Burrata och besök på Pinchos

Godmorgon underbara Söndag

Har ju inte varit ett ”fan” av Söndagar tidigare men med åren förstått att gå runt med Söndagsångest ju inte är en god idé. En hel ledig dag går ju till spillo om man går runt och har ångest för att veckan drar igång igen. Bättre att njuta av de där två dagarna varje vecka som är ledig ju. Tips till dig som också går runt med Söndagsångest, försök njut av den lediga dagen istället.

Igår hade Milo sin första fotbollsmatch med sitt nya lag, han gjorde en fin insats pojken min. Vet ni att han vuxit så mycket på sista tiden och utvecklats massor så jag kände knappt igen honom på fotbollsplanen. Låter förmodligen inte klokt, men förutom att jag ser lite dåligt så har jag inte sett honom spela sen vi åkte hem från Spanien. Det är ju några månader sedan nu och han utvecklas i raketfart nu tonåringen. Han sprang liksom på ett helt annat sätt än vad jag är van vid, snabb och var verkligen hård i närkamperna. Galet hur fort det går i den här åldern, hade nästan glömt ju….det är 10 år sedan sist jag hade tonårsbarn, tjusningen med att ha ett sladdbarn.

Att vara fotbollsföräldrar en riktigt kall dag i mars, ja det ger Rudolf med rörda mulen näsor. Satan så kallt det var att stå och titta, holy moly. Benen kändes som små ispinnar. Det var skönt och komma hem och värma sig en stund innan vi skulle iväg igen. Vi hade nämligen bokat bord på Pinchos efteråt för att fira första matchen i nya laget, Milo har längtat efter Pinchos sen vi flyttade till Spanien. Igår var det äntligen dags.

När vi varit hemma och Milo duschat och klätt på sig drog vi iväg. Kolla vad vi lyckades se? Venus och Jupiter, dom syns ju kraftfullt just nu. Venus är den som lyser starkast. Sett att många fotat och skrivit om det så blev glad att jag lyckades se det också. Tydligen har polisen fått många oroliga samtal om ljusfenomenen på himlen. Anledningen till att de syns så bra nu är att de befinner sig i konjunktion, det innebär att två himlakroppar ser ut att befinna sig nära varandra. Planeterna befinner sig egentligen flera hundratals miljoner kilometer ifrån varandra, men från jorden ser det ut som om de är precis bredvid varandra.

Pinchos bjöd på både värme och god mat, lite nytt på menyn hade dom också. Jag var tvungen att testa några av godsakerna. Älskar förresten att man alltid får popcorn medan man beställer mat. Perfekt aptitretare om du frågar mig, salt krispigt och gott. Min panna ser förresten lite rolig ut, någon konstig reflektion från lampan. 6619982D-9A33-4524-86F1-61E42CB83818


Igår valde jag edamamebönor (tips – så galet goda), crispy cauliflower (såååå gott – kommer absolut ta fler ggr), oliver (dessa är dom som nästan smakar smör, asgoda), asian cucumber (hade svinhöga förhoppningar då jag älskar asiatiska smaker – men detta var en flopp, smakade bara jättesalt), burrata (kan liksom aldrig bli fel – älskar burrata).

Burrata med marinerade tomater brukar jag göra, det är såååå gott och passar perfekt som förrätt eller bara ett gott tilltugg. Jag har ett recept från Zeta som jag brukar gå efter.

Burrata med marinerade tomater

1 rumsvarm burrata

100 g romantica tomater (godast)

1/4 dels burk ugnsbakade tomatklyftor (Zeta)

1/2 kruka färsk basilika

1/2 msk balsamvinäger invecchiato (Zeta)

1 1/2 msk olivolja

salt & peppar

Gör såhär:

1) Skölj och skär varje tomat i 4 klyftor. Lägg i en skål.

2) Tillsätt de ugnsbakade tomaterna. Ha i balsamvinäger, olivolja, salt & peppar.

3) Ha också i sönderbrutna basilikablad. Låt allt stå och marinera i minst 20 min. Spar gärna några basilikablad till servering.

