Tänk till med julklapparna i år! (Sponsrad Video)

I samarbete med Röda Korset vill jag tipsa om denna gåvoshop som finns på just Röda korset. Detta är ett annat sätt att tänka och när man tittar på videon så får man sig en ordentig tankeställare, den är såååå bra. I år har jag och min familj valt att tagga ner med julklapparna. Vi kom överens om att många av klapparna vi köper till varandra är julklappar som man köper bara för att man SKA köpa. Något som man egentligen kanske inte ens behöver eller uppskattar. Det är ju faktiskt helt galet! Efter att jag kikat på den här videon så blev jag helt övertygad om vad jag i alla fall SKA köpa och vad som är JEFLIGT BRA och GÖR SKILLNAD. För 77 spänn kan du mätta magar liksom, flera stycken. Det finns också många fler sätt att kunna bidra, till allt möjligt. Röda Korset är engagerade i mycket. Jag blir faktiskt tårögd och rörd att det ändå handlar om så lite pengar som räddar så många.

Jag ber dig nu verkligen, som min fina läsare, att ta drygt en minut av ditt liv och kika på denna video. Du kommer säkert få samma tankar som jag fick!

Sponsrat inlägg

%CODE1%

0
Kommentera

Morgon – God vet jag inte men ändå….

IMG_7952.JPG

Godmorgon!

Eller god och god. Jag har ont i tjejmagen, tror att det är urinvägarna som strular. Den här perioden på året brukar vara värst. Jag är känslig som tusan. FAN, min kropp strejkar sååå håååårt just nu. Den vill inte alls! Fick avboka en intervju jag skulle göra idag, jag ligger med en varm flaska på magen då min vetekudde spruckit och vräkt ut vetekorn över hela golvet. Preppat med Ipren och ska dricka bikarbonatvatten. Well well, nog med gnäll nu. Inget blir ju bättre för det. 🙁

.

IMG_7925.JPG

Igår var i alla fall solen här och hälsade på. Jag försökte verkligen njuta massor av den. Stod ute och bara andades in den. Bara att få ta på sig solglajjer liksom, vilket lyx! Idag är den borta igen men hörde att den skulle vara tillbaka på fredag, vi håller tummar för det!

.

IMG_7954.JPG

Jag hann också med en inspelning av podden. Blev lite kortare igår då min podkollega hade bråttom iväg. Han är plenty stressad just nu så jag får försöka anpassa mig så då får vi vara glada för att det blir en podd alls. Alla avsnitt har du HÄR om du skulle vilja lyssna ikapp lite. 🙂

.

Hepp, nu ska mellangrisen väckas. Sjusovaren i familjen, kan nästan bli lite avis på honom ibland som kan slagga järnet. Här inne kommer det bjuckas på julklappstips till våra män och också ett VIKTIGT TIPS nu när det är jul. Det blir julgodisrecept och mycket mer, så kika in igen vettja. ❤️

0
10 kommentarer

Choklad, apelsin & cointreau FUDGE

IMG_7929.JPG

En superhärlig fudge som är enkel att lyckas med. Lite sådär seg i konsistensen. Dessa är med smak av choklad, apelsin och cointreau. Håller i en vecka i kylen och går utmärkt att frysa. Perfekt till julen ju!

RECEPT:

450 g mörk och ljus choklad (du kan blanda som du själv vill)
25 g smör
1 burk kondenserad mjölk
1 nypa havssalt
1 apelsin
3 msk cointreau

Gör så här:

Förbered genom att klä en form med bakplåtspapper. Ett smart sätt är att klippa till bakplåtspappret så det passar botten. Sedan smörar du kanterna. Ta en form som är ca 15 x 20 cm för en lite högre fudge. Hacka chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad. Riv zest av apelsinen. Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt den kondenserade mjölken, salt och cointreau. Låt allt bli varmt under omrörning och rör sist i chokladen, zest från apelsin och saften ifrån en halv apelsin. Rör till en slät och blank smet och häll snabbt upp i formen. Låt stelna i kylen över natten eller några timmar i kylen. Ta sedan upp och skär i kuber. Dekorera gärna med rivna apelsinskal.

2
Kommentera

Påminner om JULMINGEL

julmingel

 

Påminner er bara om vårt lilla julmingel som vi ska ha tisdagen den 2/12.

Från kl 17 är ni välkomna att kika förbi. Det kommer att vara drop-in så det är ingen speciell tid som gäller utan alla kommer när det passar under kvällen. Vi är liksom där hela kvällen mellan 17 och 21. Ska bli så roligt att ni får kika in i den fina lokalen som det verkligen är. Tänk, där ska jag också flytta in. Så mysigt. Det är en källarlokal som är så mysigt inredd med vita målade golv och mycket vitt i övrigt också. Ska bli så roligt att göra lite mysiga tjejkvällar och sminkkurser där framöver. Om ni vill anmäla er (vilket är så himla bra om ni gör så vi är lite beredda på antalet som kommer föbi) så kan ni anmäla er antingen här i mitt kommentarsfält, eller så kan ni klicka er in på evenemanget HÄR!

0
Kommentera

Fräsch hy – Yves Rocher peeling och fuktmask

SUPERTIPS!

Ja, jag kan inte kalla detta annat än ett supertips. Nu när vi inte ser solen, det är rått i luften, blåsigt och regnigt om vartannat, så har säkert många utav er känt en förändring med hudens struktur. Man blir kanske torr? Fnöskig? Dessutom har huden NOLL lyster. Tänkte ge er två heta budgettips på bra hudvård just nu.

.

IMG_7907.JPG

SCRUB // HÄR

Jag är ju ett stort fan av just SCRUB eller peeling som man också kallar det. Det är hudens A och O nu när den inte mår bra. Då måste man peela bort överflödiga döda hudceller för att ge plats för nya. Det är också peelingen som gör att man får en fin makeup då huden blir ordentligt rengjord. En bra peeling för huden i ansiktet är en med fina små korn som inte river för mycket. Gärna med naturliga ingredienser.

Lite fakta om denna peeling:

En mjuk ansiktspeeling som rengör på djupet och som skonsamt men effektivt tar bort orenheter, döda hudceller och talgöverskott. Den sköna formulan innehåller fina peelingkorn och är berikad med frossörtsrot som har renande, balanserande egenskaper. Den bidrar till en hud som känns ren, slät och fräsch. En optimal peeling för dig med blandad till fet hud.

.

IMG_7910.JPG

FUKT // HÄR

Vidare efter scrub/peeling är det bra att bomba huden med fukt. Alltså verkligen attackera den med en riktig fuktmask som får sitta en stund och som man bara torkar bort överflödet av när man är klar.

Lite fakta om denna fuktmask:

Med denna intensivt återfuktande gelmask blir huden mjuk och fyllig med en fräsch lyster på bara 15 minuter. Berikad med sav från växtriket, som kapslar in fukten för en både omedelbar och varaktig effekt. Använd i ansiktet 2 gånger i veckan. Låt verka 15 minuter och torka sedan av med en bomullsrondell. Produkten innehåller inga animaliska ingredienser.

Peeling kan man använda 1 gång per vecka och fuktmask gärna 2 ggr per vecka. Man brukar se effekt redan efter första gången, men bra är att ge huden ett par-tre veckor innan man utvärderar en produkt.

0
2 kommentarer

JULYRA

JULYRA 2

 

JULYRA PÅ NINDIGOS RUM!

Under tre dagar kommer det att vara lite JULYRA på Nindigos Rum. Du hittar lite posters till dumpade priser för att jag vill fira att 1:a advent äntligen snart är här. Jag har verkligen längtat efter att få hänga upp lite stjärnor och ställa ljusstakar i fönstren. Det får gärna lysa fint när man kommer ner till köket på morgonen. SÅ himla mysigt ju. Tony säger bara BLÖÖÖÖÖÖÖK åt allt. I morse frågade jag honom om han inte tycker att det är mysigt alls? ”Jo, för då vet man att skiten snart är över” svarade han. Positiv snubbe va? 😀

Skitsamma, jag älskar den ljusa tiden som är på ingång nu. Jag ska julpynta utta helsicke och så var det med! 🙂

Kika in på julyran vettja, du hittar den HÄR!

0
3 kommentarer

Godmorgon & första peppisbaket

IMG_7912.JPG

Årets första pepparkakor!

Godmorgon fina ni! ❤️ I helgen bakade jag och Milo pepparkakor. Jag diggar ju inte riktigt det här med att baka med barnen, har aldrig gjort. Det funkar bra om jag ägnar hela bakningen åt att baka med barnen. Då är det ju mysigt som fasen liksom. Men om jag står och bakar ett nytt recept eller något som t ex ska visas upp på bloggen så får jag nästan tuppjuck över att behöva stå och baka med barnen. Jo, men då ska dom stå och slabba och hälla i allt i fel ordning och röra om när man inte ska och sånt. TUPPJUCK! Haha….

Jag inser att jag även tagit med mitt kontrollbehov i bakningen. Det måste ske på mitt sätt liksom, annars blir det fel. Självklart så funkar ju receptet ändå men det känns ”fel”. Jag bakade aldrig med min mamma heller, såhär i efterhand tänker jag att hon kanske var som mig. 🙂 Jag måste verkligen fråga henne. Kanske är det något som gått i arv i familjen? 😉 ”Ge fan i min bakning” liksom. Å andra sidan HATAR jag när nån håller på med mitt hår också. Får spel nästan…..så det kan ju vara att jag bara är lite konstig, som med så mycket annat. 🙂

.

Idag ska solen skina! Jag ska ställa mig ute och glo på den, lääääänge. Jag behöver tanka ljuset som sagt. Ett poddavsnitt ska spelas in också. Har du något Du skulle vilja att vi snackade om så kan du väl mejla mig på nina@niiinis.se eller så kommenterar du detta inlägg bara. Alla PODCASTAVSNITT vi spelat in hittar du HÄR!

0
4 kommentarer

Energitankning och seans

IMG_7903.JPG

Kvällsmys!

Min lilla energitankare och jag ligger i soffan. Jag behöver energi kan man säga…fi fasen alltså. Man är ju inte värsta bästa energiknippet direkt. Imorn ska solen komma i varje fall. Ska stå och glo på den från den visar sig till den försvinner igen. 😉 Måste nog ha solglasögon så jag inte skadar ögonen då bara. 🙂

.

Vet ni, jag är så sugen på en redig tjejfest (sen när jag är bra i rygg/bäcken och energin) . Ni vet den där när man hänger en hel eftermiddag. Går på nån relax kanske och tar ett glas. Pladdrar, skrattar, skämtar och flabbar. Gör sig i ordning tillsammans och sen går ut på byn så dansgolvet glöder. Fiiiii fasen vad fint! Skulle vara såååå trevligt och t.o.m vara värt att vara bakis för. 😉 Tanka vänskap ovh energi! Love it!

.

Vet ni vad jag ska göra på torsdag? Då ska jag gå på seans med Carola, Maria och Carolas kompis. Det är Jörgen Gustavsson som håller i det, han son är känd från TV-programmet ”Det Okända”.

.

IMG_7904.JPG

Det är den mörka mannen tvåa från vänster. Carola säger att han är fantastiskt bra. Jag är riktigt spänd faktiskt, tänk om man får någon hälsning? Vi tjejer ska ses innan på lite mat. Mysig vardagslyx tycker jag och ”sockerdricka-i-skinkorna” spännande. Hå håååå….

.

Nu är jag såå trött så jag bara måste vila mig lite. Milo har somnat redan han. Som sagt, här är det ett jefla holaballooooo om kvällarna. 🙂

0
1 kommentar

Morning MONDAY!

Godmorgon!

Hoppas att du sovit gott? Jag har sovit oroligt och det känns idag kan jag lova. Jag är sliten….. Min kropp är ofantligt sliten och samarbetar väldigt dåligt just nu. Men, jag tänkte faktiskt inte tråka er med sånt nu. Show must go on eller vad det hette?

.

IMG_7892.JPG

Vi var ju på IKEA en sväng igår. Jag bara älskar den här ”walk in closet” som dom gjort. Säkert 60 kv stort och en drööööööm. Blir jag rik nån dag så ska jag bo i ett fint vitt hus och ha en sån här walk in closet.

.

IMG_7893.JPG

Vi bestämde oss för att vi nog ska köpa detta skåp till hallen hemma. Jag är sååååå trött på att se alla ytterkläder och skor vara framme. Det tar dessutom ofantligt mycket plats så nu ska jag in med allt i ett sånt här skåp, under trappen. Bort bort bort. Får se hur det blir? Behövs kanske lite kompletteringar för att få plats med allt. Det tar mycket plats med en familj på 5 personer.

.

IMG_7887.JPG

IMG_7894.JPG

Vi åt lunch på IKEA restaurangen. Milo åt köttbullar (det väljer han alltid), jag åt fläskschnitzel (fantastiskt god) och mamma o Tony tog caesarsallad. Fint sörru. Såg att dom börjat med julbordet nu. 129 spänn tror jag det kostade. Är det någon som provat? Jag ÄLSKAR ju julmat. Ser så fram emot julen och all mat, godis och bakverk. Sedan rullar vi fram i början av januari.
🙂

.

Ska tända upp ljusen här hemma nu. Sen ska jag göra frukost åt lilla familjen. Ikväll kommer stora grabbarna hem. Som jag saknat dom. ❤️

PS: Senare ska jag ”outa” vad veckans tema på recepten blir!

0
6 kommentarer

Underbart vitt BRÖD

IMG_7886.JPG

Ok, helgerna handlar mycket om bröd för min del. Det är då man har lite tid på sig att vänta på jästider osv. Det här brödet är ett helvitt bröd bakat på det fantastiska mjölet manitoba cream. Mjölet som faktiskt ger bröd en härlig jäsning. Ett tips är att göra brödet i en gjutjärnsgrytan så får man ett perfekt runt bröd dessutom. Detta recept är för ett bröd, vill du göra fler så bara dubblar du receptet.

RECEPT (1 bröd):

1/4 pkt jäst
3 dl vatten
½ msk havssalt
3 msk olivolja
1 msk sirap
ca 7 dl manitoba cream
(det går självklart bra att använda vanligt vetemjöl/vetemjöl eller byta ut delar till ett grövre mjöl t ex rågmjöl, dinkelmjöl eller grahamsmjöl)

Gör såhär:

Lös upp jästen i ljummet vatten, värm det inte mer än till Max 37 grader. Tillsätt olja och sirap, arbeta sedan degen tills degen känns elastisk och smidig. Knådar du för hand så jobba på till omkring 15 minuter. Jag jobbar alltid i maskin. Tillsätt sist saltet.
Ett tips är att olja en bunke som du lägger degen i, då fastnar inget av degen när det jäst klart. Täck bunken med plastfolie för bäst jäsning.

Låt jäsa i ca 60 minuter, ta sedan upp degen på mjölat bakbord och vik den ett par ggr. Låt degen sedan återigen stå övertäckt i ca 60 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord igen och vik ihop den ett par gånger tills du får en rund limpa. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt som du strör mjöl över (eller så använder du en gjutjärnsgryta som du mjölar. Lägg på brödet och häll lite mjöl över den med. Låt stå och jäsa upp till dubbel storlek (ca 30-40 min). Snitta lite i brödet när det jäst färdigt.

Sätt in brödet i ugnen i 250 grader, ett tips är att hälla i vatten i en djup plåt längst ner i ugnen så får du en fin skorpa av ångan. Sänk sedan till 200 grader efter 5 minuters gräddning. (Detta lärde vi oss i en masterclass med Johan Sörberg när jag var med i Hela Sverige Bakar). Grädda därefter ca 35 min till. När ungefär en kvart av gräddningen passerat kan du lufta lite i ugnsluckan för att släppa ut ev ånga, upprepa 2 gånger till under bakningen. Du kan använda temp för att vara säker på att det är klart. När brödet har uppnått ca 97-98 grader är det färdigt. Jag brukar knacka på brödet och kolla hur det ser ut i botten. Är det lite hårt i skalet och lite mörkt i botten så är det klart.

27
Kommentera