Marry me Chicken

Sköna Söndag hörni!

Här hemma är det soffhäng än så länge, klockan är dock väldigt mycket redan… du har väl flyttat klockan? Jag kickar igång dagen med att tipsa dig om MARRY ME CHICKEN på mitt lilla vis. Det här är sååå gott, du måste testa! ❤️👍🏼😋

MARRY ME CHICKEN 5-6 p

1 kg kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

1 hönsbuljongtärning

3 dl vatten

1 dl strimlade soltorkade tomater

3 dl grädde & 2 msk majsredning

2 1/2 msk balsamvinäger

500 g färsk pasta

3 dl riven parmesan

Salt (efter smak & peppar)

Gör såhär:

1) Strimla kycklingen grovt, strimla också soltorkade tomaterna. Stek kycklingen i olivolja, håll gärna lite salt i oljan så skvätter den inte lika mycket.

2) I med pressad vitlök, hönsbuljong, vatten, soltorkade tomater. Blanda grädde och majsredning och häll i det. Ha i balsamvinäger också.

3) Koka färsk pasta och ha i den. Häll gärna i lite pastavatten också.

4) Avsluta med att vräka på parmesan.

Ps: Skulle såsen kännas för tjock, red med mer grädde eller vatten, skulle den vara för vattnig, blanda en skvätt grädde och redning ha i det och låt koka upp.

Smaklig spis!

Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

647
1 kommentar
ANNONS

Våffeldagen och Bubbelvåfflor

Våffeldagen!

Wiooooo…. Ja men hur pepp kan man bli på våffeldagen hörni? Jag älskar våfflor, Tony och Milo med. Så just i detta nu står jag och värmer våffeljärnet för att familjen ska få vakna upp till färska rykande SUPERMUMSIGA VÅFFLOR! Vilken jäkla fru och mamma man är va? Borde man inte få medalj? Istället för att ligga och värma mig i sängvärmen och kolla serie när andra sover (också en favoritsyssla) så står jag här och gräddar våfflor. Antar att ni mammor där ute som läser är typ exakt likadan som mig.

I alla fall! Måste verkligen tipsa dig om BUBBELVÅFFLOR. Sen de kom in i våra liv så har allt förändrats. Haha, nej men det är så härligt att göra BUBBELVÅFFLOR så det finns inga gränser ju. Dom blir frasiga, och själva bubblorna är sådär supermumsiga och goda inuti. Du måste testa!

FRASIGA BUBBELVÅFFLOR, 6 p

60 g smör

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

3 msk socker

3 dl mjölk

1 ägg

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

2. Häll i mjölken och vispa samman till en jämn smet. Häll i smör och vispa sist i ägget. Låt sedan våffelsmeten stå och vila en stund.

Liknande bubbelvåffeljärn hittar du HÄR. 33% rabatt just nu också så passa för tusan på.

3. Hetta upp våffeljärnet, ha i lite smör före varje gräddning. Häll i smet så det täcker alla bubblor ordentligt. Lägg på locket försiktigt och i samma sekund vänder du hela våffeljärnet upp och ned. Så bubblorna på ovansidan också fylls med smet. Låt stå så i ca 45 sekunder, vänd sedan tillbaka och låt grädda färdigt. De ska få fin gyllene färg.

4. Fyll med det du tycker om. Nutella, vispgrädde, glass och olika bär. Dessa våfflor går också att göra mer matiga genom att fylla med t ex skagenröra eller varför inte vispad creme fraiche med pepparrot i och lite räkor. Mums. Gör du dom matiga så skippa sockret i smeten.

Här följer fler goda recept på Våfflor:

Frasiga havrevåfflor

Baconvåfflor med vispad creme fraiche och rödlök

Supergoda våffelsnittar

Glutenfria våfflor

Ha en härlig våffeldag så hörs vi sen igen!

Kram Nina

49
1 kommentar
ANNONS

FREDAGSLISTAN och Silviamuffins

Dags för helg igen!

Hej underbara fantastiska Fredag. Idag blev det ett sent inlägg ifrån mig, planen var tidigare men den här dagen har gått i ett. Jag gör ändå min lilla Fredagslista tänker jag, bättre sent än aldrig.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Jo men fint, pepp på Fredag. Ser fram emot helgen. Ska förena nytta och nöje typ. Att vara ledig gör också att man få lite viktiga saker gjort.

Dagens planer:

Lite sent omsider då jag ju sitter här i Fredagssoffan och just ätit varma mackor. Haha… men dagen har bestått av jobb, promenad, träning, lunch, rullmassage, handling och fredagssoffa.

Helgens Planer:

Lyckas övervinna tvättberget. Det bara ska gå! Ska också tvätta trädäcket ute, hämta ut ett kul paket för det i veckan. Du ska få se före och efterbilder, är sååå taggad! För övrigt inga större planer vilket känns skönt.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Satt och jobbade på hotellet och hade för första gången känt av min rygg när jag spelade padel, inlägget HÄR. Var detta det första upphovet till vad som sedan hände i oktober? Det undrar man ju faktiskt lite…..

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

I veckan somnade älskade Elin in, hennes familj hade lagt in ett inlägg om det på Elins Instagram. Jag har följt henne i många år. Elin var en väldigt speciell människa, utan att känna henne så påverkade hon mig och mitt liv så otroligt mycket. Elin orkade inspirera oss andra att leva våra liv, vara tacksamma för det vi har…varje dag med en outtröttlig energi. Elin fick vid sin diagnos ca 6 månader kvar att leva, hon levde drygt 3 år. Jag har aldrig varit med om någon med en sån kämparglöd, positivitet och kärlek till livet som Elin. Aldrig. Hon levde i sin svårt sjuka kropp i så många år med ett oerhört mod, en otrolig kraft och livsglädje ända till slutet. Jag har gråtit i flera dagar åt hennes bortgång. För att livet känns så oerhört orättvist många gånger. Åt vad hennes föräldrar ska känna, hennes tvillingsyster, syskonbarn. Jag har haft svårt att andas nästan…. Det påverkade mig så oerhört hårt.

Något jag tar med mig av Elins fantastiska energi är att fortsätta träna, för att jag kan. Det är att vara glad åt det jag kan vara glad åt, för att jag kan. Det är att bestämma mig för att välja glädje istället för oro och sorg, för att jag kan. Varje dag ska jag försöka göra det här!

Jag har nu köpt den vackraste pennan och blocket och börjat skriva tacksamhetsdagbok. Att välja det jag har att vara tacksam för varje dag och skriva ned det, förändrar livet. Det gjorde det för Elin, att välja tacksamhet varje dag förändrar liv. (Frågan kommer säkert – block och penna från Flying Tiger.)

Lyssna gärna på klippet på Nyhetsmorgon där Elin berättar om sitt sätt att fokusera på tacksamhet HÄR!

Vila i frid vackra ängel! Du kommer aldrig att bli bortglömd här och vi är många som kommer bära med oss allt du inspirerat oss med genom alla år. ❤️🕊️

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att jag kunde gå min första långpromenad alldeles själv. 😭😭😭 En sån oerhörd lycka att kunna gå långt igen och hålla någon form av tempo även om det inte är det som det en gång varit, men jag kommer dit också. Så tacksam så tacksam! Jag har inte kunnat gå ordentligt på 5 månader. Alltså den lyckan att äntligen kunna göra det går knappt att beskriva. Jag har saknat mina långpromenader så oerhört under dessa månader. Dom som hjälper mig att hålla mitt huvud ”rent” från oro och ångest, har inte haft den möjligheten nu vilket gjort att jag känt mig lite halv. Men nu….. jag får fortfarande ont av promenaderna men det är ingenting mot vad det var förut. Så jag väljer att ha lite ont, bara jag får gå mina promenader igen. Så tacksam!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Vädret! Första dagen som man kände våren i luften var i veckan. Vi hade 11 grader och gassande sol. Kunde ha skinnjackan på mig bara, öppen också. Nej men vilken lycka!

Helgens Tips:

Rensa kylen! Det finns väl inget härligare va? Att få göra rent och ställa i ordning i kylen är en av de bästa känslorna, den där kylen är man in i och tittar för jämnan ju. Så varför inte varje gång få mötas av en härlig kyl där man hittar allt.

Tips! Detta måste jag börja samla på. ZWILLING har dessa vakuumlådor med lock som gör så maten håller upp till 5 ggr längre! Frys och ugnssäker, och perfekt för kylen. HÄR hittar du dem i olika storlekar.

