Nu ska du få ett GÖTTIGT recept på en riktigt god sallad!
Det här var verkligen en riktig höjdare, det här bara MÅSTE du testa. Detta receptet är en RIP-OFF på Panzanella som är en Italiensk brödsallad, jag gjorde om det lite dock och det blev såååå gott! Den här salladen passar bra som den är, men jag tror att den skulle vara väldigt god till en kött eller kycklingrätt också. Bara fantasin sätter gränserna säger jag som den bästa klyschiga tanten jag är. 😉
Riv brödet i mindre bitar. Lägg det på en bakplåtpappersklädd plåt. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter för att rosta brödet. Skala moroten och skär den i mindre små strimlor. Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Hacka gurkan. Blanda olja,balsamvinäger, dijonsenap, salt och peppar i en stor behållare (ex ett stort salladsfat). Häll i oliver, det rostade brödet och rör runt ordentligt så att brödet ”blöts” av dressingen. Låt stå i ca 10 minuter innan det serveras.
Ja, knappast bättre i min förkylning hörni. Tvärtom, ännu mer förkyld nu faktiskt. Men det har inte jag tid att sitta och deppa över nu, det är ju som det är med det. Verkar bara vara seeeeeegt, men hellre nu än när vi har utställning i Ystad. Så kan man ju säga. Apropå det så ska jag måla idag igen. Känner mig riktigt laddad FAST jag är helt sänkt av min förkylning. Verkar vara bra att måla när man är lite under isen upplever jag.
Dagens outfit! 😀 Inte så mycket finfredag över det här inte, haha…..
Jag sprayade i alla fall mina IKEA ljusstakar i guld häromdagen. Blev sååå mycket finare så faktiskt än i silver. Har ju totalt fallit för mässing i inredning. Även om jag haft det länge nu så fortsätter jag att tycka om det. Det är så varmt på nåt sätt. Passar så bra i inredning. Nu tog dock min sprayburk slut så nu måste jag köpa en ny.
Jaha, nähä…. nu ska jag plocka fram mina färger och börja måla. Vi hörs såklart under dagen. ♥
Mitt i middagsfix här. Mitt huvud är sådär typiskt förkylt. När det känns som man har bomull i huvudet och man måste andas med öppen mun den mesta tiden. Jag och Milo tog i alla fall en promenad idag. Han fick ta med sig fotbollen som han rullade framför sig. På eftermiddagen for vi ut till farfar. Han skulle hjälpa mig med att fixa med lite småsaker på min bil.
Milo sparkade fotboll medan farfar fixade. Jag fick stå och passa med honom så nu börjar mina fotbollstakter att återkomma. 🙂
Det är tur man har folk i familjen som kan. Som en dörr som strular och sånt där jox.
Jag stod och var sällskap och snickesnackade mest medan jag passade boll också. Mammor kan! 🙂
Nä, nu ska jag fortsätta med att tända upp lite ljus, suga i mig lite nässpray. Läste någonstans att man kan bli beroende av nässpray på bara 10 dagar. Så länge som man rekommenderas använda den. Jag har några vänner som är beroende och det är ju ett jäääääävla meck alltså. Dom har nässprayer i alla sina väskor och jackfickor. Dom blir täppta flera ggr per dag och bara MÅSTE ha sin nässpray. Så jäkla jobbigt ju. Men nu när jag är så täppt och får sitta och flåsa med öppen mun så hajar jag ju grejen fullständigt.
Då ska vi se? Om du vill köpa något av plaggen mailar du till mig, först till kvarn får köpa. Du mejlar på niiinis@outlook.com. I ämnesraden skriver du plaggets namn som jag skrivit under plagget. Det tillkommer frakt på samtliga kläder, jag kommer att skicka med postens förfrankerade vadderade kuvert för att det ska vara så enkelt som möjligt. Vill du köpa fler plagg skriver du fortfarande plaggens namn i ämnesraden.
Byxa i svart/vit rutigt från Lindex. Silvriga dragkedjor vid fickorna och resår i midjan. Använda ett par ggr. Stl: M. PRIS: 100 kr
Leobyxa från Love Forever. Använda ett par ggr. Fickor med rosa band på, resår i midjan. Stl: M. Pris: 200 kr (SÅLDA)
Byxdress från Lindex. Fickor och resår i midjan. Använd 2 ggr. Stl: 40 PRIS: 200 kr
Blus från Sugar. Spetsdetaljer i fram och på ärmarna. Rymlig med resår längst ned. Stl: M Pris: 100 kr (SÅLD)
Det var lite till att börja med. Har en del till men tar det lite senare. 🙂 Så, är du intresserad mejlar du bara mig på niiinis@outlook.com så får du vidare instruktioner.
Nu ska du få ett tips på superbraiga små bröd som Milo bara älskar! Tony tyckte de smakade som bullar nästan…..fast det är bröd. Dessa små rackare har jag på helgens mässa haft med mig i en påse i väskan som Milo kunnat äta som ett litet mellis när han blivit sugen. Så perfekta verkligen, Nutellan i brödet gör att jag kanske håller mig till att baka dessa till helgen. Här kommer recpetet.
De ser faktiskt också ut som små kanelbullar men detta är alltså minibröd med nutella i. MUMS! 🙂 Du kan frysa dom och plocka fram när ni vill äta dessa. Bäst är att tina dom i ugnen på ca 150 grader, då blir dom som godast.
RECEPT på ca 40 små bröd:
50 g jäst
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 msk socker eller honung
2 ägg
2 msk olivolja
½ tsk citronsaft
100 g smält smör
8 dl mjöl
½ burk Nutella
(ca 50 g smält smör extra)
Glaze:
1 äggula
2 msk mjölk
Gör såhär:
Smula jästen i din köksmaskin eller en degbunke. Värm mjölk och gräddblandningen till 37 grader. Häll det över jästen och lös upp den. Häll i sötning, salt, ägg, citron, olja, det smälta smöret och rör om. Häll på mjölet lite i taget. Jobba in det försiktigt. Tänk på att du ska köra degen på minsta hastighet så glutentrådarna får tid på sig att bli fler och utvecklas. Jobba degen i ca 5 minuter. Den ska släppa från kanterna lätt och vara lite småkladdig, smidigt men lite lite kladdigt alltså. Då får du ett luftigt bröd. Låt jäsa i ca 45 minuter i bunken med plastfilm över.
Ta fram degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en rektangel på ca 2-3 mm. Bred ut Nutella på varje platta. Rulla ihop den till en rulle och få ut ca 10 små nutellarullar av varje rulle. Ställ i bakformar och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla över glazen strax innan de gräddas. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-12 minuter beroende på din ugn. Perfekta att ha med som mellis i väskan eller som tilltugg till kaffet, eller varför inte lördagsfrukosten. Goda att äta som dom är eller med lite smör och ost på.
Morningglory tänkte jag skriva men det vettifasen faktiskt. Snark! Jag och Milo är så förkylda idag så vi tog en ”day-off” idag, eller det är jag som är dyngförkyld medan hans är kvar och inte riktigt vill släppa taget. Så idag blev det en dag med raggsockor, myskläder och bara vila inomhus. Förkylning är ju så jobbig sådär för allmäntillståndet. Man orkar ju ingenting, blir andfådd och får hjärtklappning av att gå upp för trapporna liksom. Tänk vad en förkylning sänker ens ork?
Jaha, här har det som sagt varit en lugn morgon. Inga större utsvävningar alls faktiskt.
Började morgonen med frukost vid TV:n. Tänk att det är ljust så tidigt på morgonen nu. FINALLY! Jag drack mitt te ur en av mina favoritmuggar från Royal Copenhagen. Den här muggen heter Contrast och du kan hålla i muggen hur varmt det än är. Perfekt när man ska försöka kurera sig och försöka dricka sitt ingefärs-te så varmt som möjligt.
Royal Conpenhagens muggar finns i maaaaassor av färger, här ovan visar jag bara några exempel på alla färger som finns. HÄRhittar du dom.
Här har det också ritats pengasedlar. Sedan klipptes de ur så nu har vi gigantiska 300 kronors sedlar här hemma. 🙂
Jaha, mer då, jo….. jag har för nån vecka sen rensat bland mina kläder, så synd att kläder bara hänger och inte används. En del med prislappen kvar. Jag är så känslig så är det något som inte känns bra i plagget så har jag svårt att använda det. Jag har i alla fall fotat en del plagg som jag tänkte ha på bloppis här på bloggen. Tänkte sätta mig och knåpa ihop det inlägget så kommer det in lite senare idag. Det är som vanligt först till kvarn som gäller och man mejlar mig vilet plagg man vill ha. All info kommer i det inlägget såklart. Men vi hörs sen igen!
Vi har just kommit hem från Sthlm. Det blev en mysig dag och förhandsvisningen av Lejonvakten vvar riktigt bra, nu vill man ju se fortsättningen. Så kan jag ju säga. De flesta barnen tyckte filmen var för kort, det säger ju det mesta om vad de tyckte. 🙂 Det började med att vi fick stressa en del. Dessutom lyckades jag tappa min kamera. Hjärtat for upp i halsgropen, jag blev verkligen skärckslagen, kameran får bara inte gå sönder. Den verkar ha klarat sig även om några av bilderna kommer vara suddiga, men det beror på fotografen….inte kameran. 🙂
Vi fick en liten story innan filmen började, så kul att hon var klädd i en klänning med djuriskt mönster.
