Fetost & Grönsakspytt

Jag kommer att börja med lite recept på mat här på bloggen. Jag äter ju helt annorlunda nu. Det är nu man verkligen måste lägga ned lite energi på vad som ska serveras här hemma då jag äter lågkolhydratskost, koffeinfritt, laktosfritt, sockerfritt (förutom socker från frukt) och självklart glutenfritt. Mycket ”fritt” blir det! 🙂 Jag känner att jag redan tappat i vikt, men då min fokus inte riktigt ligger där just nu utan på att må bra inifrån och ut så har jag inte vägt mig. Dock så vet jag vad jag vägde när jag började ungefär. Så jag tänker att jag väger mig när det gått 1 månad. Bara för att se vad som hänt, OM nåt hänt. för hur det än är så mår nog min kropp bättre utan de 10 kg extra jag har på min kropp. Sen önskar jag självklart av hela mitt hjärta att jag får må bra just inifrån och ut! 

 

Till lunch idag lagade jag något som jag kallade Fetost och grönskakspytt. Ämen HALLELUJA! Så gott och fräscht på nåt sätt. 

RECEPT:

1 gul paprika

1/2 röd paprika

1/2 liten zucchini

ca 100 gr fetaost

1 vitlöksklyfta

Salt

Grovmalen peppar

Gör såhär:

Hacka alla grönsaker i tärningar. Fräs dom i smör. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra. Se till att grönsakerna är sådär härligt mjuka. Den sista minuten vänder du i den smulade fetaosten. Lagom till den börjar smälta är det klart. Ät och njut! 🙂

0
3 kommentarer

Saftig och jättegod SVART VINBÄRSKAKA

Jag lovade er ju receptet på det jag bakade igår. Vi börjar med denna goding. Eftersom jag inte åt den själv fick jag förlita mig på grannarna och på Tony. Tony tycker inte om svarta vinbär men den här kakan tyckte han var vrålgod! Likaså grannen. Men han gillar å andra sidan svarta vinbär. Kakan doftade så fantastiskt gott när jag bakade den igår. Blev såååå sugen faktiskt. Den här svänger du enkelt ihop!

image

image

 

RECEPT ca 8 stora bitar:

150 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

0,5 dl kokosflingor

1 dl hackad mandel

1 dl mjölk

1 dl svarta vinbär

Garnering:

Florsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform på ca 26cm.

2) Smält smöret.

3) Vispa ägg och socker pösigt.

4) Blanda mjöl, kokosflingor, mandelhacket, och bakpulver.

5) Vänd ner mjölblandningen så att allt blandas väl.

6) Häll i mjölken i det smälta smöret och häll i det i smeten. Vänd ordentligt med slickepott.

7) Häll i smeten i den smorda formen och strö över svarta vinbären, grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Den får gärna vara lite lite kladdig i mitten av kakan. Håll koll med sticka.

8) Ta ut ur ugnen, låt svalna och pudra sedan med florsocker. Servera gärna med vispad grädde.

image

image

image

1
2 kommentarer

Nyheter på SKÖNHETSHIMLEN

yves rocher nyfiken på

 

Nagellack Citron HÄR (adlinks)

Nu börjar det dyka upp en massa nyheter på skönhetshimlen. Jag som utbildad makeup artist är självklart intresserad av allt nytt som kommer. Här är 3 stycken produkter som jag gärna skulle klicka hem. ÄLSKAR det gula nagellacket, hur snyggt i höst? Det måste ju vara hur coolt som helst! En liknande läppglanspenna har jag haft och jag älskade den. Den här färgen ser såååå fin ut! Ögonskuggsprimern har jag hört så gott om. Ni som har lite linjer på ögonlocken känner säkert till fenomenet ”fastna i linjerna” när det kommer till ögonskugga. Jätteirriterande om du frågar mig! Såna här primers brukar hjälpa till att eliminera det. Det man ska vara noga med bara är att se till att inte ha på för tjockt lager. Då hamnar det där i alla fall. Ett tunt fint lager på ögonlocken brukar göra susen, dessutom gör det att ögonskuggan sitter mycket bättre. Japp, det var lite tips på nyheter på skönhetshimlen!

0
1 kommentar

Det handlar om Din inställning

Godmorgon!❤️

Precis som överskriften säger handlar mycket i våra liv om inställning. Jag som oroat och grubblat mig igenom den större delen av mitt liv VET hur svårt detta är. Att ändra en hjärna som alltid valt oro och grubblerier som väg är svår att tämja. Swooosch säger det så har hjärnan redan valt en tanke som är invand.  Jag håller på att lära mig att tämja och styra mina tankar. 

Lite exempel:

I morse vaknade jag (efter alldeles för lite sömn pga en hel del bök inatt). Kroppen skrek ”Jag är trött!!” och själen skrek ”Ångest!”. Dessutom var det måndag, vilket INTE tillhör en av mina favoritdagar. MEN, jag jobbar på det! I alla fall, jag hade ju lätt kunnat liksom snöa in mig på tröttheten och ångesten. Helt klart! Börjat oroa mig och grubblat. Men istället kan man välja en annan tanke. Hitta någonting positivt med veckan t ex. Eller tänka på nåt man har att se fram emot. Man kan t.o.m ändra synsätt på att det är måndag. En ny vecka startar med en måndag, ”make it a GOOD one” liksom. Idag försöker jag tänka att det ska hända massa nya roliga saker denna veckan. Jag ska få jobba på Formex med ett klädmärke jag älskar. Milo ska få träffa sina efterlängtade klasskamrater imorgon. Jag fyller år imorgon och mina nära och kära kommer på fika, vi ska sitta i trädgården och bara njuta! 

Ungefär så kan man jobba. Tänka positiva härliga tankar när det gråa ångestframkallande trycker på. En hjärna kan man tänka en tanke i taget. Låt de flesta tankar vara snälla, välmenande och positiva så tror jag att vi alla får mycket härligare liv! ❤️

 

Det var mitt bidrag till måndagspeppning! Alla mår vi bra av att peppa varandra. Har du någon ledsen arbetskamrat som är less och trött för att det är måndag – peppa den! Det gör gott även för dig själv! Jag lovar! 
Här inne kommer du bjudas på recept och skönhetstips! Missa inte det…. Sen ska jag sent omsider presentera vinnaren i Love Forever tävlingen också! Hörs snart igen!

Ha en fin måndag nu! ❤️

0
3 kommentarer

En riktigt härlig ”bara vara” dag!

Go’kväll!

Idag har vi bara varit och njutit av det fina vädret. En riktig slapp ”bara vara” dag verkligen. Jag fick ett ryck och bakade i värmen idag. Gjorde två nya recept. Sen har jag bakat en gång till ikväll. Då blev det LCHF frallor. Du ska självklart få recept på hela patrasket sen. Vi bjöd över grannarna på fika efter att kakorna var klara. Mysigt att sitta under äppelträdet. 

image

image

Tony har hunnit med lite slapp på vår 70-tals madrass i poolen också. Såg riktigt rart ut! 

image

image

Helena & Karin. Helena är min granne och Karin en vän från långt tillbaka i tiden. Hon är en av dom som jag tagit mina första fyllor ihop med på det glada 80 talet. 🙂 Helena och hennes familj åkte ut och fiskade och tog med sig Milo. Så efter att jag var klar med frallbaket åkte vi efter. Vilken idyll alltså! 

image

Solnedgången var magisk. Karin och hennes sambo har stuga därute. En fantastisk plats uppe på höjden med utsikt över vattnet. Så otroligt vackert och en så rogivande plats. Underbara sommar! I love you! ❤️ 

Nu är det bara soffan kvar här hemma. Imorgon är det måndag men Milos skola har planeringsdag så han börjar 1:a klass på tisdag, på hans mammas födelsedag ifall nu någon missat det (host host). Det blir spännande! Alltså skolan! 😉 Hoppas ni haft en fin helg. 

Sov gott! ❤️

1
1 kommentar

Sötpotatischips

image

Nu ska ni få tips på ett galet gott och nyttigt snacks. Detta gjorde jag igår och blev sååå nöjd. Detta kommer vara ett stående inslag i fredagsmyset.

Recept:

1 stor sötpotatis
Chilipulver/peppar
Flingsalt

Gör såhär:

 

UGNEN

Sött ugnen på 120 grader. Tvätta potatisen ordentligt. Låt skalet sitta kvar. Hyvla tunna skivor av potatisen. Lägg på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Strö över chilipulver och flingsalt. In i ugnen i ca 60 minuter. Är dom inte krispiga ännu så har du dom kvar i ugnen. Dom ska få en något beige färg, inte vsra sådär härligt orangea som dom annars är.

MIKRON

Hyvla potatisen, låt skalet sitta på. Lägg bakplåtspapper på en stor tallrik och bred ut chipsen på tallriken. Krydda och ställ in i micron på ca 5 min. Detta är beroende på hur effektiv micro man har. Chipsen ska kännas krispiga, då är de klara.

image

6
7 kommentarer

Tur man inte blev en and!!

Godmorgon! 

Detta inlägg påbörjades igår kväll men jag somnade med kameran i pannan faktiskt. Tony hade skrattat gott åt mig där jag låg och somnade mellan varje knapptryckning. Tanten var trött minsann. 🙂 Den här solen gör oss alldeles fulla av D-vitamin och lugn, så måste det ju vara.

Igår började vi dagen som ni fick läsa på mitt blogginlägg från gårdagen. Men sen ordnade det upp sig minsann. Vi åkte ned till hamnen och träffade mamma, pappa och syrran. Medan vi väntade satt Milo och Tony och namngav varenda and i vattnet.

image

image

Allt från Leffe till chefen. Så mysigt att lyssna på dom där två. Tony besitter nämligen en fantastisk fantasi så det var riktigt i underhållande. 🙂 Jag fick tydligen vara en liten fiskmås. Man tackaaaaarrrrr. 😀

image

Här har vi Regina. 🙂 Förresten…vad sura dom var. Jagade varandra och knäppte efter varandra med näbben. Tur man inte blev and. Skönt och få stjärtfjädrarna avklippta av en sur kompis liksom. 

  
Som jag skrattade åt den här bilden alltså!! Kolla Milo!!!! HAHAHAHA. Typ: ”Kolla in i kameran nu unge”! Milo skrattade lika mycket han och han kom inte till skada ifall nu någon trodde det. 😉

 

Nu har alla mina lösfransar trillat av och jag har bara mina egna kvar. Är faktiskt förvånad över hur lite mina egna fransar skadats! Kanske att dom känns lite kortare men absolut inte färre. Känns ovant och konstigt men skönt när man tvättar av sig sminket. Man kan gnugga på ordentligt även om jag absolut inte haft några problem med det annars. Det GÅR att tvätta försiktigt också.  🙂 Håller dock på och jagar en ny tid, tycker man ser så pigg ut med fransar och det saknar jag lite. 
image

image

Åh vad vi mös här under de stora parasollet. Solen gassade och det var sådär behagligt härligt i skuggan. Min headerbild är tagen vid den här hamnen förresten.  

 
En liten selfie i toakön. Hade på mig min bolero från Love Forever till ett par svarta shorts och svart linne. Perfekt klädsel i värmen! 

  
Efter hamnen for vi iväg för att titta på motorcyklarna. Igår var det Mälaren Runt här i vår lilla småstad. 20.000 motorcyklister som kör runt hela Mälaren och samlas sedan på Motorgården här i Enköping. Många fina åk var det. Då sitter man på filtar med picknick och tittar, hur mysigt som helst. Glömde ta bild dock. 

Kvällen avslutades vid grillen här hemma. Jag tillagade dessutom nyttiga snacks till mig som jag tänkte tipsa om i nästa inlägg. Hörs igen om en stund! ❤️

1
Kommentera

Kattskit och fultjur för hela grannskapet!

Halloj!

Här har det varit full fart i flera timmar redan. Katten har skitit på golvet, smitit ut medan vi städade upp de tre stora skithögarna som blev av att jag trampade i det (thank god för foppatofflor), Milo har tjutit så hela grannskapet hört för att han inte fick följa med grannarna och så har jag exploderat i humöret också. Ja, vad mer kan man begära av en solig lördagsmorgon? INGENTING! 

     

 

Jag har i varje fall fått sitta och dricka mitt kaffe i vårt poolhus och landat lite efter urladdningen. Ja det tar på krafterna att ta hand om en nyopererad katt och bångstyriga barn. 

Får se vad vi gör härnäst? Blir det nåt skoj eller har luften gått ur oss allihop. 😉

0
14 kommentarer

Välkommen på mingelkväll!

Love Forever mingel 2

 

HÖRRNI!

Detta får ni ju bara inte missa. Det kommer bli urkul och Terece har bunkrat upp med massa hääärligt inför den här kvällen. Alla är välkomna och det är nog så att det är lite först till kvarn på plaggen som gäller. Priser från 100 kr! Det kommer att bjudas på dryck och tilltugg. Vi kommer mingla tillsammans med Anna Book Toledano, Terece Almering som äger Love Forever och så jag då.

Kom och säg hej, fynda, ta nåt att äta och dricka…vad som. Men kom! 🙂

Allt står i bilden ovan!

0
1 kommentar

Lyxig chokladkaka

chokladkaka 2 chokladkaka

 

Den här godingen kan man verkligen inte få nog av att dela med sig av. Den här kakan är så galet god så hälften är faktiskt nog. Bokstavligen! Den är så fantastiskt härligt smarrig så denna bara måste man testa på att baka! Så är det! Vill du bjuda på en riktig lyxig tårta/kaka så rekommenderar jag dig verkligen att välja denna då. Den här är både lyxig och smashing på samma gång. Min godaste chokladkaka helt klart!

RECEPT

3 ägg
4 dl strösocker
2 dl majonnäs
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl kallt kaffe

Chokladfyllning

150 gr ljus choklad
1 1/2 dl visgrädde

Chokladöverdrag

3 dl vispgrädde
250 gr mascarponeost
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
1/2 flaska romessens

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform, jag använde en som är 24 cm, täck botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (inte för länge bara, då kan kakan bli seg). Ha i majonnäsen. Blanda de torra ingredienserna. Varva sedan i de torra ingredienserna och kaffet. Se till att du har en slät smet. Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Kan vara lite längre, mycket hänger på hur stor form du har. Kakan ska vara torr när du trycker i en sticka.

Chokladfyllning: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt det sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen. Blanda samman. Blanda sedan i chokladen i grädden. Vänd med slickepott. Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten. Du kan givetvis äta den samma dag. Dela kakan på mitten och fyll kakan med chokladfyllningen.

Chokladöverdrag: Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, kakao och romessens. Vispa samman till önskad konsistens. Spritsa sedan över kakan i önskad formation. Dekorera gärna med hallon eller körsbär.

0
2 kommentarer