på snart. Det bästa verkar vara att vänta ut skiten, och gå promenader. Typ så.
Hörni, våra gäster från Sverige kom och gjorde dagarna fyllda med guldkant. Så mysigt det var på alla sätt. Milo hade även en kompis på besök vilket gjorde saken ännu roligare!
Vi hann med några härliga promenader på strandpromenaden. Vi tog också med dom till vår ”strand” där vi hämtar kraft och energi. Maria hittade vackra snäckor som hon skulle ta med och ha i glasvas med blockljus. Så ska jag med göra. Så fint!
Tänk dig allt det i denna runda stora Ernst vas, finns HÄR! Hämta lite sand att ha i botten också, kommer bli så fint.
Sista dagen innan de skulle åka hem besökte vi då äntligen Ronda, vi har pratat om det i en hel evighet. Så gissa om vi var laddade? Vägen dit är en historia för sig alltså. Haha…. Vägen till Ronda innehåller 138 svängar. Det är serpentinvägarnas serpentinvägar, men på ett riktigt häftigt sätt. Wow säger jag bara! Vyn är magisk och det är som att kasta sig in i en ”Sagan om ringen” värld på något sätt. Man blir paff! Och jag är så glad att jag fått uppleva det, när man googlar på sevärdheter i Spanien så kommer alltid Ronda upp som något av det mest magnifika att uppleva, jag kan inte annat än hålla med.
Vi parkerade i ett parkeringsgarage. Det var helgdag just denna dag så inte så mycket öppet men vägen till det magnifika sevärdheterna var helt ok.
Det var sagolikt, magnifikt, otroligt och helt spektakulärt. Det finns knappt ord, jag blev helt tagen. Så fantastiskt på alla sätt, har du möjlighet nångång så besök för bövelen Ronda.
Ronda även kallat vinet stad. Eller hemstaden av tjurfäktning. Grundades av Julius Caesar och är Spaniens äldsta stad. Den spektakulära bron invigdes 1793 och förenar den äldsta delen av staden med den nya. Utsikten från bron över ravinen ”El Tajo” är obeskrivligt vacker och man kan också gå till bottenvåningen för att liksom se bron inifrån. Har man kraft i benen och orkar så kan man gå till en utsiktsplats som tillåter dig se bron i dess allra bästa vy. Ronda bjuder på massa mer sevärdheter som vi inte hann med, men dit kommer vi garanterat att återvända.
Rondas absolut bästa utsikt bjöd denna Don Miguel restaurang på, men dessvärre helt bedrövlig mat. Jag kunde faktiskt inte ens äta upp. Sån otrolig besvikelse verkligen. Så synd med tanke på att denna restaurang säkerligen besöks av en uppsjö av turister varje år. Läste i efterhand på Tripadvisor och skulle kanske gjort det innan, för alla har samma upplevelse. Dessutom kom det en brödkorg till bordet utan smör och utan olivolja direkt när vi satte oss, den stod också på notan. Hm… så nej, välj en annan restaurang, eller ta bara ett glas eller en kaffe för vyns skull.
Tack fina Maria med familj för underbara dagar. Detta kommer jag leva på länge!
Nu ska jag svälja lite värktabletter, vänta tills dom kickar in och sen gå upp och baka lite. Idag ska jag till frissan också, håll tummarna för att min rygg pallar. Jag får ta lite pauser annars.
Är det Fredagsmys så är det! Haha…. Ganska så bra bild han fick till den där Tony. Vi var till svenskabutiken och handlade tidigare. Hade en LIVE mellan 17-18 idag och där berättade jag om att jag ska testa baka lite roligt med smördeg och detta. Ska bli spännande, men nu orkar jag inte så det får bli imorgon.
Har sååå mycket och berätta för dig, men nu ska jag ta lite fredagskväll här men imorgon kommer det flera inlägg om allt.
Ja men oj vilken märklig natt det blev. Milo har sträckt sig konstigt i skuldran i bak och vaknade mitt i natten av att han hade jätteont. Kunde inte sova ens. Så jag tackar för det tunga artilleriet jag har här hemma med min katastrof till rygg. Ipren, världens i särklass bästa tigerbalsam som masserades in på skuldran ordentligt och länge och sen på med värmedynan. Det tog faktiskt inte lång stund förrän han sov. Så skönt när värsta smärtan släpper, det vet jag allt om. Men det var nog en rätt kul syn, jag med min rygg som är allt annat än rörlig, helst inte efter några timmar sömn, mrs Stel i ryggen liksom. Stod på alla 4 på golvet för han la sig på golvet på en madrass i vårt rum, masserade samtidigt som jag sa: ”aj, oj,Piuh, vänta, aj” hahaha….. och där låg Milo och bara: ”aj, aj oj, aj…..” och klockan är liksom mitt i natten. Aja, så skönt att han blev hjälpt och kunde somna.
Det är det här tigerbalsamet jag pratar om. Jag har nästan alltid kört med den vita, den som heter soft, men här i Spanien hittade inte jag det och köpte detta istället. Wow säger jag bara, det har verkligen hjälpt när jag haft som jobbigast. Det sätter igång blodcirkulationen och tro det eller ej, smärtlindrar. Det här är det värdefullaste jag har, ja näst efter värktabletterna då.
Det galna är att det använts i över 5000 år i Asien, alltså samma formula. Effekterna av verkningsämnena i står liksom skrivet i handböcker för läkemedel från början av 1900 talet. Den kallas för den heta varianten av tigerbalsam, och det är det jag bara älskar. Du kan köpa det HÄR. Kan verkligen rekommendera till dig som får träningsvärk, har en ond rygg eller annan plats på kroppen, funkar fint vid förkylning också, jag brukar smörja in näsan lite och det funkar finfint det med.
Just nu bjuder Marbella på finväder. Jag ska alldeles strax klä på mig och ge mig ut på promenad. Så himla skönt när solen är här igen. Vi har haft några riktigt ostadiga dagar så nu känns det fint att gå ut och få sol på nosen igen. Gästerna har inte vaknat än men tänkte ta med mig dom också.
Tony sitter i möten hela förmiddagen. Ett stort projekt som ska avslutas nu så det kommer ta lång tid, så skönt för honom vet jag. Ett stort projekt tar mycket energi så jag är glad för hans skull.
Köpte en ny sminkpalette igår och den ska jag nog sätta tänderna i senare idag efter jag duschat och gjort mig i ordning. Den här tanten behöver lite färg. 45 ögonskuggor i samma palette så det kommer säkert bli lite svårt att välja. ☺️
Idag ska vi njuta av sista dagen med gästerna. Dom åker hem tidigt tidigt imorgon bitti. Så trist, men jag lever så mycket på tiden vi fått ihop här i Marbella hos oss. Så värdefullt när ens bästa vän kommer och hälsar på.
Innehåller annonslänkar genom reklam för KitchenTime och Ellos
Enkelt tilltuggstips
Det här tilltuggstipset kan vara det enklaste i mannaminne, dessutom är det löjligt gott. Perfekt på glöggminglet eller varför bara inte till TV:n på kvällen. Älskar själv sånt som går snabbt att svänga ihop. Snabbt ska det gå och gott ska det vara, helst när man bara känner sig lite sugen på något.
ENKLA GURKSNITTAR
1 gurka
1 dl färskost Philadelphiaost
1 dl mjukost bacon (du kan välja någon annan favorit också som passar med skinka)
200 g rökt skinka
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Ta en potatisskalare och dra längs hela gurkan så du får långa tunna skivor. Lägg dem på en skärbräda bredvid varandra, lägg dem lite omlott. Pressa lätt över med hushållspapper.
2) Blanda färskost, mjukost och strimlad rökt skinka. Salta och peppra. Bred sedan på hela röran uppepå gurkskivorna. Strimla på nästan all skinka, spar lite till toppingen. Snurra sedan ihop rullen och skär ur ca 2,5-3 cm breda rullar. Toppa med lite strimlad skinka.
Här följer lite andra mysiga tips apropå glöggmingel. Jag älskar ju glöggmingel själv och bara älskar att frossa i såna tips själv.
Alla recept ovan hittar du HÄR. Mycket gott som brieost med saltrostade solrosfrön, snittar med laxröra, mjuk pepparkakasnittar, hemkokt perfekt kola och supergoda ostkuber med en kryddblandning som blev så god.
Här nedan hittar du även lite inspiration till glöggminglet när det kommer till lull-lull som jag kallar det. Hur mysigt att få bulla upp med lite nya glöggkannor, koppar, ljusstakar, brickor och mys?
Den här glöggkolven (<klickbar länk) köpte jag förra året men hann inte använda den alls. Nu hade ”Mellan” bullat upp med lite glöggmys därhemma och OJ vad jag saknar mina grejer där hemma känner jag. Titta så himla fin den var?
Tillhörande superfina glöggmuggar (<klickbar länk) till som matchar kolven. Dom kommer i 4-pack och har ett jättebra pris nu.
Kolla in Ernst nya glöggkanna (<klickbar länk) då? Nej men hur fin? Jag blev i alla fall heeeeelt kär!
Finns svart glöggkanna (<klickbar länk) också med koppar som hör till! Såå såå fina, den där Ernst han kan han. Alltid så himla fina saker tycker jag.
Såååå härlig träbricka (<klickbar länk) att servera snittar på eller varför inte de goda ostarna. ÄLSK!
Älskar dessa enkla ljusstakar (<klickbar länk) också! Har man fler så blir det ännu finare, så fint med olika höjder på det här viset.
Blev helt kär i dessa Ostknivar (<klickbar länk) också! Så galet fina och lyxiga ju, så himla snyggt att ställa fram tillsammans med ostfatet ju.
Ja det var lite glöggmingeltips till dig! Hoppas du får mysa rejält nu under hela December, det ska jag försöka göra.
Kram Nina
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ja igår firades det då 14 årig födelsedag, för andra gången faktiskt. Vi hade ett stort firande när mamma & pappa var här nere, men självklart så skulle ju den riktiga dagen också firas.
Skönsång på morgonen såklart, alltid alltid alltid. På önskelista till frukost stod rostade mackor, juice och så godsaker från Dunkin donuts. Sånt som den här mamman inte ens kan baka. Haha….
Underbara Sverigebesöket som är här var självklart med på firandet under dagen. Milo fick bestämma hela sin dag, vi andra hängde med och njöt av kalaset.
Strosa i hamnen i Puerto Banus och restaurangbesök på Jacks Smokehouse var nästa punkt på listan. Tyvärr har vi inget vidare väder just nu, så typiskt och himla trist för våra gäster men det är inte så att vi deppar ihop direkt, bara så himla typiskt just nu när dom är här. Ska vara såhär i flera dagar som det ser ut på väderappen, men av erfarenhet vet vi att sånt kan ändras också.
Som ni ser så växer Milo alldeles snart ikapp mig, det går i ett rasande tempo just nu. Efter årskiftet kommer det hända när som helst känns det som.
Mysigt restaurangbesök med mycket god mat tyckte alla. Vi satt länge och bara mös. Här har restaurangerna ofta såna här eldar som står och brinner, och julpynt upp till taket såhär i juletider. Så mysigt ju!
Efter maten så tillbringades sedan resten av eftermiddagen på bowlingbanan. Gick väl inget vidare för någon av dom men ändå kul ju. Själv får jag bara drömma om bowling med min rygg men en vacker dag så är jag också med. ☺️
Det blev en mysig födelsedag, födelsedagsbarnet var mer än nöjd också. Toppen med vän på besök och få fylla år samtidigt. 🥳
Nu ska jag steppa i tights och varm jacka och så ska vi ge oss av mot strandpromenaden för att ta en uppmjukande promenad för min rygg. Bra start på denna måndag.
