Panzanella – Italiensk Brödsallad

Nu ska du få ett GÖTTIGT recept på en riktigt god sallad!

Det här var verkligen en riktig höjdare, det här bara MÅSTE du testa. Detta receptet är en RIP-OFF på Panzanella som är en Italiensk brödsallad, jag gjorde om det lite dock och det blev såååå gott! Den här salladen passar bra som den är, men jag tror att den skulle vara väldigt god till en kött eller kycklingrätt också. Bara fantasin sätter gränserna säger jag som den bästa klyschiga tanten jag är. 😉

panzanella_brödsallad

Detta var en superhöjdare!

RECEPT: 

4 dl bröd
1½ tsk flingsalt
2 krm färskmalen svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
1 röd lök
1 dl olivolja
1 gurka
1 morot
½ dl gröna oliver

IMG_7555

Gör såhär:

Riv brödet i mindre bitar. Lägg det på en bakplåtpappersklädd plåt. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter för att rosta brödet. Skala moroten och skär den i mindre små strimlor. Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Hacka gurkan. Blanda olja,balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en stor behållare (ex ett stort salladsfat). Häll i oliver, det rostade brödet och rör runt ordentligt så att brödet ”blöts” av dressingen. Låt stå i ca 10 minuter innan det serveras.

Sååååå vansinnigt gott!

panzanella_brödsallad IMG_7565 IMG_7568IMG_7559

0
Kommentera

Ljusstakar i mässing

Godmorgon!

Ja, knappast bättre i min förkylning hörni. Tvärtom, ännu mer förkyld nu faktiskt. Men det har inte jag tid att sitta och deppa över nu, det är ju som det är med det.  Verkar bara vara seeeeeegt, men hellre nu än när vi har utställning i Ystad. Så kan man ju säga. Apropå det så ska jag måla idag igen. Känner mig riktigt laddad FAST jag är helt sänkt av min förkylning. Verkar vara bra att måla när man är lite under isen upplever jag.

IMG_7539

Dagens outfit! 😀 Inte så mycket finfredag över det här inte, haha…..

Ljusstakar Ljusstakar1 IMG_7552

Jag sprayade i alla fall mina IKEA ljusstakar i guld häromdagen. Blev sååå mycket finare så faktiskt än i silver. Har ju totalt fallit för mässing i inredning. Även om jag haft det länge nu så fortsätter jag att tycka om det. Det är så varmt på nåt sätt. Passar så bra i inredning. Nu tog dock min sprayburk slut så nu måste jag köpa en ny.

Jaha, nähä…. nu ska jag plocka fram mina färger och börja måla. Vi hörs såklart under dagen. ♥

0
8 kommentarer

När man får hjälp!

Mitt i middagsfix här. Mitt huvud är sådär typiskt förkylt. När det känns som man har bomull i huvudet och man måste andas med öppen mun den mesta tiden. Jag och Milo tog i alla fall en promenad idag. Han fick ta med sig fotbollen som han rullade framför sig. På eftermiddagen for vi ut till farfar. Han skulle hjälpa mig med att fixa med lite småsaker på min bil.

20160314_143035 20160314_143319 20160314_143342 20160314_144441

Milo sparkade fotboll medan farfar fixade. Jag fick stå och passa med honom så nu börjar mina fotbollstakter att återkomma. 🙂

20160314_144429

Det är tur man har folk i familjen som kan. Som en dörr som strular och sånt där jox.

20160314_144603

Jag stod och var sällskap och snickesnackade mest medan jag passade boll också. Mammor kan! 🙂

Nä, nu ska jag fortsätta med att tända upp lite ljus, suga i mig lite nässpray. Läste någonstans att man kan bli beroende av nässpray på bara 10 dagar. Så länge som man rekommenderas använda den. Jag har några vänner som är beroende och det är ju ett jäääääävla meck alltså. Dom har nässprayer i alla sina väskor och jackfickor. Dom blir täppta flera ggr per dag och bara MÅSTE ha sin nässpray. Så jäkla jobbigt ju. Men nu när jag är så täppt och får sitta och flåsa med öppen mun så hajar jag ju grejen fullständigt.

Hepp, nu mat. Vi hörs sen igen! ♥

1
4 kommentarer

BLOPPIS

Då ska vi se?  Om du vill köpa något av plaggen mailar du till mig, först till kvarn får köpa. Du mejlar på niiinis@outlook.com. I ämnesraden skriver du plaggets namn som jag skrivit under plagget. Det tillkommer frakt på samtliga kläder, jag kommer att skicka med postens förfrankerade vadderade kuvert för att det ska vara så enkelt som möjligt. Vill du köpa fler plagg skriver du fortfarande plaggens namn i ämnesraden.

IMG_7070

Byxa i svart/vit rutigt från Lindex. Silvriga dragkedjor vid fickorna och resår i midjan. Använda ett par ggr. Stl: M.
PRIS: 100 kr

IMG_7071

leobyxa

Leobyxa från Love Forever. Använda ett par ggr. Fickor med rosa band på, resår i midjan. Stl: M.
Pris: 200 kr (SÅLDA)

IMG_7072

byxdress

Byxdress från Lindex. Fickor och resår i midjan. Använd 2 ggr. Stl: 40
PRIS: 200 kr

IMG_7079 IMG_7080

sugar blus

Blus från Sugar. Spetsdetaljer i fram och på ärmarna. Rymlig med resår längst ned. Stl: M
Pris: 100 kr (SÅLD)

Det var lite till att börja med. Har en del till men tar det lite senare. 🙂 Så, är du intresserad mejlar du bara mig på niiinis@outlook.com så får du vidare instruktioner.

1
2 kommentarer

Nutellabröd

Nu ska du få ett tips på superbraiga små bröd som Milo bara älskar! Tony tyckte de smakade som bullar nästan…..fast det är bröd. Dessa små rackare har jag på helgens mässa haft med mig i en påse i väskan som Milo kunnat äta som ett litet mellis när han blivit sugen. Så perfekta verkligen, Nutellan i brödet gör att jag kanske håller mig till att baka dessa till helgen. Här kommer recpetet.

IMG_7406 IMG_7407

De ser faktiskt också ut som små kanelbullar men detta är alltså minibröd med nutella i. MUMS! 🙂 Du kan frysa dom och plocka fram när ni vill äta dessa. Bäst är att tina dom i ugnen på ca 150 grader, då blir dom som godast.

RECEPT på ca 40 små bröd:

50 g jäst
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 msk socker eller honung
2 ägg
2 msk olivolja
½ tsk citronsaft
100 g smält smör
8 dl mjöl
½ burk Nutella
(ca 50 g smält smör extra)

Glaze:
1 äggula
2 msk mjölk

Gör såhär:

Smula jästen i din köksmaskin eller en degbunke. Värm mjölk och gräddblandningen till 37 grader. Häll det över jästen och lös upp den. Häll i sötning, salt, ägg, citron, olja, det smälta smöret och rör om. Häll på mjölet lite i taget. Jobba in det försiktigt. Tänk på att du ska köra degen på minsta hastighet så glutentrådarna får tid på sig att bli fler och utvecklas. Jobba degen i ca 5 minuter. Den ska släppa från kanterna lätt och vara lite småkladdig, smidigt men lite lite kladdigt alltså. Då får du ett luftigt bröd. Låt jäsa i ca 45 minuter i bunken med plastfilm över.

Ta fram degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangel på ca 2-3 mm. Bred ut Nutella på varje platta. Rulla ihop den till en rulle och få ut ca 10 små nutellarullar av varje rulle. Ställ i bakformar och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla över glazen strax innan de gräddas. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-12 minuter beroende på din ugn. Perfekta att ha med som mellis i väskan eller som tilltugg till kaffet, eller varför inte lördagsfrukosten. Goda att äta som dom är eller med lite smör och ost på.

IMG_7408 IMG_7410

1
2 kommentarer

Förkylningsmorgon

Morning!

Morningglory tänkte jag skriva men det vettifasen faktiskt. Snark! Jag och Milo är så förkylda idag så vi tog en ”day-off” idag, eller det är jag som är dyngförkyld medan hans är kvar och inte riktigt vill släppa taget. Så idag blev det en dag med raggsockor, myskläder och bara vila inomhus. Förkylning är ju så jobbig sådär för allmäntillståndet. Man orkar ju ingenting, blir andfådd och får hjärtklappning av att gå upp för trapporna liksom. Tänk vad en förkylning sänker ens ork?