4) Servera tomatsalladen med burrata. Ringla gärna över lite balsamvinäger över burratan och strö på lite salt & svartpeppar också innan servering. Toppa med basilikablad. Sååå sååå gott!

Mitt lilla gäng! ❤️

Avslutade givetvis med efterrätt! Den här var gooood. Kolaglass smaksatt med brynt smör, frasiga salta chips och salt karamell. Toppad med vad jag tror är små daimcrisp.

Mysig avslutning på Lördagen. Sen hem och dåna av i soffan. Perfekt om du frågar mig.

Nu ska vi ta tag i söndagen här. Har bakat bröd då vi traditionsenligt njuter av lite Vasaloppssöndag i soffan. Vi hörs sen igen.

Kram Nina

52
5 kommentarer

10 populäraste recepten med korv

Korv är väl gött!

I vår familj har korv alltid varit uppskattat i alla dess former. Ett tips när det kommer till korv, har du aldrig testat finsk korv så gör det! Himmelskt gott! Finsk bastulänk är min favorit, brukar finnas på de stora matvarubutikerna (oftast i frysdisken men även färsk). Korv är lätt att laga mat på och brukar oftast inte vara så dyrt. Här kommer jag tipsa dig om matbloggens populäraste recepten med korv.

10 populäraste recepten med korv

Pyttipanna med gnocci och parmesan (<klicka för recept)

Väldigt gott och enkelt. Gnocci är såååå gott, köper du färsk så är den både god att steka och koka upp. I denna rätt med korv och massa annat gott och att den sedan toppas med parmesan. Så smarrigt! Denna måste du bara prova!

Lyxiga korvgratängen (<klicka för recept)

Oj oj! Den här korvgratängen är så lyxig och god. En riktig helgrätt om det inte vore för korven som man kanske föredrar att laga mest till vardags. Den här gör succé varje gång, svårt att misslyckas är det också så laga denna för tusan.


Falukorvskebab (<klicka för recept)

Låter det märkligt? Nej men inte alls, detta är nämligen hur populärt som helst på matbloggen. Ni kommer inte bli förvånade om det är bland det godaste ni ätit i korvväg. Korv som steks i kebabkryddor visade sig nämligen vara himmelskt gott! Att sedan servera den i bröd med tillbehör och såser blev exakt hur gott som helst.


Krämig Korvgratäng (<klicka för recept)

Mums! En väldigt god och populär korvgratäng som är enkel att svänga ihop. Goda smaker och snabbt fixat. En typisk rätt som är perfekt att laga till vardags men ändå njuta av nåt riktigt smarrigt!


Krämig Korv & Halloumigryta (<klicka för recept)

Wow, den här korvrätten blir så god! Korv & halloumi är det en supergod kombo verkligen. Många som smakar den här blir helt blown away och vill ha mer. Så letar du lite inspo på vad du ska laga med korv, laga denna.


Gratinerad Tjockkorv (<klicka för recept)

Funkar med i stort sett vilken tjockkorv som helst. Här har jag använt vanlig frukostkorv men har också testat med bratwurst och chorizo. Då får den ännu mer smak. Vill du hitta på något roligt med tjockkorven annat än att steka eller koka, testa detta!


Lyxig Korvstroganoff (<klicka för recept)

Efter att detta recept landade hemma hos oss så har det inte lagats någon annan form av stroganoff. Denna är så god och något som alla borde testa. Ja om man gillar korv vill säga. Så himla smarrigt och väldigt populärt här på matbloggen.


Tacokorv i ugn (<klicka för recept)

Succé blev det när denna korv i ugn lagades hemma hos oss. Crunchen från tacochipsen, smakerna ja men allt med den här korven är bara så gott! Snacka om att lyfta en korv till nya höjder.


Krämig Korv & Potatisgryta (<klicka för recept)

En riktigt god gryta som man knappt kan sluta äta av. Allt är så gott med korven och såsen, allt man tillsätter och så såsen. Mums mums! En riktig höjdare och något som uppskattas enormt här hemma.


Tjockkorv i godaste såsen (<klicka för recept)

Den här korvrätten är bara så god! Alla i familjen tycker så mycket om den här rätten. Tjockkorv är roligt att laga mat på, skiva upp den såhär och gör den goda såsen så ska ni få se hur gott det blir.

FLER RECEPTSAMLINGAR (<klicka)

11
Kommentera

Banankakepaj och bästa ansiktsmasken

Innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel, innehåller reklam för min bok. 

Bananens dag

Idag är det bananens dag, i vår familj äter vi kilovis i veckan. Perfekt i smoothies, perfekt innan träning för Milo, perfekt som mellanmål, gott i mat (det vet jag att det finns många som inte tycker) och gott i bakverk. Gjorde ju en banankaka med kaffe häromdagen som blev galet bra! Recept HÄR.

I min bakbok (på jätteREA just nu – finns HÄR) så hittar man det här receptet. Det är lite som att äta friterad banan på thairestaurangen även om den inte är friterad. Detta är farligt gott.

Banankakepaj

4 stora portionspajer eller 1 paj för 8 portioner

100 g smör

3 bananer + 1 skivad till servering

1 1/4 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

1 tsk vaniljsocker 

3/4 dl ljus sirap 

Malen kanel att pudra över

Vaniljglass till servering

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader (över och undervärme). Smörj 4 mindre pajformar (ca 10 cm i diameter) eller en pajform (ca 24 cm i diameter).

2) Smält smöret. Skiva bananerna och strö ut skivorna i pajformarna. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret och sirapen och rör om till en seg smet. Bred ut smeten över bananerna och grädda i 15-20 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.

3) Låt svalna lite och strö sedan bananskivorna över pajerna. Pudra över kanel och servera tillsammans med vaniljglass.

Tips: Strö lite mandelflarn eller hackad mandel över pajen före servering, avsluta med att pudra över lite florsocker.

Hade på den här helt underbara masken i morse. Wow vad bra den var, måste verkligen tipsa dig. Känns som den bara borrade ned massa välgörande fukt och boostade huden så himla fint. Gav också en wow-lyster. Efter man tar bort masken så ska man inte skölja bort den utan liksom massera in det. Jag avslutade med att ta min roller och verkligen pressa in allt i huden. Masken hittar du HÄR, rollern HÄR. (Båda jättebra pris just nu.)

Vi var ute och gick just efter jag tog bort masken och jag tycker lystern verkligen syns. En riktig wow-mask. Jag beställde 2 sist, ångrar nu att jag inte beställde fler. Tänker att man kör den ungefär en gång per vecka.

Nehej! Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska åka ned och titta på Milo när han spelar match, första matchen med sitt nya lag som han börjat med. Spännande! Sen ikväll ska vi gå ut och äta en bit mat.

Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

72
Kommentera

Godaste Tacopajen med guacamole

En av favoritdagarna på veckan, helst när de står öppna och man inte har några planer alls. Bästa med helgen är när de får bli spontant. Igår lagade jag Tacopaj, det blev såååå gott. Guacamolen till var verkligen pricken över i:et. Du ska få recept för detta var så gott så vi har fortsatt och äta på det här idag också.

Kika på fler supergoda pajer (<klicka för alla recept)

Här körde jag med köpt smördeg, testa att göra din paj med smördeg, det blir så otroligt frasigt och gott på alla sätt. Familjen älskade den här tacopajen.

Ett tips på vad du kan servera med Tacopaj:

Världens godaste vitlökssås

Godaste hemgjorda pizzasalladen

Succé Vitlöksbrödet

Picklad Rödlök

TACOPAJ

Mer supergott med taco: GODASTE TACOGRATÄNGEN // TACOPASTAGRATÄNG // TACOS MED BRÖD // TACOTOAST

1 smördegsrulle

500 g nötfärs

1 röd paprika

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 liten burk majs

1 påse tacokrydda

3 dl vatten

Äggstanning:

2 ägg

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

2 msk honung

Salt & peppar

Topping:

3 dl riven mozzarella ost

Tortilla chips

Guacamole:

2 st avocado

2 vitlöksklyftor

Salt & peppar

1 msk honung

1 1/2 dl creme fraiche

Gör såhär:

1) Ta fram en ugnsform eller pajform med lite högre kanter. Lägg i smördegen i botten. Förgrädda i ca 15 minuter på 200 grader.

2) Stek nötfärsen så den får färg. Ha i majs, hackad paprika och lök, pressa också i vitlöksklyftan. Låt fräsa runt tills paprikan och löken mjuknat. Häll i tacokryddan och vattnet. Rör runt och låt puttra tills vattnet dunstat. Häll i all nötfärsröra i smördegsskalet.

3) Blanda allt till äggstanningen, vispa ordentligt. Häll det över nötfärsen. Toppa med riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills osten smält och fått lite färg och äggstanningen stannat.

4) Guacamole: Skala och ta bort kärnan från avocadosen, mosa dem. Pressa i vitlök, salta peppra och ha i creme fraiche och honung.

5) När du tar ut pajen sticker du i några tortillachips.



D1DD6322-B366-4A33-8D25-8B0083D3107C

Mer gott med Taco:

Big Mac Taco

Taco & Baconlåda med whiskysås

Tacosoppa

560DD288-6916-44B5-B352-F731AEF7890FGjorde en glutenfri till mig med glutenfri smördeg.

Tacopaj är verkligen jättegott och superenkelt att göra! Perfekt att äta med guacamole och massa goda grönsaker till. Gott också att äta med gräddfil och tacosås. Ta det du gillar bäst helt enkelt. Så mysigt att duka fram grönsakerna på fat på bordet så får man välja vad man vill ha.

Hoppas du ska gilla receptet! Här hemma är i alla fall Tacopaj ett stående inslag. Mättande, lätt att frysa in i matlådor och bara värma när man är sugen. Så tips är att göra extra mycket så har man till matlådan också.

Jag blir jätteglad om du klickar i den lille tummen längst till vänster under inlägget om du gillar recepten! 

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• SMÅPLOCK & SNITTAR  

• SMÅKAKOR

• POTATISRÄTTER 

• PASTARÄTTER 

• MJUKA KAKOR  

• MIDDAGSTIPS

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

102
1 kommentar

Fredagsmyspysig

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cervera och H&M Home….

Fredagspeppen….

ja men den är inte på topp idag. Mer att jag känner mig lite mosig och myspysig sådär. Så kan ju en fredag också kännas, myspysig. Sov för få timmar inatt så jag längtar mest till vi har ätit och jag kan ligga och fredagsgubblura i soffan, haha!

Jag har faktiskt sett ut som ett litet blekt spöke hela dagen. Måste ta tag i brun utan solen igen för nu jädrans är den här finskan nästan genomskinlig.

Jag har förberett lite tacopajer som jag precis ställt in i ugnen. Förgräddade smördegsbottnarna först, hittade ett fryst glutenfritt från Schär som jag testar. Får se hur den blir när pajen är klar?

Tur jag har lite färska örter på köksbänken då jag ju helt glömde fredagsbuketten. Vad trött jag blir på mig själv, haha…. Hur kan man glömma det liksom? Jag som så glatt berättade att jag skulle köpa en fredagsbukett idag då det var så längesen. Var tydligen väldigt längesen med tanke på att jag helt glömde bort det.

Glas HÄR (6-pack, finns även mindre antal) // Tallrikar HÄR (riktigt bra pris just nu) // Servetter HÄR (älskar dessa, finns i fler färger och man behöver aldrig stryka dem)

När det bara är vi tre hemma så brukar jag inte superduper duka sådär, men vinglas (alltid) på fredagar såklart och nån liten servett med servettring är ju trevligt för att fira in helgen. Vinglasen är sååå goda att dricka cola Zero ur av någon konstig anledning. Servettringarna köpte jag när Åhléns hade utförsäljning av julsaker. Dessa är egentligen ljusmanchetter men jag tycker dom är jättefina som servettringar.

Till efterrätt blir det till att frossa i glass. Lidl har en riktigt bra och generös glassdisk. Här hemma försöker vi plöja igenom hela utbudet dom har. De italienska glassarna är riktigt goda, glassbåt kan aldrig bli fel och jag frossar i havreglass. Ska nog festa till det med en glassbåt, det borde magen klara av. Den får helt enkelt lov, en glassbåt är svår att motstå.

Nehej! Nu är snart pajerna klara i ugnen här och vi ska äntligen äta, jag är såååå hungrig. Ska snabbt svänga ihop en guacamole också som vi ska mumsa på till.

Hörni, ja en fin kväll nu.

Kram Nina

60
1 kommentar

Fredagslistan

Godmorgon Fredag!

En efterlängtad Fredag efter en rätt händelserik vecka ska jag säga. Ibland händer ingenting och man känner nästan att man har vääääärldens tråkigaste liv, sen händer plötsligt allting. Ska försöka sammanfatta veckan här nedan och också berätta om gårdagen som var allt annat än kul att vakna upp till. Fy fasen alltså…. Skrämselhicka de luxe!

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Lättad och lite trött men vid gott mod. Gårdagen var nämligen allt annat än kul. Berättar mer längre ned.

Dagens planer:

Jobb och jobb som för de flesta andra, ska också handla för helgen. Handlade igår men fick typ inte med mig så mycket till helgen ändå. Vill ju fylla kylen med gotta liksom. Sedan ska jag städa undan lite, Robo-Sugbritt ska få jobba också. Ska också inhandla en fredagsbukett, det var verkligen längesen. Kom på att jag saknar den där vasen så mycket, Tony drämde den i golvet förut och jag är typ fortfarande ledsen över det. Mer då? Det ska lagas goda fredagspajer idag minsann, hoppas kunna ge dig recept under dagen.

Helgens planer:

Milo har fotbollsmatch imorgon, det ska vi såklart titta på. Lördag kväll om jag håller mig vaken ska vi kolla mello. Sen ska Milo ha kusinhäng på Söndag, själva får vi se vad vi hittar på då? Älskar öppna Söndagar att hitta på vad man vill.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Hade just varit ute på min första långa promenad efter covid. Minns att det var jobbigt att komma igång igen, det kom liksom tillbaka hela tiden. Sen bakade jag mina nyttiga banankakor, kan äta en hel plåt rakt av. Du måste testa, finns HÄR.

I väntrummet hos tandis.

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

Jo men usch, Tony har haft problem med en tand. Och jag vet inte hur era karlar är men min karl drar sig alltid för sånt där och säger att det kommer ordna sig och bli bra. Jag var på om att han skulle gå till tandis men nej, jag väntar och ser hur det blir imorgon fick jag till svar. Jaha, vad hände då?

Igår morse fick jag en chock när jag tittade på honom. Halva ansiktet hade svullnat upp. Så jäkla läskigt, fy fasen! Jag som är så orolig av mig började som vanligt måla upp skräckscenariot i mitt huvud. Tony har nämligen i hela sitt liv haft lätt att få blodförgiftning, ja resten kan ni räkna ut själva.

Som tur var så fick han tid redan efter någon timma så vi kunde åka mot Uppsala. Han hade tappat känseln på vissa ställen i ansiktet. Så läskigt! Fy fasen…. Satt där i bilen och tyckte synd om karln samtidigt som jag ville skrika åt han att han ska lyssna på mig, ja men ni fattar den dubbla känslan.

Han hade fått en så svårt inflammation i en tand så den hade gått upp i halva ansiktet. De fick punktera kinden inifrån och dra ut tanden. På något sätt hade det blivit en abscess som fastnat mellan rötterna på tanden, skitläskigt ju. Som tur var fick dom ut den och abscessen släppte. Nu är det penicillin i 1 vecka för att se så infektionen går tillbaka. Han mår mycket bättre redan idag.

Den här bilden är från igår kväll. Svullnaden hade börjat lägga sig men fortfarande en väldigt skum kind. Jag var i alla fall så lättad igår kväll när allt var över.