Jaha! Känner du dig pepp på en ny vecka? Tiden går i rasande tempo mot jul i alla fall. Vi har det mysigt med besök från Sverige och jag försöker verkligen njuta allt jag kan av att ha dom här. Så längesen som vi sågs, 3 månader är lång tid. Jag kickar igår denna veckan med en veckomatsedel i alla fall.
Just i detta nu har min bästa kompis med familj landat på Arlanda för att snart ta ett plan mot Malaga. Så glad att hon ska komma och hälsa på oss i dagarna 4. Äntligen får vi ses, flera månader sedan.
Jag har tvättat och vikt morgonrockar, hittade en film på youtube hur man viker sådär ”proffsigt”. Sökte bara på fold bathrobes så kom det upp. Gästrummet är fixat och står och väntar på dom.
Hade tänkt skriva massa mer men hinner inte nu, har en hel del att fixa innan vi åker mot Malaga och ska hämta dom.
Idag fyller min fina mamma 70 år, inte klokt. Mer energisk och stark person får man leta efter. Många gånger får jag känslan att hon är yngre än mig med tanke på hennes energi.
Mitt stöd, min bästa hejaklack, hon som älskar mig förutsättningslöst och villkorslöst, hon som blir en lejonmamma när hon hör att någon behandlar mig illa eller orättvist. Hon som alltid har en varm famn med tröst.
Lekfullheten finns där och också skrattet. Man har liksom aldrig tråkigt med min mamma.
Lever fortfarande på de två veckor som dom var här. Det var så mysigt att få ha dom nära igen.
Stort grattis mina fina fina mamma på din 70 årsdag. Du betyder mer för mig än du kan ana och jag älskar dig till månen och tillbaka. <3 Åh vad jag ska krama dig igen nästa gång vi ses.
Innehåller annonslänk genom reklam för KitchenTime
Hej igen!
Har just ätit lunch här, blev en asiatisk kyckling. Blev väldigt gott. Men nu är det inte det receptet som du ska få, nu ska du få ett recept som jag testade häromdagen. Det blev 4 tummar upp här hemma, så det var ett fint betyg. Bacon och kyckling blir alltid en fin kombo, jag gillar att kombinera dom två.
I vanliga fall gör jag alltid såna här rätter i en gjutjärnsgryta. Dom blir allra godast i dom. Tyvärr har jag inte min med mig hit till Spanien, var för skrymmande och tung att ta med, men har du en så använd den.
En stor favorit när det kommer till gjutjärnsgrytor (<klickbar länk) . Den här är svensktillverkad. Den emaljerade utsidan förhindrar att gjutjärnet reagerar med ingredienserna och du slipper en bismak av järn, även om du gör riktiga långkok. Du kan använda hela grytan, inklusive lock i ugnen. Det är också viktigt i matlagning känner jag. Det är en bra deal på den just nu. Finns HÄR.
KYCKLING & BACONPASTA, ca 4 p
600 g kycklingfilé
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
1 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
2 dl creme fraiche vitlök
1 1/2 dl grädde av valfri fetthalt (godast med fet)
1 d riven ost
500 g pasta
Gör såhär:
1) Börja med att dela kycklingefileerna i mindre bitar, stek dom i smör/olja. Salta och peppra på dom lite. Ställ undan i en skål eller något. Strimla baconen och stek dom i samma panna. Baconen ska få lite färg, dock inte bli knapriga. Hacka löken och ha i den, pressa också i vitlöken. Låt den svettas med lite. Häll i kycklingen i baconen igen.
2) Ha i krossade tomater, tomatpure, fond, dijonsenap, timjan och låt det puttra i ca 10 min. Rör om då och då. Koka pastan och spar ca 1-2 dl av pastavattnet.
3) Ha i creme fraiche och grädde. Låt puttra i ytterligare 5 minuter, rör om då och då. På slutet rör du i riven smakrik ost och låter det smälta med. Häll i den kokta pastan och rör om, fyll på med pastavatten tills du har en krämig pasta.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR