När man blir glad av en kommentar!

När en kommentar betyder så mycket!

Såna här kommentarer kan ju få en att bli så himla glad! Betyder så mycket när ni felar med er av vad ni testar och vad ni gillar.

Här är recepten personen menar:

Marry me chicken

Grötbröd i långpanna

Stora härliga vaniljbullar

Kycklingkebab med svag & stark sås

Tack för alla fin feedback jag får! Det betyder massor för mig, då känns allt jobb man lägger ned på dessa recept extra kul. Ibland kan en enkel kommentar göra ens hela dag. Samma gäller de där klicken på hjärtat under inläggen. Dom är också så viktiga. Då vet man att man skriver för några som ändå ser det man skriver. Som visar att ”Hey, jag ser vad du skrivit och jag var här och läste”. Lite så…

Det ska ni verkligen veta! Att allt sånt betyder mycket för i alla fall mig. Kan tänka mig att det är samma för mina kollegor i branschen. De dagar då jobbet känns trögt och omotiverande, kanske lyser klicken på hjärtat med sin frånvaro, samma på Instagram eller Facebook… ja då kan det kännas lite extra omotiverande att hålla på. Säger inte att man ska klicka gilla om man inte gillar, det behöver man verkligen inte, men gillar man det man ser eller t ex haft nytta av något recept och tyckt om det, ja då får man jättegärna visa att man gillar.

Nu ska jag jobba vidare här! Håller på och fyller matlådor här hemma för veckan. Så smidigt när man har brådis och inte riktigt hinner.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

152
2 kommentarer

Veckomatsedel v. 13

Veckans inspiration är här!

Jajemen, själv står jag och ska precis börja preppa matlådor. Ja men det är väl det bästa när man har kylen/frysen full för hela veckan och man kan fokusera på att jobba. Visst jobbar jag med att ta fram recept bl a så vi äter ju ofta av den maten. Men de dagar som det t ex bakas istället är det så skönt att bara plocka fram matlådan. Alla kan äta när det passar också. Milo äter alltid efter träningarna och då har vi oftast hungrat ihjäl redan och behövt äta. Så ja, matlådor är bästa!

Veckan matsedel har du här:

MÅNDAG: Linsgryta

TISDAG: Asiatisk lax med vitlökssås

ONSDAG: Kycklingfärssås med gnocchi

TORSDAG: Rotfruktssoppa med saltrostade solrosfrön

FREDAG: Godaste Tacopajen med guacamole

VECKANS GOTTA: Hallonrutor med kokos & citron

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

61
Kommentera
ANNONS

4 underbara frukostar

Frukosttips!

Godmorgon Måndag. Vi kör igång en ny vecka. Ny vecka och nya utmaningar och också möjligheter att förändra saker till det bättre, mycket handlar om hur vi tänker kring saker. Ni vet tankens kraft som jag alltid pratar mig varm om. Jobbar med det själv nästan dagligen. Wow vad denna veckan kommer bjuda på blogginlägg, bäst att du håller i hatten och hänger med och kikar in lite då och då så du inte missar något.  Frukost var det ja…. Känns som man aldrig kan få nog av frukosttips! I alla fall så kan inte jag det, jag älskar frukost och blir lycklig på riktigt om man får till en sån där energirik och god frukost. Du vet när det känns som hela dagen blir som ett energisprång. Så funkar jag med frukost i kroppen!

4 underbara tips på frukost:

Grön Smoothie

2 stora grepp bladspenat (när du pressar ned handen i påsen och greppar en hög med spenat)
1 msk chiafrön
2 gröna äpplen
2 apelsiner (saften av)
2 dl kokosmjölk

Gör såhär:

I med allt i en blender, mixa till en slät smoothie. Häll upp i glas!

Tips: Vill du ha den mer mättande så släng i en banan, vill du dessutom ge immunförsvaret en skjuts…. Riv i ca 2 cm ingefära!

Tipsar om dessa glas som säljs i 6-pack! Stora och fina, fint att dricka smoothie ur. Finns HÄR.

Ninas energirika granola

8 dl havregryn (ta glutenfria om du vill ha helt rena)
1 dl riven kokos
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solroskärnor
2 mogna bananer
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kallt vatten
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Tips: Ha också i 1 dl hackade nötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.

2. Mosa banan, blanda det sedan med vatten och kokosolja. Ha i det i de torra ingredienserna. Rör om ordentligt tills du har en form av klumpig röra.

3. Häll ut på en bakplåtpappersklädd bakplåt och bred ut den över hela. Skjuts in i ugnen i 1 timma. Rör om lite varje kvart.

4. Häll upp i en ren glasskål och förvara i skafferiet.

HAVREPANNKAKOR ca 8 medelstora:

2,5 dl havremjöl ( 3 dl havregryn som mixas till mjöl)
2,5 dl havremjölk (funkar med vilken mjölk som helst)
2 tsk bakpulver
4 ägg
0.5 tsk salt

stek i kokosolja

Gör såhär:

1) Mixa havregrynen i en blender tills det blir mjöl. Blanda sedan havremjöl med havremjölken.

2) Ha i salt och bakpulver, rör om.

3) Knäck i äggen och rör om efter varje. Se till att äggen är helt utblandade.

4) Stek lite mindre pannkakor så de håller ihop, jag stekte mina i kokosolja.

Tips: Servera med vispad kokosgrädde med lönnsirap och citron i, och toppa med färska hallon.

Avokadosmörgås

2 skivor av mitt bananbröd, recept HÄR
2 msk cream cheese
1 avokado

Ninas örtsalt

1 msk rosmarin torkad
1 msk timjan torkad
1 msk salvia torkad
1 tsk vitlökspulver
1 msk havssalt

Gör såhär:

1) Bred smörgås med cream cheese. Skiva på avokado.

2) Blanda alla ingredienser till örtsaltet i en mortel. Mortla det till små små smulor. Förvara i en glasburk med lock.

Tips: Ha på lite chiliflakes om du gillar lite hetta! Drick med en kopp kaffe, sååå gott.

Pricken är över i: et:

Det är hur man serverar frukosten. Lägger man ned lite själ och hjärta när man dukar frukosten så kan jag lova att hela upplevelsen blir ännu bättre!

Underbara assietter HÄR (REA nu)

Härliga koppar HÄR (REA just nu)

Serverings/skärbrädor HÄR (REA just nu)

En fin brödkorg HÄR

En fin kökshandduk till brödkorgen HÄR

Ps: Gillar du receptet och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

48
Kommentera

Mysig helg

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Go’kväll!

Jag är sååå trött men ändå hungrig så jag måste slänga i mig en macka, men sen tror jag att det blir soffa och filt och ligga där med gamnacke och sova i någon timma innan Tony väcker mig för sängen. Haha, the story of my life.

Vår Lördag innehöll en liten fika på stan. Vi fick med oss tonåringen också och det är alltid en bonus numera. Vi fikade på Walter:s fik. Gott och mysigt.

Till min stora glädje fanns det gluten och laktosfria våfflor, blev ju tvungen att ta en till efterrätt. Så frasiga och supergoda!

På kvällen lagade jag receptet från inlägget innan. Så gott så gott! Väldigt mysigt med middag där 2 av 3 barn satt med runt bordet en lördagkväll.

Jeansklänning // Tights med dragkedja // Scarf // Väska // Jacka i denim // Sneakers (ej Cellbes egna varumärke)

Hörni! Måste tipsa dig nu när det ändå är några timmar kvar på Cellbes supererbjudande. Med koden: 2325 får du 25% rabatt på hela Cellbes kollektion. Här ovan har jag satt ihop en vårig outfit. Finns massor med roligt på sidan. Kolla in HÄR.

Jag såg att Coop hade eget glutenfritt bröd nu, köpte det men måste säga att jag är besviken. Det gick i 1000 bitar, kändes torrt och smakade lite kemiskt. Nä, det kommer jag inte köpa igen.

Däremot så är dessa rosmarinsknäcke från Vilmas galet goda istället, jag åt upp halva förpackningen nu. Haha, så gott! Går inte och sluta äta. Köper på ICA Maxi. Så nu har jag druckit varm oboy och ätit 147 såna här knäcke. 😇

Ha nu en mysig kväll, imorgon kör vi Måndag och en ny vecka. Vi ska på fotbollsmatch på kvällen. Milo är laddad till tänderna. 👍🏼👏🏻😇 Hoppas dom vinner.

Kram Nina

33
Kommentera

Marry me Chicken

Sköna Söndag hörni!

Här hemma är det soffhäng än så länge, klockan är dock väldigt mycket redan… du har väl flyttat klockan? Jag kickar igång dagen med att tipsa dig om MARRY ME CHICKEN på mitt lilla vis. Det här är sååå gott, du måste testa! ❤️👍🏼😋

MARRY ME CHICKEN 5-6 p

1 kg kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

1 hönsbuljongtärning

3 dl vatten

1 dl strimlade soltorkade tomater

3 dl grädde & 2 msk majsredning

2 1/2 msk balsamvinäger

500 g färsk pasta

3 dl riven parmesan

Salt (efter smak & peppar)

Gör såhär:

1) Strimla kycklingen grovt, strimla också soltorkade tomaterna. Stek kycklingen i olivolja, håll gärna lite salt i oljan så skvätter den inte lika mycket.

2) I med pressad vitlök, hönsbuljong, vatten, soltorkade tomater. Blanda grädde och majsredning och häll i det. Ha i balsamvinäger också.

3) Koka färsk pasta och ha i den. Häll gärna i lite pastavatten också.

4) Avsluta med att vräka på parmesan.

Ps: Skulle såsen kännas för tjock, red med mer grädde eller vatten, skulle den vara för vattnig, blanda en skvätt grädde och redning ha i det och låt koka upp.

Smaklig spis!

Gillar du inlägget och recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

647
1 kommentar
ANNONS

Våffeldagen och Bubbelvåfflor

Våffeldagen!

Wiooooo…. Ja men hur pepp kan man bli på våffeldagen hörni? Jag älskar våfflor, Tony och Milo med. Så just i detta nu står jag och värmer våffeljärnet för att familjen ska få vakna upp till färska rykande SUPERMUMSIGA VÅFFLOR! Vilken jäkla fru och mamma man är va? Borde man inte få medalj? Istället för att ligga och värma mig i sängvärmen och kolla serie när andra sover (också en favoritsyssla) så står jag här och gräddar våfflor. Antar att ni mammor där ute som läser är typ exakt likadan som mig.

I alla fall! Måste verkligen tipsa dig om BUBBELVÅFFLOR. Sen de kom in i våra liv så har allt förändrats. Haha, nej men det är så härligt att göra BUBBELVÅFFLOR så det finns inga gränser ju. Dom blir frasiga, och själva bubblorna är sådär supermumsiga och goda inuti. Du måste testa!

FRASIGA BUBBELVÅFFLOR, 6 p

60 g smör

2,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

3 msk socker

3 dl mjölk

1 ägg

Gör såhär:

1. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

2. Häll i mjölken och vispa samman till en jämn smet. Häll i smör och vispa sist i ägget. Låt sedan våffelsmeten stå och vila en stund.

Liknande bubbelvåffeljärn hittar du HÄR. 33% rabatt just nu också så passa för tusan på.

3. Hetta upp våffeljärnet, ha i lite smör före varje gräddning. Häll i smet så det täcker alla bubblor ordentligt. Lägg på locket försiktigt och i samma sekund vänder du hela våffeljärnet upp och ned. Så bubblorna på ovansidan också fylls med smet. Låt stå så i ca 45 sekunder, vänd sedan tillbaka och låt grädda färdigt. De ska få fin gyllene färg.

4. Fyll med det du tycker om. Nutella, vispgrädde, glass och olika bär. Dessa våfflor går också att göra mer matiga genom att fylla med t ex skagenröra eller varför inte vispad creme fraiche med pepparrot i och lite räkor. Mums. Gör du dom matiga så skippa sockret i smeten.

Här följer fler goda recept på Våfflor:

Frasiga havrevåfflor

Baconvåfflor med vispad creme fraiche och rödlök

Supergoda våffelsnittar

Glutenfria våfflor

Ha en härlig våffeldag så hörs vi sen igen!

Kram Nina

49
1 kommentar
ANNONS

FREDAGSLISTAN och Silviamuffins

Dags för helg igen!

Hej underbara fantastiska Fredag. Idag blev det ett sent inlägg ifrån mig, planen var tidigare men den här dagen har gått i ett. Jag gör ändå min lilla Fredagslista tänker jag, bättre sent än aldrig.

FREDAGSLISTAN

Humör idag?

Jo men fint, pepp på Fredag. Ser fram emot helgen. Ska förena nytta och nöje typ. Att vara ledig gör också att man få lite viktiga saker gjort.

Dagens planer:

Lite sent omsider då jag ju sitter här i Fredagssoffan och just ätit varma mackor. Haha… men dagen har bestått av jobb, promenad, träning, lunch, rullmassage, handling och fredagssoffa.

Helgens Planer:

Lyckas övervinna tvättberget. Det bara ska gå! Ska också tvätta trädäcket ute, hämta ut ett kul paket för det i veckan. Du ska få se före och efterbilder, är sååå taggad! För övrigt inga större planer vilket känns skönt.

Vad gjorde du förra året den här dagen?

Satt och jobbade på hotellet och hade för första gången känt av min rygg när jag spelade padel, inlägget HÄR. Var detta det första upphovet till vad som sedan hände i oktober? Det undrar man ju faktiskt lite…..

Vad var det jobbigaste som hände i veckan?

I veckan somnade älskade Elin in, hennes familj hade lagt in ett inlägg om det på Elins Instagram. Jag har följt henne i många år. Elin var en väldigt speciell människa, utan att känna henne så påverkade hon mig och mitt liv så otroligt mycket. Elin orkade inspirera oss andra att leva våra liv, vara tacksamma för det vi har…varje dag med en outtröttlig energi. Elin fick vid sin diagnos ca 6 månader kvar att leva, hon levde drygt 3 år. Jag har aldrig varit med om någon med en sån kämparglöd, positivitet och kärlek till livet som Elin. Aldrig. Hon levde i sin svårt sjuka kropp i så många år med ett oerhört mod, en otrolig kraft och livsglädje ända till slutet. Jag har gråtit i flera dagar åt hennes bortgång. För att livet känns så oerhört orättvist många gånger. Åt vad hennes föräldrar ska känna, hennes tvillingsyster, syskonbarn. Jag har haft svårt att andas nästan…. Det påverkade mig så oerhört hårt.

Något jag tar med mig av Elins fantastiska energi är att fortsätta träna, för att jag kan. Det är att vara glad åt det jag kan vara glad åt, för att jag kan. Det är att bestämma mig för att välja glädje istället för oro och sorg, för att jag kan. Varje dag ska jag försöka göra det här!

Jag har nu köpt den vackraste pennan och blocket och börjat skriva tacksamhetsdagbok. Att välja det jag har att vara tacksam för varje dag och skriva ned det, förändrar livet. Det gjorde det för Elin, att välja tacksamhet varje dag förändrar liv. (Frågan kommer säkert – block och penna från Flying Tiger.)

Lyssna gärna på klippet på Nyhetsmorgon där Elin berättar om sitt sätt att fokusera på tacksamhet HÄR!

Vila i frid vackra ängel! Du kommer aldrig att bli bortglömd här och vi är många som kommer bära med oss allt du inspirerat oss med genom alla år. ❤️🕊️

Vad var det roligaste som hände i veckan?

Att jag kunde gå min första långpromenad alldeles själv. 😭😭😭 En sån oerhörd lycka att kunna gå långt igen och hålla någon form av tempo även om det inte är det som det en gång varit, men jag kommer dit också. Så tacksam så tacksam! Jag har inte kunnat gå ordentligt på 5 månader. Alltså den lyckan att äntligen kunna göra det går knappt att beskriva. Jag har saknat mina långpromenader så oerhört under dessa månader. Dom som hjälper mig att hålla mitt huvud ”rent” från oro och ångest, har inte haft den möjligheten nu vilket gjort att jag känt mig lite halv. Men nu….. jag får fortfarande ont av promenaderna men det är ingenting mot vad det var förut. Så jag väljer att ha lite ont, bara jag får gå mina promenader igen. Så tacksam!

Berätta om något mysigt som blev under veckan?

Vädret! Första dagen som man kände våren i luften var i veckan. Vi hade 11 grader och gassande sol. Kunde ha skinnjackan på mig bara, öppen också. Nej men vilken lycka!

Helgens Tips:

Rensa kylen! Det finns väl inget härligare va? Att få göra rent och ställa i ordning i kylen är en av de bästa känslorna, den där kylen är man in i och tittar för jämnan ju. Så varför inte varje gång få mötas av en härlig kyl där man hittar allt.

Tips! Detta måste jag börja samla på. ZWILLING har dessa vakuumlådor med lock som gör så maten håller upp till 5 ggr längre! Frys och ugnssäker, och perfekt för kylen. HÄR hittar du dem i olika storlekar.

Helgens tips på något gott:

Ska du kanske börja förbereda för Påsken. Ja då måste man ju provbaka och provsmaka lite 😜😝, tipsar dig verkligen om att baka dessa. Alltså gör det på egen risk, dom är föööööör goda. Dom smälter i munnen på ett sätt som är svår att förklara. Det är bara så gott så man smäller av lite.

SILVIAMUFFINS 12 st:

125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr:

75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

2) Häll i det smälta smöret. Knäck i äggen och rör om till en riktigt seg smet.

3) Fördela ut 12 muffinsformar, gärna i en muffinsform (<klickbar länk). Jag gjorde mina i silikonformar (<klickbar länk) funkar lika bra.

4) Ha i smet ungefär upp till hälften på formen. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När det återstår ungefär 5 minuter tar du ut plåten och trycker till varje muffins med något runt, typ en stor kork t ex. Jag använde korken till vår soda streamer flaska (<klickbar länk). Tryck inte så jättehårt, det ska dock bli en liten nedbuktning i varje muffins där glasyren ska ligga och gojsa sig. Ställ sedan tillbaka i ugnen i ytterligre 5 minuter.

5) Dags för glasyren. Smält smöret, ta av kastrullen från värmen. Ha i florsocker och vaniljsocker. Rör om. Ha i en äggula så binder det samman glasyren.

6) Häll på glasyr på varje muffins. Det får gärna rinna lite på sidorna, det är bara göttigt med lite sånt. Låt glasyren stelna till lite. Ha till sist på lite strössel. Dessa muffins passar ypperligt på påskbordet eller varför inte barnkalaset? Eller bara för att de är så JÄKLA goda! 🙂

Ha nu en riktigt fin start på helgen och fortsättning också givetvis.

Kram Nina

42
1 kommentar

Tänk vad galet god mat man kan göra med en bit kassler!

Feel good food

Ja men det brukar jag kalla sån mat som är enkel att svänga ihop och då när man vet att hela familjen uppskattar och tömmer varenda lilla bit i formen. Då mår man lite extra bra i själen och då får man kalla maten för ”feel good food”. Detta är en gammal favorit och något som det ropas hurraaaa för i vår familj när detta lagas och bjuds på. Kasslergratäng med det där lilla extra. Vill du experimentera lite så våga byta ut vitlöksosten (färskosten) mot någon annan smak, det kan hända underverk då ni vet. ☺️

KASSLERGRATÄNG, 4 p

Minst 600 g kassler

3 stora tomater

2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)

3 dl grädde (valfri fetthalt)

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1/2 kruka färsk timjan

200 g vitlöksost (färskost – här kan du gärna experimentera lite med olika smaker på färskosten)

Salt & svartpeppar

2 tsk torkad basilika

3 dl riven prästost (eller någon annan god smakrik ost)

Gör såhär:

1) Skiva kasslern i ca 1/2 cm breda skivor. Putsa den lite om du vill. Stek på hög värme i smör tills de fått lite färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en ugnsfast form.

2) Skiva tomaterna och lägg en skiva tomat mellan varje kasslerbit. Salta & peppra och ha på torkad basilika.

3) Blanda en röra på creme fraiche, grädde, hackad timjan, vitlöksost, chilisås, dijonsenap och salt & peppar. Häll över kasslern.

4) Toppa med osten, salta och peppra lite ovanpå och så skjuts in i ugnen på 225 gradig varmluft.

Ät det med ris och förslagsvis en grönsallad. Sååå sååå gott.

Tips: Byt ut kassler mot fläskfilé, minst lika gott det. Funkar fint med tunt skivad kycklingfilé också, mums! 

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

113
Kommentera

Torsdagstipsen

Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Torsdagstipsen

Här kommer något nytt som jag tänkte kicka igång på bloggen, tänker att jag kommer med lite härliga tips. Du får gärna önska tips också så kanske jag får med det till nästa vecka. Tipsen kan handla om allt mellan himmel och jord höll jag på och skriva. Skönhetstips, mat, snacks, bakning, mode, inredning, saker att göra…. Ja men you name it.

Here it goes!


Brun utan sol HÄR // Vante HÄR

Våren glider in med stormsteg. Kanske tror man inte det men jag har minsann sett små tecken på det i min trädgård. Sååå pepp! Med våren och lite varmare väder kommer också de där stunderna när man råka se sina ben. Mina är genomskinliga, jag lovar. Men som du ser så råder man bot på det med vääääääärldens bästa Brun utan sol. Inget slår den här, inget! Ever! Ni är jättemånga som skrivit till mig att den är toppenbra och tackat för tipset, blir så glad när man får sån feedback. Jag underhåller min bränna med att smörja ca 2 ggr/vecka när jag väl byggt upp brännan.


Backapplicator HÄR

Sen har jag världens bästa tips som jag fått massor med användning av. Ryggapplikator för Brun utan sol. Men hur bra? Du behöver inte fråga någon om hjälp, jag som oftast smörjer mig direkt efter duschen och ingen är vaken då. Perfekt med den här bara, blir nästan hur lång som helst och jag får till det riktigt jämnt, samma material som handsken på applikatorn. Grymt bra! Bonus att det även sitter en exfoliator på så du kan exfoliera ryggen också innan BUS.


Bergamottdoft HÄR // Bomullsblomma HÄR

Tips till Fredagsstädningen imorgon! Eller rättare sagt efter man städat eller om man bara vill fräscha upp ett rum, eller ett plagg. Dessa fungerar nämligen till båda. Fräscha upp kläder, sängkläder, gardiner, väskor, skor osv. Ääääälskar och har alltid hemma. Bomullsblomma doftar magiskt härligt, älskar den doften så mycket. Doftar nytvättat, perfekt att bara spraya på kläderna om de t ex legat i en väska och känns ofräscha. Eller bara spraya i sängen när man bäddat så känns det plötsligt lite nytvättat igen. Den doften finns i olika storlekar. Bergamott doften till HONOM använder jag på mig själv ibland, fresh som tusan. Fräschar till Tonys kläder i ett nafs. Kika gärna på alla olika dofterna HÄR.


Sporttvätt HÄR.

Tipsar vidare om denna tvätt, min är just slut (har beställt ny) så tog en gammal bild. Den här är sååå bra. Perfekt till t ex träningskläder som ibland fortfarande efter tvätt kan kännas lite surdoftande under armarna och så. Det försvinner helt med SPORTTVÄTT. Så grymt bra!


Favoritdoftljuset HÄR

Hur mysigt när man har nystädat på fredagen att tända doftljus och njuta av sitt fina hem. Dröm om du frågar mig! Det här doftljuset är ett av mina favvisar. Doftar lyxigt, som en härlig hotellfoajé eller en lyxig butik. Älskar doften! Apropå beskriva dofter…. Det är lite min specialitet. Tänker att det beror på min kreativa hjärna kanske?


Molton Brown Bath & Showergel HÄR

Den här har jag köpt till Tony. Alltså jag säger bara såhär. Köp denna till era karlar, den doftar maaaaagiskt. Jag tycker så mycket om den så jag använder den själv också. Kan inte låta bli. Tony och bastade och duschade efter träningen förra veckan, då försökte jag med ord förklara doften och det blev något sånt här:

”Jag ser en lite äldre, men otroligt fräsch och snygg brunbränd man, sitta på en restaurang. Han har silvergrått hår som ligger perfekt. Han har på sig en mellanbrun moccakavaj med fickor, han bär jeans som sitter snyggt, snygga matchande skor till kavajen och han sitter och avnjuter en silltallrik. Folk i restaurangen vänder sig efter honom, så iögonenfallande är han. Efter honom lämnas en doft kvar…. Det är denna doft.”

Kan du känna den? Haha…. Älskar och beskriva dofter. Den här dusch & badgelen är magisk. Perfekt present till någon du gillar.

Jag fortsätter med härliga tips till påsken. Den här tårtan tar ingen tid att göra och smakar himmelskt. Man får vara bekväm och köpa färdiga bottnar om man inte orkar göra egna. Vill du ändå göra egna så tipsar jag om denna botten.


10 MINUTERS CHOKLADTÅRTA MED HALLON & DAIM, ca 8 bitar

1 färdig choklad tårtbotten

5 dl vispgrädde

2 dl hallon

1/2 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker 

Garnering:

Jordgubbar

1 dubbeldaim

Gör såhär:

1) Vispa grädden, vispa den inte helt fast, utan låt den vara lite lösare då det ska vispas mer sedan.

2) Ha i hallon, florsocker och vaniljsocker. Kör runt med elvispen tills du har en rosa gräddblandning.

3) Ta understa delen av botten och lägg på ett tårtfat. Bred över gräddblandningen. Lägg på nästa botten och gör likadant. Avsluta med gräddblandning på toppen, klyftade jordgubbar och 1 hackad dubbeldaim.

Det var det, så enkelt kan det vara att svänga ihop en tårta. Ni anar inte hur god den blir också. Nu när jag ändå håller på så vill jag tipsa om en sista grej. Får du tacofärs över imorgon så sväng ihop dessa här!


TACOTOAST 5 st

400 g köttfärs 1 påse tacokrydda 1,5 dl tacosås (salsasås) 250 g riven ost (jag rev ost på den fina sidan) 5 skivor polarbröd 1 schalottenlök (funkar med vanlig lök med men schalottenlök är mild och jättegod)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen och ha i tacokryddan efter anvisningarna på påsen.

2) Lägg ut bröd på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut köttfärsen på bröden. Ha på tacosås över köttfärsen. Tips: Ha på majs, tomater och annat som du gillar på köttfärsen om du vill. Toppa med schalottenlök som är finstrimlad. Avsluta med riven ost på.

3) Gratinera sedan i ugnen i ca 15 min. Servera med t ex gräddfil och exempelvis grönsallad eller tillbehör du gillar. MUMS!

Det var lite torsdagstips! Har du tips du önskar så hojta gärna till, kanske kommer de med nästa torsdag?

Kram Nina

82
10 kommentarer

Thedde 27 år och hans favoritbakverk

Theddes födelsedag

Andra året i rad som jag inte får fira min Thedde. Läste just inlägget från förra året då han fyllde 26 och det var ett mycket trasigare mammahjärta än det är i år känns det som. Att han fyller 27 år utan att jag får vara i närheten av honom…. Såklart att det gör ont i mammahjärtat, men vad dessa år han nu levt i ett annat land har lärt mig! Jag har lärt mig att leva med ett av barnen på långt avstånd, något jag aldrig trodde jag skulle lära mig. Men det tar tid att vänja sig. Det gör det. Stundtals har jag fortfarande perioder när det är extra tungt och jag saknar honom så det värker i kroppen. Men vi är väldigt duktiga på att hålla kontakten. Vi ringer flera ggr i veckan och har mycket bättre kontakt nu än när han bodde i Uppsala (ca 4 mil ifrån oss). Det är konstigt det där. Kanske är det därför jag är så lugn i den här situationen.

Jag kan också stolt berätta att han just skrivit på ett nytt kontrakt med laget Chur i Schweiz. Han kommer att bli headcoach i högsta ligan nu vilket hela tiden varit hans mål, och nu händer det. Laget har aldrig haft en så ung headcoach men de skriver att de har ett oerhört förtroende för Thedde som visat att han klarar uppgiften med bravur i sitt nuvarande lag.

Ett tag trodde vi att vi skulle få hem honom till Sverige. Han satt i dialog med ett svenskt elitserielag men till slut landade det hos laget i Schweiz. Mixed feelings som man säger som mamma, hade gärna sett honom bott i Sverige (dock långt ifrån oss men ändå), men hans lycka är vår lycka. Där han är lycklig och utvecklas är där han ska vara.

Min äldsta vackra pojke! Tänk att jag har ynnesten att få följa med på en kant i hans liv. Det är så otroligt spännande med allt han tar sig för, det modet han besitter och hur han inte är rädd för något. Älskar att se honom utvecklas och växa i ett annat land.

Nu börjar dock längtan bli oerhört stor så nu letas det lite flygresor till Schweiz. Det har gått lite drygt 2 månader sen senast vi sågs. Vi får se om vi får till någon resa för att hälsa på?

Grattis min Thedde på din 27 årsdag, vi älskar dig och är så stolta över dig. ❤️🎁💐

Skulle han få välja så skulle han önska sig dessa 3 bakverk till kalaset. Dessa är hans favoriter av dem alla, och det finns inget som slår det säger han.

Sockerkaka (<klickbar länk till receptet)

Silviakaka (<klickbar länk till receptet)


SYLTKAKOR ca 30 st

200 g rumsvarmt smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

Jordgubbssylt

Gör såhär:

1) Ha i alla ingredienser i en bunke eller matberedare/köksassistent. Blanda ihop degen. Platta ut och lägg i en plastpåse, låt vila i kylen i 30 min.

2) Sätt ugnen på 175 grader. Rulla till 30 bollar och placera bollarna med lite avstånd på bakplåtpapperklädda plåtar (2 st).

3) Tryck en liten grop i varje kaka som du fyller med sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Nu ska jag fortsätta med morgonbestyren här. vi hörs sen igen.

Kram Nina

62
8 kommentarer