Idag har jag ett fantastiskt tips till dig, i dubbel uppsättning faktiskt. Jag har följt Tina under lång tid på Instagram, hon har så ljuvliga bilder och inte är matbilderna hon har sämre. Saken blir inte sämre av att Tina är en underbar person. Så idag när det är Valborg så ska jag tipsa dig om denna förrätt som låter himmelskt god, den är från Just Tinas blogg. Kika in hos fina Tina, en superhärlig blogg att inspireras av. Du hittar den HÄR.
RÄKRÖRA MED AVOCADO I CITRONSKAL
Receptet hittar du HÄR inne hos Tina. Detta kommer bli ett toppeninslag idag när det är Valborgsmässoafton. Denna skapelse ska få bli vår förrätt ikväll. Ser så fram emot det, kommer bli hur gott som helst!
Tänkte jag skulle starta denna Valborg med att ge dig kanske det bästa receptet på himmelskt goda vitlöksbröd du kan baka till ikväll. Detta bröd slåss familjen om här hemma så ett tips är att göra många, farligt goda!
Du kan välja att lägga fyllningen mer i mitten så brödet får resa sig runt om, då blir det lite mer fluffigt.
Kika gärna på mina brödrecept som finns på sidan HÄR (<klicka)
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk salt
1 msk olivolja
2 tsk honung
6 dl vetemjöl
75 g äkta rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor
2 tsk havssalt (till topping)
1 msk hackad persilja (jag använde fryst)
Gör såhär:
1) Jag använde torrjäst, då är det 6 g som gäller. 25 g för vanlig jäst och 6 g för torrjäst. Använder du torrjäst så blandar du den med mjölet men fortsätter receptet som vanligt, du kan värma vattnet lite varmare då torrjäst tål varmare vatten (upp till 45 grader). Gillar också att detta brukar ge en härlig jäsning. Använder du vanlig jäst så smular du ned den i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
2) Häll i honung, olivolja och salt. Rör om tills det också lösts upp.
3) Häll i mjölet (med torrjästen om du använder det), lite i taget tills du har en smidig deg. Mjölet kan vara av olika kvalitet, det spelar också roll om mjölet är färskt och hur hårt packat det är. Degen ska bli smidig och precis släppa kanterna i bunken, då är den klar.
4) Låt degen jäsa minst 30 minuter, gärna 45.
5) Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in plåten i ugnen så den blir riktigt varm. Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, tänk dig en rektangel. Blanda smör, pressad vitlök, havssalt och persilja. Bred på en bred sträng på varje av detta vitlökssmör. Du kan ha på rikligt.
6) Ta bakplåtspapper och placera ut 2 på varje och skjuts in i ugnen på den varma plåten. Grädda i ca 15 minuter eller tills brödet fått fin gyllene färg. Ät till soppa eller någon annan favoriträtt, det är gott bara som det är, sååå gott verkligen!
Här nedan finner du andra smarriga recept med vitlök.
I veckan kom ett efterlängtat paket, skönhetsprodukter som jag tänkte tipsa dig lite om.
Får alltid miljarder frågor om mina lösögonfransar på Instagram. Fransarna jag har på mig på bilden här ovan är de gröna från Ardell, det är dem jag använder allra mest. Sköna på, går att använda om och om igen, bara dra bort den lilla limranden. Ser ut som en fransförlängning typ. De gröna hittar du HÄR.
Ardells Naked Lashes är också favoriter. Och de som heter Wispies kör jag med när det är lite mer festligt så att jag vill ha längre fransar. Du hittar alla fransar HÄR.
Det här alltså, vilken WOW produkt. Oooootrolig foundation för oss som är 40 + skulle jag säga. Den täcker galet bra så all glåmighet i ansiktet jämnas ut, men den största grejen är nog att den ändå är tunn. Fattar knappt hur det är möjligt. Men för att demonstrera, komma in bilden nedan.
Kolla! En tunt lager och ändå så täcker den halva min tatuering nästintill helt i ett nafs. Dyr men ack så värd varendaste krona. Den är dessutom dryg och räcker i en evighet. Tips är att applicera med en beautyblender. Blöt den i lite vatten innan, krama ut och sen applicerar du foundation. Det är det mest dryga sättet att använda foundation på, dessutom blir det ett väldigt fint resultat. Beautyblender finns i flera olika prisklasser, den som är helt klart bäst är den HÄR. Jag tycker Real Techniques är nästintill lika bra som Beautyblender. Den hittar du HÄR, dock mycket billigare är BB. Om du kikar in HÄR hittar du alla i olika prisklasser, viktigt att tänka på är att du får lite vad du betalar för, kan absolut vara värt att lägga ned några slantar på bra grejer för att få ett bra resultat.
Den här beställdes till Tony också, den tog slut för ett tag sedan och jag har verkligen saknat doften. Jag vill typ springa efter honom och snosa hela tiden, helt galet god. Att inte den ligger allra högst upp på alla parfymlistor är konstigt tycker jag. FE-NO-ME-NAAAAALT god doft alltså. Du hittar den i olika storlekar HÄR. Den här doften påminner om Marbella så mycket, det var där han köpte den första gången. Himmelsk! 👏🏻👌🏻😋
Igår var vi och såg de underbara körsbärsblommorna i Kungsträdgården. 10 dagar per år blommar dom, så det gäller att passa på. Det är så otroligt vackert alltså.
Vi började med ett lunchmöte i storstan. Lunch på Jacquelines, kan verkligen varmt rekommendera deras pizzor. Magi! Min färgglada kavaj hittar du HÄR. Superfin kvalitet och så skön på, den här kommer jag använda massor nu och i sommar. Älskar verkligen färgen! 💕
Alltså detta gav av rosa blommor alltså, som en dröm! Jag vill ha ett sånt här träd i trädgården, det är värt 10 dagars blomning och rosa blad över hela gården bara jag får se detta vackra. Så länge får jag åka till Sthlm och kika. ☺️
Vet ni vad som slog mig nu? Igår fick jag nämligen upp ett minne på Instagram att 2018 var det exakt samma dag, den 28/4 som vi var och kikade på körsbärsblomningen. Hur varm blev den sommaren? Galet varm! Tänk om det blir samman år? När alla fläktar tog slut överallt…. Ja jisses, tänk om det blir så nu?
Nehej, nu ska jag kvista vidare här. Vi hörs sen igen.
En snabbt tips till helgen. Ett tips som inte behöver kosta så mycket, blir liksom väldigt gott ändå. Dessa köttfärsrullader får så himla god smak och såsen som de simmar i är verkligen himmelskt god. Servera till t ex klyftpotatis eller potatisgratäng. Åh, då blir det smarrigt värre!
Köttfärs & baconrullader i smarrig sås, 4 port
500 g köttfärs
2 pkt bacon
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
Salt & svartpeppar
Sås:
sky från köttfärsrulladerna
3 dl grädde
1 msk balsamvinäger
1 1/2 msk kalvfond
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
salt & svartpeppar
färsk persilja
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, annars tar du 225 grader vanlig ugn.
2) Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0.5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de andra 3 bitarna.
3) Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.
4) Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.
5) Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med t ex kokt eller pressad potatis.
Nu får du hålla i dig för nu åker vi. 😅 Här kommer ett inlägg med massa inspo för både våren och för helgen, det är ju en långhelg vi har framför oss så den har bara börjat. Härliga tider! 🌸💕
TORSDAGSTIPS/FREDAGSLISTAN/LÖRDAGSINSPO
Humör idag?
Toppen, så taggad på långhelg. Har haft en riktigt tuff vecka så denna helgen kändes extra välbehövlig.
Dagens planer:
Vet du, jag tog sovmorgon ända till kl 9 i morse och dagen står helt öppen. Man kan väl knappast få en bättre start på dagen. Vädret är sådär men så länge det inte regnar (eller snöar) säger jag, ja då kan man ju hitta på rätt mycket. Så vi får helt enkelt se vad dagen har att erbjuda?
Helgens planer:
Inga! Vi har inga Valborgsplaner ens…. Bara ta det lugnt. Eventuellt så hänger vi på mamma & pappa till Valborgselden – det är väl det vi löst planerat. Ibland är det galet skönt och bara ta det som det kommer. Tony och jag är nog norra Europas mest spontana människor också så det skulle lika gärna kunna sluta med en weekendresa eller en hotellnatt också. Haha….kan bli hur spontant som helst med 2 likadana i en relation.
Tips till helgen:
Har du möjlighet så besök Kungsträdgården, eller något annat ställe som har blommande körsbärsblom. Dessa blommor blommar endast 10 dagar varje år så vill du se denna magi så ge dig iväg. 🌸🌸🌸
Vad var det jobbigaste som hände i veckan?
Inte det jobbigaste (har varit en tuff vecka som sagt), men det var lite tröttsamt att behöva försvara något som bara var av ren välvilja på min Facebooksida. Du hittar min Facebooksida HÄR. Jag började nämligen i veckan med att tipsa om olika erbjudanden i våra matvarubutiker. I samband med att jag tipsar om recept så tipsade jag också var man kan hitta något av råvarorna till bättre pris. Sverige är dyrt. Inflationen slår fortfarande i taket och väldigt många kämpar med att få pengarna att räcka till, stundtals har i alla fall jag känt att matpriserna nästan känts som ett skämt. Tråkigt nog var det några som skrev att det minsann skulle avfölja (varför man nu ska basunera ut det, det är väl bara att avfölja utan att skrika ut sin avföljning, har så svårt att förstå det där) nu när jag var ”sponsrad” av matvarubutikerna och bara gjorde massa reklam. OBS: Detta var bara några stycken, men de var noga med att skriva det i varje inlägg där jag tipsade.
Även om jag svarade dem alla att jag INTE var sponsrad utan att detta bara var ett genuint tips, så fortsatte det. Aja…. Man får fokusera på de som förstår och faktiskt kanske uppskattar att det är ett genuint tips och inget annat. Är jag sponsrad eller gör något i samarbete måste jag enligt lag skriva det högst upp i inlägget. Så är det. Allt annat är tips.
Berätta om något roligt som hände i veckan:
Jag är så lycklig hörni, i veckan kunde jag gå fullt på styrketräningen. För första gången vågade jag köra lite tyngre ryggövningar och belasta ryggen så som jag gjorde förr. LYCKA! Snart 7 månader sen skadan med min rygg hände….. fy tusan vilken kamp det har varit. Jag var hos osteopaten i veckan och då pratade jag om hur jag nu efteråt nästan upplever det som ett trauma. Sån ihållande långvarig smärta gör lite konstiga saker med en har jag erfarit. Det har varit upp och ned med smärtan och jag har verkligen fått jobba med mig själv då läkningen inte alls varit jämn, den har varit upp och ned på en helt galen nivå. Men i veckan hände det äntligen att jag kunde och vågade köra på för fullt. Helt otrolig känsla! Har fortfarande smärtor kvar men det är på en helt annan nivå. Så tacksam! Tack kroppen för att du ridit ut en av de svåraste smärtor min kropp burit.
Nu har jag lovat att tacka min kropp med träning, och att fortsätta stärka den. Ingenting kommer gratis efter 50, det kan jag lova dig. Men all träning är bra för att stärka den här kroppen och försöka att aldrig någonsin råka ut för det jag gjorde i oktober förra året. Kan knappt tänka på det utan att börja gråta.
Helgens tips på något gott:
Vill du bjuda på något gott i helgen, kanske på Söndag när det är Valborgsmössoafton så tipsar jag om denna efterrätt, den är magisk! Du hittar den HÄR. Här serverade jag den i småglas då vi var så otroligt många, men så fint att servera i finare cocktailglas t ex.
Älskar att servera efterrätt i dessa glas från Iittala, du hittar dom HÄR. Lika goda att servera cocktails i som efterrätter av olika slag.
Nu ska jag ta tag i dagen, har inte kommit igång än utan dragit mig länge och klockan är redan halv 1. Hjälp! Haha, men ibland får man, så är det.
Om inte så är det något du VERKLIGEN måste prova. Jag pratar om Salsicciapasta. Detta är så in i bängen gott, jag har provat det många gånger på restaurang och lyckades faktiskt knipa ett recept en gång. Salsiccia är så god i smaken och passar så fint i en pastarätt. Passar perfekt för en lite festligare måltid också. Du måste helt enkelt prova!
Salsicciapasta ca 4 p
Olivolja
400 g salsicciafärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g konserverade tomater (gärna körsbärstomater)
2 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk balsamvinäger (mörk)
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk tomatpure
Salt & peppar efter smak
1 dl riven parmesan
500 g pasta
Gör såhär:
1) Koka upp pastan enligt anvisning.
2) Skala löken, finhacka den. Finhacka också all basilika.
3) Bryn salsicciafärsen i olivolja, ha i lök, pressa i vitlök och låt det fräsa med tills löken mjuknat.
4) Tillsätt konserverade tomater, tomatpure, balsamvinäger, kalvfond, hackade basilikan och vatten. Salta & peppra efter smak. Låt puttra i ca 15-20 min, rör om lite då och då.
5) Servera med nykokt pasta och riven parmesan. Mumsfilibabba!
Ni är många som frågar efter rabattkod till Under Your Skin, blir så glad att ni är så många som också fått det märket som ert favoritmärke. Ett naturligt, ekologiskt märke helgmaten farliga kemikalier. Jag använder som sagt inget annat och har inte gjort på ett par år nu. Älskar hur mitt hår blir av dessa produkter. Känns friskt, fräscht och välskött. Det absolut mest positiva är att jag inte tvättar det mer än en gång per vecka, häromveckan tränade jag så mycket så jag blev tvungen att tvätta det 2 ggr (bara för att jag svettades så mycket). Blev nästan irriterad, haha….jag är ju van att bara behöva tvätta det 1 gång per vecka.
NINA20
Där har du rabattkoden som ger dig 20% rabatt på ett helt köp. Gäller på allt på hela sidan, även nedsatta varor.
Just nu kör jag med Detox kit PRO. Du hittar hela det kittet HÄR. Då ingår den GRYMMASTE inpackningen, den är så galet bra. Mitt hår blir som silke av den, älskar älskar! Sedan har jag på en klick olja i händerna som jag drar igenom topparna när jag torkat håret. Blir så glansigt och fräscht!
Nya favoriter ”big time”. Gör underverk på vintertrötta hår, det kan jag verkligen lova dig! Min hårrutin i duschen nu är att tvätta med Detox Kit schampot 2 ggr. Blir så galet rent, tar bort all smuts och alla beläggningar från eventuella produkter. Sedan har jag på inpackningen och låter den sitta minst 3 minuter, gnuggar också in den i hårbotten, jag har lite torr hårbotten efter vintern så det gör jag alltid. Tar bort allt torrt direkt! Sköljer ur och sen i med balsamet och låter det sitta i ett par minuter också. Sen sköljer jag ordentligt.
Behöver aldrig använda några andra produkter. Endast den lilla håroljan i topparna. Den är toppen för torra toppar. Perfekt om du börjar få lite slitet hår också. Jag har inte klippt mitt hår på evigheter. Behövs inte galet nog, kan inte komma på annat som gör det än produkterna från Under Your Skin.
Growth kit – Tonys favorit! Det hittar du HÄR. Han kör den för fullt och tycker att håret känns mycket tjockare. Vikarna börjar fyllas på av nya små hårstrån som växer ut. Dessutom tycker han att håret blir mycket mjukare av det, han bleker ju håret och det blir det ju väldigt torrt av, men inget han märker när han kör med detta kit. Jag var tvungen och sluta med detta kit för mina extensions växte ut alldeles för fort. Haha…. I-landsproblem men så bra funkar det. Använder serumet fortfarande, i mina vikar som jag kallar dem. De där ljusa som gör att det ibland ser ut som man inte har hår där. Under Your Skin har också 150 dagars garanti, är du inte nöjd efter 150 dagar så får du pengarna tillbaka.
Så klurar du på vilket utav kiten du ska ta?
Såhär tänker jag, har du problem med hårbotten på något vis, lätt att få flottigt hår och inte vill tvätta håret så ofta men ändå ha fint och fräscht glansigt hår. Helt fria från farliga kemikalier och helt naturliga. Kör DETOX-KITET.
Önskar du sluta tappa hår, få mer och tjockare hår och att det ska växa på längden och samtidigt ha det lent och fint. Helt fria från farliga kemikalier och helt naturliga. Ja då väljer du HAIR GROWTH KITET.
Glöm inte min rabattkod: NINA20 för 20% rabatt på ett helt köp! Klicka in HÄR.
Ja då måste du svänga ihop hastbullar. Måste berätta en rätt rolig grej…. Haha! Jag glömde socker i dessa, men vet du? Det blev jättegott ändå och inte alls så sött….. perfekt vardagsbulle om du frågar mig. Så perfekt till kaffet. Vill du göra den korrekt så har du givetvis i strösocker, men vill du göra en som är nästintill sockerfri (förutom vaniljkrämen och pärlsockret) så hoppar du över sockret. Det funkar fint!
HASTBULLAR MED VANILJKRÄM ca 12-16 st
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1 dl strösocker (hoppa över om du vill ha utan socker)
1 tsk nymalen kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl grädde
1 dl vatten
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, jag använde min köksassistent. Älskar att göra såna här bakverk i den.
2) Ha i smör, ägg, grädde och vatten. Arbeta snabbt ihop detta till en kladdig smet-deg.
3) Klicka ut smet-degen i pappersformar, gärna i formar som står i en muffinsform.
4) Gör i ordning vaniljkrämen. Antingen gör du på färdig marsan, eller så gör du en egen. Jag har två olika recept. En rårörd variant HÄR, och en som du kokar HÄR. Gör hål i varje ”bulle” och fyll med vaniljkräm. Toppa med pärlsocker.
5) Grädds i mitten av ugnen i ca 10-15 min eller tills de precis börjar få lite färg.
Gillar du recepten får du hemskt gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget, då blir jag glad! ❤️
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
…. i all ära, men att göra såhär med den lovar jag kommer göra underverk. Så gott som detta blev alltså! Superenkelt att svänga ihop också, krävs inte mycket för att du ska få en helt annan potatis. Alla på grillfesten i helgen tyckte potatisen blev såååå god. Så nu ska ni få recept på hur jag gjorde den.
Jag köpte delikatesspotatis i påse, den eller Amadine är så god att göra just klyftpotatis på. Funkar givetvis med vanlig fast potatis också, jag hade lite fast potatis hemma som jag blandade i också. Alltid så oroligt att potatisen inte ska räcka, sen får vi äta rester i dagar. 😅 Denna blev dock så god så det var faktiskt inte jättemycket kvar.
Klyftpotatis med parmesan
1 kg potatis
3 dl finriven parmesan
1/2 dl god olivolja
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Tvätta av och klyfta potatisen med skalet på. Lägg klyftorna i en stor skål och häll i parmesan, olja, salt och svartpeppar. Blanda runt.
2) Har du en airfryer så kör det på 180 grader i ca 15 min. Rör om lite då och då. Kör du i ugn så kör på varmluft på ca 210 grader i 20-25 minuter.