Off to Stockholm

image

Godmorgon finisar!

Sitter i bilen och är på väg till Sthlm nu. Morgonen blev lite jäktig, jag stod i godan ro och flätade håret i badrummet när Tony kom ner med kallingarna på sniskan och utbrast att nu var det bråttom.

Jag litade kallt på att han hade klockan på ringning och skulle komma ned när den hade ringt så mig slog det inte ens att klockan skulle vara såå mycket. Haha…snacka om att vara helt i sin egen värld.

Well well, nu sitter vi i alla fall i bilen. Jag har inte hunnit äta någon frukost så jag är superhungrig. Längtar till jag är framme på fiket!

Ha en fin dag nu.

Stor kram Nina ❤️

Ps: Ni hittar mig med namnet ninahermansen på Snapchat, där slänger jag in lite bilder under hela dagen. 

1
4 kommentarer

Dagen

Go`kväll!

Nu har kvällen landat även i casa Hermansen. Den här årstiden gör att dagarna blir så mycket längre, att man är ute och fladdrar och gör en massa saker och när man kollar klockan är den halv 9. LÖÖÖÖVE IT! ♥

IMG_9476

Den här rackarn har fått gå varm idag. Urrigt ute, ja men då tänder jag en brasa. Så är det bara. Den är en askig historia just nu, brukar försöka torka av allt när den svalnar. Jag älskar våra kakelugnar i huset. Det är så myyyysigt!

IMG_9478 IMG_9480

När min lilla fis var klar hos tandläkaren slog vi på en film i soffan, ”SUPERHJÄLTARNA”. Han hade varit sååååå duktig hos tandis. Tony hade blivit tårögd av stolthet. Så tapper och duktig. Han kom hem med ett litet gummiskelett i fickan han fått hos tandläkaren och sken som en sol av stolthet. ”Mamma, jag känner mig klumpig” sa han om sin mun. Han hade ju fått ”sovdroppar” på tanden av tandläkaren. Sen hade de kört med  ”ferrarin” och ”traktorn” i munnen. Älskar att tandis pratar i dessa termer. Han var inte ett dugg rädd när han skulle dit och var inte uppskrämd när han kom heller. TACK som fan tandis! ♥ När jag var liten fick man höra skräckhistorier om kompisar som blivit nedtryckta i tandläkarstolen och skit. Fifan, tacka fan för att man blivit rädd.

IMG_9482

Jag snodde åt mig en morotsmuffins innan jag hade på frostingen, smakade mums till kaffet.

IMG_9485 IMG_9486

Sen hann vi även med att rita lite. Milo var djupt försjunken och koncentrerad på att rita hockeygubbar.

IMG_9484

Här har ni min hockeygubbe. Vi håller på Leksand jag och Milo. 😉 Heja Dalarna! ♥

Jaha, nu måste jag ta kväll här. Varva ned lite innan jag går och knoppar. Imorgon är det tidig morgon, jag har liten fikadejtmöte redan halv 9 i Stockholm. Ska träffa finaste Malin på Lidby Living. Sedan brassar jag vidare till Hannahs showroom… Resten av dagen får jag se hur jag hinner? Skönt att hålla det lite öppet så man slipper stressa. Att stressa med bilen i Stockholm är ingen höjdare alltså. Det värsta som finns är när man stressar till nåt möte. Svettig i mustaschen, huvudet går som på en uggla och så ska man hitta en parkering och man märker att man glömde byta fil i tid.  Asså, fifan…är det då man får en typisk ”Michael Douglas” melt-down a la ”Falling Down” filmen? Haha…. man ba kliver ur bilen, smäller igen dörren och drar. Nä, men det är lite så det känns när man står där.

Tack för att ni läser här hos mig! Ha nu en fin kväll!

Stor kram Nina ♥

2
4 kommentarer

Morotskakemuffins

 

Ni vet ju att jag är en sucker för lite nyttigare bakverk också. Mest för att jag inte vill äta så onyttigt på veckorna och för att jag äääääälskar att baka. Så, för att själv kunna äta det och för att jag inte ska rulla fram så brukar jag försöka baka nyttigare under veckorna. Det är så jäkla kul och spännande varje gång! Ibland smakar det nämligen skit med nyttigt, det blir som en skosula och ser ut som pressad grismat. Skitäckligt! Då kastar jag det så det bara smäller om det i den bruna påsen. Men så lyckas man så jäkla bra. Det blir jättegott och så kan man äta det till mellanmål med gott samvete, samtidigt som det känns som om man sitter och njuter av ett gott bakverk till eftermiddagskaffet.

