Fått en del frågor om jag har tips på något som är lite uppiggande, typ juice eller kanske smoothies. Tänkte tipsa om en juice som jag dricker när jag känner att jag behöver boosta mig lite extra och bli piggare. Denna tycker jag funkar toppen! Den här har jag börjat kalla för ”PIGGIS”. Mest för att jag tycker att den boostar upp trötthet och så känner man riktigt hur man får i sig fullt av vitaminer. Nu på våren är det inte alls konstigt om man känner sig både trött och håglös. Det beror oftast på att ljuset kommit i raketfart och att våra biologiska klockor inte riktigt hängt med vilket gör att det blir lite kaos bland hormonerna ett tag vilket medför trötthet.
PIGGIS
4 morötter
4 apelsiner
2 äpplen
1/2 lime
1 citron
1 cm ingefära
Gör såhär:
1) Skala äpplen, apelsiner och lime. Juica sedan allt i en slowjuicer eller råsaftcentrifug. Vet också en del som kör allt i en blender och håller igenom en silduk.
Tips på juicers har du nedan:
Jag har en liknande denna, men den här var mycket billigare. Finns HÄR. Du kan kika på flera olika råsaftcentrifuger och slowjuicers HÄR.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Tack för alla inputs de senaste dagarna! ❤️ Svarar inte alla men har läst allt.
I helgen var vi ju och firade lite hemma hos mamma och pappa. Jag gjorde en supersnabb efterrätt som jag verkligen måste tipsa om. Enkelt, snabbt och löjligt gott. Svårt att inte gilla liksom. Köper du glass kan jag verkligen tipsa om ICA:s egna Gräddglass Vanilj. Smakar som vaniljglass ska smaka enligt mig. Sen kan du göra egen också, det blir ju alltid en hit! Hoppar du över chokladknapparna så blir den HÄR glassen galet god att göra själv. Behövs ingen glassmaskin ens.
Helt sonika behöver du väldigt lite till denna efterrätt. Köpt smördeg, glass, rivet limeskal och så pricken över i:et – Jordgubbs/Champagnesås, behöver kanske inte säga mer. Galet gott att ringla över lite.
FRASIG JORDGUBB/CHAMPAGNEDRÖM
1 rulle smördeg eller frysta ark som tinat
1 ägg
1 liter glass
1 lime
Jordgubb/Champagnesås
Florsocker
Gör såhär:
1) Börja med att stansa ut små rundlar ur smördegen. Tänk dig att du ska ha 3 rundlar till varje ”smördegspuff”. Lägg dom sedan på ett bakplåtspapper, på hög, pensla lite vatten emellan så att de liksom fäster i varandra. Du gör valfritt antal av dessa. Pensla varje smördegspuff med uppvispat ägg uppepå. In i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg och puffat till sig. Det tar ca 15-20 min skulle jag säga, beror lite på din ugn.
2) Till servering så har du sedan i ca 2 puffar i varje fat, 2 stora kulor glass, riv över limeskal och toppa med jordgubbs/Champagnesåsen. Den är sååå god så tips.
Såhär ser den ut, googlade och såg att den säljs HÄR. En riktig smakförstärkare i just efterrätter, tänker att det skulle funka på pannacotta också och till pannkakor. 👌🏻
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
En liten uppdatering från smärtträsket. Jag har ju verkligen varit så modig idag och vågat ta hela 2 paraflex ihop med min vanliga smärtlindring. Kan inte säga om den hjälper, kanske att den hjälper till att ta bort ännu mer udd av värken. Det är ju en muskelavslappnande variant av medicin. Fått massor av tips på Gabapentin som ska vara en bra hjälp mot nervsmärta för det är ju det jag har mest.
Ni anar inte hur mycket det hjälper när ni som också lidit av nervsmärta skriver och berättar. Ni förstår verkligen hur ont det gör. Om jag säger såhär, det är inte ens i närheten av att föda barn, nervsmärta är en smärta som är den kraftfullaste min kropp någonsin burit. Inget slår det. Fullständigt vedervärdigt. Så kan man förklara det ungefär. Den ilar, brinner, värker, drar, sliter, svider och allt på samma gång. Så jävligt så du inte kan varken stå, gå, ligga eller sitta. Det känns som man vill krypa ut sitt skinn, skrika, gråta och slå samtidigt.
Jag skulle bara vilja ha lite av mitt liv tillbaka. Vara uppe och laga mat, duscha, gå omkring, bara få leva. Har legat på soffan på magen i 3 dygn nu och det är tufft….både kroppsligt och mentalt. Jag var ju helt bra, och så bara slog det till med full kraft…. IGEN.
Imorgon väntar en laserbehandling som är en smärtbehandling som jag hört mycket gott om. Håll gärna tummarna för mig att det hjälper!
Har varit lite däckad nu så jag har verkligen inte orkat eller kunnat blogga då jag bara ligger platt på mage nu när smärtan är som värst. Jag tar en dag i taget, ska kontakta läkare när jag avvaktat ett par dagar för att se om jag behöver annan smärtlindring för att klara av detta. En dag i taget. Solen skiner i alla fall och våren är på väg, det gör mig glad!
Vi hörs sen igen! Funkar paraflexen kanske ni får en mer aktiv bloggare.
Nu är jag inte kaxig. Fy fan alltså….. en av livets vidrigaste dagar igår, verkar fortsätta idag. Kämpar med vidrig nervsmärta som äter upp mig inifrån just nu. Försöker härda ut ett par dagar till med den smärtlindring jag har (som funkar typ nada nu, inbillar mig dock att den tar bort udden) men sen måste jag kanske ”våga” testa något annat så jag inte drivs till vansinne.
Tog en bild på mig nyss men kan inte ens publicera den för den ser så hemsk ut. Jag sväller så fasligt i ansiktet när jag bara ligger på mage hela dagarna och samtidigt äter smärtlindrande. Det var likadant i Spanien. Jag ser verkligen hemsk ut, som en allergisk reaktion nästan.
Just nu är det så illa så jag inte kan vara uppe alls. En kort stund till toan sen måste jag kasta mig ned igen. Gråter av smärta varje gång. Jag visste ju att smärtan skulle typ fördubblas av behandling hos osteopat men det är vedervärdigt nu verkligen. Brukar ta ett par dagar sen brukar det värsta klinga av efter behandling. Idag är dag 2.
Tampas så mycket med mig själv just nu. Är så arg, ledsen, förtvivlad och knäckt att jag fick tillbaka allt. Jag som kämpat så hårt med att bli av med det. 7 månader tog det att bli fri…. Fick vara helt fri från nästan all smärta i några veckor, sen kom det tillbaka som en jävla lavin. Ont tretusen typ som jag brukar säga. Tampades ju fortfarande med lite trauma från när det var som värst och var ändå så lättad och tacksam för att det verkade vara över. De allra flesta blir av med sitt diskbråck efter 3 månader. Inte jag. Det finns dom som det tar ett år för, jag kanske är en sån.
Är så glad att jag några ryggkompisar på Instagram, speciellt en tjej och jag som skriver till varandra och peppar varandra. Hon fick sitt bara några dagar efter mig och har ett långdraget förlopp precis som mig. Hon och jag börjar bli proffs på diskbråck nu. Hon har också haft bakslag liknande mina. Är så glad att jag haft henne som ett stöd, skönt att ha någon som vet EXAKT vad man går igenom, som vet exakt hur smärtan känns. Hoppas att hon och jag blir helt bra snart, då måste vi nästan träffas och fira med en middag.
Hon här är med mig hela tiden. Skrev på Instagram i morse om att det känns som hon känner vad jag går igenom. Hon brukar ligga på mig, men nu ligger hon bredvid eller som här i den här fåtöljen. Hon har aldrig legat i den förut, nu sover hon i den då den är närmast mig. Visste att hundar känner på sig men att katter också är så smarta. Varje gång jag rör mig så kikar hon på mig och vad jag gör.
Nu ligger hon en bit ifrån mig på soffan, hela tiden nära. Blir alldeles berörd av det. Älskade lilla Majlis som rår om sin mamma. 🥲😻
Idag har Milo fotbollsmatch. Seriepremiär och jag kan inte titta. Så ledsen för det. Men jag ska stappla mig ut till baksätet i bilen, sen ska jag ligga där och liksom höra matchen och så får Tony ringa FaceTime till mig. På något sätt kommer det kännas som att jag är med. Och så kommer jag hemifrån. Har legat på mage i soffan i över ett dygn nu så jag måste ut och iväg. Allt för att byta miljö och tänka på annat än smärta.
Ville bara skriva lite till dig så du vet hur landet ligger. Ska försöka skriva lite roligare inlägg också, sånt som jag sparat. Lite tips och kul recept så bloggen bara handlar om smärta och tråkigheter.
Ja så är det väl den traditionella Sverigekakan kan sammanfattas va? Ljuvligare kaka får man liksom leta efter, finns inte mycket som slår det. Eller? Jag gjorde nämligen en twist på Sverigekakan och adderade ytterligare en fyllning, och oj oj oj oj vilken kaka detta blev alltså. Du MÅSTE verkligen testa. Tipsar också om det ljuvliga fatet som kakan står på, något av det finaste jag har brukar jag säga.
