Ja på torsdag är det ju afton igen, det får ni ju inte missa tänker jag. Fredag är röd dag och kanske jobbar man lite halvfart på torsdagen? Vad vet jag? Tänkte jag skulle börja bjuda er på recepten från vårt nyår, kanske kan det inspirera till mat på trettondagen eller någon annan festligare dag framöver. Vi har ju även alla hjärtans dag att fira redan nästa månad. Här tänkte jag bjuda på ett recept på gratinerad hummer, vill man så kan hummern bytas ut mot tex räkor som man gratinerar på en bit bröd. Så fastna inte vid att det måste vara hummer, det kan lika gärna vara räkor som sagt.
GRATINERAD HUMMER MED VÄSTERBOTTENSOST, 2 st (1 hel)
1 hummer
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl riven västerbottenost
1 äggula
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Se till att du har en färsk hummer eller en tinad. Sätt ugnen på 225 grader och grill.
2) Smält smöret i en kastrull och häll på grädde i små omgångar medan du rör om hela tiden. Låt såsen småputtra i ett par minuter under omröring. Salta och peppra och rör runt.
3) Ta av kastrullen från värmen. Riv osten och ha i hälften i kastrullen, rör om tills den smultit ordentligt. Vispa ned äggulan och rör om. Ta av från värmen.
4) Klyv hummern på mitten, på längden. Ta bort magsäcken som sitter högst upp i huvudet, man ser rätt tydligt vad som är en magsäck. Töm sedan hummern på kött. Från stjärtdelen, leder och klor.
5) Hacka allt kött smått och ha i det tillsammans med ostsåsen. Klicka ut detta över skalen och avsluta med att ha på resten av den rivna osten. ställ i ugnen i ca 10 min eller tills allt fått fin färg.
6) Servera med citron och dill.
Tips: Istället för hummer, ta ca 250 g handskalade räkor istället för hummer. Gör precis likadant men istället för att fylla ett skal, ha på fyllningen på en surdegsbröd eller varför inte ett formbröd och gratinera i ugnen!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Innehåller annonslänkar för Åhlens, Ellos & Cervera
Det nya året är här!
Ja men då kommer då mitt nyårsinlägg. Maten, efterrätten, dukningen och vad vi gjorde. det blev en lugn dag, som vi faktiskt båda egentligen önskade. Nyårsplanerns som dom var från början gick som sagt i stöpet så då fick vi göra det bästa av situationen. Och helt ärligt, det blev en kväll helt i min smak. Det var längesen som vi verkligen firade nyårsafton. Jag har svårt att hålla mig vaken till 12 slaget och tycker det skönaste är att äta riktigt gott hemmavid i mysiga kläder. Kanske börjar vi bli gamla? Eller så gör vi bara det som man innerst inne vill göra men oftast inte gör för traditionens skull, för att vi brukar göra på ett speciellt sätt och för att vi borde…. Ja ni fattar. Det är också mycket måsten med en så uppsjåsad dag som nyårsafton är. Många kanske håller i traditioner och firar med folk man egentligen inte ens vill fira med längre… sorgligt tycker jag, alla borde få göra det dom innerst inne vill.
Vår dag började med att luftfuktaren hade stått på liiiite för länge! Ser du fönstret? Haha…. Helt igenimmat av fukt. T.o.m. så att när jag öppnade sovrumsdörren på vid gavel så drog brandlarmet igång och väckte hela huset. Haha….. Något vi märkte när vi flyttade hem igen var hur galet torr luft det är här hemma. Jag förstår varför man blir sjuk ofta såhär års, för ni vet väl att torr luft bär virus bättre än fuktig luft? En natt utan luftfuktaren och jag har ont i halsen, typ så. Så ja, hos oss går den alltid någon timme nattetid. Den hjälper mot torra slemhinnor också, torra ögon, torr hals och faktiskt mot dålig sömn också. Vill du inte köpa en sån stor som vi har så finns det små behändiga att bara ha på nattygsbordet.
Här har du en från Ellos som verkar superbra för inte så dyr peng. Den kan du ställa in på t ex 40% graders luftfuktighet så styr den det automatiskt. I ett rum på 44 kv t ex så sprids det då 99% färre bakterier. Hur bra! Finns om du klickar HÄR.
På förmiddagen tog vi en promenad och gick och hämtade hummer som jag beställde till bra pris på lokala ICA butiken. Älskar vår lilla ICA-butik, dom är så duktiga och innovativa.
På lunchen åkte vi till grillplatsen och käka korv med detta gänget. Thedde var också med. Så mysigt var det och perfekt uppslutning.
Tallrik med vågig kant: HÄR // Förrättsrallrik: HÄR // Bestick: HÄR // Vinglas (använder till cola Zero och juice också, så goda och dricka ur): HÄR, // Fina dricksglas (superbilliga och jättefina): HÄR, // Ljusstake STOFF nagel: HÄR (35% rabatt) // Vas (superbilligt nu): HÄR // Glittrande stjärnor: HÄR (REA Nu) // Girlang Åhléns // Glasljusstakar ICA Maxi
Det var mysigt att dyka fint fast det bara var vi i familjen. Fast vi bara skulle sitta i myskläder. Som sagt, man ska göra det som hjärtat vill. Myskläder it is! ☺️
Varmrätt: Oxfile tournedos, grönpepparsås och potatisbakelser. Kommer recept på detta också.
Efterrätt: Smörstekt sockerkaka med kardemumma, hemgjord vaniljglass och jordgubbar. Kommer recept på detta också.
Vaknade till 12 slaget och fick se lite raketer. Sen sov jag typ inget mer den natten, hade sån fart på Hjärnkontoret så jag gav upp. Somnade dock en stund på morgonen så jag orkade med dagen igår.
Hepp! Nu måste jag jobba vidare här. Vi hörs sen igen.
Internationella pizzadagen är här, det är idag alla pizzerior gör flest antal pizzor för hela året. ALLA äter pizza idag…. Eller? Jag tänkte såhär, jag kickar igång den här dagen med att tipsa dig om massa olika pizzor som du faktiskt kan göra alldeles själv. Och gott blir det också! Lite senare ska du få se vår nyårsdukning och meny, åh hörni det blev såååå gott!
Det är Nyårsafton. Dagarna mellan julafton och nu har liksom bara skenat fram. Jag hänger inte med….dessutom vet min högkänslighet inga gränser just nu. Igår var vi på Mall of Scandinavia och det var smockat av folk. Fick nästan lite panikkänslor när hjärnan liksom försökte hänga med i svängarna. Skrev om det på min Instastory. Tänkte i alla fall berätta om våra dagar som gått.
Godis! Ja men det måste jag nästan börja inlägget med. Jag har nästintill vräkt i mig sen min visdomstand lämnade min kropp. Jag kunde inte äta sött när den var kvar, det ilade ju så vansinnigt. Så nu under julen har jag fullkomligen släppt alla tyglar när det kommer till att äta godis. Haha! Härligt på något sätt…. Direkt efter frukost har jag kunnat tagit några Lindt kulor, köpte ju en jättepåse på Mall dagarna innan jul. Och gissa om det varit smarrigt. Har också utforskat alla Juleskums smaker. Säger såhär, original är bäst, cocoa cola var INTE gott. ☺️
Jag som inte använt brun utan sol så mycket de senaste månaderna, (lyckades ju på något konstigt vis bli brun ändå även fast jag aldrig solar när vi bodde i Spanien), blev sååå imponerad av hur bra den här BUS:en egentligen är. Det är nästan ett skämt. Detta är en strykning och jag ser ut som jag varit högsäsong i Marbella och pressat i 2 veckor. Du hittar den HÄR, kampanj just nu! Glöm inte handsken om du köper, den är bäst, den finns HÄR. Det är kampanj på den också.
Vi har gosat en hel del med den här hårbollen. Så himla himla mysigt att vara återförenade igen. Det har verkligen varit höjden av mys. Alla gosar på henne dessutom. Min lila tjej. Hon har verkligen varit saknad.
Det blev till att byta skor till något varmare när vi kom till Sverige. Så glad för dessa moonboots som är både mjuka och varma för min stackars rygg. Gick fint att gå i dessa, jag har ju som sagt provat typ allt på marknaden som ska göra så jag får mindre ont. Nu har jag inte provat mina HOKA men tänkte nästan göra det nu när jag är lite bättre i ryggen.
Vi upptäckte att Chop Chop här hemma i småstaden fått sig en total makeover. Vi blev sååå chockade när vi klev in. Som ett helt nytt ställe. Så fräscht! Passerar ni nångång i Enköping så lova och stanna till, det är många som stannar till här då det ligger precis vid motorvägen.
Ja men mer då? Jo men tror ni inte Tony med din kollega varit med i en padelturnering som VECA anordnat på Enköpings padelarena och så vann dom hela skiten! 💫🏆 Jag tror minsann att alla timmar på padelbanan i Spanien gett effekt. Så kul och jag var stolt som en tupp över dom. Jag kollade såklart alla matcher, den enda roliga med diskbråck. 😂
Apropå ryggen, jag har börjat gå hos en nygammal kärlek höll jag på och skriva. Menar att jag verkligen tycker den osteopaten som jag går hos är grym, om inte fenomenal. Lokalerna är dessutom superfräscha. Första gången jag var hos honom var 2014. Sen har jag tagit många års uppehåll men så nu när vi kom hem från Spanien fick jag bara en känsla att jag måste till honom. Jag går ju mycket på magkänsla. I Torsdags var det andra besöket sen vi kom hem, och jag säger bara det, jag är bättre! Efter bara 2 behandlingar….. 😭❤️ Alltså lyckan vet inga gränser, vågar inte riktigt ropa hej än för igår var en hemsk dag. Men det blir så dagarna efter behandling, då har man extra ont innan det vänder. Men jag känner en annan rörlighet, inte alls samma vidriga hugg och smärta som tidigare. Det har på något vis ändrat skepnad. Fortfarande kan det göra monstruöst ont, men det är kortare perioder och inte med samma intensitet och svettpärlor i pannan. Jag råkade tipsa om honom på min Instagram och nu är han väldigt fullbokad. Fast jag bjuder på det, inget samarbete eller nåt, han är bara helt galet bra. Inget som gör ont alls heller. Vill du boka gör du det HÄR, vill du läsa mer om osteopati kan du läsa om det HÄR.
Det är en behandling som går ut på att hjälpa kroppens egna läkningssystem, man löser liksom upp ”bumpar” i vägen så att säga. Sen säger Tomas (som han heter) att många symtom vi går omkring med inte behöver komma exakt från det stället. T ex så är jag ju helt sned. Det börjar liksom från nacken och löper hela vägen ned. Kanske inte konstigt då att man får diskbråck? Sist kände jag verkligen av behandlingen tydligt, det är så häftigt. Och igår hade jag som träningsvärk i hela överkroppen. Nej men tampas du med symtom från kroppen, så läs på och boka tid säger jag. Jag har fått upp mitt hopp, kanske återvänder livet så smått?
Bilder jag fick ihop från gårdagen. Haha, nej men vi var på Mall of Scandinavia (vet att det inte heter så länge men för mig kommer det förmodligen alltid heta så). Milos julklappspengar och presentkort brann i kuvertet så det blev till att åka dit och sätta sprätt på dom.
Bild 1: Från restaurang Egon. Vi startade allt med lite lunch. Jag åt en vanlig pizza, alltså inte glutenfri, blir kaos i magen men ibland kan jag inte låta bli.
Bild 2: Sötaste jag sett, storlek 17 och så otroligt små. Längtar lite till det kanske dimper ned något barnbarn så småningom och man får köpa sånt här gulligt.
Bild 3: Ben, rumpor, lukter, skrik, ljud, musik, andedräkter, dofter, knuff, intryck…. Ja som högkänslig så kan mellandagsrea i ett stort köpcenter vara lite övermäktigt. Det blev det för mig igår. Fyyyy, fick nästan panik till slut. Fick skynda till fiket och sätta mig i ett hörn för lite lugn.
Bild 4: Dock så blev det inget lugn. Jag fick definitivinte koffeinfritt kaffe kan jag säga. Fick enorm hjärtklappning som jag alltid får av vanligt kaffe. Så den lugna stunden blev inte så lugn. Många tyckte jag skulle skriva till dom, så jag gjorde faktiskt det. Det här är ju inte bra….alls… Får se om jag får något svar?
Bild 5: Innan jag for iväg till fiket såg jag den här lilla 15 cm höga hårbollen. Alltså på riktigt! Hur söt, hjärtat höll på att sprängas. Älskade lilla parvel.
Bild 6: Här hade jag gett upp helt, stod där och bara glodde framför mig och längtade till bilen. Som tur är så är min familj helt med på att jag är högkänslig, och att många ggr när det blir såhär så får jag avlägsna mig eller sätta mig nånstans så springer dom. Det är skönt. Tony tog den här bilden när de var på väg ned till mig.
Såhär är det….
Nehej! Vi hade helt andra planer för nyårsafton men nu har allt gått i stöpet och vi har bestämt oss för att bara vara hemma och laga god mat. Det blir nog 2 olika förrätter, kanske får jag tag på bingolotter också. Det blir mysigt. Ska duka fint o h sånt. Det blir hur mysigt som helst det med. Nästan skönt om man får säga det högt.
Nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år, och hoppas 2023 ska ge oss alla lite lugn och ro, fred och allt det där. Det behöver vi alla.
Den här godingen har jag ju helt missat att ge er receptet på, hittade den nu när jag gick igenom telefonens alla bilder. Alltså, du får nog hålla i dig lite när du smakar den här, kombon med mandelmassa, saffran och kola…. Nej men man smäller faktiskt av litegrann.Fantastiskt god och både perfekt till fikat eller servera som en efterrätt.
Saffranskaka med mandelmassa, 8 bitar
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 pkt 0,5 g saffran
100 g mandelmassa
1,75 dl vetemjöl
100 g smör
nypa salt
Kolamousse:
1/2 dl dulche de leche (karamelliserad mjölk)
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
Garnering:
granatäppelkärnor
Krossade pepparkakor
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa i saffranet och rör runt tills det lösts upp lite. Vispa samman socker och ägg, du behöver inte vispa det fluffigt, det räcker om du rör runt det några varv tills det blandats ordentligt.
2) Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör i det i äggsmeten.
3) Riv mandelmassan på ett rivjärn, häll i det ochsaffranssmöret, rör runt till en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten. Grädda i ca 15-20 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara så gott som torr när du känner med sticka, lite kladd gör inget, det blir bara ännu bättre. Pudra med florsocker när du tagit ut den och den svalnat.
5) Mousse: I en bunke har du i färskost, dulche de leche, vaniljsocker och vispgrädde. Vispa först på låg fart och sen på hög tills du har en mousse. Den ska vara lagom fast, tänk att du ska kunna spritsa den men att den inte blir lika ”hård” som vanlig vispgrädde. Man får vispa en stund.
6) Servera en bit kaka med KOLAMOUSSE och dekorera med granatäppelkärnor och krossade pepparkakor.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Nu blir det mycket recept här men tänker att det är kul att inspirera till nyårsafton. En riktigt riktigt god förrätt har du här, den här blir liksom överraskande god och verkligen en smakbomb som man njuter till max av. Alldeles perfekt lagom som förrätt också. Servera på fina fat så kommer detta bli en succé!
Burrata med mandarin reduktion, marinerade jordgubbar och tomater. 4 p
Mandarin reduktion:
1 kvist rosmarin
2 st burrata
1 dl pressad saft av mandariner
Rivet skal av en mandarin
2 msk rapsolja
1/2 äggula
Marinerade jordgubbar:
200 g färska jordgubbar
1/2 lime (saft och skal)
2 tsk honung
Marinerade tomater:
250 g romantica tomater
2 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk honung
Salt & svartpeppar
Basilikablad
Gör såhär:
1) Mandarin reduktion: Koka upp mandarinjuicen med rosmarinkvisten tills konsistensen är lite simmig. Låt svalna och sila av. Vispa äggulan med hälften av mandarinreduktionen, häll sedan försiktigt i rapsoljan under vispning. Smaka av med salt & peppar.
2) Marinerade Jordgubbar: Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda i ordning marinaden, lägg allt i en skål med plast på. Låt marinera i kylen i 20-30 minuter.
3) Marinerade tomater: Skär tomaterna i kvartar. Blanda i ordning marinaden. Lägg tomaterna i en skål med plast uppepå och låt marinera i kylen i 20 – 30 minuter.
4) Vispa burrata tills den blir krämig. Fördela ut på 4 tallrikar. Toppa med lite mandarinreduktion, marinerade tomater och jordgubbar samt hackad basilika.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Ett riktigt gottigt efterrättstips till nyår som jag tänkte du skulle få. Detta är verkligen en höjdare utan dess like, jag blev sååå förvånad över hur gott detta blev. Hade kunnat äta 3-4 stycken. Haha….
Glöggkokta päron med apelsingrädde, 4 p
5 dl vinglögg (alkoholfritt funkar)
2 tsk kanel
1 apelsin
2 dl grädde
1/2 dl apelsinmarmelad
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
ca 10 st valnötter
Gör såhär:
1) Skala päronen. Behåll skaftet.
2) Koka upp glöggen, apelsinskivorna och kanelen, lägg i päronen och låt den sjuda i ca 20 min. Vänd dem gärna några gånger under sjudningen. Päronen ska bli mjuka, dock inte gå sönder. Låt sedan päronen svalna helt, de får gärna ligga i glöggen och svalna.
3) Vispa grädden tills den är löst vispad. Klicka i marmeladen, häll i florsocker och vaniljsocker, vispa runt tills du har en någorlunda fast grädde.
4) Dekorera en tallrik med grädden, jag använde en sprits. Hacka valnötterna. Placera päronet mitt i apelsingrädden och strö över valnötter.
Fina tips till servering:
Kika på dessa vackra gröna assietter,bra pris på 4-pack. Den här grön färgen är verkligen så fin.
Nu är man i ett sånt där mellandagsvacum, dagarna flyter ihop med varandra, man vet knappt vad klockan är, man springer i kylen och skafferiet i tid och otid och så såsar man i soffan mest hela tiden. Om du frågar mig kan jag tycka att det är rätt härligt faktiskt. ☺️ Man får bara vara och det finns kanske inga måsten att ta hänsyn till. Nu tänkte jag tipsa dig om en härlig kötträtt, denna passar perfekt till nyår. Kanske kan det inspirera till något smarrigt att äta då.
Denna rätt är såååå omtyckt av så många av er! Det gör mig glad, för jag tycker nämligen också att detta är en höjdare på riktigt. Den känns så lyxig fast den inte ens är svår att få ihop. Potatistopparna passar såklart till andra kötträtter. Så variera oxfilén mot andra köttsorter om du vill.
Andra goda rätter med kötträtter, här med fläskytterfilé:
1) Bakpotatisgrund: Skiva potatisen i 12 skivor, de ska bli ca 1 cm tjocka. Olja varje skiva och strö på persilladekrydda och flingsalt. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min, vänd dem och olja och krydda andra sidan efter halva tiden ungefär.
2) Potatistopping: Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stompa sönder potatisen. Ha i chili, gräslök, smör, äggula, mjölk, ost och salt & peppar. Vispa tills du har en krämig mos. Lägg i potatismoset i en sprits och spritsa toppar på varje potatisskiva. Sätt ugnen på grill och varmluft om du har det. Skjuts in i ugnen tills potatisen fått fin färg.
3) Såsen: Skala och finhacka löken. Stek i smör tills löken blir glansig. Häll i vatten, soja, balsamvinäger och fond. Låt koka ihop i några minuter. Häll i grädden. Krydda såsen och red ev av den med lite maizenamjöl blandat med grädde. Låt puttra i typ 4 minuter.
4) Köttet: Ta fram köttet så det är rumstempererat när det steks. Skär oxfilén i ganska tjocka skivor. Mina skars i ca 3 cm tjocka skivor. Salta & peppra det. Ha i smöret i pannan och låt det fräsa klart, det ska vara tyst när köttet läggs i. Ha ganska så hög värme på plattan. Stek på båda sidor tills det får lite färg, sänk sedan värmen och stek ca 2-3 min på varje sida. Vänd när köttsaften tränger upp på köttets yta. Jag brukar kolla så sidorna inte är röda och pressa lite i köttet för att se in i det. När köttet är rött/Rosa (ca 60 grader) så tränger köttsaften upp ordentligt ur köttet, om saften som kommer upp och är klart ljust Rosa är det lätt genomstekt och har en temp på 65 grader. Är köttsaften helt genomskinlig är köttet välstekt och har en temp på 70 grader.
Sedan är det bara att äta och njuta!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i tummen till vänster under detta inlägg.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Ja vår jul blev ju annorlunda i år, eller den blev inte som vi från början trodde. Vi trodde den skulle tillbringas bland palmer och sol…. Men livet ville annorlunda och på bara en ynka en vecka fick vi ihop en jul, med diskbråck och utdragen visdomstand till trots. Dock så slog jag igenom på julaftonskvällen, kände mig hängig och helt slut, kändes som jag hade feber t.o.m. Tror faktiskt bara att det var min kropp som sa ifrån. Det har varit lite mycket ett tag, eller ganska mycket faktiskt.
Men i förrgår så var det då äntligen julafton. Stressen nådde kulmen på julaftonsmorgon när jag stod och slog in paket medan klockan tickade i raketfart. Jag skulle iväg på det traditionella julfikat med pappa och syrran. Vi har gjort det i sååå många år, härstammar från tiden då när pappa mest jobbade dygnets alla timmar och vi ville ha lite pappatid. Vi har också handlat julklapp till mamma tillsammans genom åren men det hinner pappa numera lösa själv.
Men vi tar det från början! Ingen jul utan att man springer i affärer dagen innan julafton. Det har aldrig hänt att jag INTE har det. Haha….
Först mata lilla kissarna, grannen är utomlands så vi matar deras katter. Så fina är dom! 🧡
Jag hade en tapper man med mig på stressandet dagen innan jul, han är snäll och följer med och hjälps åt att stressa med allt. Jag är ju inte riktigt mig själv nu heller med min rygg så jag behöver all hjälp jag kan få.
Jag svängde in på Hunkemöller och passade på att fylla på troslådan. Där har dom alltid så himla generöst erbjudande. Såg att de på nätet hade 7 trosor för 390 kr så lite billigare än i butik, kika in HÄR.
Det blev inte så färgglatt för min del! Haha, 9 par svarta trosor. Hon i kassan bara: ”Här var det färgglatt”. Haha, sen skrattade vi högt båda två, det var verkligen så träffande. Jag köper sällan färg på underkläder. Det händer att det bli någon röd/vinröd, eller vit, kanske rosa nångång men jag är så sparsmakad med färg på underkläder.
Jag och Tony beslutade oss för att inte köpa något till varandra i julklapp i år. Däremot så sa vi att vi skulle göra något tillsammans, och att det får bli vår julklapp. Kanske en hotellnatt och är på god restaurang? Vi får se vad det blir? Däremot så köpte jag en julklapp till mig själv. I flera år har jag sneglat på ett par äkta Dr Martens, dom med lite platå, och så när vi gick där på Johnells och kikade så stod dom bara där. I min storlek! Jag blev så glad, dom är stenhårda i början men sen kommer dessa godingar bli som att gå i mockasiner har jag hört. HÄR finns dom. Jag tycker dom är sååå snygga och klassiska.