Jaha, här har det som sagt varit en lugn morgon. Inga större utsvävningar alls faktiskt.

IMG_7533

Började morgonen med frukost vid TV:n. Tänk att det är ljust så tidigt på morgonen nu. FINALLY! Jag drack mitt te ur en av mina favoritmuggar från Royal Copenhagen. Den här muggen heter Contrast och du kan hålla i muggen hur varmt det än är. Perfekt när man ska försöka kurera sig och försöka dricka sitt ingefärs-te så varmt som möjligt.

royal copenhagen contrast

Royal Conpenhagens muggar finns i maaaaassor av färger, här ovan visar jag bara några exempel på alla färger som finns. HÄR hittar du dom.

IMG_7534 IMG_7535 IMG_7537

Här har det också ritats pengasedlar. Sedan klipptes de ur så nu har vi gigantiska 300 kronors sedlar här hemma. 🙂

Jaha, mer då, jo….. jag har för nån vecka sen rensat bland mina kläder, så synd att kläder bara hänger och inte används. En del med prislappen kvar. Jag är så känslig så är det något som inte känns bra i plagget så har jag svårt att använda det. Jag har i alla fall fotat en del plagg som jag tänkte ha på bloppis här på bloggen. Tänkte sätta mig och knåpa ihop det inlägget så kommer det in lite senare idag. Det är som vanligt först till kvarn som gäller och man mejlar mig vilet plagg man vill ha. All info kommer i det inlägget såklart. Men vi hörs sen igen!

Kram en förkyld Nina ♥

(adlink)

0
2 kommentarer

Förhandsvisningen av Lejonvakten

Har ni det bra denna Söndag?

Vi har just kommit hem från Sthlm. Det blev en mysig dag och förhandsvisningen av Lejonvakten vvar riktigt bra, nu vill man ju se fortsättningen. Så kan jag ju säga. De flesta barnen tyckte filmen var för kort, det säger ju det mesta om vad de tyckte. 🙂 Det började med att vi fick stressa en del. Dessutom lyckades jag tappa min kamera. Hjärtat for upp i halsgropen, jag blev verkligen skärckslagen, kameran får bara inte gå sönder. Den verkar ha klarat sig även om några av bilderna kommer vara suddiga, men det beror på fotografen….inte kameran. 🙂

IMG_7518

Vi fick en liten story innan filmen började, så kul att hon var klädd i en klänning med djuriskt mönster.

IMG_7519

Kul nog så hamnade vi framför Liniz och hennes son, så längesen jag träffade dom. ♥

IMG_7521

Knäppte av en bild som hastigast för att visa att det var nästintill fullt på bion.

IMG_7523

Vår lillfis strax efter bion var klar.

IMG_7525

 

Vi sprang på de här härliga tjejerna på bion. My och Madeleine med sina barn. Sååå mysigt att vi hann att ses på en lunch efteråt. Vi ses inte alltför ofta men när vi väl gör det är det så himla härligt. ♥ Mycket gapskratt, prat och känslan av att det inte alls var längesen man sågs. Barnen lajade järnet tillsammans, också kul när det klaffar så.

IMG_7532

En liten härlig goodiebag fick vi med oss också. Lite av den ligger redan i Milos mage.

IMG_7527 IMG_7530

Nu har jag klivit i söndagskostymen. Precis tjoffat i nässpray i näsan och ska kolla film. Det är ungefär så resten av dagen/kvällen ska tillbringas. Med nässpray, myskostym och film….haha.

Men du, vi hörs senare! ♥ Kram

0
6 kommentarer

Morotstekakor

Godmorgon! 

Sköna Söndag är här. ♥ Här har vi vaknat och jag har hunnit baka 2 olika bröd. Morotstekakor, både glutenfria och ”vanliga”. Snacka om att få inspo till bakning alltså? Haha… Här är det dessutom full fart redan. Dagen startar med Milos fotbollsträning, direkt efter träningen far vi iväg till Sthlm och ska kolla in förhandsvisningen av Lejonvakten ryter igen som har premiär på Disney Junior den 25/3. Fullt upp idag också. Det blir nässpray i väskan ”snörvel”..

IMG_7513 tekakor_frukost

Här var vår uppdukade frukost till nyhetsmorgon denna morgon.

Du ska få recept först och främst på de ”vanliga morotstekakorna. Dom var ”to die for” enligt Tony. Han tycker det var supergott med morotsriv i. Alltså såå kul när man lyckas och familjen blir glada och tycker det är gott. Milo åt 1 ½ bröd, det händer typ aldrig. 🙂

IMG_7479 IMG_7481

RECEPT ca 14 tekakor:

6 dl mjölk
3 dl havregryn
50 gr jäst
2 tsk salt
2 msk ljus sirap (eller socker)
100 gram rumsvarmt smör
1/4 dl rapsolja
12-13 dl vetemjöl
(jag kör alltid på känsla, degen ska vara smidig men lite kladdig)
2 rivna morötter

Gör såhär:

Värm upp mjölken under omrörning, den ska nästan koka….men bara nästan. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 37 grader. Jag lät min stå ute tills den svalnat.

Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Tillsätt havregryns/mjölkblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, sirap, salt, morötter och olja.

Häll i mjölet lite i taget och låt degen jobba i några minuter. Spara någon deciliter mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk eller plastfolie (det är effektivast).

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 14 bitar. Platta till varje tekaka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pressa till tekakorna om det behövs strax innan de ska gräddas, pudra över lite mjöl och nagga sedan med en gaffel. Sen är det skjuts in i ugnen! Grädda 8 – 10 minuter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Morotsbröd i långpanna

Tunnbröd i stekpanna med 4 ingredienser

Lantbröd

10 minuters frallor

8
4 kommentarer

Hembakat mässan

Jag säger bara WOW!

Vilken energi jag fått idag alltså! Att hänga på en bakmässa som var fullständigt superknök med folk när vi kom och träffa alla dessa likasinnade som mig, ja herreminjee vilken enrgi jag fått! Den här energiboosten kommer både räcka och bli över. Älskar´t! Från början till slut.

Tidningen Hembakat är det som fixat denna mässa. Jag tror att vi som älskar bakning visste att detta skulle bli succé. Men succé var nog en underdrift. När vi kom vid halv 12 så var mässan totalt fullsmockad. Det gick knappt att gå därinne. Så fullt var det!

IMG_7411

Utanför var det fortfarande kö….

IMG_7412

Bara den här Garderobsskylten skvallrade om att det skulle finnas göttigt att titta på därinne.

IMG_7415

Första underbaringen att springa på var den här hönan! Carro stod och rullade chokladbollar. Det blev 600 chokladbollar som tog slut på 90 minuter. SWOOOSCH hade det bara sagt! Galet mycket folk som var sugna minst sagt. 🙂 Vad jag tycker om den här bönan alltså! Åååh, love her! ♥

IMG_7417 IMG_7418 IMG_7422

Roy Fares stod på scenen och bakade. Det var så mycket folk som stod och tittade på Roy så det gick inte att ta sig fram för fem öre. Hans bok hade sålt slut redan de första timmarna.

IMG_7419

Milo som knappt såg något fick fördriva tiden med lite telefon. 🙂

IMG_7442 IMG_7443

IMG_7425 IMG_7432

Näst på tur att stå på scenen varnästa underbaring, Fredrik! Han var sååå duktig och han har så härlig humor så det är svårt att inte skratta med honom. Love him!
Han bakade paleobrowniemuffins som verkade vara sååå goda. MUMS! Synd att jag inte tål nötter, tror ändå jag ska ge mig på det men istället använda mig av mixade solrosfrön och pumpafrön istället. Här hittar du receptet.

  

IMG_7426

Milo blev såklart lite sugen under tiden vi tittade på Fredrik. Som den Bullmamman jag är hade jag GIVETVIS tagit med lite att tugga på till honom. Haha… Alltså, mina Nutellabröd som jag gjorde på morgonen var VERKLIGEN en superhöjdare! Han har ätit, jag vet inte huuuuuur många faktiskt??? Han älskar dom verkligen! Så kul, du ska få recept på dom imorgon.

IMG_7436 IMG_7437 IMG_7438

Fredrik hade givetvis ”fans” efter sitt scenframtändande som ville bli fotade med honom. ♥

IMG_7445

Ytterligare en ”Hela Sverige Bakar” deltagare, Peter och Fredrik.