Serverade bakverken på dessa superfina assietter från Mateus också, finns om du klickar HÄR. Den här kakan blev sååååå god så denna måste du verkligen testa. Den har allt tycker jag. Serverar du den till en klick rårörd vaniljkräm (<klicka för recept) så kommer det vara pricken över i:et.
Kakan står på det ljuvliga fatet från Mateus, finns om du klickar HÄR. Testa att byta ut äpplena mot rabarber när det är säsong för det, minst lika gott! Älskar man inte när det är rabarbersäsong!
1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.
Fyllning 1:
4 äpplen1 msk kanel1 msk kardemumma2 msk vaniljsockersmör att steka i
Gör såhär:
1) Skala och tärna äpplena.
2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.
Fyllning 2:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk kanel
2 dl socker
Gör såhär:
1) Smält allt smör.
2) Häll i mjölk, socker och kanel.
3) Koka upp allt.
Såhär sätter du ihop hela kakan:
Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.
2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.
3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
… som inte kostar så mycket att laga. Sånt gillar vi ju nu. Denna lagade jag idag och det blev väldigt gott. Hade nästan svårt att sluta äta. Comfort food som jag kallar det, mat man mår bra av.
1 1/2 msk honung (är du helvegan så ta lönnsirap istället)
500 g pasta
Gör såhär:
1) Häll i olja i stekpannan. Pressa i vitlöken och också i tomatpurén och låt allt fräsa en stund.
2) Tärna zucchinin. Ha i den också. Ha i alla kryddor. Häll av linser och kikärtor och skölj dem och häll även i dem.
3) Ha i passerade tomater, rör om och låt puttra ett par minuter.
4) Ha i kokosmjölken. Jag använde denna, köper den på Willys. Den är god och krämig, älskar det. Låt grytan puttra i ca 5-8 minuter. Servera med pasta eller ris.
TIPS: Vill du ha lite hetta i grytan så ha i 1 krm chilikrydda eller cayennepeppar. Gott också att hacka i en halv chilifrukt.
Om du vill äta naturligt glutenfri pasta så kan jag verkligen rekommendera den här. Detta är min favoritpasta. Jättegod och smakar väldigt mycket som vanlig pasta. Finns HÄR.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Nu har jag massor att uppdatera er med. Blev ett riktigt bakslag med min rygg som svepte undan fötterna på mig. Gårdagen bara grät jag, i förrgår var jag väl i chock för att den vidriga smärtan var tillbaka. Men idag har jag tagit mig i kragen och tänkt att nu måste det här livet ändå levas.
Som jag grät när detta blombud landade här hemma. Det var min älskade Thedde från Schweiz som skickade. Gissa min lycka? Han ville peppa sin mamma. Som jag behövde det och gissa om det satt som en smäck. De tuffa dagarna är det verkligen min familj som bär mig. Tänk vad jag får vara lycklig som har dom.
Igår jagade vi efter en elektrisk fåtölj som man kan ligga i. Det var nämligen så att vi var hem till mamma och pappa och jag låg i deras elektriska fåtölj och kände verkligen hur avlastad i ryggen jag blev. Otroligt härligt! Känns som detta skulle kunna vara ett sätt att sova på när det är som värst. Jag kan kunnige ligga på ett enda sätt som är behagligt när ryggen är som värst så det blir ingen sömn, och då läker man ju inte direkt bra. Vi åkte till Jysk här i stan och ville köpa en liknande fåtölj, tyvärr fanns bara visningsex kvar och den fick dom inte sälja. Jysk i Märsta hade, märkte på vägen dit att de ju stängde resan kl 18. Vår hemma i småstaden stänger kl 19. Ringde till kundtjänst och frågade efter numret till butiken, kundtjänst trodde absolut de kunde hjälpa oss ändå även om vi var någon minut sen. Ringde butiken och berättade om dilemmat inte kunna sova, diskbråck och en fåtölj som kanske kunde vara räddningen men fick en lite otrevlig röst i örat om att man minsann stänger klockan 18 och att de inte alls kunde vänta. 18.02 svängde vi in på butikens parkering, då var det kolsvart inne i butiken och stängt. Så jag tog bort reservationen av fåtöljen och köper den någon annanstans istället. Jag har jobbat i butik i många många år och vi var i alla fall alltid tillmötesgående om någon ringde och verkligen ville ha något men var någon minut sen, alltid. Så det kändes lite trist, men men…. Så kan det ju vara.
Söndergråten och trött, ja så kan man kanske sammanfatta de senaste dagarna. Tufft med bakslag när man nästan var helt bra. Men så är läkning av diskbråck, det tar ofantlig tid. Ska till min osteopat imorgon, jag fick en tid som någon avbokat. Så skönt!
Idag är inte smärtan riktigt lika vidrig som den varit så man kan ju verkligen hoppas på att det bara var just ett bakslag. En överansträngning av för mycket styrketräning och för långa promenader. Kanske inte träna ryggen så mycket som jag gjort, men man gör det ju för att försöka hjälpa ryggen att bli starkare och inte få detta mer. Men se den pucken gick inte, då blidde det bakslag de luxe helt enkelt. Men men, jag kämpar på. This too shall pass….. min nästa tatuering.
Här är man uppe med tuppen. Somnade tidigt igår så här har jag varit vaken sen i ottan. Tänkte kicka igång denna måndag med en veckomatsedel. Spännande nog ska jag och Tony köra igång med att juica denna veckan. Vi kommer såklart att äta vanlig mat också men juica för att boosta kroppen, vill du hänga på så kolla inläggen lite senare idag och under veckan. Här kommer dock till att börja med veckans matsedel.
Innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel
Sista minuten tips inför Valborg
Tänkte jag skulle bjuda på några sista minuten tips för dig inför Valborg. Lite skönhetstips att ta med sig till när det är dags att fixa sig för eventuella festligheter.
Tipsar om världens bästa borste att göra en egen ”blowout” med. Du hittar den HÄR. Jag har den som är 45 mm, perfekt storlek tycker jag. Använder alltid tillsammans med världens bästa fön.
Hur gör jag en ”blowout” då?
1) En ”blowout” är när du fönar upp volym och lite fall i håret. Håller oftast i evigheter och gör håret väldigt snyggt. När du vill föna upp volym i ditt hår ska det vara riktigt rent, det gör också att din blowout håller längre. Tvätta därför håret två gånger med schampo. Avsluta med balsam.
Hårserum med värmeskydd, finns HÄR (på kampanj nu)
2) Handdukstorka håret. Borsta sedan försiktigt ut håret och använd gärna värmeskydd. Det här ovan är suuuuuperbra. Massera in i topparna innan du sätter igång med föningen.
3) Sedan det som kommer göra skillnaden för en riktigt bra ”blowout”. Hemligheten stavas sektioner. Sektionera håret redan när det är fuktigt, dela det i två delar och lämna en del i nacken. Fäst sektionerna med större klämmor på sidorna. HÄR hittar du olika hårklämmor som är bra. Börja föna den del du lämnat utsläppt.
4) Använd sedan en rundborste som låter värmen passera i borstens hålrum och hårfön, den här ovan är perfekt. Låt hårfönen följa borstens rörelser och arbeta dig igenom håret. Rulla in håret ordentligt i topparna och för fönen fram och tillbaka medan håret sitter kvar i borsten. Då får du fina böjda toppar. Arbeta dig sedan igenom sektion för sektion tills håret är helt torrt.
Ps: Vill du göra det ytterligare riktigt ordentligt så snurrar du upp håret i något som påminner om att sätta dem i papiljotter fast utan själva papiljotten. Fäst dem med hårnålar och spraya sedan hela håret och låt det torka så under några minuter. Släpp ned så ska du få se på härligt svall som håller länge.
Måste bara slå ett slag för fönen också, bästa fönen jag någonsin haft. Torkar rekordsnabbt utan att bränna håret och har också antifrizz egenskaper. Finns HÄR – på kampanj just nu, här ser man verkligen att en hårtork inte behöver kosta skjortan och halva armen för att den ska vara riktigt bra.
Eftersom fönen är så grymt bra så blir jag sugen på att testa plattången i samma märke, finns HÄR (också på kampanj just nu).
Sådär. Hoppas att du får en toppenkväll på alla sätt! Imorgon ska jag tipsa om en lätt makeup som jag brukar ta till när jag bara vill känna mig lite fräsch.
Idag har jag ett fantastiskt tips till dig, i dubbel uppsättning faktiskt. Jag har följt Tina under lång tid på Instagram, hon har så ljuvliga bilder och inte är matbilderna hon har sämre. Saken blir inte sämre av att Tina är en underbar person. Så idag när det är Valborg så ska jag tipsa dig om denna förrätt som låter himmelskt god, den är från Just Tinas blogg. Kika in hos fina Tina, en superhärlig blogg att inspireras av. Du hittar den HÄR.
RÄKRÖRA MED AVOCADO I CITRONSKAL
Receptet hittar du HÄR inne hos Tina. Detta kommer bli ett toppeninslag idag när det är Valborgsmässoafton. Denna skapelse ska få bli vår förrätt ikväll. Ser så fram emot det, kommer bli hur gott som helst!