Ett lite annorlunda sätt att äta falukorv på helt klart, men ett väldigt gott sätt om du frågar mig. Detta var en höjdare verkligen. Tillbehören kan du bestämma själv, det du tycker är gott! Vi hade lök, sallad, gurka och tomat.
1) Hyvla tunna bitar ur falukorven med en osthyvel. Tycker du det är svårt så är det många som fryser korven lite innan. Stek dem i lite olja, ha sedan i kebabkryddan och salt. Stek runt tills det har blandats runt ordentligt.
2) Ta fram ett bröd, på med falukorv, grönsaker och såser, rulla ihop till en rulle. Klart!
Mitten på veckan, denna sista vecka innan det är påsklov. Milo har sett fram emot det, vi också. Så skönt och slippa morgonstress osv. Vintern verkar dock ha fastnat hörni, så dessa drömmar om första grillen utomhus och sitta och dricka kaffe i utesoffan i påsk får kanske skrotas?
Rejält kallt och allt annat än sitta och njuta på uteplatsen kanske? Men men, vi gör det bästa av situationen. Våren kommer ju så småningom.
Så länge så får vi längta och planera tills man får plocka fram de här möblerna! Finns HÄR, är så nöjd med dom. Blev ett verkligt lyft för oss och gjorde så vi satt här massor i somras. Så himla härligt.
Går också och längtar till det blir snöfritt så jag kan rengöra och såpa in altanen. Det kommer vara första gången som jag behandlar den så och jag är sååå pepp!
Planen är också en del budgetrenoveringar hemma. Jag älskar budgetrenovering! Man gör om massor men med enkla och billiga medel. Allt behöver inte kosta skjortan och halva armen.
Kanske minns ni när jag gjorde om badrummet från detta….. 
…. Till detta! Busenkelt med dekorplast. Det är nu 1 1/2 år sedan och dekorplast på golvet och väggen har hållit hur bra som helst. Är det någon dekorplatta som slits eller går sönder byter man bara ut. Lätt att dra bort och efterlämnar inget lim alls. Har inte bytt ut en enda i badrummet än. Lite inspiration nedan för liknande från mitt badrum.
Tvättkorg HÄR // Handdukar HÄR (REA) // Duschdraperi HÄR // Badkarshylla HÄR // Rullvagn HÄR // Makeup handdukar HÄR // BadrumsmattaHÄR // Vas HÄR // Torkade växter HÄR // Rituals handtvål HÄR // Elstickan HÄR
Jag har gjort om så mycket genom åren med dekorplast, HÄRskrev jag ett helt inlägg om det. Jag visar hur jag gjorde om ett helt kök t ex. Jag klädde även om en hel del i Kaffestugan med dekorplast, ni vet cafet som vi drev. Flera bord t ex, kolla HÄR. Jag klädde även om hela kassadisken i Kaffestugan, en gammal skänk som jag inte ville måla om, men blev som ny med dekorplast, kolla HÄR.
Jag gjorde samma med vårt klinkergolv i hallen. Håller perfekt fortfarande, suttit i 1 1/2 år. Och som sagt, blir det slitet är det bara att byta ut ruta för ruta.
Nu ska jag ta tag i köket, det kommer bli lite dekorplast och fix där också. Så pepp att sätta igång! Ett kök kan förändras helt och hållet med dekorplast, det är faktiskt helt sjukt. Och det kostar ju inte ens en bråkdel av vad det skulle kosta om man skulle renovera från scratch! Jag tänker i dessa tider också när ekonomin är som den är.
Skärbräda HÄR (40% rabatt) // Bordstabletter HÄR (30% rabatt) // TaklampaHÄR (30% rabatt) // Matta HÄR (20% rabatt) // Brödrost HÄR // Kaffebryggare HÄR // Bricka HÄR (20% rabatt) // Ljuslykta HÄR (30% rabatt) // Bordslampa HÄR (30% rabatt)
Här har ni moodboard för köket. Den här känslan /ska köket ha. Får se hur jag får till det? Lite färglöst som vanligt när det kommer till inredning för mig, men min överkänslighet gör att färger liksom rör till det för mig. Ger ett oroligt intryck. Svart är den enda färgen som jag liksom kan blanda det med. Men, what floats your boat som det heter. Det man trivs med ska man ha….
Nehej, nu ska jag brassa i ordning en smoothie till mig. Älskar smoothies. Brukar göra till de andra i familjen också. Mättar bra och är fylld av bra grejer som gör att man håller sig energifylld till lunch.
Banan & vaniljsmoothie
1 banan
2 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
½ dl havregryn
några blåbär
några skivade bananer
Gör såhär:
Antingen så slänger du i allt (allt utom blåbären och de skivade bananerna) i en blender och låter det stå och köra i en minut. Eller så mixar du med en handmixer tills du har en helt slät smoothie. Häll upp i ett trevigt glas, toppa med några blåbär och skivan bananskivor så skalet är kvar på och sätt fast på kanten. Sug i dig och njut! ♥
Ha nu en fin start på Onsdagen, vi hörs snart igen.
….brukar jag kalla det. Det är värmande, fyllt av bra energi och så blir man mätt och belåten. Detta är en ”go to” gryta som jag brukar svänga ihop när jag vill äta gott och bra. Perfekt att göra mycket av så det blir över till matlådor. Blir så lycklig av matlådor! Ska du göra matlådor så dubbla receptet. Något jag verkligen kan rekommendera istället för vanligt ris är råris. Känns mer bastant i smaken, är också mättande på ett annat sätt, själv älskar jag det!
Kolla in detta recept med riktigt god thaikyckling som du äter i salladsblad! Recept klicka HÄR.
LINSGRYTA, 4 p
Kolla in denna vardagliga men supergoda KYCKLINGTACO också.
Ca 400 g röda linser i tetra
1 zucchini
2 vitlöksklyftor
200 g krossade tomater
2 dl vatten
1 1/2 msk honung
2,5 dl kokosmjölk
1 tsk torkad timjan
2 tsk paprika krydda
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Hacka zucchini i mindre bitar, stek i lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftor och låt de steka med lite. Skölj av linserna och häll i dem.
2) I med alla kryddor, häll i vatten och honung. Låt det stå och puttra i ett par minuter. Häll sedan i krossade tomaterna, låt puttra i ett par minuter till.
3) Häll i kokosmjölk och låt puttra i ca 5 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i ”tummen upp” till vänster här nedanför inlägget.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
… av känslan från igår. Vi blev bjudna på en riktig målkavalkad på Friends arena igår kväll. Wow, det blev 5 mål för Sverige och Friends kokade. Så glad för Milos skull också som andas fotboll. Så kul upplevelse han fick. Snacka om att man som förälder lever genom sina barn, hans glädje blev vår.
Igår började jag morgonen med Palo Santo (<klickbar länk). Tänder den och låter den brinna en stund och sedan blåser jag ut den och låter röken som blir virvla runt. Det är det som är själva rökelsen.
Lite mer info om Palo Santo:
Shamaner har använt dess söta doft i århundraden vid alla slags ritualer. Trät som används för Palo Santo kommer från Sydamerika och är en släkting till rökelse- och myrrhträdet Graveolens träet. Nu ska inte jag nörda ner mig för mycket i det här men jag tycker det är lite spännande ändå.
I Peru där trädet finns finns en lag där det är förbudet att ta kvistar från trädet, Palo Santo kvistar får endast skördas genom att plockar avfallna kvistar. Enligt experter ger detta sätt att skörda den bästa aromen av rökelsen. Doften frigörs inte förrän flera år efter att trädet dött.
Palo Santo betyder ”ett heligt träd”. Det sägs vara till hjälp när du villa rena dig eller ett rum. Det sägs också ge avslappning andligt och själsligt, också vid fysiska besvär som reumatism. Det sägs hjälpa till att rena negativa energier, jag bränner t ex alltid Palo Santo vid min säng innan jag ska sova. Eftersom sömnen varit ett problem i många år för mig på olika sätt så har det på något sätt kantats av negativitet, och nu känns sänggåendet inte längre som ångest. Det är stort för att vara mig. Den sägs hjälpa till mot stress och huvudvärk, magont, ångest och depression. Sägs boosta immunförsvar och hålla kvalster och skadedjur borta.
Rökelse kör jag varje dag här hemma i någon form. Älskar det. Ger ett fint lugn och så känns det verkligen som det renar från negativa energier både hemma och hos mig själv. En fin känsla!
Jag hann matlådspreppa igår som sagt. Men hur härligt för kropp och själ är inte det? Jag blir ju lycklig i hjärteroten av det. Igår fick mellansonen ta med sig 4 matlådor med både linsgryta och ris, sen blev det även över av lunchen som var falukorv med hemgjord potatismos. Recept på båda kommer idag.
På eftermiddagen for vi iväg till Sthlm. Tyvärr hade det hänt en olycka på vägen med flera bilar inblandade, vi stod säkert i närmare två timmar i kön.
Vi började med att äta på Mall of Scandinavia. Känslan där är så häftig såhär innan match. Det är så mycket folk överallt och det vimlar av svenska färgerna överallt.
Det virvlade av snö utanför när vi gick över till Friends. Tur att de stängt taket, hade nog inte varit så trevligt där inne annars.
Har du aldrig varit på en landskamp så kan jag berätta att det är väldigt maffigt. Jag brukar rysa massor av allt när jag sitter där. Det är verkligen underhållning på hög nivå.
För dig som missat det hela så vann Sverige med 5-0. Det blev en målkavalkad. Så kul för Milos skull, han älskade varje sekund och var hes när vi åkte hemåt.
Vi var hemma sent igår, färden hem i snöoväder tog lite längre tid så jag tror vi kommer ha en väldigt trött kille som kommer hem från skolan idag. I alla fall är jag lite extratrött idag.
Tack för alla fin feedback jag får! Det betyder massor för mig, då känns allt jobb man lägger ned på dessa recept extra kul. Ibland kan en enkel kommentar göra ens hela dag. Samma gäller de där klicken på hjärtat under inläggen. Dom är också så viktiga. Då vet man att man skriver för några som ändå ser det man skriver. Som visar att ”Hey, jag ser vad du skrivit och jag var här och läste”. Lite så…
Det ska ni verkligen veta! Att allt sånt betyder mycket för i alla fall mig. Kan tänka mig att det är samma för mina kollegor i branschen. De dagar då jobbet känns trögt och omotiverande, kanske lyser klicken på hjärtat med sin frånvaro, samma på Instagram eller Facebook… ja då kan det kännas lite extra omotiverande att hålla på. Säger inte att man ska klicka gilla om man inte gillar, det behöver man verkligen inte, men gillar man det man ser eller t ex haft nytta av något recept och tyckt om det, ja då får man jättegärna visa att man gillar.
Nu ska jag jobba vidare här! Håller på och fyller matlådor här hemma för veckan. Så smidigt när man har brådis och inte riktigt hinner.
Jajemen, själv står jag och ska precis börja preppa matlådor. Ja men det är väl det bästa när man har kylen/frysen full för hela veckan och man kan fokusera på att jobba. Visst jobbar jag med att ta fram recept bl a så vi äter ju ofta av den maten. Men de dagar som det t ex bakas istället är det så skönt att bara plocka fram matlådan. Alla kan äta när det passar också. Milo äter alltid efter träningarna och då har vi oftast hungrat ihjäl redan och behövt äta. Så ja, matlådor är bästa!
Godmorgon Måndag. Vi kör igång en ny vecka. Ny vecka och nya utmaningar och också möjligheter att förändra saker till det bättre, mycket handlar om hur vi tänker kring saker. Ni vet tankens kraft som jag alltid pratar mig varm om. Jobbar med det själv nästan dagligen. Wow vad denna veckan kommer bjuda på blogginlägg, bäst att du håller i hatten och hänger med och kikar in lite då och då så du inte missar något. Frukost var det ja…. Känns som man aldrig kan få nog av frukosttips! I alla fall så kan inte jag det, jag älskar frukost och blir lycklig på riktigt om man får till en sån där energirik och god frukost. Du vet när det känns som hela dagen blir som ett energisprång. Så funkar jag med frukost i kroppen!
4 underbara tips på frukost:
Grön Smoothie
2 stora grepp bladspenat (när du pressar ned handen i påsen och greppar en hög med spenat) 1 msk chiafrön 2 gröna äpplen 2 apelsiner (saften av) 2 dl kokosmjölk
Gör såhär:
I med allt i en blender, mixa till en slät smoothie. Häll upp i glas!
Tips: Vill du ha den mer mättande så släng i en banan, vill du dessutom ge immunförsvaret en skjuts…. Riv i ca 2 cm ingefära!
Tipsar om dessa glas som säljs i 6-pack! Stora och fina, fint att dricka smoothie ur. Finns HÄR. 
Ninas energirika granola
8 dl havregryn (ta glutenfria om du vill ha helt rena) 1 dl riven kokos 1/2 dl pumpafrön 1/2 dl solroskärnor 2 mogna bananer 1/2 dl kokosolja 1/2 dl kallt vatten 2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma
Tips: Ha också i 1 dl hackade nötter
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.
2. Mosa banan, blanda det sedan med vatten och kokosolja. Ha i det i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt tills du har en form av klumpig röra.
3. Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt och bred ut den över hela. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Rör om lite varje kvart.
4. Häll upp i en ren glasskål och förvara i skafferiet.
HAVREPANNKAKOR ca 8 medelstora:
2,5 dl havremjöl ( 3 dl havregryn som mixas till mjöl) 2,5 dl havremjölk (funkar med vilken mjölk som helst) 2 tsk bakpulver 4 ägg 0.5 tsk salt
stek i kokosolja
Gör såhär:
1) Mixa havregrynen i en blender tills det blir mjöl. Blanda sedan havremjöl med havremjölken.
2) Ha i salt och bakpulver, rör om.
3) Knäck i äggen och rör om efter varje. Se till att äggen är helt utblandade.
4) Stek lite mindre pannkakor så de håller ihop, jag stekte mina i kokosolja.
Tips: Servera med vispad kokosgrädde med lönnsirap och citron i, och toppa med färska hallon.
Avokadosmörgås
2 skivor av mitt bananbröd, recept HÄR 2 msk cream cheese
1 avokado
Jag är sååå trött men ändå hungrig så jag måste slänga i mig en macka, men sen tror jag att det blir soffa och filt och ligga där med gamnacke och sova i någon timma innan Tony väcker mig för sängen. Haha, the story of my life.
Vår Lördag innehöll en liten fika på stan. Vi fick med oss tonåringen också och det är alltid en bonus numera. Vi fikade på Walter:s fik. Gott och mysigt.
Till min stora glädje fanns det gluten och laktosfria våfflor, blev ju tvungen att ta en till efterrätt. Så frasiga och supergoda!
På kvällen lagade jag receptet från inlägget innan. Så gott så gott! Väldigt mysigt med middag där 2 av 3 barn satt med runt bordet en lördagkväll.
Hörni! Måste tipsa dig nu när det ändå är några timmar kvar på Cellbes supererbjudande. Med koden: 2325 får du 25% rabatt på hela Cellbes kollektion. Här ovan har jag satt ihop en vårig outfit. Finns massor med roligt på sidan. Kolla in HÄR.
Jag såg att Coop hade eget glutenfritt bröd nu, köpte det men måste säga att jag är besviken. Det gick i 1000 bitar, kändes torrt och smakade lite kemiskt. Nä, det kommer jag inte köpa igen.
Däremot så är dessa rosmarinsknäcke från Vilmas galet goda istället, jag åt upp halva förpackningen nu. Haha, så gott! Går inte och sluta äta. Köper på ICA Maxi. Så nu har jag druckit varm oboy och ätit 147 såna här knäcke. 😇
Ha nu en mysig kväll, imorgon kör vi Måndag och en ny vecka. Vi ska på fotbollsmatch på kvällen. Milo är laddad till tänderna. 👍🏼👏🏻😇 Hoppas dom vinner.
Här hemma är det soffhäng än så länge, klockan är dock väldigt mycket redan… du har väl flyttat klockan? Jag kickar igång dagen med att tipsa dig om MARRY ME CHICKEN på mitt lilla vis. Det här är sååå gott, du måste testa! ❤️👍🏼😋
MARRY ME CHICKEN 5-6 p
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl strimlade soltorkade tomater
3 dl grädde & 2 msk majsredning
2 1/2 msk balsamvinäger
500 g färsk pasta
3 dl riven parmesan
Salt (efter smak & peppar)
Gör såhär:
1) Strimla kycklingen grovt, strimla också soltorkade tomaterna. Stek kycklingen i olivolja, håll gärna lite salt i oljan så skvätter den inte lika mycket.
2) I med pressad vitlök, hönsbuljong, vatten, soltorkade tomater. Blanda grädde och majsredning och häll i det. Ha i balsamvinäger också.
3) Koka färsk pasta och ha i den. Häll gärna i lite pastavatten också.
4) Avsluta med att vräka på parmesan.
Ps: Skulle såsen kännas för tjock, red med mer grädde eller vatten, skulle den vara för vattnig, blanda en skvätt grädde och redning ha i det och låt koka upp.
Smaklig spis!
Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Wiooooo…. Ja men hur pepp kan man bli på våffeldagen hörni? Jag älskar våfflor, Tony och Milo med. Så just i detta nu står jag och värmer våffeljärnet för att familjen ska få vakna upp till färska rykande SUPERMUMSIGA VÅFFLOR! Vilken jäkla fru och mamma man är va? Borde man inte få medalj? Istället för att ligga och värma mig i sängvärmen och kolla serie när andra sover (också en favoritsyssla) så står jag här och gräddar våfflor. Antar att ni mammor där ute som läser är typ exakt likadan som mig.
I alla fall! Måste verkligen tipsa dig om BUBBELVÅFFLOR. Sen de kom in i våra liv så har allt förändrats. Haha, nej men det är så härligt att göra BUBBELVÅFFLOR så det finns inga gränser ju. Dom blir frasiga, och själva bubblorna är sådär supermumsiga och goda inuti. Du måste testa!
FRASIGA BUBBELVÅFFLOR, 6 p
60 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
3 msk socker
3 dl mjölk
1 ägg
Gör såhär:
1. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Häll i mjölken och vispa samman till en jämn smet. Häll i smör och vispa sist i ägget. Låt sedan våffelsmeten stå och vila en stund.
Liknande bubbelvåffeljärn hittar du HÄR. 33% rabatt just nu också så passa för tusan på.
3. Hetta upp våffeljärnet, ha i lite smör före varje gräddning. Häll i smet så det täcker alla bubblor ordentligt. Lägg på locket försiktigt och i samma sekund vänder du hela våffeljärnet upp och ned. Så bubblorna på ovansidan också fylls med smet. Låt stå så i ca 45 sekunder, vänd sedan tillbaka och låt grädda färdigt. De ska få fin gyllene färg.
4. Fyll med det du tycker om. Nutella, vispgrädde, glass och olika bär. Dessa våfflor går också att göra mer matiga genom att fylla med t ex skagenröra eller varför inte vispad creme fraiche med pepparrot i och lite räkor. Mums. Gör du dom matiga så skippa sockret i smeten.