Allt gick rätt smidigt med att inhandla det sista. Vi hann t.o.m. storhandla på Citygross och vara hemma i hyfsad tid.
Det blev Tacos med alla barnen och Bingolotto med uppesittarkväll. Vi hade 6 lotter och vann sammanlagt 200 kr på dom. Vi fick inte pengarna tillbaka ens men lite. Min pappa däremot vann 15000 kr, det var bättre!
Och så var det julaftonsmorgon då. Jag slog in klappar så svetten lacka, min man däremot ägnade sig åt andra viktiga saker. Haha! 😂
Kvistade vidare till fiket för att träffa pappa och syrran. Åt en räkmacka som var riktigt god.
Utanför mamma och pappa fick jag till lite bilder med min Thedde, underbara dagar att få ha honom hemma med oss. Försöker verkligen andas in allt.
Som vanligt var det julmysigt hemma hos mamma och pappa. Så härligt att komma till färdigdukat. Vi åt risgrynsgröt och åt skinkmackor och så drack vi litervis med julmust.
Det som min mamma var mest laddad för var nog julklappsspelet. Det såg ut att gå riktigt bra för mig ett tag men det slutade med att jag blev av med alla men lyckades få en på slutet. En liten kylbag som jag absolut kommer ha nytta av.
Den traditionella julbilden med alla barnen. Milo fick en Sverigetröja i julklapp och var snabb med att byta från skjortan till den så fort han bara kunde när han öppnade paketet. ☺️
Å så bilden på mig och Tony, alltid med lite inslag av humor såklart. ☺️♥️ Min blus hittar du HÄR (50 % rabatt nu, finns i massor av färger), min kjol är från MQ men är helt slutsåld.
Juldagsmorgon startade med kattgos. Lyckades fånga en rätt kul bild på Majlis. 😂
Jag smög sedan ner och tände ljus överallt och gjorde frukost till mig själv. Sen slog jag på en julfilm, en typisk julfilm som vara är feelgood rakt igenom. Du, doftljuset är köpt på Lagerhaus, magiskt gott doftar det! Kanel, så det är ett riktigt julljus.
Igår hade vi en riktig slappardag, kolla julfilmer, äta godis och bara pysa. På kvällen for vi ut till Tonys familj och åt en bit mat. Detta var den enda bild jag tog, det var när vi kom dit på kvällen. Så fint med marschallerna.
Idag fortsätter myset! Ljusen tända och julfilmer i soffan är det som ligger på agendan än så länge. Svårt att tro att vi kommer orka med något annat. Ska laga lite mat sen och kanske baka en kaka, vi får se vad det blir?
Hoppas att du haft det riktigt mysigt! Mys vidare, och är det så att du inte gillar julen så kan jag berätta att alldeles snart är det över. ❤️
Jag tänkte kicka igång denna juldag med lite tips på sånt man kan laga en dag som denna. Äter man inte rester så kanske man vill göra något annat av resterna. Här kommer ett smarrigt tips på vad du kan göra med julskinka.
MAKARONILÅDA MED BACON OCH JULSKINKA, 4 port
4 portioner makaroner eller annan pasta
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl riven ost
5 skivor julskinka
cocktailtomater
1 pkt bacon
Gör såhär:
1) Börja med att koka makaronerna (pastan) enligt anvisningarna. Häll i dem i en ugnsfast form. Jag hade en på ca 25-35 cm. Strimla skinkan och blanda i den och och blanda runt allt.
2) Knäck i äggen i en bunke, ha i mjölk, salt och peppar också. Vispa runt tills äggen löst sig helt. Häll allt över makaronerna.
3) Bred ut osten över. Toppa med tunt strimlad bacon. Dela cocktailtomater och ha på dem också. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stannat av och osten smält. Ät med en grönsallad, jättegott!
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under detta inlägg.