Igår bakade jag en magisk kaka! Det är i grunden en Sverigekaka men jag har ”twistat” till den lite och den här kombon blev verkligen en riktig lyckträff. Jag tycker absolut att du ska testa, dina nära och kära kommer älska dig för den här kakan. 🙂
Jag piffade till den lite extra uppepå också. 🙂 Tänk vad lite florsocker kan dekorera fint?
En hög och fin kaka som har ALLT. 😉 Det är som att äta sockerkaka, äppelpaj och kanelbullar i en och samma tugga! Kan du tänka dig?
SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.
Fyllning 1:
4 äpplen
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 msk vaniljsocker
smör att steka i
Gör såhär:
1) Skala och tärna äpplena.
2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.
Fyllning 2:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk kanel
2 dl socker
Gör såhär:
1) Smält allt smör.
2) Häll i mjölk, socker och kanel.
3) Koka upp allt.
Såhär sätter du ihop hela kakan:
Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.
2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.
3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker.
Jag har också gjort ett klipp på tillvägagångssättet för denna kakan så att det ska bli extra enkelt att baka den.
Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR