Gokväll!Jag gjorde kvällsfika åt oss här hemma ikväll. Familjen blev ju glad, så kan man ju säga. Så kul när det är uppskattat när man får sina infall. Det här är en riktigt snabb tårta som du svänger ihop i ett nafs. Smördegstårta är så enkelt att vem som helst kan göra den. T.o.m. den som aldrig har bakat. Den blir både spröd och krämig och smakerna gifter sig så fint med varandra. Du kan också variera smördegstårta i all oändlighet, testa med andra bär eller så kan det vara gott att variera smaksättningen i färskostgrädden. Jag tänker att smördegstårta skulle passa ypperligt på midsommar, då skulle jag nog sticka i små sverigeflaggor i den.
Kanterna blir så spröda och frasiga på den, och så fyllningen i mitten som är både krämig och sådär lagom söt. Här hemma blev det full pott med denna, kommer göra den många gånger till.
Supergod Smördegstårta, 8 bitar
1 rulle smördeg
1 ägg
200 g färskost (typ Philadelphia)
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 citron saften
Jordgubbssylt
Valfria bär
Florsocker
Gör såhär:
1) Rulla ut smördegen på en bakplåt. Vik in kanterna och nagga sedan botten med en gaffel. Vispa upp ägget lite och pensla botten med det. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader eller tills det får en gyllene färg. Ta ut och låt svalna helt.
2) Vispa samman färskost, grädde, florsocker, citron och vaniljsocker. Det ska bli en fluffig kräm. Bred på den på smördegsplattan.
3) Ha på jordgubbssylt. Jag använde en sån squeezeflaska. Ha på efter smak, jag hade ca ett par msk.
4) Dra med en sked så det blandas ordentligt över färskostblandningen.
5) På med bär och avsluta sedan med att pudra över lite florsocker.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR