Vit kladdkaka med lemoncurd. Ja men herreminjee så god den blev alltså. Jag hade nog kunnat äta hela kakan själv. När jag bjöd på denna vita kladdkaka med lemoncurd var det en skara nöjda fikagäster kan jag säga. Dom tyckte kakan var allt man kunde önska sig. Den var söt men samtidigt sådär härligt syrlig. Citroncesten över gav den en sån där extra lite härlig smak av syra som passar så bra med sött. Vit kladdkaka med lemoncurd kan du variera om du vill, lite längre ned får du ett tips på en kaka som också blir sådär löjligt gott!
150 gr smör 200 gr vit choklad 1 1/2 dl florsocker 3 ägg 1 1/2 dl lemoncurd 2 1/2 dl vetemjöl
Lemoncurd:
2 dl strösocker 100 gr smör 1 1/2 citron 2 ägg
Topping:
2,5 dl vispgrädde florsocker och rivet citronskal
Gör såhär:
Börja med att göra lemoncurden. Självklart kan du köpa en färdig men det är busenkelt och godare att göra en egen. Så kan du det så är det värt allt!
1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citronskal och citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Jag sjöd min lemoncurd i typ 15 minuter. Den får inte koka utan sjuda. Häll i en burk för att svalna.
Fortsätt med kakan:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Spänn fast bakplåtspapper i en springform. Ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull, lägg i den hackade chokladen för att smälta med. Häll alltsammans i en bunke.
4. Häll i florsocker och knäck i äggen, ett i taget. Var noga med att röra om emellan.
5. Häll sist i lemoncurd och vetemjöl. Rör smeten helt slät.
6. Häll i springformen och skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten och ha fått fin färg uppepå.
7. Tag ut och låt svalna. Vispa grädden och riv citronen. Toppa med det och pudra sist över lite florsocker.
Kolla gärna in mina receptsamlingar för massor med inspiration: KLICKA HÄR
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 350 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal(<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Gillar du detta recept blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Tonfiskröra kan man ju ha till en hel del. Som till bakad potatis, i en baguette, i en dubbelmacka, du kan äta det som det är till kokt potatis, till en salladsbädd med kokta ägg, i en wrap. Du kan linda in tonfiskröra i tunnbröd och göra snittar på den. Dela och plocka ur kärnan ur en avokado och ät tonfiskröra på det. På crostinis som tilltugg. Det är t.o.m gott i ett rostat hamburgerbröd med goda tillbehör till. Ät tonfiskröran i en pastasallad. Ha i den i små salladsblad så har du ett gott tilltugg. Ja men ni fattar, det finns massor man kan göra av tonfiskröra. Dessutom är det ju bara såååå gott! Jag vräker i mig, haha…. Här kommer mitt recept!
Tonfiskröra
1 burk tonfisk i vatten (200 g burk)
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk sweet chili
1/2 knippe salladslök (eller 1/2 lök)
Salt & svartpeppar
1 krm chiliflakes
Några citrondroppar
Gör såhär:
1. Ha i tonfisken i en skål. Hacka salladslöken och ha i den skålen.
2. Ha också i creme fraiche, majonnäs, sweet chili och alla kryddor samt pressa i lite citron. Rör om.
Klart!
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Jaaaa! Äntligen har Gb glass presenterat årets glassnyheter, detta är som julafton för en glassälskare som mig ska jag säga. Jag säger såhär, dessa glassnyheter kommer helt klart vara värt att testa. Så mycket gott! Varsågoda, årets glassnyheter 2025.
Foto: GB glace
Man blir ju sugen alltså! Och redan årsskiftet januari/februari är det dags för nyheterna att komma ut i handeln.. GB glace nya daimstrut är nog den första jag ska testa kan jag avslöja, syndigt gott! Ja men vi sätter igång då. Årets nyheter från GB glace är följande:
Daim Strawberry & Twister Mallow
Ja men där glass om du frågar mig, jordgubbsglass och Daimbitar. Känns som daim och jordgubb är en väldigt fin kombo i en glass
Nya Twister låter jättespännande. Den har swirl av marshmallow med smak av hallon och vindruvor. Milo som älskar Twister redan den innan kommer nog älska denna.
Foto: GB glace
Cornetto Classico & Cornetto Jordgubb
Cornetto Classico & Cornetto Jordgubb gör comeback med nytt recept! Känns som glasskartan inte är en riktig glasskarta utan Cornetto, en riktig klassiker.
Magnum Double Hazelnut & Magnum Double Cherry
Magnum har alltid varit en riktig favorit, älskar att det alltid finns flera olika att välja emellan. Förra årets succé enligt mig var Magnum euphoria Pink lemonad, finns även som glasspaket! Den var magisk! Här har vi nyheterna Double Hazelnut med smak av hasselnöt och mandel, doppad i saltad hasselnötssås. Täckt av vit choklad med salta, karamelliserade hasselnötter, mandlar och pistagenötter. Låter god inte sant?
Double Cherry är en glass med smak av svartvinbär, hallon och syrlig körsbärssås. Täckt av mjölkchoklad med sockerbitar med bärsmak. Spännande med körsbär känner jag.
Foto: Triumph
Geisha Crunchy
Tony kommer bli glad, han ääääääälskar Geisha. Detta är en chokladgräddglass med hasselnötsfyllning, täckt av choklad och salta crunchybitar. Mums!
Kinastrut
Vaniljglass med kolasmak, spröda kex och chokladtopp. Vem älskar inte kinapuffar, kan bli hur bra som helst detta ju.
Farbror Arnes Kanelbulle
Vaniljglass med kanelbullefyllning, doppad i vit choklad och kanelkrisp låter ju som en succéglass om du frågar mig.
Foto: SIA glass
Finaste Rostad karamell
Gräddglass med rostad vit choklad, mandelpasta och karamelldopp med rostad mandel. Jag som älskar karamelltopping bara måste ju tycka att den här är supergod!
Årets Sommarglassbåt
Citronglass med jordgubbs- och fläderrippel och ett citron- och limedopp. Lanseras v.17. En sommar utan glassbåt är ingen sommar.
Pippi Krumelurglass
Jordgubb/hallon- och pärongräddglass med fruktöverdrag med smak av ananas och apelsin. Något för alla Pippi älskare och den låter väldigt fräsch och god. (Samarbete mellan Astrid Lindgren AB och SIA Glass.)
Mums! I vår familj försöker vi äta fisk minst en gång i veckan. Tur är väl att vi alla gillar fisk. Torsk är en av favoriterna. Den här citrontorsken var så himla god. Fräsch och krämig på samma gång. Älskade såsen, den var verkligen så god till citrontorsken. Dill är också en favorit när det kommer till örter. Sätter så god smak och passar verkligen 100% till denna citrontorsk. Du måste prova!
3 vitlöksklyftor (ta mindre om du vill ha mindre vitlökssmak)
1 dl majonnäs
1 1/2 dl creme fraiche 34%
2 tsk pressad citron
Salt & peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tvätta av potatisen. Tärna den sedan i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, sesamfrön, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Pressa vitlöken. Grovhacka dillen. Dela citronen i klyftor. Blanda sedan vatten, smulade grönsaksbuljonger, vitlök, en ordentlig skvätt med citronjuice och hälften av dillen i en skål.
Dela broccolin i små buketter och lägg på bakplåten med potatisen när det är 15 min kvar av tillagningen. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och peppar. Sätt in plåten i ugnen igen. Blir det för trångt så lägg broccolin på en egen plåt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna, stek torsken på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida.
Vänd torsken, häll i buljongen samt en klick smör och grädden. Låt puttra i ytterligare 4-5 min.
Aioli: Ha i smöret i en stekpanna, pressa i vitlöken och låt den fräsa runt en liten stund. Den ska inte ta färg. Ställ undan. Blanda majonnäs, citron och creme fraiche, salta & peppra. Ha i vitlökssmöret och blanda runt ordentligt.
Servera torsken med såsen, aioli, potatis och broccoli. Strö på lite sesamfrön.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Ny vecka, nya utmaningar, ny veckomatsedel. Ja det är så vi rullar hörni. Igår såg jag att våra tulpaner börjat komma upp ur marken, hallå…. i slutet på januari! Inte klokt ju. Får hoppas de överlever….kommer det en köldknäpp så är de kanske förstörda. Well well, denna veckas veckomatsedel bjuder på enkel & god matlagning. Inspiration är aldrig fel för matlagningen under veckorna, för mig är en veckomatsedel nästan ett måste för att man ska få ihop alla hektiska veckor med fotbollsträningar, jobb, skjutsningar, livet och allt som ska få plats i veckorna.
Den här rätten slänger du verkligen ihop. Går snabbt att laga och blir himla gott. Du kan ta vilka burkar du vill till, jag använde glasnudlar. Krydda på med chiliflakes om du vill få lite sting i den.
Krämigaste kycklinggrytan som smakar så gott. Perfekt till både pasta & ris. Enkel att svänga ihop och hela familjen älskar, denna efterfrågas ofta här hemma.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Missa inte TIKTOK(<länk till TikToksidan). Ganska ny på TikTok men det är roligt, häng med vetja.
Finns också på YouTube (<länk till YouTube). Planen är att komma igång på allvar även där.
Just nu i min frys hittar man några få dadelgodisar med cashewsmör kvar. Jag måste göra en ny batch idag, köpte nya dadlar igår så nu är det bara att köra igen. Alltså dessa dadelgodisar är ju så smaskiga alltså. Supergott till kaffet så vill du ha något som innehåller naturligt socker så testa dessa dadelgodisar. Jag förvarar dem i frysen. Sen går jag och nallar där då och då.
Såhär ser dom ut när de är klara. Flingsaltet uppepå är helt klart pricken över i:et. Ger alldeles lagom sälta till den söta dadeln och det krämiga smöriga innehållet. Jag har använt cashewsmör då jag inte tål jordnötssmör. Du kan såklart använda vilket nötsmör som helst.
Tips: Använd gärna smaksatt choklad så sätter det ytterligare lite härlig prägel på dessa dadelgodisar. Själv har jag beställt denna choklad nu, vegansk och sötad med kokossocker, rårörssocker eller dadlar.
Gör såhär:
Skär en skåra i dadlarna och plocka ut kärnan.
Smält chokladen. (Tips: Häll chokladen i en smal kopp eller liknande för att lättare kunna doppa dadeln sedan).
Fyll skåran med nötsmör, doppa sedan dadlarna i smälta chokladen. Låt den rinna av och skrapa den försiktigt mot kanten så allt överflödigt försvinner under dadeln. Lägg på bakplåtspapper.
Salta med flingsalt, krossa den lite så inte flingorna blir så stora.
Ställ i frysen.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Det är Fredag igen och med den kommer ju en Fredagslista. Åh jag ligger här och är så hungrig så jag håller på att smälla av, vissa morgnar är man så hungrig, andra kan man vänta i flera timmar innan man äter. Märkligt det där. Jag är i alla fall taggad för kvällens middag, ska göra en drinkefterrätt och jag är pepp på att få sätta igång med den. Ska testa en innan kvällens middag tänkte jag, ska bli så spännande. Sedan blir det skaldjur ikväll, har längtat mig fördärvad efter skaldjur. Så smarrigt! Ska göra en sås som man doppar skaldjuren i och den är så goood. Kommer recept såklart! Men nu, fredagslistan!
Humör idag
Jo men jag känner mig trots detta super tråkiga väder riktigt pepp på fredag. Som ni ser ovan så är inte vårt väder direkt det härligaste, det är ett grått täcke över världen här. Hoppas hårt på den där solen på Söndag!
Dagens planer
Idag har jag möte på förmiddagen, före det hade jag tänkt hinna träna och ligga i den här en stund. Får se om jag får ihop ekvationen? Är ju tidsoptimisternas tidsoptimist. Får vara snabb. Min skitrygg är inte snäll just nu så jag får dock vara varsam och försiktig. Sedan ska jag åka och helghandla, hoppas hitta goda skaldjur. Blir nog lite städning också, tur man har en robotdammsugare säger jag. Skulle aldrig gå att dammsuga med den här kroppen. Tänk att dammsugning kan vara så besvärligt?
Veckans Selfcare
Nu ni, veckans selfcare har ni här. Ljusterapimaskin. Jag har läst så mycket om det här med ljusterapi nu och det finns så mycket studier som visar hur bra det är för oss. Missa inte rabattkoden längre ned.
American academy of Dermalogy skriver:
På doktorn.com skriver man:
Vidare skriver det att rött ljus även förbättrar hjärnhälsa, kognitiv funktion, prestation och återhämtning, förbättrar ledvärk och benhälsa och ögonhälsa.
Så nu är det såhär ni hittar mig, liggande i den här maskinen. Tar 15 min. Behagligt och när jag kört den i ansiktet så känns det som att huden vaknar till liv. Det kryper lite i den och man känner att nu jäklar gick den in på djupet och väckte något. Jag ÄLSKAR den! Superlätt att lyfta, sen är det ju rätt behagligt och ligga i den här. Har också börjat behandla min mage (har ju en hel del bristningar sen jag väntade barnen). Ska bli så spännande att köra den här nu. Ska den behandla min dygnsrytm också så är ingen gladare än jag.
Lite info om denna maskin, finns att läsa på hemsidan också:
LED-ljus terapimaskinen har 7 olika ljus som kan anpassas efter hudens behov och behandlingen är helt smärtfri och passar alla, Den verkar både i förebyggande syfte och hjälper till att reducera redan synliga linjer. Det djupgående LED-ljuset är lugnande och når djupt in i hudcellerna och ökar blodflödet vilket ger snabbare läkning, minskar smärta och reducerar akne.
Detta sägs den göra:
• Förbättrad cellförnyelse
• Läkning & återhämtning
• Minskar porer
• Behandla aktiv acne
• Anti age effekt
Läs mer HÄR, där hittar du även maskinen, läs gärna recensionerna.
Ninah ger dig 20% rabatt på ett helt köp! Klicka in HÄRför att besöka sida
Dagens ätbara
Hade nästan glömt detta fantastiska glutenfria recept på tekakor! Bästa glutenfria jag någonsin bakat tror jag. Lika goda som vanliga om du bara känner för att skippa gluten ett tag. Kan verkligen rekommendera dig som har trög mage att gå över till glutenfritt ett tag, testa får du se vad det ger? Jag är själv ett levande exempel på det. Blev jättestor skillnad för mig. Jag är ju inte helt strikt utan äter ju gluten ibland, men jag märker att ju mer jag håller mig till glutenfritt desto bättre mår min mage.
Dagens tips
Tipsar om att det pågår design-REA på NordicNest just nu. Bl a denna fina serie som heter Freckle. Jag beställde ju den här serien i somras och vi använder den massor. Varje varje dag faktiskt. Älskar den! Så fin, finns i andra färger också. Du hittar hela serien HÄR.
Nämn något som gör dig glad
Det här gör mig glad! Att vi dundrar på mot ljuset, min enda räddning nu faktiskt för fyyy tusan vad deppigt det är med mörkret nu när snön försvann och det faktiskt bara regnar här. Som en enda hemsk höst ju. Så det här gör mig glad, solfilmen… bara sedan förra veckan så går solen ned 16 minuter senare. Och upp 12 minuter tidigare. Kolla uppe i Kiruna, där går det i raketfart nu. Unnar dom det, så mörkt som dom haft det hela vintern. Är ju uppvuxen med jularna uppe hos mormor och hon bor i Finland i höjd med Kiruna så jag exakt hur mörkt det är.
Helgens tilltuggstips
Frästa räkor med vitlök – ja apropå min craving efter skaldjur ikväll. Testa dessa supergoda räkor, bara sitta och plocka till ett glas bubbel eller nåt. Så gott!
Helgens middagstips
Västerbottensbiffar i timjansås – magiskt goda biffar och såsen är bara så härlig. Gör en potatisgratäng till, eller varför inte klyftpotatis eller pressad potatis som är så gott!
Helgens bakning
Norra Europas godaste paj, ja men det tyckte nog vi. En hallonkakepaj med mandelmassa, den blev så god så hälften hade varit nog. Vi åt den med glass.
Ja egentligen var detta gårdagens outfit. Skönaste koftan man kan tänka sig, faktiskt hela outfiten. Ju äldre man blir, desto skönare kläder vill man ha. Byxorna med resår i midjan är ju världens skönaste att ha. För trånga jeans utan stretch använder jag knappt längre. Haha, som sagt, skönaste är det bästa.
Helgens planer
Ja undra tro om inte det där köket ska tas tag i i helgen? Förra helgen var vi alldeles för trötta, söndagen sov jag mig nästan igenom. Helt slut. Snacka om att influensan verkligen nollställer en och gör en helt utmattad även efter den är över. Jag råkade ju också ut för matförgiftning förra lördagen, har aldrig haft det förut…och det var ju en upplevelse. Så det var inte så konstigt att Söndagen tillbringades i soffan. Milo har sin första match på Lördag som vi givetvis ska se, men annars så borde det finnas tid över till lite fix nu när orken börjar kännas starkare. Älskar ju att ha öppen helg utan planer också, men ibland måste man planera in för att få saker gjort.
Nu önskar jag dig en toppenfin Fredag & helg. Var rädd om dig, och ta dig tid för lite selfcare i helgen. Meditera, ta ett långt bad eller en lång dusch, smörj dig extra noga, ha i en inpackning i håret, läs eller se en härlig film eller serie, ta en powernap, säg något fint till dig själv.
Åh jag har fått dille på denna supergoda smoothie som du bara måste testa. Den är fullproppad med massa bra så kroppen din får fin och bra energi. Jag håller mig mätt länge på den här och jag kan se fram emot varje morgon när jag ska få göra den här supergoda smoothien. Den passar ypperligt som frukost eller mellis, nu när jag sover så konstiga tider så är den perfekt att dricka när jag vaknar mitt i mörkaste natten och har sovit klart. Ja förutsatt att jag gjorde den innan alla somnade, haha…. Man vill inte stå 1-2 på natten och tillverka supergod smoothie liksom. Haha…. Här kommer tips på den.
En smoothie går ju att variera i all oändlighet, grejen är bara att man vill hitta det perfekta kombinationerna som gör en krämig, fräsch smoothie som mättar. Här har du en! Jag har en hel kategori med smoothies om du vill kika.
Ta fram en blender (tipsar om världens bästa boendet längre ned.)
Ha i banan, skala och ta bort kärnhuset på äpplet och ha i det, häll i frysta blåbär och mango, dadlarna, yoghurt och vatten.
Kör smoothie programmet om du har ett sånt, annars kör du den tills du har en krämig smoothie.
Häll upp i glas och njut!
Mer info om min blender
Jag får ofta frågan vilken som är min blender. Denna har jag, WILFA POWERFUEL (<klicka) och jag har nu haft den i flera år. Tror jag är på tredje året nu, den har hållit perfekt och jag gör säkert smoothie 5 ggr i veckan, ibland två eller fler gånger per dag då jag älskar det som mellis. Den har 10 års motorgaranti. Smått otroligt om du frågar mig, vilken kvalitet!
Detta är en kraftfull höghastighetsblender som kör 22000 varv i minuten. Krossar allt från de hårdaste ingredienserna som is, frön, nötter och råa grönsaker till perfektion. Med denna kan du enkelt:
• Krossa is
• Göra smoothies
• Tillaga soppa (den får upp värmen till 100 grader).
• Tillaga såser
• Göra nötsmör
• Göra nötmjölk
• Tillaga barnmat
• Göra varm choklad
Du läste rätt! Jag gör alltså soppa i min blender. Du slänger i ingredienserna och sen ställer du in den på soppa. 7-8 minuter senare har du en rykande god soppa klar! Smått otroligt va? Jag gör samma med smoothie. Jag ställer in den på smoothie och på några sekunder har den tillverkat en smoothie till mig, den stänger av när den är klar. Finns också en förinställning för grönsaksjuice. Kannan är gjord av BPA-fri tritan som tål upp till 100 grader, den är lätt att lyfta även om kannan är full. Går denna sönder så kommer jag köpa en exakt likadan, kommer alltid vilja ha en sån här. Slutar de säljas så kommer jag behöva bunkra så jag har en för resten av livet. Gärna mina barn också. 😅 SÅ NÖJD! Bästa jag någonsin haft.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
•Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok– följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
•Youtubekanal– Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Då kör vi ny vecka och ny veckomatsedel igen. En veckomeny att kopiera rakt av eller varför inte en veckomeny att hämta inspiration ifrån till veckans matlagning. Är det inte denna veckan som räknas som årets fattigaste vecka, veckan innan löning. Så därför tänkte jag att denna veckan äter vi ”billigt” och gott! En veckomatsedel med billiga rätter som inte tar alltför lång tid att laga och så smakar det dessutom gott, vad kan man begära av årets fattigaste vecka tänker jag. Vill man vara sparsam i veckorna framöver så kan den veckan vara bra att ta till också. Senare idag bjuder jag på ett inlägg med hur du kan hålla nere matkostnaderna. Men nu till denna veckas veckomeny, varsågod här har du denna veckas veckomatsedel.
En busenkel och god rätt som jag lagade av Denniskorv. Du kan givetvis laga den av vad som helst för korv, det var det jag hade hemma. Blev hur gott som helst, minsting åt så han sprack nästan. Haha…
Det händer titt som tätt att vi äter varma mackor till middag. Helst när vi inhandlade den perfekta smörgåsgrillen (har länkat till den i receptet ovan). Så enkelt och så vansinnigt gott.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Missa inte TIKTOK(<länk till TikToksidan). Ganska ny på TikTok men det är roligt, häng med vetja.
Finns också på YouTube (<länk till YouTube). Planen är att komma igång på allvar även där.
Häromdagen åt vi så himla gott, det var kycklingfärsbiffar med krämig pasta och till det en härlig grönsallad med bladspenat, rödlök, fetaost, tomat, gurka, sugarsnaps och en snabbdressing jag brukar göra. En senaps & honungdressing (<klicka), passar väldigt bra till. De här kycklingfärsbiffarna är så enkla att svänga ihop och det blir riktigt gott, helst med den krämiga pastan. Nästan så jag får lite craving på det här emellanåt. Vill du äta riktigt gott idag söndag så kan jag varmt tipsa om dessa kycklingfärsbiffar med krämig pasta.
Jag toppade den med hackad persilja när jag hade gojsat ihop allt. Du kan byta den mot någon annan ört du gillar om du vill. Min tonåring lyckades stjäla några biffar innan jag fotade, haha…. Så egentligen är det fler i receptet.
Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlök, knäck i ägget och ha i fond, balsamvinäger och alla kryddor. Rör om till en smet.
Ta ut biffar och stek dem i smör. Tips, vill du testa hur färsen smakar först så ta ut en liten liten bit av den och stek och smaka. Stek biffarna på medelvärme i ca 4-5 min på varje sida, biffarna ska vara helt genomstekta. Ställ undan dem.
Koka pasta enligt anvisningarna.
Ta samma stekpanna som du stekte kycklingfärsbiffarna i. Häll i creme fraiche, grädde, kalvfond, soja, balsamvinäger, honung och kryddor. Rör runt och låt koka upp.
Häll av pastavattnet men spar ca 1 dl. Häll i pastan i såsen, rör runt. Vill du ha mer krämighet så häll i pastavattnet, låt värmas upp. Ha sedan i biffarna och strö på lite hackad persilja.