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att jag fick med mig Mellan på ett roligt event på Vanity Clinics. Så himla intressanta behandlingar dom har alltså. T.o.m. en behandling för inkontinens och våra fiffis. Jättefina lokaler i h otroligt trevlig personal, kände mig väldigt trygg där på en gång. Ska helt klart testa behandling hos dom.

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Måste säga vädret här! Solen har visat sig från alla håll och kanter i veckan. Det gör ju att man vår värsta vår-myset i kroppen ju. Man vill inget hellre än plocka fram vårmyset på altanen och sätta sig och mysa med en varm filt och kaffe.

Helgens Tips:

Rensa! Det ska jag göra, på tur står tvättstugan. Alltså min akilleshäl i livet är den förbaskade tvättstugan. Jag får liksom ingen ordning där för tvätten är ständigt i taket. Så mitt tips i helgen blir rensa, för den känslan som följer när man rensat…. Ja det finns inte mycket som slår det. Hoppas kunna ge dig lite före/efter bilder på det nästa vecka.

Helgens tips på något gott:

Gör egna chili-cheese, busenkelt och farligt gott. Helst till en iskall öl eller ett glas bubbel. Bara köpa minikrustader o h den här mjukosten från kavli. Har recept och tillvägagångssätt HÄR.

Nu får jag önska dig en skön Fredag min vän! Hoppas du är vid gott mod och går in med en skön känsla i helgen.

Vi hörs snart igen!

Kram Nina

84
12 kommentarer

Godaste Prinsessrulltårtan

Fössta tossdan i mass

Jajemen, brukar aldrig fira men bannemig att vi ska idag. Jag har gjort mig till lite extra förstår ni. Mamma och pappa kommer på lite fika ikväll så jag har svängt ihop en liten fuskis skulle man väl kunna säga. Denna dag är ju traditionen att äta prinsesstårta, men en stor prinsesstårta kändes mastigt så jag gjorde en supergod prinsessrulltårta istället. Dock så blev det inte helt äkta, hade ingen grädde hemma så fyllningen och toppingen är gjord på cream cheese. Tips är verkligen att använda det, mycket fastare än grädde och lite syrligt, supergott blir det.


Supergod Prinsesstulltårta, ca 10 bitar

2 ägg

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl hallonsylt

300 g cream cheese (Philadelphiaost)

3 msk hallonsylt

1 msk florsocker

Dekoration:

Marsipanrulle rosa

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Jag brukar vispa i några minuter.

2) Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta i det i smeten. Vänd runt med en slickepott så du får en jämn följsam fluffig smet.

3) Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred smeten i en avlång rektangel över plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 min. Den ska få fin färg uppepå. Ta ut och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper. Låt den svalna helt.

4) Bred på hallonsylt på hela. Vispa sedan samman cream cheese, 3 msk hallonsylt och florsocker. Bred över sylten. Spar gärna lite till dekoration också.

5) Rulla ihop rulltårtan från långsidan. Rulla sedan in den i marsipanrullen. Dekorera med creamcheesefyllning och några hallon. Pudra över lite florsocker.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

49
3 kommentarer

Morgonrutiner jag mår bra av

Innehåller annonslänkar för NordicFeel

Morgonrutiner

Ja men ju mer jag håller mig till mina rutiner desto bättre mår jag, det har jag verkligen märkt. Det är lätt att ramla ur sina rutiner och strunta i vissa saker men jag vet ju att jag snabbt ska ta tillbaka dom, då mår knopp och kropp som bäst.

Min sellerijuice är en av dem. I 2,5 år har jag druckit sellerijuice på morgnarna, på tom mage. Om du klickar HÄR så kan du läsa massor om vad denna juice gjort för mig. Allt började med flera års problem med magen, stod inte ut till slut. Kunde inte leva normalt pga min mage. Men när den här gröna saken kom in i mitt liv så förändrades allt.

Jag kan variera frukosten en del, det som jag oftast äter till vardags är en smoothie som jag gör på bananer (2 st), blåbär (ca 2,5 dl) och dadlar (2-3 st). Denna häller jag i en skål och äter med antingen min granola (recept här) och färska blåbär eller jordgubbar, eller som här snabbt med glutenfria havregryn bara. Mättande och gott. Perfekt om du t ex vill undvika mjölkprodukter och gå i dig med frukt. Sen dricker jag oftast kaffe till. På helgerna släpper jag loss totalt när det gäller frukost. Älskar ju våra stora frukostar vid TV:n på helgmorgnarna. Bästa!

Något som jag också mår bra av är härlig nypressad juice, jag brukar pressa i allt möjligt. Men det som jag tycker är godast är äpplen, apelsiner, morötter, citron och ingefära. Alltså den juicen är såååå god. Pressar så jag har typ en liter och så ställer jag den med lock i kylen. Tips om du har frukt som börjar tappa stinget, gör juice på det istället för att kasta det. Detta dricker även Milo, han har jag lite svårt att få i tillräckligt med frukt och grönt, då är färskpressad juice perfekt.

Såhär såg det ut i morse. Varje morgon så försöker jag också komma ihåg eye-patches. Låter dem sitta på i ca 15 min, ibland upp till en timma. Beror lite på vad jag gör och så. Varierar dom mellan ca 3 olika, fått för mig att det är bra att variera. Just dessa är på kampanj just nu, klicka HÄR. Dessa är återfuktande, uppiggande och utslätande. Jag märker stor skillnad på att använda dessa.

Går jag sen ut och går eller till gymet så har vi en perfekt morgon skulle jag säga. Att hålla i dom rutinerna, ja då har jag nog fått den bästa starten på dagen. Vem älskar inte en bra start?

Nu ska jag jobba vidare här. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

37
2 kommentarer

5 goda mellanmål

Innehåller annonslänkar genom reklam för Bodystore

Halloj!

Här är det full fart denna Onsdag. Det är Lill-Lördag och jag försöker alltid planera något lite roligare till just denna dag. Kanske något extra gott till middag, kanske duka lite finare, eller så festar man till det med lite extra goda mellanmål om man inte hinner något annat. Jag frågade nämligen hur många av mina följare som åt mellis eller mellanmål som det heter. Såhär såg svaren ut:

Själv är jag väldigt upp och ned med det, vissa perioder är jag superduktig, andra glömmer jag bort det helt och hållet så kanske skulle valet ”ibland” även matcha in på mig. Jag vet dock att min kropp mår som allra bäst om jag får i mig lite mellanmål. Jag hinner inte bli för hungrig till middagen så jag vräker i mig och blir proppmätt, jag blir inte energilös och trött utan orkar hålla energin uppe. Tänkte därför tipsa dig om lite olika mellanmål att äta.

Röda bär mellis med digestive

Grekisk yoghurt med jordgubbssmak, digestivekex och färska hallon. Djup tallrik med grekisk yoghurt, smula över några digestivekex och toppa med hallon. Hur gott som helst.

Nyttiga Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins är underbart gott att mumsa på till en kopp kaffe eller te. Plasta in och ta med i väskan, bara plocka upp en när man blir sugen.

4 dl havregryn malt till ett mjöl (använd en matberedare, blender eller mixer)
1 tsk bakpulver
1 skopa, ca 1/2 dl proteinpulver vit choklad (finns att köpa HÄR)
1 msk ljus agavesirap (finns att köpa HÄR)
1 mosad banan
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl frysta blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 C.

2. Mixa ihop alla torra ingredienser först. Häll sedan i mjölk och ägg. Blanda runt ordentligt. Jag droppade också i lite rå citronsaft. Sist vänder du försiktigt i blåbären. Häll smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Övergrädda inte, då blir de torra!

Tips: Ha på lite frosting på muffinsen, extra gott!Blanda 200 g lättkvarg, 1 tsk vaniljarom, 2-3 tsk agavesirap och håll på varje.

Energibars, 8 bitar

Ett av mina mest besökta recept är dessa energibars. Energi rakt ned i munnen när man känner för det. Gott, billigt att svänga ihop och perfekt att ha med också.

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin (eller aprikoser, kiwi, torkad frukt, det du känner för)
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär: 

1) Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Allt ska få en mjölig konsistens. Lite större ”bitar” som havregryn t ex är helt ok.

2) Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung. Häll i det i mjölblandningen och rör om.

3) Knäck i ett helt ägg. Ta sedan det andra ägget och skilj vitan ifrån gulan. Använd bara vitan på det andra ägget. Blanda ihop alltsammans. Detta blir en rätt stabbig ”deg” som sedan ska plattas ut.

4) Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Tryck ut smeten jämnt på botten i brödformen.

5) Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Låt svalna lite.

6) Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Häll sedan över hela ”kakan”. Låt kyla av så chokladen stelnar ordentligt. Gärna i kylen.

7) När den sedan svalnat av och stelnat i choklad tar en vass kniv och delar upp till 8 bars.

Nyttig supergod granola

Den här granolan äter jag ofta, jag försöker alltid se till att ha hemma i glasburken. Du vet väl att den billigaste granolan gör du själv. Busenkelt och tar inte lång stund. Klicka på länken under bilden så kommer du till receptet.

Kvarg med mandlar & blåbär

Gott och snabbt mellanmål fixar du genom att ha i kvarg i en tallrik. På med lite mandlar, blåbär och så ringlar du över nicks fiber syrup.

Där hade vi några goda mellanmål att njuta av. Nu ska vi strax ta tag i matlagningen här hemma! Det blir nog någon form av kycklinggryta. Något alla gillar.

Kram Nina

41
4 kommentarer
ANNONS

Banankaka med kaffe

Goddagens Tisdag!

Ja men sportlovet är över och man & barn gav sig av tidigt till både skola och jobb igår. Kvar blev jag här hemma med massor av jobb också. Kommer fortsätta ungefär likadant idag. ☺️ Det är alltid lite trögt att komma igång efter Milo varit ledig känner jag. De tidiga morgnarna är alltid lite svårt att komma igång med efter slappa dagar. Men men, man är ju inne i det ungefär efter en kvart så varför ska jag sitta här och klaga?

Sockerkaksform HÄR.

Äntligen har jag fått testa min nya form. Nej men jaaaaa, den är sååå ljuvlig. Precis som alla de andra formarna från NordicWare. Kakan lossnade redan innan jag ens vände den upp och ned kändes det som, den bara gled ned på skärbrädan utan att jag behövde rucka eller banka något på formen. Så smidig!

Assietter från Rörstrands Mon Amie serie HÄR, kaffekoppar HÄR. (Båda på kampanj just nu!)

Jag bakade en banan och kaffekaka som blev så fantastiskt jädra saftig alltså. Den blev perfekt om jag får säga det själv, såå såå nöjd! Du måste testa den här.

BANANKAKA MED KAFFE, ca 24 bitar i denna form

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl starkt kaffe

100 g smält smör

4 övermogna bananer

Gör såhär:

1) Sått ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med kokosflingor, använd en stor form då detta är för en stor kaka på ca 2 liter. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt i en bunke. Tänk att du ska vispa med elvispen i ca 5 minuter.

2) Häll i vetemjölet och bakpulvret, (använd gärna en sil av något slag för att mjölet inte ska klumpa sig, förslagsvis en sån HÄR), vänd och blanda allt försiktigt med slickepott (jag har dessa slickepottar, rejäla och stabila.) Detta för att vi vill behålla luft i kakan, använder du elvisp slår du bort all luft du just vispat i smeten.

3) Häll i avsvalnat starkt kaffe, mosade bananerna och smält smör. Blanda i det med slickepotten. Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter eller tills kakan är torr när du känner med sticka.

Tips: Gör gärna en glasyr till kakan, tag då ca 2,5 dl florsocker och 1 1/2 msk starkt kaffe och blanda. Häll det över kakan och toppa med lite kokosflingor.

För glutenfritt: Byt ut mjöl mot glutenfri mjölmix och 1 msk fiberhusk.

För laktosfritt: Byt ut smöret mot laktosfritt smör.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

175
1 kommentar