Helgens tips på något gott:

Ska du kanske börja förbereda för Påsken. Ja då måste man ju provbaka och provsmaka lite 😜😝, tipsar dig verkligen om att baka dessa. Alltså gör det på egen risk, dom är föööööör goda. Dom smälter i munnen på ett sätt som är svår att förklara. Det är bara så gott så man smäller av lite.

SILVIAMUFFINS 12 st:

125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2) Häll i det smälta smöret. Knäck i äggen och rör om till en riktigt seg smet.

3) Fördela ut 12 muffinsformar, gärna i en muffinsform (<klickbar länk). Jag gjorde mina i silikonformar (<klickbar länk) funkar lika bra.

4) Ha i smet ungefär upp till hälften på formen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska (<klickbar länk). Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.

5) Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren.

6) Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel. Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄKLA goda! 🙂

Ha nu en riktigt fin start på helgen och fortsättning också givetvis.

Kram Nina

42
1 kommentar

Tänk vad galet god mat man kan göra med en bit kassler!

Feel good food

Ja men det brukar jag kalla sån mat som är enkel att svänga ihop och då när man vet att hela familjen uppskattar och tömmer varenda lilla bit i formen. Då mår man lite extra bra i själen och då får man kalla maten för ”feel good food”. Detta är en gammal favorit och något som det ropas hurraaaa för i vår familj när detta lagas och bjuds på. Kasslergratäng med det där lilla extra. Vill du experimentera lite så våga byta ut vitlöksosten (färskosten) mot någon annan smak, det kan hända underverk då ni vet. ☺️

KASSLERGRATÄNG, 4 p

Minst 600 g kassler

3 stora tomater

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1/2 kruka färsk timjan

200 g vitlöksost (färskost – här kan du gärna experimentera lite med olika smaker på färskosten)

Salt & svartpeppar

2 tsk torkad basilika

3 dl riven prästost (eller någon annan god smakrik ost)

Gör såhär:

1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.

2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.

3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.

4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 gradig varmluft.

Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott.

Tips: Byt ut kassler mot fläskfilé, minst lika gott det. Funkar fint med tunt skivad kycklingfilé också, mums! 

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

113
Kommentera

Torsdagstipsen

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Torsdagstipsen

Här kommer något nytt som jag tänkte kicka igång på bloggen, tänker att jag kommer med lite härliga tips. Du får gärna önska tips också så kanske jag får med det till nästa vecka. Tipsen kan handla om allt mellan himmel och jord höll jag på och skriva. Skönhetstips, mat, snacks, bakning, mode, inredning, saker att göra…. Ja men you name it.

Here it goes!


Brun utan sol HÄR // Vante HÄR

Våren glider in med stormsteg. Kanske tror man inte det men jag har minsann sett små tecken på det i min trädgård. Sååå pepp! Med våren och lite varmare väder kommer också de där stunderna när man råka se sina ben. Mina är genomskinliga, jag lovar. Men som du ser så råder man bot på det med vääääääärldens bästa Brun utan sol. Inget slår den här, inget! Ever! Ni är jättemånga som skrivit till mig att den är toppenbra och tackat för tipset, blir så glad när man får sån feedback. Jag underhåller min bränna med att smörja ca 2 ggr/vecka när jag väl byggt upp brännan.


Backapplicator HÄR

Sen har jag världens bästa tips som jag fått massor med användning av. Ryggapplikator för Brun utan sol. Men hur bra? Du behöver inte fråga någon om hjälp, jag som oftast smörjer mig direkt efter duschen och ingen är vaken då. Perfekt med den här bara, blir nästan hur lång som helst och jag får till det riktigt jämnt, samma material som handsken på applikatorn. Grymt bra! Bonus att det även sitter en exfoliator på så du kan exfoliera ryggen också innan BUS.


Bergamottdoft HÄR // Bomullsblomma HÄR

Tips till Fredagsstädningen imorgon! Eller rättare sagt efter man städat eller om man bara vill fräscha upp ett rum, eller ett plagg. Dessa fungerar nämligen till båda. Fräscha upp kläder, sängkläder, gardiner, väskor, skor osv. Ääääälskar och har alltid hemma. Bomullsblomma doftar magiskt härligt, älskar den doften så mycket. Doftar nytvättat, perfekt att bara spraya på kläderna om de t ex legat i en väska och känns ofräscha. Eller bara spraya i sängen när man bäddat så känns det plötsligt lite nytvättat igen. Den doften finns i olika storlekar. Bergamott doften till HONOM använder jag på mig själv ibland, fresh som tusan. Fräschar till Tonys kläder i ett nafs. Kika gärna på alla olika dofterna HÄR.


Sporttvätt HÄR.

Tipsar vidare om denna tvätt, min är just slut (har beställt ny) så tog en gammal bild. Den här är sååå bra. Perfekt till t ex träningskläder som ibland fortfarande efter tvätt kan kännas lite surdoftande under armarna och så. Det försvinner helt med SPORTTVÄTT. Så grymt bra!


Favoritdoftljuset HÄR

Hur mysigt när man har nystädat på fredagen att tända doftljus och njuta av sitt fina hem. Dröm om du frågar mig! Det här doftljuset är ett av mina favvisar. Doftar lyxigt, som en härlig hotellfoajé eller en lyxig butik. Älskar doften! Apropå beskriva dofter…. Det är lite min specialitet. Tänker att det beror på min kreativa hjärna kanske?


Molton Brown Bath & Showergel HÄR

Den här har jag köpt till Tony. Alltså jag säger bara såhär. Köp denna till era karlar, den doftar maaaaagiskt. Jag tycker så mycket om den så jag använder den själv också. Kan inte låta bli. Tony och bastade och duschade efter träningen förra veckan, då försökte jag med ord förklara doften och det blev något sånt här:

”Jag ser en lite äldre, men otroligt fräsch och snygg brunbränd man, sitta på en restaurang. Han har silvergrått hår som ligger perfekt. Han har på sig en mellanbrun moccakavaj med fickor, han bär jeans som sitter snyggt, snygga matchande skor till kavajen och han sitter och avnjuter en silltallrik. Folk i restaurangen vänder sig efter honom, så iögonenfallande är han. Efter honom lämnas en doft kvar…. Det är denna doft.”

Kan du känna den? Haha…. Älskar och beskriva dofter. Den här dusch & badgelen är magisk. Perfekt present till någon du gillar.

Jag fortsätter med härliga tips till påsken. Den här tårtan tar ingen tid att göra och smakar himmelskt. Man får vara bekväm och köpa färdiga bottnar om man inte orkar göra egna. Vill du ändå göra egna så tipsar jag om denna botten.


10 MINUTERS CHOKLADTÅRTA MED HALLON & DAIM, ca 8 bitar

1 färdig choklad tårtbotten

5 dl vispgrädde

2 dl hallon

1/2 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker 

Garnering:

Jordgubbar

1 dubbeldaim

Gör såhär:

1) Vispa grädden, vispa den inte helt fast, utan låt den vara lite lösare då det ska vispas mer sedan.

2) Ha i hallon, florsocker och vaniljsocker. Kör runt med elvispen tills du har en rosa gräddblandning.

3) Ta understa delen av botten och lägg på ett tårtfat. Bred över gräddblandningen. Lägg på nästa botten och gör likadant. Avsluta med gräddblandning på toppen, klyftade jordgubbar och 1 hackad dubbeldaim.

Det var det, så enkelt kan det vara att svänga ihop en tårta. Ni anar inte hur god den blir också. Nu när jag ändå håller på så vill jag tipsa om en sista grej. Får du tacofärs över imorgon så sväng ihop dessa här!


TACOTOAST 5 st

400 g köttfärs 1 påse tacokrydda 1,5 dl tacosås (salsasås) 250 g riven ost (jag rev ost på den fina sidan) 5 skivor polarbröd 1 schalottenlök (funkar med vanlig lök med men schalottenlök är mild och jättegod)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen och ha i tacokryddan efter anvisningarna på påsen.

2) Lägg ut bröd på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut köttfärsen på bröden. Ha på tacosås över köttfärsen. Tips: Ha på majs, tomater och annat som du gillar på köttfärsen om du vill. Toppa med schalottenlök som är finstrimlad. Avsluta med riven ost på.

3) Gratinera sedan i ugnen i ca 15 min. Servera med t ex gräddfil och exempelvis grönsallad eller tillbehör du gillar. MUMS!

Det var lite torsdagstips! Har du tips du önskar så hojta gärna till, kanske kommer de med nästa torsdag?

Kram Nina

82
10 kommentarer

Thedde 27 år och hans favoritbakverk

Theddes födelsedag

Andra året i rad som jag inte får fira min Thedde. Läste just inlägget från förra året då han fyllde 26 och det var ett mycket trasigare mammahjärta än det är i år känns det som. Att han fyller 27 år utan att jag får vara i närheten av honom…. Såklart att det gör ont i mammahjärtat, men vad dessa år han nu levt i ett annat land har lärt mig! Jag har lärt mig att leva med ett av barnen på långt avstånd, något jag aldrig trodde jag skulle lära mig. Men det tar tid att vänja sig. Det gör det. Stundtals har jag fortfarande perioder när det är extra tungt och jag saknar honom så det värker i kroppen. Men vi är väldigt duktiga på att hålla kontakten. Vi ringer flera ggr i veckan och har mycket bättre kontakt nu än när han bodde i Uppsala (ca 4 mil ifrån oss). Det är konstigt det där. Kanske är det därför jag är så lugn i den här situationen.

Jag kan också stolt berätta att han just skrivit på ett nytt kontrakt med laget Chur i Schweiz. Han kommer att bli headcoach i högsta ligan nu vilket hela tiden varit hans mål, och nu händer det. Laget har aldrig haft en så ung headcoach men de skriver att de har ett oerhört förtroende för Thedde som visat att han klarar uppgiften med bravur i sitt nuvarande lag.

Ett tag trodde vi att vi skulle få hem honom till Sverige. Han satt i dialog med ett svenskt elitserielag men till slut landade det hos laget i Schweiz. Mixed feelings som man säger som mamma, hade gärna sett honom bott i Sverige (dock långt ifrån oss men ändå), men hans lycka är vår lycka. Där han är lycklig och utvecklas är där han ska vara.

Min äldsta vackra pojke! Tänk att jag har ynnesten att få följa med på en kant i hans liv. Det är så otroligt spännande med allt han tar sig för, det modet han besitter och hur han inte är rädd för något. Älskar att se honom utvecklas och växa i ett annat land.

Nu börjar dock längtan bli oerhört stor så nu letas det lite flygresor till Schweiz. Det har gått lite drygt 2 månader sen senast vi sågs. Vi får se om vi får till någon resa för att hälsa på?

Grattis min Thedde på din 27 årsdag, vi älskar dig och är så stolta över dig. ❤️🎁💐

Skulle han få välja så skulle han önska sig dessa 3 bakverk till kalaset. Dessa är hans favoriter av dem alla, och det finns inget som slår det säger han.

Sockerkaka (<klickbar länk till receptet)

Silviakaka (<klickbar länk till receptet)


SYLTKAKOR ca 30 st

200 g rumsvarmt smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

Jordgubbssylt

Gör såhär:

1) Ha i alla ingredienser i en bunke eller matberedare/köksassistent. Blanda ihop degen. Platta ut och lägg i en plastpåse, låt vila i kylen i 30 min.

2) Sätt ugnen på 175 grader. Rulla till 30 bollar och placera bollarna med lite avstånd på bakplåtpapperklädda plåtar (2 st).

3) Tryck en liten grop i varje kaka som du fyller med sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Nu ska jag fortsätta med morgonbestyren här. vi hörs sen igen.

Kram Nina

62
8 kommentarer

Osteopat, outfit och Nonstop kakor

Innehåller annonslänkar genom reklam för Lindex

Lille-Lördag!

Onsdag och min favoritserie sänds idag, ”Min Mamma – Din pappa”. Så mysigt även om det känns sådär obekvämt att titta på ibland. Som en dejt de var på när de inte klickade alls, fanns inget att prata om…. man vet ju den känslan på något vis, när man inte klickar med någon och allt bara blir helt fel. Fyyyy!

Kaftan HÄR – just nu har Lindex kampanj! 20% rabatt om du handlar över 200 kr!

Igår var jag till Osteopaten, lyckades fota av min outfit innan jag gick in till honom. Det här är egentligen ett nattplagg men pratade med tjejen i kassan om den att jag skulle ha den som kaftan. Då sa hon att så många använder deras nattplagg till vardags. Skönt att man inte är ensam kanske? Så härligt tungt material är det på den.

Kimonos och kaftaner är sååå användbara. Du kan ha det till jeans och ett linne, klä upp det med ett par tights och klackar med en fin blus under. Älskar verkligen och har alltid använt mycket! Kolla även in dessa kaftaner/kimonos:

1) HÄR // 2) HÄR // 3) HÄR // 4) HÄR // 5) HÄR

Apropå myskläder, kolla in dessa godingar också. Nu blev i alla fall jag väldigt shoppingsugen.

Hoodie HÄR // Tofflor HÄR // Teddy Hoodie HÄR

Som en ny människa efter osteopatbehandlingen som vanligt, jag kommer nog aldrig sluta gå hos honom. Jo när han väljer att sluta då men inte annars. Får sån fin hjälp. Är alldeles gråtfärdig för jag kan äntligen vara ute och långpromenad utan och gå sönder. Äntligen börjar min rygg att bli bättre! Ett tag trodde jag inte ens att det skulle vara möjligt.

På vägen hem igår kvistade vi förbi Fern & Fika igen. Dessa kakor, alltså dreggel. Det värsta är att familjen nu upptäckt hur goda dom är, fasen också ville ju ha dem ifred. 😅

Får du craving av mitt frestande här så kan jag tipsa om mina Nonstop kakor, också en stor favorit i familjen. Tar oftast slut i ett nafs när dessa bakas här hemma.

NONSTOP COOKIES:

125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse Non Stop

GÖR SÅHÄR:

1) Sätt ugnen på 175°C.
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en skål. Vispa med elvisp eller i en köksassistent så det blir en krämig smet.

2) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda detta ordentligt till en seg massa.

3) Klicka ut ca 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Jag hade vatten på händerna och rullade bollar av dom. Lägg ca 12 kakor per plåt (för 24 st).

4) Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum så att de kan flyta ut lite. Placera ca 4-5 Non Stop-knappar på varje kaka. Grädda kakorna i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på ugnsgaller.

Nu ska jag dra iväg och träna lite, vi hörs sen igen!

Kram Nina

51
1 kommentar

Asiatisk lax med vitlökssås

Fisktisdag!

Eller äter ni fisk på Tisdagar? Vi åt fisk igår så för oss är det inte sådär blodigt ristat i sten att det är fisk på tisdagar faktiskt. Vi tar det lite som det kommer oftast, en veckomatsedel kan byta plats många gånger. Här ska du i alla fall få recept på en riktigt riktigt god laxrätt, såg att ICA hade specialerbjudande på lax just nu så passa på. Hela familjen tyckte det var jättegott.


Asiatisk lax med vitlökssås

8 laxfiléer

1 broccolihuvud

1 dl hoisinsås

2 msk japansk soja

1 msk honung

1/2 dl sweet chilisås

Vitlökssås:

2 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

1/2 dl sweet chilisås

Salt & svartpeppar

Gör såhär:

1) Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.


2) Blanda hoisinsås, soja, honung och sweet chili. Pensla på alltihopa på laxfiléerna. Skär loss broccolibuketterna och fördela ut dem mellan laxfiléerna. Pensla även broccolibuketterna.

3) Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 25 – 30 min om de är frysta laxfiléer. Kortare om det är tinade. när fiskköttet enkelt delar på sig när du delar den med en gaffel är den klar, den ska vara blekrosa i färgen.

4) Vitlöksås: Blanda creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, sweet chilisås, salt & peppar.

Servera med kokt ris! Så gott!

Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

291
Kommentera

Hur du får fantastiskt hår

Hårprodukter att vara stolt över & rabattkod till dig!

Ja men stolt, det är jag verkligen, stolt över det här långvariga samarbetet jag haft med Under Your Skin. Ni är så många som skriver till mig och tackar för att jag tipsat om deras produkter. Ni berättar om hur ni fått bort irriterad hårbotten, kliande hårbotten och hur ni inte längre behöver tvätta håret så ofta. En del skriver om en WOW-känsla (älskar det uttrycket) då håret fått sån glans och känns så tjockt och friskt. Ni berättar också om att ni inte längre behöver använda massa produkter som ska laga kluvna toppar osv sen ni började med Under Your Skins hårprodukter. Tack alla ni som delar med er, jag blir så himla glad för det här är exakt vad jag själv känner med dessa produkter. (Kastar du dig in för att handla direkt är rabattkoden NINA20 som ger 20% rabatt på ett helt köp, gäller på allt. HÄR kommer du till sidan.)

