ANNONS

Soft Laxtacos

Godmorgon bästa Fredag!

Jag kickar igång denna underbara dag (dock mulen men inget ska förstöra fredagskänslan här inte) med ett suuuuupergott recept på Soft Laxtacos. Ja här är det amerikanska ord i ett virrvarr av svenska men det är också lite tjusningen med att döpa alla recept man gör. Det behöver inte vara så PK där enligt mig, det får liksom heta lite hur det vill eller som den som skapat just det receptet tycker. Det finns väl värre saker i livet, tycker ni inte det?

Det här blev 12 av 10 poäng för min del! Haha…. Nej men detta är nog bland det godaste jag ätit det senaste. Alltså wow! Så somrigt, gott, fräscht och bada helt fantastiskt. Du måste testa!

Soft Laxtacos, ca 4 pers

4 laxfiléer

salt & peppar

Mangosalsa:

2 mango

2 avocado

1/2 knippe mynta

1 lime

2 tsk honung

Tortilla bröd

Sås:

2 dl kokosmjöl/kokosgrädde (viktigt att den varit kall så den blir krämig)

2 msk sweet chili

1/2 lime saften

1/2 msk honung

Salt och peppar

Gör såhär:

1) Dela laxfiléerna i mindre bitar, salta & peppra dom, grilla eller stek dem. Kan tipsa om en grillmatta som vi använder. Den är sååå bra och slänga på grillen och t ex grilla lax på, hamburgare är också toppen. Finns HÄR.

2) Mangosalsa: Hacka mango, avocado och mynta. Blanda i en skål, droppa på lime och honung över. Blanda försiktigt så det inte går sönder så mycket.

3) Sås: Blanda allt till såsen. Ställ kallt.

4) Ta ett tortillabröd, på med grillad lax, mangosalsan och så såsen över. Så gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

115
4 kommentarer

Han är hemma! ❤️

Igår hörni….

….då kom han hem. Min Thedde! Nu är han hemma på sin semester och åker inte hem förrän i början av augusti. Så otroligt härligt att ha honom hemma igen. Igår var det i lite hemlighet vi åkte till Sthlm och hämtade honom. De skulle nämligen kidnappa en kompis idag som skulle på svensexa, så kl 03.30 stack han i morse för att kidnappa kompisen och sedan dra till G-dansk bl a. Så kul för dom! Vi fick dock njuta av att umgås hela dagen igår.

Vi skrev en skylt på skoj för att möta upp honom på Arlanda. Han gjorde ju likadant (om ni minns) när vi åkte till Schweiz.

Min älskade unge! Ja för unge kommer han ju vara för resten av mitt liv hur gammal han än blir. ❤️

Kramar och en liten välkomstpresent i form av lite svenska snacks och svenskt godis.

Hann också med ett möte på Norr Mälarstrand. Så himla fint det är där!

Vi åt på Orangeriet, ett supermysigt ställe med utsikt över vattnet. Pizzorna var supergoda, tips tips!

Nu ska jag kolla serie här igen, har kommit in i ett sånt seriestim på kvällarna nu. Glamourous – finns på Netflix, och And just like that säsong 2 på HBO Max.

Kram Nina

51
Kommentera
Innehåller annonslänk

Godaste Minipizzorna

På midsommar gjorde jag de godaste minipizzorna, ungdomarna här hemma är inte jätteförtjusta i allt det traditionella med midsommar som sill och olika röror och grejer. Så då gjorde jag lite minipizzor istället och måste bara slå ett slag för världens bästa minipizza plåt. Det bästa jag någonsin haft och kanske en ”onödig” pryl som man inte trodde man behövde och nu inte klarar sig utan. 😂


Det är denna plåt (<klickbar länk) jag pratar om. Gör pizzorna sådär perfekta och ger bra värme både uppifrån och med denna plåt nerifrån. Du får dessutom med en urskärare. Perfekt att göra förrätter på, minipizzor som jag gjorde som blir sådär härlig krispiga i botten. Fastnar ingenting på plåten heller även om det var en massa ost som låg på den så lossnade det bara av att jag knappt rörde det. Sååå nöjd, billig också!

Kan också rekommendera denna! Ger otroligt krispiga pizzor då det är lite öppet under. Så tips tips!


De godaste minipizzorna, ca 20 – 24 st

1 rulle köpt pizzadeg (eller så gör du egen pizzadeg, antingen efter mitt snabba recept HÄR, eller det vanliga HÄR, har också ett med surdeg HÄR.)

Några skvättar tomatsås (antingen den som följer med pizzakitet eller så gör du egen, recept HÄR.)

3 dl riven Prästost

Oregano att strö över

Tips på fyllning:

Skinka

Salami

Tonfisk

Champinjoner

Fetaost

Färdiggrillad kyckling

Paprika

Lök

M.m

Kika gärna in HÄR för inspiration för mer pizzor och fyllningar!

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut (kavla om du gör egen) pizzadegen. Pressa ur rundlar med urtryckaren. Placera på plåten. Har du inte denna så använd en bakplåtspappersklädd plåt.


2) Bred på lite tomatsås, ha i valfri fyllning och toppa med riven ost. Strö över oregano.

3) Skjuts in i mitten av ugnen i ca 10 min. Ät och njut!

Tips: Gör egen god pizzasallad till, denna (<klickbar länk) är magiskt bra och god, smakar som på pizzerian.

185
Kommentera

FLÄSKYTTERFILÉ MED HIMMELSK BALSAMSÅS

Innehåller annonslänkar

Halloj!

Tänkte kicka igång denna dag med ett recept som jag lagade igår, det blev fantastiskt gott och familjen var lyrisk. Alltid så roligt när dom, som är min panel av tyck och tänkare angående alla recept jag testar, blir lyriska. Då vet man att det är bra! Den här fläskytterfilén som jag lagade fick gå klart i slowcookern. Den blir mör, och så himla full av smaker då den får ligga och sjuda i den goda blandningen som sen blir sås. Har du ingen slowcooker går det såklart bra med en vanlig gryta. Den här fläskytterfilén blir mör och så god och den himmelska balsamsåsen till är liksom den berömda pricken över i:et. Du måste helt enkelt testa!

Jag har fler riktigt populära recept med fläskytterfilé, klicka på länkarna nedan för att komma till varje recept:

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Såhär helsteker du fläskytterfilé

Fylld fläskytterfilé

Fläskytterfilé i magisk sås

Brukar få många frågor om formen men den är köpt på Loppis så ingen aning var den är ifrån. Hittade dock en lite liknande HÄR.

FLÄSKYTTERFILÉ MED HIMMELSK SÅS, 4 p

Missa inte mitt jättepopulära recept på gratinerad fläskfile (<klicka) och falsk lövbiff med falsk bearnaisesås  (<klicka)

1 fläskytterfilé på ca 1 kilo

1 stor gul lök

3 stora vitlöksklyftor

1/2 dl balsamvinäger mörk

1/2 dl kalvfond

1 msk honung

2 tsk kinesisk soja

2 tsk torkad timjan

Salt & peppar

2 1/2 dl vatten

Färsk persilja

Sås:

2 dl grädde

1 1/2 dl creme fraiche

2 msk majsredning

Gör såhär:

1) Börja med att rensa köttet från fett och senor. Min köttbit fanns det massor på så fick dela upp den lite. Helstek den sedan i smör och olivolja med salt och peppar i en het panna, den ska få en fin stekyta.

Jag har en crock pot, sååå nöjd med denna. Går att försteka i den övre delen som är avtagbar och kan ställas på spisen. Funkar på induktion och allt. Finns HÄR.

2) Hacka löken, press vitlöksklyftor, ha i det i crockpoten med köttet. Häll också i balsamvinäger, kalvfond, honung, vatten, soja och alla kryddor. Ställ crockpot på högsta värmen i ca 1 1/2 – 2 timmar (eller tills köttet nått en innertemp på minst 70 grader.) Du kan också göra den i en gjutjärnsgryta i ugnen på samma vis ungefär. Ha lock på och sätt ugnen på 160 grader i ca 60 min.

3) Plocka ut köttet och skiva det. Gör sås på det som ligger i crockpoten. Häll i allt i en stekpanna, tillsätt majsredning, grädde och creme fraiche. Låt koka upp och sjuda en stund under omröring. Är såsen för tjock, fyll på med mer grädde eller mjölk. Är såsen för rinnig så red med mer majsredning.

4) Häll på såsen på köttet. Klipp över massa härlig färsk persilja.

Förslag på servering: Ris, klyftpotatis, potatis, ja t.o.m. pasta är gott till.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

1424
28 kommentarer

Rabattkod till dig!

Rea!

Ja men det gillar man ju, nu får du dessutom 20% på rean på Cellbes om du anger koden HAPPY20. Jag har haft så mycket klänning på mig de senaste dagarna då det är så skönt när det är varmt.

Här en lunch vid hamnen med en god sallad. En av mina absoluta favoritklänningar är denna! Åh jag älskar den…. Finns HÄR. Ska köpa den i den andra färgen också. Den har liksom fickor, klänning med fickor kan vara det skönaste någonsin.

Den här är så fin och så himla skön på. Känns inte som man har något på sig typ. HÄR hittar du den!

Den här klänningen är superskön! Finns i massor med olika färger och mönster. En riktig ”go to” klänning som passar för i stort sett alla tillfällen. Finns HÄR. Jag har 4 stycken i olika mönster.

Den HÄR t ex. Vill du så kan du även dra ned axlarna så den blir lite mer singoalla i modellen. Den gröna hittar du HÄR.

HAPPY20 ger dig 20% på allt, på hela sortimentet. Även på REA:n.

Kram Nina

48
Kommentera
ANNONS

Lax med somrig sallad och kall citronsås

Craving

Igår när vi kom hem från bryggan så lagade jag lite mat, grejen var att jag hela dagen var sugen på en viss sorts mat. Kunde inte släppa tanken, haha…. Så det var bara till att åka och handla och laga lite av det som kroppen skrek efter tydligen. Lax med en somrig sallad och en kall citronsås som jag bara älskar till just fisk. På min tallrik fanns ingen färskpotatis, var inte sugen på det medan Tony och Milo vräkte på nykokta färskpotatisar och picklad rödlök på sina. Har ett jättegott recept på just picklad rödlök HÄR.

TIPS: Över 70 recept med fisk & skaldjur (<klicka)


Det slog mig att nästa gång ska jag testa att göra grillspett av lax. Det kan man också göra istället för att steka den eller grilla den hel. Tänk dig att du skär upp laxen i bitar, sen varvar du lax, sparris, citronklyftor (så goda när man grillar dom), tomater och så vår goda och enkla marinad som vi kör på laxen. Sen recepten nedan.

Fler goda recept på fiskrätter:


Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan

Asiatisk lax med vitlökssås

Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås

Barbecuelax med kall dillsås


Marinad lax:

2 1/2 msk olivolja

1 1/2 msk honung

2 pressade vitlöksklyftor

1 msk pressad citron

salt & peppar


Älskar dessa grillspett, inte bara praktiska som har en avskjutare på så man lätt får av det som sitter på spettet utan också skitsnygga. OCH just nu superbilliga. Finns HÄR.

God fiskrätt: TORSK MED BACONTÄCKE (<klicka)


Lax med somrig sallad och kall citronsås, 4 p

4 laxfiléer

Somrig sallad:

En stor näve bladspenat

10 jordgubbar

Några cocktailtomater

1 mozzarella

1 msk solrosfrön

1/2 knippe mynta

1/2 lime

Balsamico

Kall Citronsås:

2 dl creme fraiche

1/2 citron saften

1 msk honung

Salt & peppar

Några myntablad

Gör såhär:

1) Gör marinaden som jag tipsar om högre upp. Pensla laxfiléerna med den, plasta in och låt stå i kylen. Behöver inte stå i kylen men får laxen gotta sig en stund så blir det väldigt gott. Stek den sedan tills den är genomstekt. Tänk på att inte steka för länge, då blir laxen torr och tråkig.

2) Gör salladen: Tjoffa (skär upp i mindre bitar) jag upp tomaterna och mozzarellan, lägg i en skål tillsammans med bladspenat. Häll i solrosfrön och hacka myntan och ha i den också. Blanda saften av limen och en skvätt balsamico och häll över. Blanda runt.

3) Gör såsen: Hacka myntan fint och blanda med resten av ingredienserna. Ställ kallt tills den ska serveras. Servera sedan med färskpotatis, eventuellt picklad rödlök, salladen och den kalla citronsåsen.

Tips: Byt ut mozzarella mot fetaost eller stekt halloumi, minst lika gott!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept här på sidan:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna:


Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

128
8 kommentarer
ANNONS

Upptäcka nya caféer

Godmorgon!

I förra veckan var vi äntligen på besök till Skuggans Café, ett mysigt litet ställe som ligger strax utanför vår lilla småstad.

Så härligt när man får med sig tonåringen också, den händer ju inte jätteofta nuförtiden. Vi går verkligen kämpa för att få med honom ibland. Fler som känner igen?

Så mysigt att man kan sitta ute, som en enda stor härlig trädgård sitter man i. Detta är ju en gård kan man säga där de som hyr huset gjort nerevåningen till ett café.

Klänning HÄR (superkampanj hos Cellbes just nu så passa på för tusan).

Min räkmacka var gigantisk! Gott också serverades på glutenfritt bröd. Ett gott glutenfritt bröd som jag bakar också hittar du HÄR.

Milos galette med ost och skinka.

Tonys med räkor och massa gott. Allt smakade väldigt gott.

Älskar att besöka nya caféer, helst såhär ute på landet. Det är något viss med att ge sig iväg på tur och upptäcka nya ställen. Så tips tips, skuggans café i Enköping, Långtora.

Kram Nina

38
Kommentera
ANNONS

Strawberry Honey Fizz

Den här sitter jag….

….och smuttar på nu. En ljuvlig jordgubbsdröm som riktigt flämtar sommar. Syrlig, söt, bubblig och alldeles underbar. Du måste testa!

Glasen är mina favoritglas, finns HÄR. Älskar dessa, använder hur mycket som helst, har vinglasen också. Dom hittar du HÄR. Goda att dricka Pepsi Max.

STRAWBERRY HONEY FIZZ, 4 glas

Ca 8 jordgubbar

1/2 lime

2 msk flytande honung

Mousserande dryck

Gör såhär:

1) Snoppa jordgubbarna och ha i en blender. Ha också i limesaft och honung. Kör runt tills du har en lös puré.

2) Häll i fyra glas och toppa med mousserande, med alkohol eller utan. Rör runt lite med en sked. Häll en liten slatt av jordgubbspuren högst upp. Dekorera med en jordgubbe.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

331
Kommentera

Ninas Sommarsallad

Fräscha sallader….

….kan man väl aldrig få nog av såhär på sommaren. Jag älskar fräscha sallader. Idag åkte vi till en brygga och satte oss, hade med oss en kylbag med gott i. Bl a denna sallad som jag tänkte tipsa dig om nu.

Img 8535.jpg


Ninas Sommarsallad, 2 p

200 g bladspenat

1 mango

1/2 honungsmelon

1/2 knippe salladslök

250 g jordgubbar

1/2 gurka

100 g cocktailtomater

1/2 knippe mynta

1/2 knippe koriander

1/2 knippe basilika

1 lime saften

200 g grillost

Ninas Vitlöksdressing:

1 dl creme fraiche

1/2 dl gräddfil

1 vitlöksklyfta

1/2 msk flytande honung

1/2 msk sweet chilisås

Salt & peppar

Toppa med:

Salta, rostade cashewnötter

Gör såhär:

1) Fyll botten med bladspenat. Tjoffa upp alla grönsaker i mindre bitar. Lägg i dom.

2) Finhacka alla färska örter. Ha i dom också. Pressa i hela limen, blanda runt.

3) Hacka grillosten till tärningar och stek på högre värme i lite lite olivolja. Salta och peppra. Toppa med grillosten och cashewnötter. Servera med vitrlöksdressing. Mums!

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

259
Kommentera

Midsommar 2023

Godmorgon!

Ja men vår midsommar går nog till topplistan av en av de mysigaste ever. Ibland tajmar allt så perfekt. Vädret, maten, sällskapet. Top notch!

Dagen innan midsommar tog vi ett snabbt beslut att vara ute hos mina föräldrar på midsommarafton. Dom skulle inte vara hemma så då blev det perfekt. Stor gräsmatta för 5 kampen och en utsikt som får en att bli helt salig. Så kvällen innan åkte vi ut och räddade lite björkkvistar och fix på altanen.

På kvällen knåpade jag ihop en krans av plastblommor från Dollarstore. Glömde ta på mig den sen så det var ju det onödigaste. Jaja, nu har jag krans till andra mysiga tillfällen i sommar istället.

Till lunch for vi iväg till livets ställe på midsommarafton, ön Bryggholmen. Stora barnens farmor och farfar har alltid haft stuga där och midsomrarna där har varit givna. Älskar stället!

Lite välkomstdrink med bubbel och rabarbersaft och en aptitretare i form av avokado, rödlök, jordgubbar och mango. Sen har man på lite pressad lime. Gottigt!

En lycklig tonåring fick åka ring efter båten.

Fick en bild på förrförra svärfar som var på väg i båten för att packa sig iväg med frugan för midsommarfirande i grannstaden. Älskade bilden. Han har sett ut såhär varje år sen jag lärde känna honom som 17 åring. 😍

Sedan åt vi vår traditionella brygglunch. Jag var mer fokuserad på maten än på bilden. 😂

Sedan var det dags att åka hemåt igen. Nu var det vår tur att rodda för kvällens midsommarmiddag.

Duka bordet! En sån ”farmor” dukning kändes det som. Ingen sån beige, rosa och vit dukning alls. Här gick vi all in på blått, vitt och gult.

Tjejerna! 🌸🌿💕 En riktig härlig blomkavalkad av klänningar.

Sedan dukades det upp både det ena och det andra. Tog inte så mycket bilder som jag hade önskat. Hade liksom fullt upp av att njuta och

Goda drinkar och massor av mat!

Mycket skratt!

Förberedelser för vår femkamp som ”by the way” mitt lag vann!

Kl 02 på natten åkte dom hem. En helt perfekt kväll! Alla var mätta, fulla med goda drinkar och fyllda av skratt. Kan inte bli bättre!

Nu ska jag kvista vidare, vi hörs sen igen!

Kram Nina

59
4 kommentarer