Påsken i bilder DEL 1

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes 

Vilken påsk vi fick!

Vädret strålade och med det kom både grillpremiär och massa härligt umgänge. Vi hade inte kunnat få en bättre påsk säger jag, så mysigt från början till slut. Nu är det vår på riktigt känns det som, det kommer också följa lite röda dagar och klämdagar så nu fram till sommarlovet kommer det bara säga swish.

Vi kom hem från Sälen på Torsdagen, och Fredag dag pyntade jag lite och fixade hemma. Förresten, ett grymt tips till dig som vill behålla tulpanerna lite längre och inte få dom att växa så mycket på längden. Ha i ca 1 msk potatismjöl i tulpanvattnet. Håller hur bra som helst.

På långfredagen fikade vi först med Tonys päron på dagen, jag bakade min blåbärskaka, den måste du testa att baka. Går i ett nafs och blir alltid så god. Recept, klicka ➡️ HÄR.

På kvällen var vi bjudna till Mange & Maria på lite påskmiddag. Så gott allting och så mysigt. Det blev lite salta chips med rödlök, stenbitsrom och creme fraiche som tilltugg (finns recept HÄR). Gemsalladsblad med räkor, gurka, lime och chili med en örtig yoghurt på. Såååå goda! Till varmrätt åt vi hel laxsida, så så gott var det! Till efterrätt blev det citronmousse. Väldigt smaskig meny. Kan verkligen rekommendera det här vinet ovan när du ska äta lax, passade sååå bra och var verkligen så gott.

Premiär för min nya softshelljacka också, finns HÄR. Sååå perfekt för promenader. Lagom varm, håller vind vid bröstpartiet och är mer luftig i ärmarna. Så mjuk och följsam på, har haft den på mig varje dag nästan. Jag har gått hela påsken nämligen, varje dag har jag gett mig ut på sköna promenader. Gråter en liten skvätt varje dag för att jag är så tacksam över att jag kan promenera igen. Den känslan!

 

På påskafton hade vi grillpremiär hemma, alltså hur härligt var det inte ute? Vi njöt i fulla drag hemma. Att få sitta ute och t.o.m. ta av sig jackan för att det var så varmt var ju helt magiskt. Det grillades både kyckling och kött, vi gjorde också vår specialare som vi alla älskar. Grillad potatis, såå såå gott. Recept, klicka HÄR.

På påskafton hade vi grillpremiär hemma, alltså hur härligt var det inte ute? Vi njöt i fulla drag hemma. Att få sitta ute och t.o.m. ta av sig jackan för att det var så varmt var ju helt magiskt. Det grillades både kyckling och kött, vi gjorde också vår specialare som vi alla älskar. Grillad potatis, såå såå gott. Recept, klicka HÄR.

Fortsätter och berätta om påsken i nästa inlägg.

Kram Nina

57
Kommentera
ANNONS

10 saker du ALDRIG ska diska i diskmaskinen

Älskade diskmaskin….

…ja det är i alla fall vad jag känner för denna fantastiska mackapär här hemma. Den har underlättat livet till max skulle jag säga, finns nog ingen maskin jag uppskattar mer här hemma tror jag. Dock så ska man ju inte köra precis allt i diskmaskinen, här kommer 10 saker du aldrig ska diska i en diskmaskin enligt råd & rön.

Kocken Markus Aujalay:s knivset till riktigt bra pris, klicka ➡️ HÄR.

KÖKSKNIVAR: Att diska knivar i diskmaskin gör dem slöa eftersom diskmedlet fräter på eggen. Knivar som inte är rostfria rostar dessutom när de utsätts för vattnet, värmen och slipmedlet i diskmedlet, om de körs upp­repade gånger i maskinen. Värmen under torkningen kan också göra att handtaget spricker. Handdiska i stället och torka av bladet direkt. Även saxar och andra vassa föremål blir slöa i diskmaskinen.

Bra träredskap till matlagning & bakning, klicka ➡️ HÄR.

TRÄREDSKAP: Träredskap och skärbrädor i trä riskerar att spricka om de körs i diskmaskinen. Kombinationen fukt och värme gör att träet kan ändra form. Det kan också samlas bakterier i eventuella sprickor i trät.

Äkta guldplätterad gaffel från Modehuset VERSACE (priset gick inte av för hackor), klicka ➡️ HÄR.

GULD & SILVERFÄRGAT: I diskmaskinen kommer färgen att blekna, lossna och bli ful. Jag har själv guldfärgade bestick som jag råkat köra i diskmaskin som nu lossat massa färg, inte alla fint. Detta gäller alltifrån guld- och ­silverpläterade bestick till glas, koppar och vaser med silver- eller guldfärgad dekor. Däremot går det bra att köra bestick av äkta silver i diskmaskinen, till skillnad från de pläterade besticken är de av silver rakt igenom.

Gjutjärnsgryta i underbar färg! Finns i massor av olika härliga färger, klicka ➡️ HÄR.

GJUTJÄRN: Stekpannor och grytor av gjutjärn mår inte bra av att diskas i maskindisk. Diskmaskinen tar bort den feta ytan som byggts upp under tiden som du använt gjutjärnsgrytan/stekpannan. Diska gjutjärn för hand men undvik diskmedel som faktiskt också förstör den feta ytan. Diska istället i mycket varmt vatten och diskborste, torka sedan av med hushållspapper.

Min underbara världsbästa lättviktsgjutjärnsstekpanna som har en teflon yta, klicka ➡️ HÄR. (Denna KAN du dock absolut diska i diskmaskin, men ej vanliga teflonpannor).

TEFLONPANNOR: Diskar du teflonpannan i disk­maskinen riskerar teflonet att lossna och skadas. Till skillnad från gjutjärn tål ­teflonpannan diskmedel.

KOPPARMATERIAL: Pannor, grytor, kastruller och ­annat av koppar oxiderar och blir flammiga i diskmaskinen. Kopparn ­antar en matt och mörk ton. Undvik även att maskindiska mässing, som till största delen består av koppar.

Vackraste sockerkaksformen, klicka ➡️ HÄR. Godaste Banankakan med kaffe, klicka ➡️ HÄR.

ALUMINIUM: Kastruller, kakformar och förpackningar av aluminium ska du inte diska i maskinen. Aluminium är en ­lättoxiderad ­metall, som lätt blir svart på grund av den kemiska reaktionen med diskmedlet.

Urfina termosmuggar från Design Letters, klicka ➡️ HÄR.

TERMOSMUGGAR: Termosmuggar ska diskas för hand om du vill vara säker på att vatten inte ska komma in mellan de båda lagren där det finns luft eller vakuum. Då förstörs nämligen termosens isoleringsförmåga.

ALLT MED ETIKETTER: Tar du inte bort etiketter från ­exempelvis konserver kan de lossna under diskprogrammet. Etiketterna och limmet riskerar att fastna i diskmaskinens pump eller blockera hålen på spolarmarna.

Supervackra kristallglas från Orrefors, klicka ➡️ HÄR.

KRISTALL: Kristallglas och kristallskålar kan förlora sin glans och bli ­grumliga av maskindisk. Det innebär dessutom en onödig risk för repor och andra skador, om de slår emot annan disk under diskprogrammet.

Källa: Råd & Rön

36
Kommentera
ANNONS

Snabb och god tårta till påsk

Enkelt och vansinnigt gott

Har du kanske ett sista påskfirande på agendan idag? Är det så att du inte riktigt orkar hålla på och baka tårtbotten och ha dig just idag måste jag bara tipsa dig om denna tårtan. Det är minstingen i familjen som skapat den från första början. Jag skulle göra en tårta för att fira hans sommarlov, gör en tårta med citronmuffins sa han. Ok tänkte jag, det måste ju gå och bli gott det med tänkte jag.


Det vackra tårtfatet hittar du HÄR. Finns massor med fler färger och storlekar, dom hittar du HÄR.


SNABBA TÅRTAN, ca 6-8 bitar

2 påsar citronmuffins (Hägges köpte jag)

6 dl grädde

100 g cream cheese (typ Philadelphia)

1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ask färska jordgubbar

1 dubbelDaim

Gör såhär:

1) Börja med att vispa all grädde.

2) Tjoffa jordgubbarna i 4 delar. Ta ur ca 3 dl ur den vispade grädden och lägg i en annan bunke. Ha i cream cheese, florsocker, vaniljsocker och ca 1 dl av jordgubbarna. Blanda.


3) Lägg 1 påse citronmuffins på ett tårtfat. Jag la dem som formen av en tårta. Bred över fyllningen. Lägg 1 påse citronmuffins över fyllningen. Fyll sedan på med resten av grädden och spackla in tårtan med den.

4) Toppa med jordgubbar och hackad Daim. Ha gärna på ätbara blommor också. Sååå gott och vackert!

Tips: Något som också blir väldigt gott är att lägga på lite lemoncurd- fluff på varje lager. HÄR hittar du recept på min goda.

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

75
Kommentera

Tror du att du vet hur man steker bacon? Vänta tills du ser detta!

Steka bacon

Ja det är väl inga konstigheter tänker kanske du? Nej, man tycker ju inte det. Jag har i alla fall stekt bacon på samma sätt i många herrans år och det har väl funkat helt ok.

Youtube

Men nu när jag sett detta knep så kommer jag förmodligen aldrig mer steka det i stekpannan. Detta är verkligen ett otroligt sätt att göra det på. Inget os hemma, inget ojämnt stekt utan bara helt perfekt avrunnen knaprig bacon, det kan inte bli bättre!

Youtube

Börja med att vika en bit folie, vik det varannan gång åt varannat håll.

Youtube

Veckla ut folien på en plåt.

Youtube

Lägg på baconskivorna uppepå folien.

Youtube

Still i ugnen på 200 grader i ca 9-12 minuter.

Youtube

Såhär ser de ut när de är klara! Hur smarrigt ser inte detta ut? Avrunna och perfekt knapriga!


Här kan du se hela videon på hur du går tillväga.

Lycka till!

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

253
3 kommentarer

Såhär rengör du din ugn

En perfekt ren ugn

Ska säga dig att jag var lite nervös när jag drog igång projektet där hemma, tänkte att min ugn är katastrofalt skitig och det kommer aldrig gå att få den ren. Men med rätt produkter, som inte ens är ett dyft farliga att andas in, så blev det liksom renare än jag någonsin kunnat drömma om! Inga rengöringsprodukter som innehåller cancerframkallande, hormonstörande och reproduktionstoxiner kemikalier m.m. Detta rengör ditt hem helt hälsosamt helt utan onödiga kemikalier som klart och tydligt inte ens behövs.

Glöm nu inte att du nu för med dig en rabattkod att använda när du köper någon av VÄSTERBOTTENSSÅPA:s produkter, rabattkod nina20 ger dig 20% rabatt på allt på hela sidan. Även nedsatta varor!

Här har ni det kompletta köksrengöringskitet, finns HÄR (<klickbar länk).

Kökssåpa med pump, pumpa rakt på en svamp eller borste och använd på alla ytor i köket. Perfekt för flott på väggen vid spisen, flott på spisen t ex.

Såpspray för köket med 2 refiller, bara spraya på alla ytor i köket och torka av. Använder massor, faktiskt mest av allt.

Gammaldags fast såpa, perfekt för ugnen, kaklet. Ha på en klick på en svamp eller borste, jobba upp ett skum. Låt verka en stund. Biter tusan bra alltså!

Trasa, biologiskt nedbrytbar. Tvättbar. 

Kokosdiskborste, komposterbar.

Diskborste, biokomposit som är perfekt att diska i diskmaskinen när det behövs.

Ecofiberduk, 100% återvunnet material som är grym för lite tuffare smuts.

Glashällsskrapa, för ugnsglas och häll. Jag använder även för tuffare smuts inne i ugnen, använder du försiktigt repar det ingenting.

Kopparskrubbare, för kastruller och tåliga ugnsformar. Får bort även den hårdaste fastbrändhet smutsen. Använder på ugnsplåten t ex.

Nu ska du få se både före och efterbilder på min riktigt smutsiga ugn. Tänkte att jag skulle se till då den var extra smutsig så ni verkligen fick se vad dessa produkter utför.

FÖRE – fastbränt i flera omgångar. Synd jag inte fick fokus längst in mot väggen, men jag tror ni ser hur smutsigt det är.

EFTER – så rent och snyggt. Och faktiskt så fick jag bort så mycket smuts som jag trodde skulle sitta som berget och dom det skulle behövas mycket starkare ”farligare” medel för.

Hur rengjorde jag? Jo först sprayade jag hela ugnen med vanlig såpspray, sedan tog jag en rejäl klick av den gammaldagsa såpan och lite vatten på en svamp och löddrade upp den. Sedan bredde jag på överallt i ugnen, stängde sedan luckan och lät det verka i 3 timmar. (Skulle bara låta det verka en timme men glömde av det.) Tog sedan kokosborsten med lite mer gammaldags såpa och löddrade upp det och borstade igenom hela ugnen. På de tuffaste fläckarna använde jag skrapan lite försiktigt. Sedan torkade/skrubbade jag med ecofiberduken och sist så torkade jag av hela ugnen med trasan.

FÖRE – här ser ni tydligt hur smutsigt det verkligen är. Det har stänkt upp på ugnsväggarna och så har det bränts fast.

EFTER – missade några enstaka prickar med ser ni? Så himla rent? Inte klokt ju…. Har öppnat luckan bara för att kika in på hur rent det blev flera gånger efter jag rengjorde den. Haha, bästa känslan ju.

FÖRE – sidogallret ni vet som man fäster ugnsplåtarna i. Så skitiga, massa fastbränt som jag tänkte att det inte skulle gå att få bort.

EFTER – ser ni? Fläckarna är liksom borta. Det var riktigt mycket på dessa ska jag säga, sånt som man trodde skulle vara omöjligt att få bort. Men voilà alltså! Så rent, fräscht och fint!

Hur rengjorde jag? Använde en rejäl klick med gammaldags såpa och såpspray precis som i ugnen, sedan skrubbade jag med kopparskrubbaren. Det bara lossnade i ett nafs!

FÖRE – Ugnluckan inifrån, så mycket smuts som slagit emot rutan. Det har runnit och bränts fast.

EFTER – Den blev så ren så det var svårt att fota ordentligt då det bara speglades i den hela tiden. Haha, vilka i-landsproblem med en FÖR ren ugnslucka.

Hur rengjorde jag? Löddrade upp gammaldags såpa och la på ett lager med det på ugnluckan. Ett tips, är det väääääldigt smutsigt så lägg lite gladpack uppepå så det får ligga blött en hel natt. Gäller även inuti ugnen. Sedan tog jag skrapan och skrapade hela ytan. Torka av med trasan, klart! Så himla fint och rent.

Kom ihåg min rabattkod nina20 så får du 20% rabatt på ett helt köp, gäller även nedsatta priser. Klicka in HÄR.

Kram Nina

76
1 kommentar

Hjälpa våren på traven

Igår när vi kom hem så kände vi oss så inspirerade efter soliga dagar ute i Sälen att ta tag i våra uteplatser hemma.

Tony var så duktig som skrapade bort ALL snö från alla altaner. Man måste hjälpa våren på traven ibland. Vi plockade fram alla möbler som stått under presenningen sen vi åkte till Marbella.

Testade att göra rent altanen på en fläck, hur sugen blev man på att fortsätta?! Ska vänta tills det torkat upp lite sen jäklar ska det rengöras överallt och också oljas in. Kommer bli sååå fint!

Nu har vi ställt i ordning lite på altanerna, saknas mattor, dukar, dynor och lull-lull men vi väntar in våren lite till. Så pepp på att fixa framöver!

Nu ska vi handla lite här, det blir lite Långfredagsmys med vår lilla familj ikväll. Vi ska äta massa godis och ligga och kolla på padel.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

68
Kommentera

Vansbro Konditori & bageri

Åker ni söderifrån till Sälen så måste jag bara tipsa er om att besöka ett av de godaste bagerierna som finns, deras kardemummabullar är maaaagiska. Semlorna också. Brukar också alltid köpa några småkakor. Ni som har detta café i närheten av er, vad glada för det varje dag, lova mig det. 😅

Ser ni! White guide och allt. Mysig uteplats, kan tänka mig att det är härligt här på sommaren.

Detta är en fjärdedel av hela disken, åh fullproppat av massa götta! Problemet är bara att när man ska ha med sig bakverken till bilen så får dom inte vara så kladdiga, eller får och får…. Men man vill kanske inte ha grädde i håret, ögonfransarna och insidan av bilrutan liksom.

Det var kö ända ut…. Det är alltid proppat med folk där när vi passerar. Spelar ingen roll vilken dag det är, det är fullt.

Ååååååååh! Äkta smör i alltihopa så du känner en tydlig smörsmak. Kardemummabullen, magisk! Kolasnittarna, magiska! Mazarinerna, perfekta! Nej men stanna till och köp gott fika säger jag.

110 kr kostade detta kalas. Inte dyrt alls heller, det är mååånga kakor i den lilla påsen. Så gott så gott!

Kram Nina

85
4 kommentarer

Tack Sälen för underbara dagar!

Ljuvliga dagar…

….med helt perfekt väder. Så perfekt att jag t.o.m. i förrgår vågade mig på att åka skidor. Jag kände efter, funderade och planerade om jag skulle få till det?

Jag har åkt utför sen jag var väldigt ung och har väl en viss rutin. Tänkte att det ju måste gå om jag tar det väldigt lugnt. Att sitta i den här sittliften upp med det här vädret var verkligen magiskt.

Så himla glad och tacksam för en heldag i backen, det trodde jag verkligen inte. Trodde inte det skulle gå än. Jag känner att min rehabträning gett resultat som gör att jag blivit starkare i bålen, kände mig så stabil i rygg och mage när jag åkte. Häftig känsla, har nog aldrig varit stark där förut.

Vi åt lunch i toppstugan, åt en av de godaste pastarätterna någonsin där, fanns med glutenfri pasta också. Milo var ute och åkte skidor i backen med kompisar så honom såg vi knappt till, vi fick med honom att äta men det var väl det vi såg. Vi satte oss ute vid toppstugan i varsin solstol. Det var så gött och sitta där alltså. Vårens starka sol i ansiktet och bara sitta och njuta. En sån ”spara i minnesbanken” stund!

På eftermiddagen var vi inbjudna på lite afterski hos ett par vänner, så mysigt att sitta ute på renfällar i stolarna utanför deras lägenhet. Älskar att dalmatinern Otis också var med. Vi blev väldigt goda vänner jag och Otis, ja eftersom han fick lite chips av mig. Han älskar nämligen chips.

Såhär satt han mest hela tiden med sina knallbruna snälla ögon och ville ha mer. Underbar hund, gör verkligen inte mitt hundsug mindre. Vi hade så trevlig kväll, kidsen spelade och vi satt och pratade till sent. Så mys!

Igår åkte vi ingen slalom jag och Tony. Däremot tog vi en promenad och tog oss till Gustav Grill & Bar för en köttbulle lunch med den här vyn. Är du där nångång måste du äta köttbullarna, så gott!

Det här gänget hade en liten dryckespaus mitt i skidåkningen. Det här gänget hade två pauser, en lunchpaus och en dryckespaus, men sen kördes det till liften stängde. Helt galet, fattar inte hur dom orkar. Vilken energi man har som tonåring. Önskar man hade ens hälften.

Det var dock inte direkt jobbigt att sitta här hela eftermiddagen igår. Solen har gassat dessa dagar alltså, kändes som vi verkligen hade den bästa turen med vädret.

Sista timman stod Tony uppe i backen och filmade Milos hopp i de där gigantiska hoppen. Skulle aldrig våga, men han körde järnet igår. Oroliga mamma glömde aldrig bort att säga ”Kör försiktigt” varje gång han for iväg. Själv satt jag kvar nere vid roten av backen och lapade den sista solen innan vi tog en promenad hemåt.

Strax bakom Experium bodde vi. Nära och bra, perfekt promenad till Gustav Grill & Bar där vi hängde mest. De backar som Milo åker i ligger precis ovanför där så det är perfekt häng.

På kvällen käkade vi rester (kyltömning) och hade filmkväll (Murder Mistery 2) med bland det godaste jag vet. Vaniljglass med special K. Vet ni hur gott det är? Det är sååå gott. Testa om du aldrig testat!

Nu har vi vinkat hejdå till vår lägenhet och gett oss av hemåt. Hem och fira påsk.

Ska sätta mig och planera maten här nu. Påsk är mat för mig, och efterrätt och goda kakor. Jag tror att det blir lite blandad kompott. Återkommer om det.

Ha en fin påsk nu fina följare. Njut av ledighet (om du är ledig), njut av umgänge (om du umgås) och se till att andas lite.

Kram Nina

62
Kommentera
ANNONS

Bästa recept på tårtbotten

Tårta i påsk?

Kanske planerar du att svänga ihop en tårta i påsk? Själv tycker jag påsken är en perfekt högtid för just tårta. Gärna med lite citron i. Tänkte jag skulle bjuda dig på världens bästa tårtbotten recept. Det här receptet blir verkligen sååå bra varje gång. Fluffigt och alldeles perfekt. Krävs lite arbete också vilket ju alltid är ett plus om man vill att något ska gå snabbt och smidigt!

Img 3169.jpg

TÅRTBOTTEN RECEPT

Till att börja med så finns det lite riktlinjer att gå efter vad gäller antal ägg.

Hur stor springform bestämmer antal ägg:

Till en 24 cm springform använder du 8 ägg. Till en 26 cm använder du 10 ägg. Gör du ännu större tänker du dig ett ägg för varje cm.

Tillvägagångssätt:

Knäck i alla äggen i ett stort glas. Därefter tar du fram 2 likadana glas, så du ska alltså ha 3 likadana glas. I det ena häller du upp strösocker och i det tredje hälften mjöl och hälften potatismjöl. Önskar du glutenfritt tar du potatismjöl i hela glaset. Du häller alltså upp det till samma nivå som äggen är.

Ha i bakplåtspapper i botten på springformen, smörj sidorna med smör, vill du ha en riktigt hög tårtbotten så täck även sidorna med bakplåtspapper.

1) Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vi pratat typ 5 minuter här för att få den där riktigt fluffiga härliga botten. Blanda i 3 tsk bakpulver i mjölblandningen innan du vänder i det i äggsmeten. Blanda samman försiktigt med en slickepott tills du har en jämn fin smet.

2) Häll i smeten i springformen. Låt sedan botten bli klar på nedersta falsen i ugnen på 175 gr i ca 35 – 45 min. Det bästa är att öppna luckan efter 35 min (helst ej tidigare då botten kan sjunka ihop) och testa med en sticka. Är stickan helt ren och torr utan kladd är den klar. Jag brukar täcka min med folie efter mer än halva tiden för att den inte ska bli för mörk.

3) Ta ut och låt svalna, vänd tårtbotten upp och ned så du får botten uppåt. Då blir det jämnt och fint på toppen! Sedan delar du botten i 3 delar. Fyll sedan din tårta med valfri fyllning, här hittar du lite förslag på tårtor och fyllningar.

Bra utrustning:

Bästa silen för att slippa klumpar i smeten av mjölet (<klickbar länk)

Champagnefärgad Springform 24 cm (<klickbar länk)

Kvadratisk springform 24 cm (<klickbar länk)

Hjärtformad springform (<klickbar länk)

Ps: Gillar du recepten och inlägget får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

188
1 kommentar
ANNONS

Underbara påsklov

Påsklov när det är som bäst….

…..magiska soluppgångar!

…..jobb från sängen med hårboll bredvid.

…..promenad i ett vårvintrigt Sälen, börjar förstå det där med en femte årstid.

…..vyn från lunchen och sällskap av dom bästa. Inget fel på halloumiburgaren heller.

……eftermiddagsfika i en utesoffa med gassande sol, varm choklad och filt.

…varit och handlat och bara så lycklig efter en perfekt dag i solen. ☀️

….ombyte till den skönaste munderingen. Morgonrock, mysbralla och raggsockor.

….när kvällsmaten består av hela familjens favorit. Spaghetti & köttfärssås, mitt supergoda recept HÄR.

Tacksam, lycklig och försöker verkligen njuta fullt ut även om hela kroppen skriker efter att få åka skidor i det här magiska vädret. Det finns typ inget som är så härligt som att få susa ned för backarna i ett par plusgraders gassande sol på våren. Men, jag är ändå så tacksam att jag får vara här och njuta av allt.

Milos träningsvärk idag ska bli intressant, han åkte från 10.30 till 18.00 med en kort brejk på lunchen. Alltså, 14 åringar, är dom maskiner med oändligt av energi? Gud jag fattar inte hur han orkar? Proppade honom dock full av spaghetti & köttfärsås och massa vatten för att boosta upp allt som förlorats under dagen. Han har 3 dagars liftkort så det är nog bara på’t igen idag. Träningsvärk eller inte. Har självklart med tigerbalsam för den värsta träningsvärken. ☺️ Tigerbalsam är kanske det bästa jag har i min lilla medicinväska.

Huskur för träningsvärk, spänningshuvudvärk, ryggont, nackspärr, förkylningar, vrickningar, stukningar, andra smärtsamma åkommor på kroppen:

Tigerbalsam VIT eller RÖD – finns HÄR. Röd är jag lite allergisk emot, använde alldeles för mycket i Spanien på min rygg så utvecklade någon form av allergisk reaktion mot det. Vit funkar minst lika bra dock. Har jag spänningshuvudvärk så smörjer jag på hela nacken (kom ihåg halsmusklerna också), pannan, tinningarna och axlarna, tar typ en timme så släpper det. Perfekt för träningsvärk, funkade såååå bra mot den värsta ryggvärken också.

2008 godkände Läkemedelsverket Tiger Balsam Vit för lindring av spänningshuvudvärk. Det sätter igång blodflödet och läker på det sättet ut både smärtor och skador på ett effektivt sätt. Till råga på allt så funkar det även effektivt mot förkylning, rekommenderas varmt. Tips tips!

….och ännu en magisk soluppgång som lovar vackert väder i ytterligare en dag! Ska jobba hela förmiddagen som vanligt, Tony och Milo brukar äta lunch vid 13 tiden så då kvistar jag dit. Kanske hinner jag med gymet också, har dock inte hunnit boka massage än men ska försöka få till det också.

Vi hörs lite senare hörni, kommer lite härliga påsktip och så ska ni få se på super flösch de luxe knepet för en perfekt ren ugn!

Kram Nina

65
Kommentera