Sverigekaka

Igår bjöd ju jag tjejerna på Sverigekaka. Jag VET ju hur gott det är alltså, även om jag inte åt den igår så kände jag doften. Nästan så doften satte sig i gommen liksom. Helt fantastiskt! Anyway…. det är ju en höjdarkaka ur alla synpunkter. Luftig, så god, enkel och riktigt vacker också!

IMG_1402 IMG_1404 IMG_1406

RECEPT:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllning:

100 g smör
1 dl mjölk
3 msk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på sprinformen, smörj och bröa resten av kanterna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara torr om du testar med sticka.

Fyllning:

1) Koka upp mjölk och smör, tillsätt vaniljsockret och rör om tills det är slätt.

Färdigställ kakan:

1) Låt kakan svalna. Skär kakan i mitten så du har ett lock och en botten.

2) Häll mjölkblandningen över botten. Häll lite i taget så kakan hinner suga i sig av det.

3) Lägg sedan på locket och pudra över florsocker.

IMG_1409 IMG_1413

Här nedan har jag gjort en liten video på tillvägagångssättet på själva kakan!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

677
11 kommentarer

Godmorgon och vinnare!

Goodmorning!

Har påbörjat ytterligare en VLOGG till er, eller videoblogg för att alla ska förstå vad det handlar om. Den får du se i slutet av dagen sen, ska verkligen försöka klippa ihop den ikväll innan jag somnar, annars blir det imorgon bitti. Vad kul att det var så uppskattat! 🙂 ♥

 Jag sitter och planerar en grej för fullt som jag inte kan berätta något om ännu. Ja men du vet, när man inte kan berätta än för att det inte är helt klart med allt. Ändå så skulle jag verkligen vilja berätta det….för det är så kul och härligt. SÅ jag vill inte vara dryg och elak, vill bara berätta vad jag pysslar med lite vid sidan om. 🙂 Men snart så tror jag allt fallit på plats och jag kan berätta för dig.

IMG_0732

Hörrni, vinnaren i tävlingen av denna vattenbehållare är klar nu.

vattenbehållare

Grattis Susanne! ♥ Du har vunnit den helt underbara vattenbehållare. Meja mig dina uppgifter på niiinis@outlook.com.

Hörrni vi hörs sen!

108
3 kommentarer

Katastroftänk

Men hallå! ♥

Jaha, jag sitter här och tittar ut över regnet och har en sån oroskänsla i magen. Alltså, ibland är det verkligen jobbigt att vara jag. Har ni hört talas om ”Highly sensitive person”? Alltså på svenska, högkänslig person. Du kan läsa mer om det HÄR, det finns också ett test att göra som kan visa om du är en sån person eller inte, det testet hittar du HÄR

Med det här följer andra saker som jag kan tycka är sååååå jäkla jobbigt. Något som egentligen är riktigt glädjande och härligt kan för mig bli jobbigt och oroligt. Jag ska förklara.

För drygt en timma sen kom mitt x Magnus och hämtade Milo. Magnus kom nämligen på att han ju inte hade köpt någon födelsedagspresent till honom när han fyllde år. Han frågade mig om det var ok att han snodde Milo ikväll och for iväg med honom till Erikslund för att handla den där födelsedagspresenten. Så han kom här och hämtade honom och Milo var givetvis lyckligare än lyckligast. Det är ju så jäkla fint detta. Alltså, på alla sätt. Milo och Magnus gillar varann massor. Ja, men du hajar. Mitt ex och mitt och Tonys barn gillar varandra och har en liten egen grej typ. Dom har hemligheter säger Milo. ”Sånt som inte jag tänker berätta för dig och pappa” säger han. Magnus brukar spela FIFA med honom och tar sig tid med honom. Milo lyser alltid upp när Magnus kommer hem till oss. Det är så jäkla fint liksom! Men jag kan inte tänka på det så alls, glädjas åt att Milo och han åkte iväg och ska ha en liten myskväll på Erikslund. Jag får en obehaglig klump i magen. Tänk om något skulle hända? Ämen, ibland orkar jag inte med mig själv. Jag frågade Tony om det ens slår honom? Han svarade att det inte gjorde det….att han inte tänker på det på det sättet. Men att han kan känna att det ju känns skönast i magen när man själv har kontrollen och vet var han är och gör.

Men det här är verkligen svinjobbigt. Jag önskar att min hjärna och själ inte tog den vägen varje gång! Varför kan jag inte tänka härliga tankar om det bara. Inte katastrof och olycka varendaste jäkla gång? Usch….katastroftänk är vidrigt och jobbigt. Jag hatar det verkligen! Hur lär man sin hjärna att tänka om? Jag minns när Milo var liten, då fanns det stunder då jag knappt kunde titta på honom för så fort jag fick dessa härliga överväldigande kärlekskänslorna för honom så kom det i samma sekund katastroftankar. ”Tänk om vi krockar? Tänk om han sätter i halsen och kvävs? Tänk om han dör i sömnen?”

När Elliot åkte till Falsterbo i lördags morse var det såklart katastroftankar. Den långa trafikerade vägen dit. Eller när Thedde skulle iväg och åka båt idag på eftermiddagen…. Nä, fasen alltså. Dock så har jag lärt mig lite i alla fall. Jag sätter band på mig själv när det kommer till de stora barnen. De som flänger och far mest hela tiden, de som typ aldrig är hemma. Där har jag fått lära mig att försöka lita på deras omdöme. Att försöka lita på att de klarar sig och är rädda om sig. Varje gång vi skiljs åt säger jag ”Var rädd om dig”. Men oron finns ju där ändå, hur jag än försöker men jag tror att jag lär mig att kontrollera det lite bättre för varje dag. Jag orkar liksom inte oroa mig längre. Jag vill bli fri från oro. Jag vill inte ha den här oroskänslan i magen. Jag märker att det blir bättre i perioder, sedan kan det vara riktigt jobbiga perioder också.

Det där med att hjärtat springer utanför kroppen stämmer så bra på något sätt.

Nåväl…jag får försöka tänka fina ljusa tankar och inte att något ska hända.

IMG_1399 IMG_1401

Alltså, den här dagen blev i alla fall mysigare än mysigast. Jag och Milo drog ju ut och gick i morse. Han på cykel och jag gåendes. Såå kul, jag måste berätta om den där farbrorn som jag brukar springa på. Han har en liten toypudel som han är ute och rastar. Den här pudeln gillar mig massor förstår ni. Han vill alltid komma fram och gosa med mig och jag stannar alltid och klappar honom. Såååå söt är han. Den här farbrorn är så jäkla rolig förstår ni. Superflirtig liksom. Idag så sa jag att någongång ska jag nog skaffa mig en egen liten toypudel. Då svarade han:

”Du kan flytta hem till mig, så får du oss båda!”

Haha, så jäkla roligt ju! Han är typ 75 bast! 😉

På vägen hem sen så sprang jag på Helena som också var ute och gick med vagnen. Vi följde med henne hem och blev bjudna på fika på uteplatsen hemma hos dom. Sååå mysigt. Kattis och hennes dotter Paulina kom också. Till slut blev Milo otålig och ville hem till fotbollen så då bjöd jag över tjejerna hem till mig istället. Jag slängde ihop en Sverigekaka tills tjejerna kom. Sen satt vi och gaggade hela eftermiddagen, barnen badade och mös dom också. Jättemysigt verkligen! En spontan mysdag på alla sätt, sen blev man erbjuden en ny man och hund också, bara en sån sak?! 😀 ♥

Nä, nu ska jag slappa vidare i soffan här. Är sååååå sötsugen. Har dragit igång lite nyttigare tänk igen. Ämen det gåååår inte som det har varit ett tag nu. Jag har ätit något onyttigt och gottigt varje varje dag. Det håller inte. Magen strejkar, känner mig som ett urskitet päron liksom. Nä, så nu fick det räcka. Ska tagga ner lite nu. MEN….du som fortfarande gottar dig, eller du som ska äta nåt gottigt till helgen. Du MÅSTE prova och baka min Sverigekaka. Den är ”to die for”. Du ska få receptet på kakan sen!

Stor kram! ♥

49
7 kommentarer

”2 blir 1” fest i bilder

Godmorgon!

Måndag och Tony har 2 veckor kvar att jobba tills vi har gemensam semester. I morse var det nog riktigt trögt för honom att ta sig upp alltså. Det känns i varenda nerv att semestern närmar sig. Men jag försökte peppa honom lite. Vi får göra saker när han kommer hem från jobbet. Grilla – sitta ute och njuta – åka på små turer – åka till stranden och ta en glass – äta goda middagar… ja men sådär så det ändå känns som lite ledigt och att man tar vara på sommaren. Den är ju här nu liksom!

I lördags var vi hos våra vänner Susanne och Börje som nu slagit sina påsar ihop och bjöd på en liten ”2 blir 1” bjudning. Såå trevligt! Börja har jag känt sen 100 år tillbaka och suss sen jag var 18. Så folket som kom var allt från barndomsvänner som jag känt sen kyrkans barntimme som 5 åring till såna som jag lärt känna i vuxen ålder. Supertrevligt!

Här bjuder jag dig på en bildkavalkad från lördagens fest.

IMG_1310

Kvällens fina värdpar. Susanne & Börje. ♥

IMG_1302

Amanda, eller Loppan som jag kallat henne sen hon var liten. Susannes dotter som jag känt sen hon föddes. Tänk, hon är en vuxen kvinna idag. Vart tar tiden vägen?

 IMG_1303

Lisette och Jenny! Jenny har jag inte träffat på år och dagar så det var superhärligt att få ses! ♥

IMG_1304

Cia med lilla Nora, Maria och Andreas. ♥

IMG_1305

Johanna (Börjes syster) och så LOVE! ♥

IMG_1312

Vjeno (en av ägarna till Syster 2) och Sarah. ♥

IMG_1313

Ola, Börje och Svante.

IMG_1315

Barndomsvän Jonas, hans fru Malin och så jag.

IMG_1318

Johanna, Jonas och hans sambo Ullis. Ullis och Jonas dotter och Milo går i samma klass. Vi har också följts åt sen barnens föddes då vi var med i samma föräldragrupp.

IMG_1319 IMG_1322 IMG_1324

IMG_1329

Gängen samlade! 🙂

IMG_1334

Heeeelt underbar bild på Johanna! ÄLSK när människor skrattar såhär! ♥

IMG_1335

IMG_1336

Fina Annelie! ♥

IMG_1338

Roine!

IMG_1340

Fina tjejerna! ♥

IMG_1350 IMG_1353

♥♥

IMG_1359 IMG_1363 IMG_1365

Barndomsvänner. Ante och Patte….. eller Andreas och Patrik. 🙂IMG_1375 IMG_1376 IMG_1382

Annelie (sambo med Patte) och Maria.

IMG_1389 IMG_1390

TACK alla som var där! Supertrevligt verkligen!

Hepp, nu ska jag dra iväg på morgonpromenad med Milo. Han ska cykla och jag går. Vi hörs senare igen! Du förresten! Tävlingen med vattenbehållaren med kran är förlängd. Var med vetja, tävlingen pågår bara tills idag och vinnaren presenteras imorgon. HÄR hittar du tävlingen!

Kram Nina ♥

15
Kommentera

Söndag

Halloj på er!

Har just kommit hem, varit ute och fladdrat hela dagen. Tidigt i morse åkte vi och hämtade Milo hos farmor och farfar. Vi var där strax efter 9. Milo sov där inatt då vi var på inflyttningsfest igår.


Det var ett gäng kompisar, både från förr och nya bekantskaper. Skittrevligt verkligen! Jag har massor med bilder i min kamera som jag tänkte bjuda på sen. Men nu ska vi kolla film och äta lite godis först FAST det är soligt ute. Är du sån som stressar med det fina vädret? Känner tvång att sitta ute och njuta så fort solen visar sig?

Nu film, hörs sen igen!

Kram Nina

1
1 kommentar

Sirapscupcakes med sirapsfrosting och bacon

MORR, hade just skrivit klart hela receptinlägget så bara POFF försvann det! Men men, det här receptet är helt klart värt att skriva två gånger så jag kör igen då!

Jag har ju en förkärlek till nya recept, jag bakar gärna nytt så ofta jag kan. Det här receptet hittade jag på en amerikansk sida och gjorde om det till mitt eget. Ja så det skulle passa våra svenska ingredienser.

Det låter säkert skitkonstigt! Sirapscupcakes med bacon. Först tyckte jag det inte lät klokt, men sen blev jag så himla nyfiken. Det måste ju vara lite som att man doppar strips på Mc Donalds i sin milkshake eller i sin glass. Har du inte provat det så gör det! Det är vansinnigt gott alltså! 🙂 Sött och salt är en oslagbar combo, så varför skulle inte detta bli lika gott.

Sagt och gjort! Jag satte igång! Detta har jag även filmat så att du kan hänga med i tillvägagångssättet. Klippet till det hittar du längst ned.

IMG_1277 IMG_1278

Det kan tyckas märkligt men när man väl äter dom så är det helt naturligt och såå gott. Elliot kom hem och såg dom, tittade på mig och sa ”Iiiiiuh”. Haha…. men han tystnade sen när han väl smakat. SWOSH sa det så hade han ätit upp den och sa ”Åh vad gott det var!”

baconmuffins_baconcupcakes_cupcakes_med_bacon

RECEPT ca 12 st:

2,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjukt smör
1 dl farinsocker
2 ägg
0,75 dl yoghurt
0,75 dl ljus sirap

Frosting:

2 dl florsocker
100 g mjukt smör
½ dl ljus sirap

1 pkt bacon

Gör såhär:

1)Vispa samman smör och farinsocker.

2)Knäck i 1 ägg i taget. Vispa emellan.

3) Häll sedan i de torra ingredienserna och rör om med slickepott.

4) Häll sist i yoghurt och sirap. Rör om till en len smet.

5) Häll upp 3/4 i muffinsformar och grädda på 180 grader i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Frosting:

Vispa samman smör och florsocker, ha sist i sirapen och vispa till du har en riktigt krämig frosting. Bred ut på varje muffins.

Bacon:

Knaperstek bacon och lägg på hushållspapper för att svalna helt. Hacka den sedan till små små bitar. Strö på muffinsen.

baconmuffins_baconcupcakes_cupcakes_med_bacon

 

 

8
1 kommentar

Inte klok!

Godmorgon finisar!

Jag hann inte in här mer igår, dessutom somnade jag innan klockan var 8. Allergi är uttröttande och i dagarna har det varit rekordhöga halter av gräspollen ute så det kanske inte är konstigt att man är lite trött i mössan? I morse var det i varje fall tidig uppstigning för en annan. Telefonen ringde kl 05, det var Elliot som var pigg och alert och taggad på att dra till Falsterbo horseshow med sina kompisar. Igår var han på Västerås Cityfestival så när han kom hem inatt packade han det sista och struntade i att gå och lägga sig. Snacka om speedad?! 😉 Japp, så det var bara att klä på sig och köra ungen.

Trött mamma på väg, jag tog med en av väskorna hemifrån. Det krävs en del när man ska vara borta i en hel vecka.

 Gissa om jag skrattade åt ungen? Hahaha….. 😀 😀 Han gled ut i morgonrock och skulle åka på Horseshow han. Han är inte klok på en fläck den här ungen. Han får mig att skratta varje dag verkligen. 😀 Han planerade att sova hela vägen ner till Skåne, jag hoppas att han klär på sig om de stannar och äter på vägen? Om du håller till nedåt i landet och ser den här någonstans så vet du att det är en klok pojk egentligen, dock så kör han sitt eget race….som han alltid gjort. 😉

Nu ska jag blogga (jobba) lite och sen tänkte jag passa på att vila lite till. Familjen sover som små grisar fortfarande. Vi hörs sen igen!

Kram Nina ♥

3
1 kommentar

Godmorgon FINFREDAG och VLOGG #1

Godmorgon!

Ja igår var ju tanken att ni skulle fått min VLOGG jag gjorde under dagen. Men, fifan som det strulade innan jag fick in den på Youtube, just sånt som jag bara AVSKYR! Men, inatt hade den i alla fall blivit uppladdad.

Du ska nu få se en dag ur mitt liv, vad vi gör och vad vi brukar pyssla med när det är en helt vanlig vardag. Skulle du gilla det här så får du gärna följa min Youtube kanal genom att börja prenumerera på den. Du får också klicka i tummen upp på klippet, ja så jag vet om ni vill att jag ska fortsätta med dessa VLOGGAR? Det kan vara roligt att kombinera tänker jag?

like

Håll tillgodo, får se om du gillar?

Vi hörs sen igen hörni! Ha nu en härlig FINFREDAG! ♥♥♥

1
9 kommentarer

Grötbröd i långpanna

GODMORGON!

Kan inte du lova mig, att du någongång i livet bakar detta fantastiska långpannebröd gjort på havregrynsgröt?

NÅGONGÅNG?!

Jag lovar att du inte kommer bli besviken, tvärtom….du kommer vara glad för det här receptet!