Jag har kört Hair Growth nu under en tid men gick i förr förra veckan över till Under Your Skin igen. Mitt hår växer för fort så mina extensions får för mycket utväxt, snacka om i-landsbekymmer men så är det. Så nu är jag tillbaka till mitt älskade Detox Kit igen. Tony kör på med Hair Growth men börjar få lite samma problem, håret växer för fort så nu får han utväxt mycket snabbare på sin blondering. Wow så effektfullt det är alltså – vill du få tjockare och längre hår, TESTA säger jag. Du kommer heller knappt tappa ett hårstrå, det gör inte jag i alla fall.

Men åter till Detox-kitet. Mitt älskade kit…. Som jag promotat detta! När jag började använda detta för ett par år sedan så förändrade det mitt hår och mina tvättar totalt. Jag får ofta frågor om vad jag använder för produkter i mitt hår då jag har så bra kvalitet på det? Inget annat än produkterna från Under Your Skin, någon gång använder jag spray för att hålla lockarna i styr under en hel kväll. All glans, allt följsamt hår som aldrig blir frizzigt och hår som håller sig rent länge mellan tvättarna är Detox-kitets förtjänst. Sist jag var hos frisören så kunde vi bara konstatera att mitt eget inte ens behöver klippas, har inte klippt det sedan juli förra året och det är helt sant! Den andra och stora fördelen är att jag inte behöver tvätta det mer än en gång per vecka, ibland två beroende på hur hårt jag tränar. Men då för att jag känt mig svettig, inte för att håret är flottigt.

Att alla produkter är helt naturliga och ekologiska helt utan SLS och SLES gör inte saken sämre, skönt att inte proppa sitt huvud fullt av sulfater. Sulfater är det som gör så schampo skummar och rengör. Sulfater berövar skalpen på naturliga oljor och verkar uttorkande. På åldrande hår försvagar sulfater hårets yttersta skikt vilket skadar håret. Visste du t ex att schampo och balsam utan sulfater behåller t ex färgen på ett färgat håret längre? Det håller också håret frizzfritt. Det räddar också din hårbotten. Tampas du av eksem och irritation i hårbotten är sulfatfria produkter nästan ett måste för att det ska bli bra.

Så det är med de varmaste rekommendationer jag återigen ger dig en härlig rabattkod på dessa fantastiska produkter! NINA20 ger dig 20% rabatt på allt. Koden är giltig t.o.m. den 27/3.

Får jag välja så tycker jag du ska testa detta DETOX-KIT PRO. Där ingår DETOX schampo och balsam, inpackning och hårolja. Finns HÄR!

Det följer också med en gåva, något jag absolut inte kan vara utan…. Underbar handkräm. Går snabbt in i händerna och doftar ljuvligt av citrus. Skulle absolut inte kunnat vara utan denna vinter, händer blir lena som bebishud.

Inpackningen behövs nu kan jag säga, en lång vinter av snö och drivis, blåst och regn som piskat våra stackars huvuden. Perfekt då att riktigt boosta och ge håret en välbehövlig fuktboost till våren. Känns ditt hår torrt och skadat så kan jag nästan lova att detta kit kommer råda bot på det! Så lätt att borsta efter tvätt så det känns som sammet. Inpackningen reducerar även mjäll och kliande irriterade hårbotten, redan 72 timmar efter första gången du använt det visar tester att det förbättrats med 25%.

Håroljan är silikonfri. Visste du att de flesta håroljor är fulla med stilikoner? Visst, det får håret att bli slätt osv, men det gör inget med själva hårstråt. Det förbättrar inget utan löser symtomet så att säga. Med denna hårolja så löser du även problemet då det inte bara blir slätt och fint, det berikas också av finaste produkterna som sheasmör, oliv och solrosolja. Den reparerar skadade och torra hårstrån samt skyddar mot värme.

Nu ska jag åka iväg här, ville bara visa håret nu. Har bara borstat igenom det, inte tvättat det sen i Fredags. 4 dagar sedan, dröjer nog till torsdag fredag innan jag tvättar det igen. Håller sig så fint länge.

HÄR hittar du hela kitet! Kom ihåg att rabattkoden NINA20 som ger dig 20% rabatt på ett helt köp gäller till måndagen den 27/3.

Kram Nina

25
2 kommentarer

Högbo Brukshotell och rabattkod till dig!

Godmorgon!

Wow vad fort helgen gick, jag är ändå glad att vi hann att njuta av den. Så härligt på alla sätt! Ska berätta allt. Innan jag börjar berätta så tänkte jag ge dig en rabattkod som du får använda. Med denna rabattkod NIIINIS20 får du nämligen 20% rabatt på boende och frukost hos Högbo Brukshotell. Du klickar dig in HÄR. Nu ska jag berätta om vår upplevelse där!

När vi svängde av mot Sandviken och senare Högbo Brukshotell så bröt solen igenom. Det var så fint att se. Vi började med att checka in.

Vi bodde i en utav stugorna på gården, så himla mysigt och gammaldags. Blev helt kär redan av första anblicken.

Stugan, som visade sig vara en hur mysig svit som helst, bestod av matrum, vardagsrum, sovrum och badrum. Vi fick ett så himla fint välkomnande med bubbel och en goodiebag med godsaker från deras lilla butik. chokladen är t ex choklad som man hittat på deras chokladbord på middagen – det var verkligen helt otroligt. Så gott så tungan krullade sig!

Jag hoppade i badrocken direkt och så började vi med att titta på en oerhört viktig match för Theddes del. Han stod ensam med laget (som headcoach då ordinarie insjuknat i covid), sista avgörande match i slutspel. Åh herregud vad nervös jag var, tyvärr så gick det inte vägen men jag är stolt som en tupp över honom. Få 26 åringar skulle kanske klara den enorma pressen han hade på sina axlar, han är så ung… och det skriver dom om mycket i Schweiz, just att han är så ung. Efter jag återhämtat mig från pärsen (det var tufft att se dom förlora för jag vet exakt vad Thedde känner), så fixade vi oss för middagen som var bokad kl 20.30.

Vi var så pepp då vi visste att de är kända för den otroliga maten, och att i stort sett allt är närproducerat. Så häftigt ju!

Vi hade middagspaketet och i det ingår förrätt, varmrätt, efterrätt och chokladbord. Menyn var sprillans ny, så ny så dom inte hunnit ändra den på hemsida så nu minns jag tyvärr inte exakt allt som var i varje rätt, men gissar att de snart ändrar den även på hemsidan. Till förrätt åt Tony råbiff och jag tog rimmad gös. Båda tyckte det var helt otroligt gott! Till varmrätt tog Tony dovhjort och jag tog röding. Tony utbrast att det var det godaste han ätit i hela sitt liv. Smakerna i båda våra rötter var helt magisk, alltså såna smakexplosioner så man blev lycklig på riktigt. Dovhjorten var perfekt tillagad och den lena purén till var bara så god. Min Röding med såsen till och den härliga kålröran under fisken var bara fenomenalt god. Wow!

Till efterrätt tog Tony en svart vinbärsefterrätt med citronkaka. Jag tog rabarberefterrätt med kardemummaglass. Båda var magiskt goda. Vi smakar alltid på varandras rätter, därför vet jag varför Tonys meny smakade och tvärtom.

Vi avslutade denna himmelskt goda middag med chokladbordet, så mycket gott så man höll på att smälla av. Min favorit blev nog pralinen med messmör och hjortron.

Morgonen bjöd på världens mest underbara väder! Tony var lite trött i håret men jag fick upp honom för att njuta av vädret ute.

Vi tog en helt underbar promenad runt sjön, ca 4,7 km sammanlagt och det längsta jag gått sen jag fick mitt diskbråck. Så överlycklig för att jag klarade det, sån otrolig lycka att kunna promenera långt igen så ni anar inte. Efter promenaden väntade en himmelskt god frukostbuffé!

Allt finns! Du saknar ingenting. Så bra frukostbuffé på alla sätt. Blev så glad och jag åt så mycket. Rullade ut därifrån sen.

Kan verkligen varmt rekommendera ett besök på Högbo Brukshotell. Så varmt, så lagom stort, mysigt, lantligt, gott och charmigt. Finns massor att göra dessutom. Allt från härliga skidspår för skidåkning, de har också konstsnö. Trailrunning och mountainbike banor. Höghöjdsbana. Kanot och bad. Det finns söta små djur att besöka och ett gulligt café. Promenadstråk och ställplatser för husvagn och husbil.

Med min rabattkod NIIINIS20 får du 20% rabatt på boende och frukost. Klicka dig in här för att läsa mer och boka. Högbo Brukshotells hemsida hittar du HÄR. Rabattkoden gäller till den 17:e april, du måste boka din vistelse innan den 30:e juni.

Vi kommer GARANTERAT återkomma, i sommar åker vi igen. Det får man tydligen inte missa.

Kram Nina

50
6 kommentarer