Kul nog så hamnade vi framför Linizoch hennes son, så längesen jag träffade dom. ♥
Knäppte av en bild som hastigast för att visa att det var nästintill fullt på bion.
Vår lillfis strax efter bion var klar.
Vi sprang på de här härliga tjejerna på bion. Myoch Madeleine med sina barn. Sååå mysigt att vi hann att ses på en lunch efteråt. Vi ses inte alltför ofta men när vi väl gör det är det så himla härligt. ♥ Mycket gapskratt, prat och känslan av att det inte alls var längesen man sågs. Barnen lajade järnet tillsammans, också kul när det klaffar så.
En liten härlig goodiebag fick vi med oss också. Lite av den ligger redan i Milos mage.
Nu har jag klivit i söndagskostymen. Precis tjoffat i nässpray i näsan och ska kolla film. Det är ungefär så resten av dagen/kvällen ska tillbringas. Med nässpray, myskostym och film….haha.
Sköna Söndag är här. ♥ Här har vi vaknat och jag har hunnit baka 2 olika bröd. Morotstekakor, både glutenfria och ”vanliga”. Snacka om att få inspo till bakning alltså? Haha… Här är det dessutom full fart redan. Dagen startar med Milos fotbollsträning, direkt efter träningen far vi iväg till Sthlm och ska kolla in förhandsvisningen av Lejonvakten ryter igen som har premiär på Disney Junior den 25/3. Fullt upp idag också. Det blir nässpray i väskan ”snörvel”..
Här var vår uppdukade frukost till nyhetsmorgon denna morgon.
Du ska få recept först och främst på de ”vanliga morotstekakorna. Dom var ”to die for” enligt Tony. Han tycker det var supergott med morotsriv i. Alltså såå kul när man lyckas och familjen blir glada och tycker det är gott. Milo åt 1 ½ bröd, det händer typ aldrig. 🙂
RECEPT ca 14 tekakor:
6 dl mjölk
3 dl havregryn
50 gr jäst
2 tsk salt
2 msk ljus sirap (eller socker)
100 gram rumsvarmt smör
1/4 dl rapsolja
12-13 dl vetemjöl
(jag kör alltid på känsla, degen ska vara smidig men lite kladdig)
2 rivna morötter
Gör såhär:
Värm upp mjölken under omrörning, den ska nästan koka….men bara nästan. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 37 grader. Jag lät min stå ute tills den svalnat.
Smula jästen i en degbunke/köksmaskin. Tillsätt havregryns/mjölkblandningen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, sirap, salt, morötter och olja.
Häll i mjölet lite i taget och låt degen jobba i några minuter. Spara någon deciliter mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 minuter under bakduk eller plastfolie (det är effektivast).
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 14 bitar. Platta till varje tekaka och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pressa till tekakorna om det behövs strax innan de ska gräddas, pudra över lite mjöl och nagga sedan med en gaffel. Sen är det skjuts in i ugnen! Grädda 8 – 10 minuter.
Vilken energi jag fått idag alltså! Att hänga på en bakmässa som var fullständigt superknök med folk när vi kom och träffa alla dessa likasinnade som mig, ja herreminjee vilken enrgi jag fått! Den här energiboosten kommer både räcka och bli över. Älskar´t! Från början till slut.
Tidningen Hembakatär det som fixat denna mässa. Jag tror att vi som älskar bakning visste att detta skulle bli succé. Men succé var nog en underdrift. När vi kom vid halv 12 så var mässan totalt fullsmockad. Det gick knappt att gå därinne. Så fullt var det!
Utanför var det fortfarande kö….
Bara den här Garderobsskylten skvallrade om att det skulle finnas göttigt att titta på därinne.
Första underbaringen att springa på var den här hönan! Carrostod och rullade chokladbollar. Det blev 600 chokladbollar som tog slut på 90 minuter. SWOOOSCH hade det bara sagt! Galet mycket folk som var sugna minst sagt. 🙂 Vad jag tycker om den här bönan alltså! Åååh, love her! ♥
Roy Fares stod på scenen och bakade. Det var så mycket folk som stod och tittade på Roy så det gick inte att ta sig fram för fem öre. Hans bok hade sålt slut redan de första timmarna.
Milo som knappt såg något fick fördriva tiden med lite telefon. 🙂
Näst på tur att stå på scenen varnästa underbaring, Fredrik! Han var sååå duktig och han har så härlig humor så det är svårt att inte skratta med honom. Love him! Han bakade paleobrowniemuffins som verkade vara sååå goda. MUMS! Synd att jag inte tål nötter, tror ändå jag ska ge mig på det men istället använda mig av mixade solrosfrön och pumpafrön istället. Härhittar du receptet.
Milo blev såklart lite sugen under tiden vi tittade på Fredrik. Som den Bullmamman jag är hade jag GIVETVIS tagit med lite att tugga på till honom. Haha… Alltså, mina Nutellabröd som jag gjorde på morgonen var VERKLIGEN en superhöjdare! Han har ätit, jag vet inte huuuuuur många faktiskt??? Han älskar dom verkligen! Så kul, du ska få recept på dom imorgon.
Fredrik hade givetvis ”fans” efter sitt scenframtändande som ville bli fotade med honom. ♥
Ytterligare en ”Hela Sverige Bakar” deltagare, Peteroch Fredrik.
T.o.m jag fick vara med på några ”fan” bilder. Jag blev igenkänd ifrån första säsongen av en del så det var ju lite skoj. 🙂 Här har vi Linus(vann förra årets Hela Sverige Bakar), Carro, jag och Fredrik. Ja fifasen så kul vi hade. Stod mest och gapflabbade gjorde vi! 🙂
Jag säger bara….. ”COME TO MAMA”! ♥♥♥
Det här var sååååååååå härligt och kul! Det här är Manuela Kjeilen, driver bloggen Passion for baking och har över 1,3 miljoner följare på Instagram! Hon har ett program på TV8 som heter Baka med Manuela. Sååå stort att äntligen få träffa henne IRL! Hon var ungefär HUUUUUUR GULLIG som helst. Så himla go och rar verkligen. Blev lite kär i henne faktiskt! ♥
Är ni minsta intresserade av bakning och är i närheten av Uppsala tycker jag ni ska besöka mässan. Nästa år tror jag att den här mässan kan bli precis hur stoooor som helst! Köerna till de olika utställarnas bås kunde vara tjufler meter lång. De såldes slut på saker och var verkligen helt galet. Nästa år hoppas jag på stora lokaler och massor med fler utställare!
Jag är genomförkyld nu, small till i bilen på vägen hem idag så jag ropade nog hej för tidigt. Nu blir det en skön kväll i soffan med familjemys och Mello, längtar! ♥ Ha en fin kväll.
Här ska jag bjuda dig på ett bröd som jag döpt till LYCKOBRÖD. Det har jag gjort bara för att man först och främst blir helt glad av att titta på det, sen var det SUPERDUPERGOTT! Tony var lyyyrisk! Det här brödet är lite blandning mellan härligt fralla, scones och croissant. FAAAANTASTISKT!
Vackert va? Ser ju kanske superavancerat ut men det är det verkligen inte. Det är enkelt och jag blev så glad när den växte till sig i ugnen över hur vackert det blev.
RECEPT 1 bröd i springform:
50 g jäst
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 msk socker eller honung
2 ägg
2 msk olivolja
½ tsk citronsaft
100 g smält smör
8 dl mjöl
(ca 50 g smält smör extra)
Glaze:
1 äggula
2 msk mjölk
Gör såhär:
Smula jästen i din köksmaskin eller en degbunke. Värm mjölk och gräddblandningen till 37 grader. Häll det över jästen och lös upp den. Häll i sötning, salt, ägg, citron, olja, det smälta smöret och rör om. Häll på mjölet lite i taget. Jobba in det försiktigt. Tänk på att du ska köra degen på minsta hastighet så glutentrådarna får tid på sig att bli fler och utvecklas. Jobba degen i ca 5 minuter. Den ska släppa från kanterna lätt och vara lite småkladdig, smidigt men lite lite kladdigt alltså. Då får du ett luftigt bröd. Låt jäsa i ca 45 minuter i bunken med plastfilm över.
Dela sedan degen i 8 delar, kavla ut varje del till en rektangel. Ha på smält smör på varje del. Lägg 2 plattor på varandra och rulla ihop till en rulle.
Det ska alltså bli 4 såna här dubbla rullade korvar.
Dela rullarna såhär ungefär.
Dela sedan rullarna (delen i mitten) till trekanter. Ändarna delar du till små snurror.
Fördela ut delarna såhär i en stor springform. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Blanda äggula och mjölk i en liten skål. Pensla hela brödet med det. Sedan är det skjuts in i ugnen på 180 grader i ca 20-25 minuter. När du fått ut den ur ugnen ska den penslas med smält smör.
Detta bröd äter du sedan genom att skära ur ”tårtbitar” ur brödet, på med smör och ost. Det blir riktigt smaskigt det kan jag lova!