Jag har ”modifierat” receptet ytterligare för att verkligen hitta rätt. Det är busenkelt att baka men det ser ut som det är värsta proffset som bakat det! Det smakar också som om det är värsta proffset som bakat det!

LÅNGPANNEBRÖD 20 bitar:

4 dl havregryn

8 dl mjölk

50 gr jäst

50 gr rumsvarmt smör

1 msk honung

1 1/2 tsk salt

Ca 9-11 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Häll i mjölk (6 dl av 8) och havregryn i en kastrull. Koka upp ”gröten” och ta sedan av den från plattan.

2) Häll sedan i 2 dl (resten) kall mjölk och låt det svalna till ca 37 grader. Jag ställde min i kylen en stund, tålamod är inte min starka sida. 😉

3) Smula jästen i en degbunke eller köksmaskin.

4) Se till att smöret är rumsvarmt, är det för kallt kan du köra det i micron i några sekunder.

5) Häll sedan i lite av havregrynsröran i degbunken tills jästen löses upp.

6) Häll sedan i resten av ingredienserna. Mjölet har du i lite i taget. Låt sedan maskinen jobba några minuter, tänk på att det är under den här tiden som glutentrådarna skapas – de som gör degen elastisk och smidig. Degen får vara lite kladdig men ändå smidig. Tänk att den ska släppa lite fint ifrån degbunkens väggar när den bearbetas. Låt sedan degen jäsa i ca 30 minuter.

7) Sätt ugnen på 225 grader. Ha i bakplåtspapper i en djup långpanneplåt (standardmått 30×40 cm). Lägg i degen och platta ut den så den ligger jämnt i plåten. Jag plattade ut den med fingrarna och händerna.

8) Dela sedan upp degen i 20 bitar. Jag använder min pizzasliceare, degskrapa går också fint. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa 30 minuter till. Sedan är det skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Allt hänger ju på Din ugn, håll koll på brödet. Det ska ha en fin färg uppepå.

Ta sedan ut brödet och skär upp det. Alltså, detta blev fantastiskt gott och saftigt! Jag är nästa mållös och så inihelsickes glad att ha ett bröd nu som är så sjukt gott! Du MÅSTE testa att baka detta! Skitenkelt dessutom!

Nu ska jag snart bjuda på VLOGGEN från igår. 🙂

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kika gärna på lite fler härliga brödrecept:

Norska tekakor

Kardemummafrallor

654
91 kommentarer

Mårbackamuffins med blåbär och grädde – Glutenfria

Måste ju tipsa dig om ett glutenfritt bakverk. Det är en total rip-off på bakverket jag åt häromdagen när vi var ute på Forsby Kvarn. Fick inget recept eller så men har skapat ett själv där jag utgick ifrån att använda skrädmjöl som ju detta bakverk innehåller. Jag kan tipsa dig om att baka med skrädmjöl, det blir en sån fantastisk smak på det alltså. Blandar man sedan i bär av nåt slag och grädde så har du en höjdare!

IMG_1239 IMG_1240

Blåbär inuti och så en crumble uppepå. Toppat med florsocker…… å så tänker du dig spritsad grädde uppepå hela härligheten. YUMM-Y!!!

IMG_1244 mårbackamuffins_glutenfria_muffins_blåbärsbuffins_crumble

RECEPT ca 12 st:

125 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl socker
5 dl skrädmjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

2 dl blåbär (färska eller frysta)

Crumble

Blanda 50 g smör, 1 dl skrädmjöl, 2 msk socker och 1 dl havregryn till en grynig massa. Här körde jag på känn så det kan vara lite vajsing på måtten men har tänkt till lite och gett dig ungefärliga mått. Men prova dig fram, det ska bli som en smulig massa, tänk smulpaj.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

2) Vispa samman ägg och socker lite lätt, det behöver inte bli fluffigt utan ska bara vispas samman ordentligt.

3) Blanda mjölet med bakpulver, salt och vaniljsocker.

4) Häll det i äggblandningen. Häll sedan på mjölken och det smälta smöret..

5) Blanda väl med slickepott. Häll sedan i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt så det håller formen, eller i formar som är extra hårda). Häl i ca till hälften på varje form.

6) Häll i några blåbär i varje. Avsluta sedan med att fylla upp formarna med crumble.

7) Grädda i 175 grader i ca 15 minuter eller tills muffinsen är helt torra. Pudra över florsocker när de svalnat och servera med vispgrädde

72
15 kommentarer