Ännu ett ljuvligt recept från Hello fresh som jag gjort om till eget. Alltså panerad grillost var verkligen något utöver det vanliga. Så himla gott och hela familjen hade kunnat äta oss fyrkantiga. Panerad grillost blir helt fantastisk i konsistensen och smaken ska vi inte ens prata om. Smakar nästan som när jag på Cypern fick in en hel tallrik med panerad grillost, trodde jag skulle spricka och fick ge bort hälften. Ranchdressing är verkligen något jag gör ofta hemma, det är så gott så det är inte klokt och passar till väldigt många maträtter, testa att ha det till hamburgaren nästa gång. Mums!
Här hade jag just hällt över chilihonungen över grillosten, alltså det var sååå gott! Frasiga och alldeles ljuvligt goda dessa panerade grillostar. Grillost är lite lättare att hantera än halloumi, den är t ex smidigare att både grilla och steka. Men funkar såklart med vanlig halloumi också.
Fler goda vegetariska rätter, KLICKA HÄR
Skillnaden på halloumi, eldost och grillost
Halloumi: Varumärkesskyddad och får innehålla max 80% komjölk, resterande delar get & fårmjölk. Osten måste vara tillverkad på Cypern.
Grillost: Gjord på komjölk och tillverkas ofta i Bulgarien, lätt att både steka och grilla och påminner om halloumi i smak och konsistens.
Eldost: En svensk tolkning av halloumi.
Oemotståndliga potatisrätter, klicka här
Panerad grillost med hemgjorda pommes och ranchdressing
Bra utrustning för detta recept:
Ingredienser:
1 kg potatis
2 msk olivolja
Salt & peppar
1 tsk torkad timjan
400 g grillost
2 ägg eller 6 msk aquafaba (kikärtsspad)
100 g pankoströbröd / glutenfri panko
2 msk vetemjöl / glutenfri mjölmix
1 msk rökt paprikapulver
4 msk flytande honung
1/2 tsk chiliflakes
Sallad:
1/2 lime
1 äpple
150 g kålmix
2 tsk honung
Ranchdressing:
1-2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk torkad oregano
2 tsk flytande honung
Salt & peppar
Gör såhär:
1. Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis i ca 1 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salt, timjan och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills dom är gyllene och mjuka.
2. Jag skar sedan grillosten i mitten, så att de blev så stora som möjligt. På längden så att säga. Ca 1 cm breda. Vispa ägg (eller häll aquafaba) i en tallrik, blanda sedan panko, paprikapulver och peppar i en annan tallrik. Vetemjöl/glutenfri mjölmix i en tredje tallrik.
3. Doppa grillosten i vetemjöl först, sedan i äggen/aquafaben och sist i panko. Lägg sedan den panerade grillosten på ett fat. Den ska sedan stekas gyllene i en rejäl mängd olivolja.
4. Ranchdressing: Pressa vitlöken i en skål, blanda creme fraiche, majonnäs, oregano, salt & peppar och honung och rör om.
5. Blanda honung och chiliflakes i en annan skål.
6. Salladen: Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor, med mandolin är det perfekt. Halvera limen. Pressa i den i en skål, ha också i 2 msk olivolja, 2 tsk honung och lite salt & peppar. Häll i äpplena och kålmixen. Rör om.
7. Just innan servering gäller du över chilihonungen över grillosten.Servera sedan pommes, panerad grillost, salladen och ranchdressing.
Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.