IMG_7450 IMG_7455 IMG_7457

T.o.m jag fick vara med på några ”fan” bilder. Jag blev igenkänd ifrån första säsongen av en del så det var ju lite skoj. 🙂 Här har vi Linus (vann förra årets Hela Sverige Bakar), Carro, jag och Fredrik. Ja fifasen så kul vi hade. Stod mest och gapflabbade gjorde vi! 🙂

IMG_7461

Jag säger bara….. ”COME TO MAMA”! ♥♥♥

IMG_7464 IMG_7468 IMG_7472

Det här var sååååååååå härligt och kul! Det här är Manuela Kjeilen, driver bloggen Passion for baking och har över 1,3 miljoner följare på Instagram! Hon har ett program på TV8 som heter Baka med Manuela.  Sååå stort att äntligen få träffa henne IRL! Hon var ungefär HUUUUUUR GULLIG som helst. Så himla go och rar verkligen. Blev lite kär i henne faktiskt! ♥

Är ni minsta intresserade av bakning och är i närheten av Uppsala tycker jag ni ska besöka mässan. Nästa år tror jag att den här mässan kan bli precis hur stoooor som helst! Köerna till de olika utställarnas bås kunde vara tjufler meter lång. De såldes slut på saker och var verkligen helt galet. Nästa år hoppas jag på stora lokaler och massor med fler utställare!

Jag är genomförkyld nu, small till i bilen på vägen hem idag så jag ropade nog hej för tidigt. Nu blir det en skön kväll i soffan med familjemys och Mello, längtar! ♥ Ha en fin kväll.

Kram Nina ♥

0
Kommentera

Ninas LYCKOBRÖD

Här ska jag bjuda dig på ett bröd som jag döpt till LYCKOBRÖD. Det har jag gjort bara för att man först och främst blir helt glad av att titta på det, sen var det SUPERDUPERGOTT! Tony var lyyyrisk! Det här brödet är lite blandning mellan härligt fralla, scones och croissant. FAAAANTASTISKT!

IMG_7397

Vackert va? Ser ju kanske superavancerat ut men det är det verkligen inte. Det är enkelt och jag blev så glad när den växte till sig i ugnen över hur vackert det blev.

RECEPT 1 bröd i springform:

50 g jäst
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 msk socker eller honung
2 ägg
2 msk olivolja
½ tsk citronsaft
100 g smält smör
8 dl mjöl
(ca 50 g smält smör extra)

Glaze:
1 äggula
2 msk mjölk

Gör såhär:

Smula jästen i din köksmaskin eller en degbunke. Värm mjölk och gräddblandningen till 37 grader. Häll det över jästen och lös upp den. Häll i sötning, salt, ägg, citron, olja, det smälta smöret och rör om. Häll på mjölet lite i taget. Jobba in det försiktigt. Tänk på att du ska köra degen på minsta hastighet så glutentrådarna får tid på sig att bli fler och utvecklas. Jobba degen i ca 5 minuter. Den ska släppa från kanterna lätt och vara lite småkladdig, smidigt men lite lite kladdigt alltså. Då får du ett luftigt bröd. Låt jäsa i ca 45 minuter i bunken med plastfilm över.

IMG_7387 IMG_7388 IMG_7389

Dela sedan degen i 8 delar, kavla ut varje del till en rektangel. Ha på smält smör på varje del. Lägg 2 plattor på varandra och rulla ihop till en rulle.

IMG_7390

Det ska alltså bli 4 såna här dubbla rullade korvar.

IMG_7391

Dela rullarna såhär ungefär.

IMG_7392

Dela sedan rullarna (delen i mitten) till trekanter. Ändarna delar du till små snurror.

IMG_7394

Fördela ut delarna såhär i en stor springform. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Blanda äggula och mjölk i en liten skål. Pensla hela brödet med det. Sedan är det skjuts in i ugnen på 180 grader i ca 20-25 minuter. När du fått ut den ur ugnen ska den penslas med smält smör.

IMG_7398 IMG_7400 IMG_7401 lyckobröd

Detta bröd äter du sedan genom att skära ur ”tårtbitar” ur brödet, på med smör och ost. Det blir riktigt smaskigt det kan jag lova!

1
Kommentera