Love Forever RABATTKOD, event och bars…

Halloj i stugorna!

Här har vi just ätit middag. Efter att vardagsekonomen var här igår så går nog våra tankar helt annorlunda. Alltså, vi handlar typ varje dag. Helt kasst. Vi skriver sällan notor utan handlar på liksom. Sen kommer man hem och märker att man har två paket till i skafferiet. SÅ idag handlade jag inte utan lagade mat på det vi hade hemma. Rotade fram falukorv, kokade glutenfri pasta och sen hade vi kvar lite hemlagad mos från igår så då tog jag det.

IMG_2125

Idag var jag in på Love Forever kontoret. Tog bild på vår cooling till slyktdocka som står där. Jag vill att du bockar för den 5/11 i kalendern. Det är en torsdag. Då kommer årets Love Forever event att gå av stapeln här i vår lilla hemstad. Det kommer vi att ha anmälningar till. Det kommer bjudas på tilltugg, bubbel och så kommer det finnas Love Forever kläder till SUPERPRISER! Vad sägs om kläder ifrån 100 kr…. WOW! Då måste ni komma! Vi kommer att ha tävlingar, utlottningar och så kommer vi förhoppningsvis ha några härliga shopar till som kommer till eventet och har vrakpriser! Så, den 5/11 alltså! Bocka av i kalendern. Kommer mer info här på bloggen framöver.

12071160_1594666387466155_870143870_n(1)

Apropå VRAKPRISER! Just nu har Love Forever:s WEBSHOP ett supererbjudande under 1 dygn.  Du får 24% rabatt i 24 timmar på ALLT i webshop, alltså till kl 12 imorgon på dagen. Här ovan ser du en av mina favvotunikor. Jag använder den här massor. Till allt! Jeans, strumpbyxor, svarta tajta brallor m.m. Så användbar. Den här heter Johanna Dress och du hittar den HÄR. Du anger bara HAPPYSHOPPING som rabattkod!

Nä, nu ska jag mumsa i mig en av mina ”bars” som jag bakade idag. Alltså, SÅÅÅÅÅ grymt recept. Du måste testa baka dom, perfekta att slå in i lite plastfolie och stoppa ned i väskan så har du ett grymt bra och nyttigt mellanmål med dig i väskan. Recept och bilder kommer imorgon! ♥

 

 

0
3 kommentarer

Kärleksmums med mörk choklad

Kärleksmums!

Åh, det var riktigt längesen som jag bakade dessa APGODA kärleksmums. Dessa blir verkligen supermumsiga och höga. Inte sådär platta torra och tråkiga som jag hade en viss benägenhet att lyckas med under många år. Dom här blir verkligen saftiga och väldigt höga fast man gör dom i långpanna.

Här ska du få recept:

5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
1,5  dl vatten
1 dl majonnäs (ja det är sant, blir så bra med det)
300 g smör
200 g mörk choklad 70 %

Glasyren:

2 dl vispgrädde
2 msk kokt starkt kaffe
200 g mörk choklad 70 %
2 dl kokosflingor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten med slickepott.
  4. Tillsätt vatten, majonnäs och smält smör.
  5. Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Strö över den grovt hackade chokladen.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Glasyren:

  1. Koka upp vispgrädde, häll i kaffe och låt svalna något.
  2. Smält ner finhackad choklad och bred ut över  kakan.
  3. Strö över kokos och låt glasyren sedan stelna stelna, jag slängde in min i kylen.
  4. Skär sedan i rutor.
2
1 kommentar

Tips på lipgloss

läppstift

 

Måste tipsa dig om det här härliga läppglanset!

Det är vårdande och jag älskar det. Den här färgen är lite svagt rosa i tonen och smakar och doftar gott. Jag har den alltid medmig i väskan ihop med kanske 5 andra lipgloss. Ja, jag är en riktig knäppis med antal gloss i väskan. Ska visa dig dom andra sen också. Det här lipglosset heter ISADORA multi vitamin gloss, färgen heter pink apple och du hittar det HÄR. 

(adlink)

0
1 kommentar

Mysmorgon och Det Okända!

IMG_2122 IMG_2123 IMG_2124

 

Godmorgon min vän!

Ojojoj, så kallt det var i morse! Frosten låg som ett vitt krispigt täcke på gräsmattorna ochh bilarna var täckta av is. Nu börjar de kalla morgnarna med isskrapning. I  morse ville Milo hjälpa till men blev sur när han inte fick loss isen så bra som jag. Imorgon skulle vi visst byta skrapor. 😉 Jag tände ljus överallt i morse och det kan vara såååå mysigt tycker jag. Vsste du att ett ljus värmer lika mycket som en människa. SÅ i morse stod det ett helt fotbollslag i vårt kök. Haha… 🙂

Du, i morse kollade jag på det senaste avsnittet av Det Okända på sjuan på play. Här hittar du det. Det sjuka är att vi bodde granne med Evelina som var med i programmet. Vi hade lägenheten ovanför henne. Igår kväll gick min telefonn tydligen varm (jag sov) om att vårt gamla hus var med i Det Okända. Nu vet inte jag hur ni, mina kära läsare, ställer er till livet på andra sidan? Vad tror ni? Jag kan bara säga att vi också varit med om lite märkliga saker i den lägenheten vi bodde i också så jag var inte alls förvånad att Evelina haft dett jobbigt i sin lägenhet. Jag är personligen  övertygad om att det finns ett liv efter detta. Jag har varit hos ett medium som visste saker om mig, mina barn, Tony och mitt liv som INGEN annan vet. jag har själv varit med om för mycket för att kunna förklara det som logiskt så jag har min övertygelse.

Vad tror du på? Tror du på något efter döden? Tror du på andra sidan? Berätta gärna! Har du själ varit med om något märkligt? Har du kanske upplevt något som inte går att förklara? BERÄTTA! ♥

0
7 kommentarer

Ny klädförvaring!

garderob IMG_2117 IMG_2118 IMG_2121Ja såhär blev det när vi bytte ut alla trådbackarna mot denna PAX stomme från IKEA. Sen köpte vi hyllplanen till, satte dit en gardinstång och hängde upp gardiner som hänger för. Blir lite sådär mysigt med textilier för. Vi är jättenöjda och dessa skåp sväljer vansinnigt mycket. Supertoppen verkligen.

Hepp, nu kom svärisarna över på lite kvällsfika. Mysigt! ♥

1
4 kommentarer

Inspelningen klar….

Halloj!

Sådär, då har TV-teamet varit här och filmat oss. Det blev riktigt trevligt, hoppas att det skiner igenom rutan också. Vi har nu fått värdefull hjälp i att börja tänka mer ekonomiskt vad gäller våra matkostnader som vi helt ärligt hafft lite dålig koll på. Vi handlar liksom mat nästan varje dag. Veckohandling är ett minne blott men nu JEFLAR ska vi få ordning på det. Världens bästa Bodil som är vardagsekonom var här och gav oss en massa tips. Hennes blogg hittar ni HÄR. 

Japp, så den 13:e oktober får ni se inslaget. Pinamt nog hade jag inte städat i våra två skafferier….. bblööööök! Så där kommer det nog se ut som hej kom och hjälp mig. Tänker att folk sitter hemma i TV-soffan och ba: ”Dom hade väl i alla fall kunnat städa i sitt skafferi.” Haha… Well well, vi är helt vanliga svenssons som har rörigt i vårt skafferi. SÅ är det. 🙂

IMG_2059jag

IMG_2070 IMG_2072

Jag och Milo hann och sitta ute och njuta innan killarna kom. Vilken dag?! Helt fantastiskt skönt att sitta i solen mitt i hösten och känna hur solen riktigt värmde. Underbart!

IMG_2106

Här hade vi snyggingarna som kom med sina TV väskor. Supertrevliga killar verkligen.

IMG_2101 IMG_2102

IMG_2088

Tony knäppte av lite bilder inifrån när vi stod ute och synkade. Det blev en riktigt trevlig dag. Sånt här skulle man kunna vänja sig vid. 🙂 Vi har fått bra tips och ni kommer att få se allt sen. 🙂

Nu ska jag snart skriva om vår nya hall på övervåningen. ♥

1
2 kommentarer

Veckomatsedel – Husmanskost

Veckomatsedeln får vi inte glömma. Förmodligen kommer vår veckomatsedel att förändras en del då vi idag ska spela in lite TV och få hjälp av både dietist och en vardagsekonom med våra matvanor. Men så länge är det denna som gäller och den ger säkert egen hel del tips på vad ni kan äta i veckan.

MÅNDAG

Skinkpasta med färsk timjan och parmesan

TISDAG

Honungsglaserad lax och pressad potatis

ONSDAG

Kyckling med rostad vitlökscreme och örtpotatis

TORSDAG

Gräddig baconpastagratäng med smak av sweetchili

FREDAG

 

RECEPT:

600 g fläskfilé

4 msk grönpeppar

smör till stekning

flingsalt

Sås:
1 dl vatten

1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond)

3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

0.5-1 msk soja

2 msk dijonsenap

flingsalt och nymalen svartpeppar

Ugnsråstekt potatis:

10-12 st potatisar

3 st viltöksklyftor

2 msk olivolja

flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering:

3 hg kantareller eller trattkantareller

smör till stekning

flingsalt

några kvistar hackad persilja

vinägrett

tomater

Gör så här:

Skär potatis i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form. Häll på olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om. Ställ in formen i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blanda runt någon gång under tiden.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lätt. Stöt grönpepparn i en mortel eller smula den. Klappa in den i köttskivorna. Ställ åt sidan i en stund. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna i några minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma.

Vispa ur pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap. Låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.

1
Kommentera

Snart TV inspelning

fransar 2

IMG_1982

fransarÄntligen nya fransar… 

Godmorgon min vän!

Det är måndag igen. Dock så är den här måndagen lite annorlunda mot de andra måndagarna. Idag kommer TV teamet från TV4 hit och ska spela in lite inslag med oss. Jag ska såklart städa och fixa lite här hemma så att det ser lite fint ut. Mitt hem ska ju vara med i TV så då om nångång ska man väl fejja. 😉

Igår hann jag inte blogga så mycket då vi fixade ny garderob till vår hall uppe. Ska ta lite bilder så du får se också, bättre att ta bilder då det är dagsljus. Jag är så glad för vår lösning där uppe så det är inte klokt. SOM vi har klurat på en lösning alltså. Vi har haft ett enda kaos alltså. Dessvärre tog inte Tony någon förebild som det såg ut först så jag kan tyvärr inte visa hur det var. Men tänk dig en herrans massa trådbackar i trådbacksställ med INGEN ORDNING what so ever! Alltså, jag har fått andnöd varje gång jag sett skiten. Usch! Svårt att hitta kläder och allt i ett enda virrvarr. Vår hall där uppe är liten och med en massa vinklar och vrår. SÅÅÅÅ charmigt men SÅÅÅÅÅ svårplanerat. Men till slut fick vi nog till det. 🙂

Nu ska jag fortsätta städa och fejja lite. VI hörs sen igen. Hoppas kunna knäppa av lite bilder från inspelningen också. 🙂 Idag kommer du få en veckomatsedel här inne. Sen hoppas jag kunna berätta massor om dagen sen. Ha nu en fin måndag så hörs vi sen! ♥

1
4 kommentarer

Stora saftiga kanelbullar

Godmorgon vänner!

Det är KANELBULLENS DAG! Idag är det en riktig go´dag. ÄÄÄÄLSKAR kanelbullar på både bredden och tvären. Jag skulle kunna äta 25 bullar på raken med ett stort glas mjölk. Dock så undviker jag ju gluten just nu så dessa som jag bakade igår kommer familjen få smaska på. De är GRYMT goda vet jag och jag har faktiskt klippt ihop en liten video till dig här nedan så Du kan göra likadana.

Jag ska dela med mig av mitt vanliga recept som jag gör stora bullar på. Såna där cafébullar du vet som är riktigt blaffiga och härliga.

recept_kanelbullar_stora recept_kanelbullar_stora recept_kanelbullar_stora

RECEPT STORA KANELBULLAR/KANELSNURROR
(dubbel sats för att få dom stora, detta blir ca 30 st)

300 g rumsvarmt smör
1l mjölk
100 g (2 pkt) jäst för söta degar
3 dl strösocker eller vit sirap
1 tsk salt
(4 tsk stött kardemumma)
ca 25-30 dl mjöl

GÖR SÅHÄR:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Annars i en vanlig degbunke. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt i degen. Packar du med dl mått så kan det skilja väldigt mycket i mängd. Häll i lite i taget tills du har en smidig deg som är mjuk men ändå smidig. Jag kör den alltid tills den släpper väggarna i degbunken. ALLTID!  Spar lite mjöl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela den i två. Kavla ut varje del till en avlång platta som är ca 1 – 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.

8. Vik ihop degplattan en gång på längden. Dela sedan strimlor som är ca 3 cm breda och snurra ihop till en bullkringla. Lägg i stora bullformar. Pensla med ett vispat ägg och pärslocker. Grädda i 225 grader i ca 7-10 min.

35
6 kommentarer

Vi gör vad vi kan i Enköping!

vi gör vad vi kan

 

Idag är det uppsamlingsplats av kläder och förnödenheter på Stenvretsgatan 2-4 här i Enköping. Helenas Foodtruck kommer att stå och langa mat till alla som jobbar med detta gratis! Detta är alltså volontärarbete och många har redan skrivit upp sig som volontärer för denna insamling. Idag och imorgon mellan kl 12-18 är full kajuta på denna adress alltså. Brassa dit och lämna det ni kan avvara, jag vet att det också behövs hjälp med att jobba där med sortering av kläder så har du inget för dig är du välkommen dit och hjälpa til!  Ta också del av en annars trevlig dag som jag vet att det kommer bli. Musik finns på plats, Fredrik Wikingsson kommer att vara där mfl. Heja ENKÖPING!!

1
Kommentera