IMG_9491

Nyttiga morotskakemuffins1

Vad sägs om nyttiga morotskakemuffins?! Ja jag säger HALLELUJA jag! 😀

IMG_9501 IMG_9498 IMG_9504

Frostingen uppepå blev magiskt god!

RECEPT 8 st MOROTSKAKEMUFFINS:

2,5 dl rena havregryn (för LCHF 2,5 dl mandelmjöl)
1 dl pofiber
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
2 msk valfri sötning
2 ägg
1 dl mandelmjölk eller vanlig mjölk (för LCHF grädde)
1 liten finriven morot

Frosting: 

125 g cream cheese
1 msk flytande honung (för LCHF 1 msk sukrin melis som är som florsocker)
½ tsk vaniljpulver
några droppar rå citron

Gör såhär: 

Mixa haregrynen till mjöl i blender eller med handmixer. (För LCHF häll i mandemjölet i en bunke) Ha sedan i sötningen, ägg, mjölk (grädde) och de rivna morötterna. Blanda ordentligt. Ha i smeten i silikonformar eller pappersformar i en muffinsplåt. Det blir ca 8 stycken muffins av denna smeten. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 15 minuter. Passupp här, de ska inte gräddas för länge, då blir det alldeles för torra! De får gärna vara lite ”kletiga” mitt i.

Frostingen: Blanda alla ingredienser till en härlig krämig frosting. Bred på frosting på varje muffins när de svalnat. Ät och njut för fulla muggar med gott samvete.

IMG_9505 IMG_9509

Ljuvligt goda till en kopp kaffe!

IMG_9508

Älskar mitt gröna serveringsfat från Kitchen Time, det är ett från Le Creuset. Såååå mycket fint har dom! HÄR hittar du det.

IMG_9510

Vår storätare av morotskakor (av icke nyttig sort) bara älskade dessa! Det mina damer och herrar är ett sjukt bra betyg! 🙂

2
2 kommentarer

Godmorgon urriga måndag

Godmorgon!

Blev inget inlägg senare igår, hade en sån ”mama-meltdown” igår. Ibland får man känna på det riktigt hårda livet som förälder. Igår var en typisk sådan dag. Kände mig både deppig och ledsen så motivationen att slå till  på ett inlägg igår kväll bara infann sig inte. Men nuså, nu är jag tillbaka igen. ”Show must go on” som det sådär klyschigt heter.

Ny vecka, nya tag och nya möjligheter. Fifan, klyschorna vet inga gränser här på bloggen idag. 😉 Den här veckan är SMET, så kan man säga. Massor med inbokat, sådär så att på söndag när veckan är över så kommer man förmodligen känna att man lever. 😉 Idag ska Milo till tandläkaren och laga ett litet hål, den stackaren har nog ärvt mina tänder från när jag var liten När jag som 5 åring gick på mitt första tandläkarbesök så hade jag flera hål. Skitdåliga mjölktänder hade jag, det verkar Milo också ha. Vi borstar frenetiskt och gurglar med tandskölj. Har en eller två godisdagar men ändå blir det hål. Jag får för mig att det var vällingen som gjorde det, han åt ju välling väldans länge. Nåväl, idag ska det lagas. Tony åker in med honom då jag knappast är något vidare stöd som får knädarr bara jag känner doften av tandläkaren.

Imorgon har jag ett möte i Sthlm och sen ska jag hälsa på Hannah på deras nya kontor/showroom. Ska bli så kul! På torsdag har Charlotta på Furuviksparken som vi åker till tidigt i ottan så det blir inget rajraj för mig på fredagen. Jag ska också hinna med ett besök hos Terece på Love Forever och hennes nya showroom. Sen ska det givetvis tryckas in en herrans massa jobb i det här också. Men, det är kul saker som sker så jag ser bara fram emot allt.

IMG_9469

Idag har vi kallt hemma. Har faktiskt tänt en brasa och dragit på mig varmaste morgonrocken och ett par raggisar. 🙂

IMG_9468 IMG_9472

Lite varmt kamomillte och frukost med tända ljus sitter fint. Skulle man inte se trädens grönska nu så skulle man ju kunna tro att det var höst. Så grått, blåsigt och urrigt ute idag alltså.

mallorca 2

Skulle inte göra så ont att sitta på den här bryggan nu istället! 🙂 Det där hotellet där framme, det har vi bott på jag och Tony. På vår bröllopsresa åkte vi till underbara Alcudia på Mallorca och bara njöt av varandra. Jag lite smått kantstött och sliten efter ett halvårs planering av bröllop, jag gick in i bröllopsväggen de första dagarna av vår bröllopsresa. Jag grät och kände mig ynklig och tom. Tony trodde jag hade ångrat mig med giftermålet. Haha…. så fel det kan bli. Dock så kändes det bättre redan efter ett par dagar och vi fick en helt underbar bröllopsresa. Åh så lycklig jag var! ♥ Gud så vi njöt alltså!

Men men, jag fortsätter väl att jobba här i urriga småstaden idag. Är ju fortfarande väldigt lycklig och älskar min man mer än någonsin efter dessa snart 10 år som gifta. Så glad och tacksam för att jag känner så. Att känna sig älskad och få leva med sin bästa vän är fanimig det finaste som finns. ♥

Vi hörs sen igen!

Stor kram Nina ♥

2
1 kommentar

Saftiga chokladmuffins med chokladfyllning

Måste bjuda dig på ett riktigt smaskigt recept. Idag gjorde jag chokladmuffins med kaffe, mörk choklad och banan i. Jag delade dom och fyllde med en gudomligt god chokladfyllning. Ämen halleluja, så sjukt jäkla supergott!

IMG_9457 IMG_9458

Alltså dessa godingar! En härligt supersaftig chokladmuffins med banan, kaffesmak och härlig mörk choklad.

IMG_9459 IMG_9460 IMG_9467

Jag skar av toppen på muffinsen och fyllde den med en chokladfyllning. Otroligt smaskigt är det!

RECEPT 16 st

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
½ tsk salt
100 g smält mörk choklad
2 bananer
1 msk kanel

Fyllning:

75 gr smör
2 msk kakao
1 dl florsocker
1 äggula
2 msk vaniljsocker
1 msk vatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda ner den smälta choklad i smeten.

Dela bananerna i små bitar och ha i det sist i smeten. Häll också i kanelen.

Placera ut silikonformar på en plåt, eller pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 -20 minuter. Låt svalna.

Fyllningen:

Smält smöret. Ha i de torra ingredienserna. Blanda runt ordentligt. Ha till sist i äggulan. Rör runt, ha i vattnet och låt sedan fyllningen stå och mojsa till sig. Den kommer stelna lite.

Skär sedan av toppen på varje muffins, bred på fyllningen och lägg på locket. Pudra med florsocker. Ät & Njut!

IMG_9463 IMG_9466

52
4 kommentarer

Mellokvällen

Hallå på er!

Oj, lunchtid redan. Vi har en skön Söndag ”so far”. Det har varit lugnt och skönt, jag har hunnit bak lite, äta frukost. Haft mamma och pappa på fika. Tony tog ”kioskpasset” på fotbollsplanen och snällt nog lät han mig slippa. Vi skulle annars ha delat på det men han sms:ade och sa att det gick bra att stå där tillsammans med en annan pappa. ♥

Igår var vi hos våra vänner Kattis & Beijne (Andreas) på lite mellomiddag. Så gott och så sjukt trevligt.

IMG_9421 IMG_9422

Så mysigt att komma till bubbel som är upphällt och ett dukat bord. Det är så lyxigt tycker jag. ♥

IMG_9423 IMG_9424

Jag tog med mig lite champagne också, mellodagen till ära. Vi åt så gott!

IMG_9425 IMG_9426 IMG_9431

Kattis dotter Paulina var också där och senare kom några av hennes vänner. Supertrevligt med lite yngre människor i sällskapet också. ♥ Exet Magnus var också med. Vet inte vad som hände men det blev herrans massa spex när kameran dök upp. Oftast är det min man som håller den fanan högt. 😉

IMG_9437

Eller vad säger du? 🙂

IMG_9441 IMG_9451

Min fina och sjukt roliga vän Kattis! ♥ Fifan som vi kan skratta ihop alltså.

En supertrevlig kväll med mycket gapflabb. Älskar sånt! Det blev dessutom helt spontant, ännu bättre. Vi kollade poängen på mello hemma, ska ärligt säga att vi inte kollade mello alls. Haha, nämen vi hade så jäkla trevligt där vid bordet så att bryta upp och gå till TV:n kändes inte alls lika skoj. Tyckte du det var rätt låt som vann tro? Jag fick se låten när hon sjöng efter hon vunnit, den var helt ok tyckte jag. Såg reaktioner på sociala medier att många tyckte det sög att allt numera är politiskt, även i en musiktävling.

Hepp, nu ska jag redigera lite bilder till mitt nästa recept som jag ska bjuda dig på. Har ju bakat åt syrran och Pierre lite. Ingen bebis har kommit ännu. Vi går här och väntar och väntar… ♥ Känns helt sjukt att alldeles strax så kommer det finnas en liten bebis som jag kommer vara moster åt och barnen kusiner ibland oss, och att den kommer kännas så otroligt självklar. Åh, snyft…jag blir så känslosam bara jag tänker på det.

Vi hörs snart igen hörru, hoppas att du haft en fin helg och söndag.

Kram Nina ♥

2
6 kommentarer

Rabarbergömmor

När man känner för bullar men vill ha något litet extra. Ja, så kände jag häromdagen när jag skulle baka lite åt syster och hennes sambo. Bebis anländer ju när som helst så jag tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att baka åt dom så de har lite bakverk i frysen att ta fram när gästerna strömmar till för att se bebis. 🙂 Som vi längtar efter den lille. Åh…att få snosa bebishuvud igen. Det doftar så gott.

Jag bakade rabarberbullar med en liten rabarbergömma inuti bullen. Tänker mig att jag ska kalla dom för rababergömmor faktiskt. Detta blev väldans smaskigt ska jag säga. Otroligt gott med gömman inuti bullen där jag blandat rababer, malen kardemumma, smält smör, vaniljsocker och strösocker. Nomnomnom!

IMG_9396

IMG_9398 IMG_9399

RECEPT DEGEN:

150 g rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl

FYLLNING:

2 stänger rabarber
1 tsk malen kardemumma
2 msk vaniljsocker
3 msk strösocker
50 g smält smör

GARNERING:

1 msk ljus sirap
några droppar vatten
strösocker

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen i köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i ca 30 minuter. Jag brukar plasta in degbunken för bästa jäsning.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1 cm tjock.

IMG_9376 IMG_9377

7. Tryck ut rundlar ur plattan.

8. Lägg på lite skivade rabarber, vaniljsocker, malen kardemumma, smält smör och strösocker.

9. Ta sedan och stäng den lilla bullen genom att sluta om allt innehåll. Kläm ihop den ordentligt och lägg bullarna på bakplåtpappersklädd plåt med ”knuten” nedåt.

10. Låt jäsa i 3 min under bakduk.

11. Grädda i nedersta delen av ugnen i 225 grader i ca 10-15 min. De ska vara lite mörkare på undersidan och ha en härlig gyllenbrun/gul färg på toppen.

12. Låt svalna. Blanda sedan sirap och vatten, pensla bullarna med detta. Rulla dem sedan i strösocker. Ät & Njut!

IMG_9400 IMG_9401 IMG_9402 IMG_9404 IMG_9407

16
10 kommentarer

Lördagsfrukost

Godmorgon vill jag skriva, haha.. Nä,  men vi har varit vakna sen halv 7 typ. Dock så har det varit fullt skägg redan från start. Vi började med att gå ut och gå en timma. Sen tränade jag också, så jäkla duktig känner jag mig. Jag kör på med mina squats och projekt lyfta rumpan. Haha…. 😉 Sa just till Tony att vi glömt att ta förebilder på lilla stjärtsingen. Måste göra det. Vill ju se om det blir nån skillnad på slitet. 🙂 Just ni sitter jag här och kan knappt röra på  mina ben, herreminjeeee….träningsvärken jag kommer ha imorgon är jag redan rädd för. 🙂

IMG_9418

Gissa om jag såg fram emot att äta frukost efter det hårda passet i morse? Vi har dessutom haft huset fullt av ungdomar. Båda stora barnen sov hemma med kompisar så det var ungdomar överallt typ. Åh, jag mös ända in i märgen. Jag skulle alltid kunna ha det så. Eller nä, nu överdrev jag som fan. Det skulle jag inte alls det. Jag skulle bli knäpp…. Men ibland är det superhärligt. Inatt kl halv ett stod jag och bäddade sängar åt ungarna. Det kanske man inte orkar göra varje natt. Haha… Så till frukost hade jag alla mina kids till bordet. Love love love! ♥

Jaha, idag är det mulet som helskotta och jag funderar över varför jag inte bor i Spanien eller på Mallorca? Vi hade 7 grader och snålblåst på vår promenad i morse. Jag pratade i dagarna med en fd kollega som har hus i Spanien. Han berättade att de har mellan 17-20 grader varmt när det är vinter här. Jag är så trött på våra mörka kalla årstider, jag tillhör inte skaran som uppskattar 4 årstider. För mig skulle det räcka med 2. Vill jag ha skidåkning och vinter kan man ju åka till fjällen en vecka per år. Det skulle räcka. Den här känslan blir mer och mer påtaglig för mig…. och jag vill mer och mer kunna spendera vintrar och höstar i ett annat lite varmare land. Har googlat massor på det här och tänker fortsätta drömma om det. Det vore verkligen en fantastisk dröm att kunna göra så. ♥

Nähä, dags att landa i verkligheten igen. Idag är det lördag och 10 grader varmt här. Jag får helt enkelt göra det bästa av det. Tror att jag ska baka lite faktiskt. Vi är ju lediga hela familjen och bara det är ju fantastiskt. Vi hörs sen igen!

Kram Nina ♥

4
8 kommentarer

Fredagkväll

Hej alla fina! ♥

Ni är JÄTTEMÅNGA som skrivit till mig på olika sätt angående BLOGLOVIN! Jag håller på och sliter mitt hår med den förbannade BLOGLOVIN vill jag bara säga. Jag får det inte att funka. Man måste nämligen ta kontroll över sin blogg, jag gör som det står att jag ska göra men inte fasen får jag kontroll över den. Så jag är jätteledsen, ännu har jag inte koll på det. Har försökt med allt där men lyckas inte. Ska fortsätta försöka när jag är lite piggare och har lite mer tålamod. Just nu vill jag stoppa upp BLOGLOVIN i röven, typ så irriterad är jag när jag inte får det att funka! Haha…. 😀 Nä, men jag kämpar på med det. Jag låter er veta så fort jag hittat en lösning på det.

IMG_9412 IMG_9415

Nog om BLOGLOVIN just nu. 😉 Här hemma har vi haft tacokväll. Åh vad gott det var! Kan du tycka att det smakar väldigt olika gott från gång till gång? Det tycker vi. Ibland är det liksom ok…. och så ibland är det bara WOW gott. Idag var det de sistnämnda. Nu har jag jobbat här och suttit alldeles för länge igen. Hmm… att sitta och jobba en fredagkväll efter 9 är inte ok. Nä, skärpning Nina. Dock så kan det vara så avkopplande att jobba på kvällen ibland. När lugnet lagt sig, TV:n står på i bakgrunden och så. Men något i mig säger att jag inte får sitta och jobba en fredagkväll.

Du, jag hittade en lista som jag tyckte var lite rolig. Älskar att läsa bloggar som gör listor på deras personlighet eller annat skoj. 🙂

1. Din favoritstund på dagen?

Får man välja 2? Jag är en morgonmänniska och njuter av morgonen. Då när alla vaknar och mörkret och natten är över. Detta beror nog mycket på all nattångest jag haft genom åren. Natten har många gånger varit något jobbigt och läskigt för mig så när morgonen kommit så har den fått mig att må bra igen. Jag tror att det är det som sitter i. Sen är jag morgonpigg och har som mest energi på morgonen. Sedan älskar jag kvällen. När lugnet lägger sig och familjen samlas vid TV:n. Då är jag lycklig i bröstet. ♥

2. Tre bra saker i ditt liv.

1) Mina barn såklart. Är så otroligt stolt och lycklig över dom. Det absolut bästa jag har i livet.
2) Min resa jag gjort med mig själv. Hur jag utvecklats och hur jag vågade ta tag i saker som tyngt mig och gjort att jag mått så dåligt under så många år. Att den resan också gjorde att jag vågade satsa på att blogga på heltid och tog mig hit där jag är idag.
3) Tony, han är min stora starka stöttepelare i livet. Är så glad att jag åkte till Sälen den där mörka novemberhelgen då jag träffade honom. Han är så viktig för mig. Min största kärlek i livet. Sen måste jag säga min mamma & pappa också, så tacksam att de finns. ♥

3. Ett mål du har nått

Att göra min resa. Att djupdyka i själen, gå i terapi och hitta tillbaka till mig själv igen.

4. Beskriv den bästa sortens överraskning.

Åh jag älskar överraskningar. Jag älskar att bli överraskad, men jag älskar nog ännu mer att få överraska någon annan. Jag är stoneface och skulle aldrig avslöja en överraskning. Det bästa sättet att överraska mig är nog att verkligen lyckas överraska. Detta kan bero på att Tony är lite…ja hur ska jag säga… dålig på att hålla hemligheter. Han lyckas aldrig hålla tyst om det så jag blir aldrig överraskad för han har redan avslöjat det när det ska hända. Haha… Nä  men, en hotellhelg med barnvakt löst, gott att äta, ligga i sängen och kollar filmer, kanske en middag med vänner, kanske lite shopping eller nåt sånt. Åh! Jag älskart!

5. Vad skulle du vilja göra imorgon?

Jag skulle vilja att det blir en solig morgon. Att vi gick ut på en morgonpromenad tillsammans i lilla familjen. Jag skulle vilja snickra lite på mitt utekök som jag håller på och planerar. Ta en fika på stan. Baka lite. Lite skönt helghäng sådär.

6. Din högsta prioritet i livet?

Mina barn! Dom är ju i ens tankar jämt!

barnen 2

Ha en mysig kväll nu! Kom ihåg att du är viktig för någon, att du är älskad och viktig. ♥

1
8 kommentarer

Rabarberbullar med vanilj

Nu måste jag börja kvällen med att bjuda dig på ett recept på ett fantastiskt rabarber-bakverk alltså! Jag är sååå såld på rabarber. Det är så gott och det är så underbart gott att baka med. Det känns som om man inte kan misslyckas med lite rabarber i bakningen.

Detta bakverk har jag lite svårt att veta vad jag ska kalla för? Det är bullar med rabarber och vanilj i, men jag har satt ihop alla i en härlig form så det liksom sitter ihop. Tänk dig att du med händerna tar tag i en bulle, drar loss den som ett brytbröd och tjoffar in i munnen. Tony höll på att svimma sa han, såå gott var det. Han börjar bli lite ond på mig nu, ja han tränar ju och försöker hålla igen…. å så bakar jag sånt här.

IMG_9379

Han kom hem och snappade åt sig en bulle direkt, han åt upp den snabbare än jag hann tänka. Jag tyckte det var lite kul och skämta med honom så jag såg upprört på honom och bara:

”Men neeeej, den där var ju till syrran och Pierre!!”

Haha, hans min var oslagbar. 🙂 Det var värt det lilla skämtet.

IMG_9380 IMG_9382

Den här ”bullan” måste du faktiskt bara göra. Det perfekta med denna är att du gör den på en halv sats bulldeg, sedan kan du göra något annat göttigt av den andra halvan.

IMG_9395

Här ska du få receptet.

RECEPT RABARBERBULLAR MED VANILJ

Saftig bulldeg:

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl

Fyllning:

100 g smör
2 msk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
2 stänger rabarber

Glasyr

1 dl florsocker
1 tsk citronsaft
ca 1 tsk vatten

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Tillsätt mjölet men spar lite lite till utbakningen.

4. Arbeta degeni köksmaskinen, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut ena till en avlång platta som är ca 1 cm tjock.

7. Bred på det rumsvarma smöret.

8. Strö på vaniljsocker och kardemumma.

9. Lägg stängerna längst ut på långsidan, rulla sedan ihop den till en lång korv.

10. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.

11. Lägg bitarna i en ugnsform. Tänk på att ha lite avstånd mellan bullarna så de kan jäsa.

12. Låt jäsa i 30 minuter.

13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det.

14. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.

15. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

16. Blanda alla ingredienser till glasyren. Häll det över bullarna.

IMG_9384 IMG_9389 IMG_9390 IMG_9392

11
4 kommentarer
© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow